FOK!forum / Culinesse à gogo / MonChou of Philadelphia voor (gebakken) cheesecake?
Myoozedonderdag 23 augustus 2018 @ 15:09
Ik ga morgen een cheesecake maken. Nu stond ik net al in de supermarkt voor wat andere boodschappen, en ik wou alvast de roomkaas meenemen.
Ik gebruik altijd MonChou maar ik wou toch eens kijken naar Philadelphia omdat ze die in Amerika ook altijd gebruiken.
Dus ik ging ze eens vergelijken, en ze verschillen heel erg van elkaar. De ingrediënten verschillen best wel en wat mij het meest opviel is dat Philadelphia minder calorieen (230 t.o.v 330) heeft dus veel minder vet is!
En nee, ik had zeker weten niet de light-versie in mijn handen.
Nu vraag ik mij af: Is de Philadelphia in de VS wel hetzelfde als die van hier?
Kan ik beter gewoon MonChou blijven gebruiken?
Tja..1986donderdag 23 augustus 2018 @ 15:27
Ik heb toevallig de Philadelphia light en die groene (iets met tuinkruiden ofzo) in huis. Zat laatst eens te kijken wat het verschil was. In calorieën waren ze gewoon het zelfde...
Postbus100donderdag 23 augustus 2018 @ 15:33
De roomkaas van de Aldi :Y)
JeMoederdonderdag 23 augustus 2018 @ 15:47
Cream cheese blokken van de sligro ^O^

Dat is echt die Amerikaanse cream cheese. Wellicht hebben ze in de VS van Philadephia ok volvette roomkaas, die hebben ze in NL niet. Dan is MonChou gewoon beter voor taart.
Helsinkidonderdag 23 augustus 2018 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 15:47 schreef JeMoeder het volgende:
Cream cheese blokken van de sligro ^O^

Dat is echt die Amerikaanse cream cheese. Wellicht hebben ze in de VS van Philadephia ok volvette roomkaas, die hebben ze in NL niet. Dan is MonChou gewoon beter voor taart.
Heb je een foto? Ik zoek me altijd suf daar naar producten :').
JeMoederdonderdag 23 augustus 2018 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 15:57 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Heb je een foto? Ik zoek me altijd suf daar naar producten :').
Deze worst van Windmolen:
Staaf-2-KG-Los-768x730.jpg
Myoozedonderdag 23 augustus 2018 @ 16:43
Oh wauw :o Ziet er goed uit idd... Helaas heb ik geen sligro-pasje ;(
Gewoon maar MonChou dan.
n0adonderdag 23 augustus 2018 @ 20:48
2 kilo roomkaas lijkt me ook wat veel voor 1 cheesecake.

Ik gebruik zelf mascarpone in m'n cheesecake.
Riannvrijdag 24 augustus 2018 @ 11:48
Gewoon een keertje proberen
Pietverdrietvrijdag 24 augustus 2018 @ 14:12
Team Marcarpone
Pietverdrietvrijdag 24 augustus 2018 @ 14:21
Volle kwark is ook erg lekker, niet zo zwaar
Boy_Zondermanvrijdag 24 augustus 2018 @ 20:32
Vind Monchou te duur, gebruik de meest goedkope roomkaas van de super...

Dat van de mascarpone maar een keer proberen, in welke verhouding moet dat?
Spanky78vrijdag 24 augustus 2018 @ 21:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Volle kwark is ook erg lekker, niet zo zwaar
Team volle kwark. In de vorm van verse kaas zoals ze dat wel noemen.

Zeer romig voor het vetgehalte.