abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 6 september 2018 @ 17:20:37 #151
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181730148
Straf van drommel is teruggebracht naar 1 week
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 8 september 2018 @ 17:17:52 #152
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181775088
quote:
Zie je die stoelen? Stoelen in zeven verschillende stijlen. Zie je die muren en die verschillende kleuren? Dat oogt onrustig. Er zit geen harmonie in. Het moet strak, strak, strak. De kunst van een opbouw van een selectie begint met het zetten van een toon. Sfeer is daar een onderdeel van.”

Volgende week krijgt het spelershome op het trainingscomplex in Hengelo een opknapbeurt en voor Ted van Leeuwen betekent dat veel meer dan het aanschaffen van nieuw meubilair en het aanbrengen een ander verflaagje. „Waarom kleden koren zich gelijkstemmig? Mijn ex-vrouw is dirigent en die heeft me wel eens verteld dat ze het verschil hebben gemeten tussen een koor in vrije-tijdskleding en datzelfde koor in uniforme rokkostuums. Het verschil was enorm. Dat zijn de ongemerkte lijnen en ik houd van die details. We moeten proberen de geest terug te krijgen in de club.”

De kunst van een opbouw van een selectie begint met het zetten van een toon. Sfeer is daar een onderdeel van
Zie je die verbouwing als een symbolisch begin van een nieuw tijdperk?
„Alles wijst daarop. We moeten de focus verleggen van Enschede naar het trainingscentrum in Hengelo. Toen ik hier de eerste keer kwam, was de balans al verkeerd. Alles draaide om De Grolsch Veste, terwijl in Hengelo het voetbal huist, hier wordt het geld gemaakt. Veel meer dan daar. FC Twente was de afgelopen jaren een wereld van processen, van procedures. Die periode waar ze doorheen zijn gegaan, is een hel geweest. Met gemeentes, de KNVB, geldschieters en geldeisers. Maar daardoor zijn we afgedwaald van het trainingscentrum. Illustratief voor de stelling dat alles om voetbal moet draaien, was de laatste week van de transferwindow. Aan de rafelranden van het transfergebeuren hebben we nog bijna een miljoen overgehouden (uitvloeisels van de transfers van Ziyech, Chadli en Promes, red.) Dat geeft wel aan hoe belangrijk het proces van aantrekken, ontwikkelen en verkopen van spelers is. Scouting is de onderscheidende factor tussen clubs. Hoeveel sponsors moet je voor zo’n bedrag binnenhalen? Dan praat je bijna over een hoofdsponsor. Met de transfer van Jensen erbij is er bijna 4,5 miljoen binnengekomen. We hebben nu de kans om te gaan bouwen en nu moet het ook gebeuren. De meeste negatieve sentimenten zijn voorbij. Dat er een potje voor de verbouwing is, is al een goed signaal.”

Hoe kijk je terug op je eerste maanden in je tweede tijdperk bij Twente?
„Er waren aanvankelijk nog veel negatieve vibraties. Dat merkte ik al toen ik nog bij Esbjerg zat en af toe een dagje langskwam om wat dingen te bespreken. Dan bleek er bijvoorbeeld niemand te zijn of had iemand een afspraak vergeten, terwijl ik daarvoor uit Denemarken was gekomen. Mijn vrouw en ik reden dan doodmoe terug, na een dagje Grolsch Veste.”

Ik zeg dan: natuurlijk kan hij miljoenen opbrengen, maar bewezen is er niks. Ik begrijp dat buiten­staan­ders niet zien wat mijn geestesoog ziet
Wat trof je hier aan?
„Niks. Letterlijk niks. Leegte. Het was alsof ze gevlucht waren. Er was een contract voor de video-analist, er was een soort contract voor Marino Pusic als assistent-trainer en er lagen een paar formulieren. Er was geen fysieke staf, er was geen medische staf, er was geen overdracht, er waren geen spelers en er was een begrafenisstemming. Ik vind het erg hoe de club is achtergelaten. Niet alleen voor FC Twente, maar ook voor mijn beroepsgroep. Zo doe je dat niet, wie het ook is geweest en hoe het ook is gegaan. Je kunt een club niet achterlaten met zo weinig wat zoveel geld heeft gekost.”

