abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180908150
registreer om deze reclame te verbergen
Turing wil HubblePhone met klapscherm en 15x optische zoom in 2020 uitbrengen

Turing Robotic Industries zegt aan een smartphone te werken die een klapscherm en een camera met 15x optische zoom heeft. Het bedrijf, dat een doorstart heeft gemaakt, bracht eerder ongeveer duizend exemplaren van zijn Turing Phone uit, na herhaaldelijk uitstel.

image.png

Volgens de aankondiging van TRI heeft de camera een zestigmegapixelsensor, maar hoe groot die is, meldt het bedrijf niet. De lens met 15x optische zoom, en een diafragma van f/2.8 in de groothoekstand en f/5.6 bij maximale zoom, zou zijn verwerkt in een scharnier die de twee schermen met elkaar verbindt. De constructie moet het mogelijk maken om de schermen, flexibele oledpanelen, los van elkaar te bewegen.

TRI zet allerlei specificaties op zijn website, maar noemt daarbij componenten die nog niet bestaan. Zo heeft de telefoon volgens de bedenkers twee Snapdragon 855-socs met Kryo 835-kernen op 2,96GHz en een 5g-modem. Qualcomm heeft die soc officieel nog niet aangekondigd. Het toestel zou 256GB opslag hebben en 8GB lpddr4x-geheugen, zowel in het upper deck als in het main deck.

Het upper deck zou op Turing Keplerian OS draaien, gebaseerd op FreeBSD12. Ook zou er Android 9.0 op staan. Het main deck heeft diezelfde besturingssystemen, maar ook nog een consolemode met Sailfish 3. Verder claimt de fabrikant dat de HubblePhone wordt voorzien van een augmentedreality-applicatie voor het sturen van berichten met 3d-animaties die op de omgeving van de ontvanger worden geprojecteerd.

image.png

De HubblePhone komt volgens de fabrikant in 2020 op de markt voor 2749 dollar. Vanaf augustus dat jaar moet het toestel in Europa beschikbaar zijn.

Of TRI zijn claims kan waarmaken en het getoonde concepttoestel echt kan uitbrengen in 2020, is nog maar de vraag. Het bedrijf heeft een twijfelachtige staat van dienst. De eerste smartphone van TRI, de Turing Phone, moest in 2015 uitkomen, maar werd herhaaldelijk uitgesteld en ging nooit in massaproductie. In 2016 zouden zo'n duizend exemplaren zijn geleverd, maar daarvan zijn er slechts zevenhonderd betaald, omdat sommigen hun toestel niet hebben ontvangen of een defect exemplaar kregen. De ondersteuning voor het toestel is gestaakt.

Begin 2018 vroeg het bedrijf in Finland faillissement aan, omdat het er niet in slaagde de productie van de telefoon te starten. TRI maakte echter een doorstart in Amerika en beloofde verder te gaan met het ontwikkelen van smartphones.

Meer:
- http://hubblephone.com/spec
- https://tweakers.net/nieu(...)2020-uitbrengen.html
- https://en.wikipedia.org/wiki/Turing_Robotic_Industries

@1:22

Is dit dan eindelijk het begin van een nieuw tijdperk voor de mobiele telefoon immers de smartphone is al 11 jaar op de markt.

Zeg het maar jongens.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')