FOK!forum / Culinesse à gogo / Kan ik dit vandaag nog eten?
Brybryvrijdag 27 juli 2018 @ 13:19
Gisteren heb ik een gerecht gemaakt met gehakt dat tot die dag goed was. Kan ik het vandaag nog eten?
genaktvrijdag 27 juli 2018 @ 13:20
Ja als je alles heb opgebakt en niet in de openlucht heb neergezet met dit weer
loni55vrijdag 27 juli 2018 @ 13:20
Je kan het vast eten.
mailyvrijdag 27 juli 2018 @ 13:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:19 schreef Brybry het volgende:
Gisteren heb ik een gerecht gemaakt met gehakt dat tot die dag goed was. Kan ik het vandaag nog eten?
Tot of tot en met?
Brybryvrijdag 27 juli 2018 @ 13:21
quote:
8s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:20 schreef genakt het volgende:
Ja als je alles heb opgebakt en niet in de openlucht heb neergezet met dit weer
Het is gebakken en nadat het wat afgekoeld was in de koelkast gezet...
Brybryvrijdag 27 juli 2018 @ 13:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:21 schreef maily het volgende:

[..]

Tot of tot en met?
Tot en met
genaktvrijdag 27 juli 2018 @ 13:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:21 schreef Brybry het volgende:

[..]

Het is gebakken en nadat het wat afgekoeld was in de koelkast gezet...
Kan je prima eten ^O^
mailyvrijdag 27 juli 2018 @ 13:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:21 schreef Brybry het volgende:

[..]

Tot en met
Ruik er aan voor je het gaat opwarmen, en als het goed ruikt, nogeens na het (goed!) verwarmen. Ruikt het dan nog goed, dan lekker opeten.
Brybryvrijdag 27 juli 2018 @ 13:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:22 schreef maily het volgende:

[..]

Ruik er aan voor je het gaat opwarmen, en als het goed ruikt, nogeens na het (goed!) verwarmen. Ruikt het dan nog goed, dan lekker opeten.
Er zitten heel veel kruiden doorheen dus tenzij het onwijs verrot is (wat niet zo is) zou ik niet weten wat ik moet ruiken?
mailyvrijdag 27 juli 2018 @ 13:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:24 schreef Brybry het volgende:

[..]

Er zitten heel veel kruiden doorheen dus tenzij het onwijs verrot is (wat niet zo is) zou ik niet weten wat ik moet ruiken?
:D
MilkTeavrijdag 27 juli 2018 @ 13:24
Eet die zooi gewoon op, dat kan wel.
wollahvrijdag 27 juli 2018 @ 13:26
Ja, het gaat lukken in deze stappen:

1. Pak een vork
2. Pak een bord.
3. Doe de eten op het bord
4. Hou je vork stevig vast en mik op het eten
5. Prik in het eten en til je vork op ter hoogte van je mond
6. Schuif het eten naar binnen
7. Doe je mond dicht, goed kauwen en dan doorslikken.

Succes!
mailyvrijdag 27 juli 2018 @ 13:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:26 schreef wollah het volgende:
Ja, het gaat lukken in deze stappen:

1. Pak een vork
2. Pak een bord.
3. Doe de eten op het bord
4. Hou je vork stevig vast en mik op het eten
5. Prik in het eten en til je vork op ter hoogte van je mond
6. Schuif het eten naar binnen
7. Doe je mond dicht, goed kauwen en dan doorslikken.

Succes!
TS moet het eerst uit de koelkast halen, en dan de verpakking openmaken.
wollahvrijdag 27 juli 2018 @ 13:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:27 schreef maily het volgende:

[..]

TS moet het eerst uit de koelkast halen, en dan de verpakking openmaken.
Nee gewoon door de verpakking heenprikken!!
Jordy-Bvrijdag 27 juli 2018 @ 13:39
Ja hoor. Als je de gehakt gisteren even geroken hebt alvorens het te gebruiken, en het niet vies rook, zou ik me er geen zorgen over maken.
LurkJeRotvrijdag 27 juli 2018 @ 13:41
tuurlijk.
#ANONIEMvrijdag 27 juli 2018 @ 13:42
Eten kan altijd...
Sicstusvrijdag 27 juli 2018 @ 13:47
Dat kan!
halfwayvrijdag 27 juli 2018 @ 13:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:21 schreef Brybry het volgende:

[..]