Hoe vaak heb je gedacht: ik stop ermee?
„Ik was daar niet ver vanaf. Ik had het in Denemarken geweldig naar mijn zin, maar toen belde Fred Rutten. En als een vriend je nodig heeft, dan ga je, want ik heb al zo weinig vrienden. Er klopte echter niets van het beeld zoals ons dat was voorgespiegeld. De situatie veranderde per dag. Dacht je budget te hebben, was het een paar uur later weer anders, en de volgende dag klopte het helemaal niet meer. Er is een hoop tegenwerking geweest. Ja, ook intern. Ik heb respect voor ieders professie en je mag een andere mening hebben, maar soms kan dat niet in voetbal. Je kunt moeilijk met de hele provincie discussiëren wie de nieuwe linksbuiten moet worden.”

Ik was niet ‘het probleem Velderman’, dat probleem was er al voor mijn komst.
Het was al vrij snel duidelijk dat jij en de algemeen directeur Erik Velderman geen match waren.
„Er wordt nu gedaan dat de man weg is vanwege Ted van Leeuwen. Dat is onzin. Ik was niet ‘het probleem Velderman’, dat probleem was er al voor mijn komst. Ze hadden mij nodig om tegenwicht te geven. Verder onthoud ik me van de details.”

Ik heb jou en hoofdscout Evert Bleuming hier middenin de transferperiode wel eens aangetroffen terwijl jullie letterlijk met de handen over elkaar aan tafel zaten.
„Voor iemand die gewend is om minimaal 12 uur per dag te draaien, was dat een vrij opmerkelijk beeld. Er kon niks, de clubs zat vast. Als je de eerste met de laatste spelerslijst vergelijkt, zie je verschillen. Maar over het algemeen ben ik toch tevreden. Zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteit-verhouding, want we zijn keurig binnen het budget gebleven. Mijn persoonlijke frustratie is alleen dat ik heel graag veel geld had gemaakt voor de club. En dat had gekund. Er waren toch drie Ünal-achtige spelers beschikbaar. Maar tegen de tijd dat we hier echt aan het werk konden, waren die natuurlijk al elders. Ik heb er alles aan gedaan om de mensen intern te overtuigen, maar ik snap ook dat ze heel voorzichtig waren. Er is ook veel geld weggestroomd. Een speler beschrijven is abstract. Ik ken die speler, en ik heb er kennelijk het oog voor om te weten waar die uiteindelijk naar toe zou kunnen. Maar hij is nog maar 16, 17, 18 en dus nergens. Ik zeg dan: natuurlijk kan hij miljoenen opbrengen, maar bewezen is er niks. Ik begrijp dat buitenstaanders niet zien wat mijn geestesoog ziet. Dat is ervaring en voorstellingsvermogen. Daarvoor ben ik hier. Ik ga niet met iedereen in discussie. Talent herken je, of dat zie je niet. En daar hoef je niet eens voetbalkenner voor te zijn, want mensen in het voetbal zien het ook vaak niet.”

Ted van Leeuwen met een van de nieuwelingen, Rafik Zehknini.
Ted van Leeuwen met een van de nieuwelingen, Rafik Zehknini. © Twitter FC Twente
Heb je het inmiddels wel naar de zin?
„Als ik het ergens naar de zin heb, wordt het gevaarlijk, want dan ga ik weg.”

Ben jij iemand die chronisch ontevreden is?
„Ja. Als journalist was ik nooit tevreden over wat ik had geschreven. Als het stuk was verschenen, zag ik altijd meteen wat er anders had gemoeten of fout was. Heel irritant. Maar over bepaalde dingen mogen we voorzichtig tevreden zijn. Toen ik hier in september 2016 wegging, zag ik dat het elftal aan het groeien was en dat zie ik nu weer. Zelfs in sterkere mate. Op het ingestorte beton groeien de eerste plantjes weer. Er ontstaat een positief klimaat in het elftal. Dat zie je en voel je als je hier bent ’s morgens. Ze zitten met en bij elkaar, ze zitten door elkaar. Jongens respecteren elkaar, het is echt niet ‘Wout en de neefjes’ waarvoor ik even bang was. Wout doet dat ook heel goed. Hij betrekt iedereen er bij.”

Jongens respecte­ren elkaar, het is echt niet ‘Wout en de neefjes’ waarvoor ik even bang was
Was het nou nodig om al die buitenlanders te halen?
„Ja, dat was nodig. In eerste instantie gaat het altijd om kwaliteit en om wat het kost. We hebben echt geprobeerd om Nederlandse spelers te halen, maar het is ons niet gelukt. Ze waren te duur, zaten vast of bleven wachten op de eredivisieclubs. FC Twente heeft bij de zaakwaarnemers nog steeds de naam van een grote club, dus daar horen grote getallen bij. Er zijn ons spelers aangeboden, waarbij PSV nog drie keer over nagedacht zou hebben. Wij denken echter niet in nationaliteiten. Wie hier tekent, is een FC Twente-speler.”

