Sicstus | vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:23 |
Ik heb vandaag een stoomkoker gekocht! Nu wil ik er vanavond vis en groente in stomen. Ik weet nog niet welke groente, maar de vis heb ik al: een stuk kabeljauwfilet van ca. 135 gram. Hoe lang zou dit ongeveer moeten stomen? | |
golfer | vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:27 |
Maximaal 5 minuten, afhankelijk van de dikte. | |
Curiosity | vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:49 |
Mijn handleiding zegt 2 stukken à 200 gram, 15 tot 18 min. Zit er geen boekje bij? | |
qajariaq | vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:50 |
Ik doe meestal 20 minuten in folie met boemboe Pepisan. | |
Klaploper | vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:54 |
Stomen tot de vis helemaal pulp is en door het stoommandje valt. Dan helemaal droogkoken en het residu dat je krijgt is echt heerlijk. | |
Sicstus | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:00 |
Bedankt voor jullie reacties maar het helpt me niet echt verder De ene zegt 5 minuten en twee anderen zeggen 15 tot 20 minuten. En de vierde is een trolletje. | |
potjecreme | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:12 |
En de tip kijk in de handleiding.... | |
Pietverdriet | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:16 |
Zou je graag helpen, maar ik stoom alleen groente, een mooi stuk kabeljauw bak ik liever op de huid | |
Sicstus | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:49 |
Er staat een lijst met tekeningetjes/icoontjes van het voedsel in de handleiding, maar die zijn behoorlijk vaag. Er is een icoontje wat op een stuk visfilet lijkt, en daar staat bij '450g - 8-10 min'. Maar de ene visfilet is de andere niet he Het lijkt me dat er al op zijn minst een verschil in stoomtijd is tussen een filet van witvis en filet van vette vis. | |
RobinOok | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:51 |
Ik stoom regelmatig vis. Ik vind gestoomde vis lekker. Als je die 135 gram gewoon "open" op een bord stoomt zou ik zeggen 7-9 minuten. Een keukenthermometer is altijd handig, dan meet je voordat je hem opdient gewoon eerst even of het de 60 graden gehaald heeft. Als je geen thermometer hebt steek je er een dunne breinaald of metalen sateprikker in, laat die even zitten, haalt hem eruit en legt die tegen je lip om te voelen of het warm is. Toen slot kun je hem ook nog gewoon even open snijden om te kijken of hij gaar genoeg is. Succes. | |
Sicstus | vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:53 |
Dit stuk heeft geen huid Vis met huid bak ik ook gewoon in boter in de koekepan. | |
Ray_Smith | zaterdag 11 augustus 2018 @ 02:20 |
10/12 minuten. | |
SoS87 | zaterdag 11 augustus 2018 @ 02:27 |
8 minuten en 24 seconden. No shit. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 11 augustus 2018 @ 07:59 |
En hoeveel minuten heb je de vis gestoomd? En was dat goed? Maar de tip is, koop een goede voedselthermometer dan weet je zeker dat wat je maakt gaar is. | |
Sicstus | zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:59 |
Ik heb m 12 minuten gestoomd en dat was wel prima. Volgende keer doe ik 10 minuten | |
potjecreme | zaterdag 11 augustus 2018 @ 19:08 |
Dus dat wat in de handleiding staat... | |
Sicstus | zaterdag 11 augustus 2018 @ 19:12 |
Yup |