Het is gebakken en nadat het wat afgekoeld was in de koelkast gezet...
Net na het bakken was het steriel, hoelang heeft het afkoelen geduurt?
Brybryvrijdag 27 juli 2018 @ 14:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:49 schreef halfway het volgende:

[..]

Net na het bakken was het steriel, hoelang heeft het afkoelen geduurt?
Half uur zo ongeveer
Queenshorevrijdag 27 juli 2018 @ 18:28
Ja dat kan je zeker vandaag eten, als gaar product kan het nog wel enkele dagen mee zelfs.
THEFXRvrijdag 27 juli 2018 @ 18:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 13:19 schreef Brybry het volgende:
Gisteren heb ik een gerecht gemaakt met gehakt dat tot die dag goed was. Kan ik het vandaag nog eten?
op wat voor stand staat jouw koelkast?
lightedzaterdag 28 juli 2018 @ 09:57
De gehakt..
De eten...

aaarggh
#ANONIEMzaterdag 28 juli 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 09:57 schreef lighted het volgende:
De gehakt..
De eten...

aaarggh
Niet-Westerse immigranten zijn ook welkom op Fok!
Jordy-Bzaterdag 28 juli 2018 @ 12:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 12:12 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Niet-Westerse immigranten zijn ook welkom op Fok!
Ik ben zo Nederlands als maar kan, maar het was werkelijk niet in me opgekomen om vermalen vlees "het gehakt" te noemen.
#ANONIEMzaterdag 28 juli 2018 @ 12:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 12:17 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ik ben zo Nederlands als maar kan, maar het was werkelijk niet in me opgekomen om vermalen vlees "het gehakt" te noemen.
Ik zou ook ‘de gehakt’ zeggen en ik ben half Israëlisch, half Saoedisch.
polariteitzaterdag 28 juli 2018 @ 14:47
Gewoon ff aan ruiken. Als het verrot is dan ruik je dat heus wel boven de kruiden uit.
SuperNegermaandag 30 juli 2018 @ 18:46
Gehakt 3 dagen in koelkast
Kip 2 dagen in koelkast

Als je rijk bent gehakt 2 dagen kip 1 dag
realAIVDmaandag 30 juli 2018 @ 19:29
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 18:46 schreef SuperNeger het volgende:
Gehakt 3 dagen in koelkast
Kip 2 dagen in koelkast

Als je rijk bent gehakt 2 dagen kip 1 dag
right, en als je pech hebt dan ga je deaudt
https://www.ad.nl/buitenl(...)is-ze-dood~adc9066e/

wat een onzin zeg, je kan kip en gehakt beiden tot de uiterste houdbaarheidsdatum gebruiken, kip altijd goed garen en voor beiden geldt dan dat je na bereiding de boel nog prima 2 dagen kunt bewaren in de koelkast (vanaf bereiding, ook als dat de uiterste houdbaarheidsdatum was).
Wel altijd netjes hygienisch werken: handjes wassen, op tijd de koelkast gebruiken.

of je al dan niet rijk bent heeft daar niets mee te maken.
SuperNegerdinsdag 31 juli 2018 @ 06:47
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 19:29 schreef realAIVD het volgende:

[..]

right, en als je pech hebt dan ga je deaudt
https://www.ad.nl/buitenl(...)is-ze-dood~adc9066e/

wat een onzin zeg, je kan kip en gehakt beiden tot de uiterste houdbaarheidsdatum gebruiken, kip altijd goed garen en voor beiden geldt dan dat je na bereiding de boel nog prima 2 dagen kunt bewaren in de koelkast (vanaf bereiding, ook als dat de uiterste houdbaarheidsdatum was).
Wel altijd netjes hygienisch werken: handjes wassen, op tijd de koelkast gebruiken.

of je al dan niet rijk bent heeft daar niets mee te maken.
Ik bedoel als het al gekookt/gebakken is dus. Rauw t/m de houdbaarheidsdatum. Erna in de koelkast gehakt maximaal 2 tot 3 dagen kip maximaal 1 tot 2 dagen. Langer dan moet je vriezen