Volgens Velderman konden jullie werken met een spelersbudget van 4,5 miljoen euro..
„Pff…nee, verre van dat. In het spelersbudget zit namelijk nog een behoorlijke erfenis uit het verleden. Ik heb geen idee waarom hij dat heeft gezegd. Het was wel bijzonder slecht dat er opeens werd gedaan alsof we dat bedrag te besteden hadden. De prijzen vlogen meteen omhoog. Als je bezig bent een speler voor 12,5 miljoen te verkopen, ga je eerst zijn opvolger halen, voordat de wereld weet dat je 12,5 ter beschikking hebt.”

Hoe kom je bij al die Spaanse spelers?
„Omdat ik in Spanje veel doe en daar mijn contacten heb. Sommige spelers van mijn vorige clubs zijn in Spanje terechtgekomen en die verhalen komen dan in de kleedkamers terecht. Dan krijg je de bekende olievlek. Ik heb graag Spanjaarden in een ploeg. In mijn ogen kun je ook nergens betere spelers vinden dan in Spanje. De prijs-kwaliteitsverhouding is top. Daar kwam ik achter toen ik nog op Cyprus zat. Er kwamen Spaanse voetballers die in het eerste van Celta de Vigo speelden naar Cyprus, omdat er beter betaald werd. Maar naast het feit dat ze relatief goedkoop zijn, zorgen ze ook voor een bepaalde sfeer in je elftal. Ze dragen zorg voor de ploeg en organiseren de barbecue, om maar eens iets te noemen. Mentaal zijn ze ijzersterk. Als je het daar niet redt, staan er tien anderen klaar.”

Ander punt: we hebben al drie strafschop­pen gehad. Los van de vraag of ze allemaal terecht waren, als je een rotseizoen tegemoet gaat, krijg je ze tegen
Je klinkt een stuk optimistischer dan een maand geleden.
„De komende weken moeten we nog even wat scherven aanvegen en daarna kunnen we langzaam beginnen aan een nieuwe structuur. Dan kunnen we een profiel opstellen en kun je gaan denken aan een nieuwe algemeen directeur. Dat proces moet ongeveer rond de kerst afgerond zijn. We hebben in elk geval de voorwaarden gecreëerd. We hebben twee jaar de kans, want zolang is het geld gegarandeerd, om hier iets neer te zetten. Als ik dit elftal zo zie, denk ik wel dat we een behoorlijk eind komen. De getallen van de club zijn spectaculair, er zaten bij de topper in de eredivisie Vitesse-Ajax afgelopen weekeinde zevenduizend mensen minder dan op de vrijdagavond in De Grolsch Veste. De televisiecijfers van onze wedstrijden liegen er ook niet om. Dat zijn allemaal voortekenen. Ander punt: we hebben al drie strafschoppen gehad. Los van de vraag of ze allemaal terecht waren, als je een rotseizoen tegemoet gaat, krijg je ze tegen. Het lijkt dus dat de wind ons weer een keer in de zeilen komt. En na al die tijd mag dat ook wel een keer, dat verdient deze club. Iedereen hakt maar op FC Twente in en dat gebeurt zelfs in extreme mate. Soms hebben samenlevingen behoefte om een aflaat te vinden en dat lijkt nu het geval. Maar dat maakt het voor mij juist leuk om voor de club te werken. Dat past bij mijn karakter.”
Bron tctubantia
Goed interview met Ted.

Matchday *O* *O*
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181776885
Goed begin. Top.
  zaterdag 8 september 2018 @ 18:54:04 #154
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181777009
-O-
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181777774
TOP is tot nu toe TOPPIE.
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 8 september 2018 @ 19:29:51 #156
408813 crew  trein2000
pi_181777808
T is waardeloos
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_181778637
manmanman, wat een begin ook weer :% :X

denk dat 2-2 het maximaal haalbare is vanavond, mits je niet nog weer zo makkelijk uit een counter een goal tegen krijgt :N

verder vooral aanvallen zonder plan, hopen dat de bal een keer (of vaker) goed valt in en om de 16...
(_/_)
(='.'=)
(")_(")
pi_181778661
ze willen wel maar kunnen niet
leuk om te zien.
pi_181779028
Die Boere heb ik de hele wedstrijd nog niet gezien. Op een grote kans na die hij hopeloos naast schoot :{

Oosterwijk is in die paar minuten al nuttiger geweest dan Boere in de hele pot
A mind with a heart of it's own
pi_181779128
die vrije schietkans van Boere in de 16 inderdaad, wat een dwaas schot :r

en verliezen hadden we sowieso een keer gedaan, tegen Roda, NEC, Eagles of Cambuur. dus het is geen verrassing ofzo.

