abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 augustus 2018 @ 23:29:09 #301
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181387560
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 22:25 schreef Fuchsia_roze het volgende:
Ik ben zeker niet okay met de vacuümpomp bij voorbaat in het plan en heb ook uitgesproken dat ik het emotioneel heel lastig vind dat ik “niks” mag doen/niet mag persen. De medische situatie is volgens alle specialisten inderdaad zorgelijk en ze hebben al heel wat uren en MDO’s mijn situatie besproken. Ik begrijp dus wel dat het gebaseerd is op het beste voor mij en baby, maar mijn ervaring met het ziekenhuis is ook wel dat ze heel rechtlijnig kunnen denken en weinig flexibel zijn. Ik had gehoopt met het verlopen van de tijd meer okay te zijn met het plan.
Wordt een lang gesprek vrijdag.
Wat me lastig lijkt voor je, is dat er zoveel tijd aan je wordt besteed met al die MDO’s etc, dat je nog meer dan anders het gevoel kan krijgen dat je dankbaar moet zijn. Dat ze die aandacht aan jouw casus (!) besteden binnen hun drukke agenda’s. Ik fantaseer nu een beetje maar kan me voorstellen dat dat druk legt op jou om ermee in te stemmen.
Maar het blijft jouw lichaam dat jij zelf ook goed kent. Als het een eenduidige situatie was, was er ook niet zoveel tijd aan besteed. Ze kunnen niet voorspellen wat er gebeurt, en proberen te anticiperen en een zo veilig mogelijk plan te maken voor iedereen. Maar het blijft een plan waar jij wel of niet mee instemt. Jouw beleving en gevoelens (zoals: zelf je kind op de wereld zetten) worden op deze manier niks waard gemaakt, en dat vind ik onterecht.

En dan nog wat: volgens mij (ik zit mobiel dus weet niet exact) las ik ook het argument van energie sparen voor na de bevalling. Dat is niet veiliger, maar dat lijkt ze beter, zo lees ik het. Als jij je energie anders wil verdelen en/of wel wil kijken hoeveel je kan bijdragen aan de bevalling dan vind ik dat geen gekke wens om te bespreken.

Tot slot: ik herinner me van 10 jaar geleden de zachte kiwi cup in plaats van de standaard harde metalen cup bij de vacuüm pomp. Die werd ingezet als het meer ging om het hoofd op zn plek houden tegen het terugschiet waar Vivi het over had, en het niet zozeer gaat om elke minuut telt dus we trekken echt mee met de wee. Ik weet niet of die kiwi nog wel eens wordt gebruikt, maar misschien is dat fijn om te vragen? Is ook wat minder heftig op dat babyhoofdje volgens mij.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')