Maar vond het vooral erg chaotisch en slordig, te weinig constant om het Oss lastig te maken... corners waren voor 99% kut, Boere grotendeels onzichtbaar en eigenlijk ook weinig grote kansen gecreëerd :N
(_/_)
(='.'=)
(")_(")
pi_181779256
nu dus 4 gespeeld en 7 punten behaald: 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren.

spel is oké, niet veel meer dan dat. zit zeker potentie in het elftal en sommige spelers, maar geweldig is het allemaal nog niet.

de start had slechter gekund, maar er komen nog veel meer van dit soort "moeilijke" wedstrijden.
(_/_)
(='.'=)
(")_(")
pi_181780210
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 20:27 schreef ReMcOrE het volgende:
nu dus 4 gespeeld en 7 punten behaald: 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren.

spel is oké, niet veel meer dan dat. zit zeker potentie in het elftal en sommige spelers, maar geweldig is het allemaal nog niet.

de start had slechter gekund, maar er komen nog veel meer van dit soort "moeilijke" wedstrijden.
Je ziet bij een aantal idd de individuele kwaliteiten. Hopen dat de komende maanden en de winterstop het team goed op elkaar ingespeeld raakt. Dan 3e of 4e periode winnen en nacompetitie veiligstellen.
A mind with a heart of it's own
  Official ESF Kreviewer zaterdag 8 september 2018 @ 21:28:40 #163
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_181780924
Die voorzetten van rechts waren pure aids.
pi_181780989
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 21:28 schreef Kreator het volgende:
Die voorzetten van rechts waren pure aids.
aldus een kenner
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 8 september 2018 @ 23:24:30 #165
408813 crew  trein2000
pi_181785085
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 20:27 schreef ReMcOrE het volgende:
nu dus 4 gespeeld en 7 punten behaald: 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren.

spel is oké, niet veel meer dan dat. zit zeker potentie in het elftal en sommige spelers, maar geweldig is het allemaal nog niet.

de start had slechter gekund, maar er komen nog veel meer van dit soort "moeilijke" wedstrijden.
We hebben eeen kutspits. Simpel. We maken gewoon veel te weinig goals.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator zondag 9 september 2018 @ 02:25:37 #166
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_181789489
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:24 schreef trein2000 het volgende:

[..]

We hebben eeen kutspits. Simpel. We maken gewoon veel te weinig goals.
Dit.
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
  zondag 9 september 2018 @ 08:56:25 #167
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_181791031
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 23:24 schreef trein2000 het volgende:

[..]

We hebben eeen kutspits. Simpel. We maken gewoon veel te weinig goals.
Dit, Twente heeft best wat kansen gehad.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 10 september 2018 @ 20:57:03 #168
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_181824969
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 10 september 2018 @ 20:58:08 #169
408813 crew  trein2000
pi_181825007
quote:
Ondergetekende stond er bij, artikel is behoorlijk overdreven in mijn beleving.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_181878978
waarschijnlijk afgelasting morgen -O-
  donderdag 13 september 2018 @ 14:33:25 #171
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181879293
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:12 schreef Frutsel het volgende:
waarschijnlijk afgelasting morgen -O-
Ik las gisteren op nu.nl dat deze wedstrijd juist zeker door ging
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181879308
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:33 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Ik las gisteren op nu.nl dat deze wedstrijd juist zeker door ging
https://www.tubantia.nl/f(...)-schroeven~a53cacac/
  donderdag 13 september 2018 @ 14:37:23 #173
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181879373
Wat een gezeik
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Moderator vrijdag 14 september 2018 @ 12:26:17 #174
8781 crew  Frutsel
pi_181898050
Wedstrijd gaat alsnog door, zojuist bevestigd.
pi_181907045
het spel is echt bij vlagen hemeltergend slecht, maar wel 2-0 voor in een uitwedstrijd ^O^

Boere krijgt wederom weinig fatsoenlijke ballen, al helemaal niet van de zijkanten...
(_/_)
(='.'=)
(")_(")
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')