abonnement Unibet Coolblue
pi_180872571
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 10:52 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik heb een aantal boekjes van haar gelezen (peuter vindt muis erg leuk), maar het meerendeel is niet op rijm... sowieso vaak niet zoveel tekst.

Ik vind de rijm en simpele plaatjes uit Nijntje-boekjes erg fijn, die lezen wij dus regelmatig. De meiden vinden die ook al leuk. Plus dat je die fijn bij een bepaalde situatie kunt kopen. Kleine pluis toen er een baby bij kwam, Fien en Pien toen het zusjes bleken, Nijntje in het museum nadat we daar geweest waren etc. En voor peuter ben ik erg fan van de boeken van Harmen van Straaten. Met name he wie zit er op de wc (ook op rijm) en kleintje beer.

Zo sliep peuter ook toen hij klein was Quoi, maar op een gegeven moment heb ik er een lading uitgegooid en dat was ook prima.

De meiden geven nog niks om knuffels en daar ben ik blij mee. Ik heb er al een aantal kunnen lozen in de oude kledingbak voor school. Nu kan het nog, en er komt nog genoeg bij vooral omdat m'n ouders het leuk vinden om ze elke keer weer nieuwe knuffels kado te doen omdat wij daar niet op zitten te wachten :') Als er een week niet naar omgekeken wordt gaan ze weg, nu kan dat nog...
Ow echt. Wij hebben nu Spet Spat eendje in huis van de bieb en dat is op rijm. Misschien ben ik dan in de war en denk ik dat haar andere boeken ook op rijm zijn :)
pi_180875684
Gogo lekker een dutje doen nu het kan. Heeft hij vannacht na 2 uur wel goed geslapen?

Boekjes O+ ik vind voorlezen zo leuk.
Hoe ouder ze worden hoe langer ze de aandacht erbij kunnen houden.
Bij S zijn korte verhaaltjes vooral leuk.
Snel naar huis kleine muis, Nijntje boekjes of gewoon boekjes met plaatjes erin die hij dan kan benoemen. Zoek boeken zijn ook de bom hier.

Max spam O+ heerlijk manneke

Wij zijn druk bezig om de 2e verjaardag van S voor te bereiden. Cadeautjes zijn binnen, boodschappen besteld en ik heb de tuin vanmorgen even netjes gemaakt (:7 was nodig, alles is al bruin en uitgebloeid) vrijdag avond alles versieren en zaterdag vieren we het. Onze kleine man alweer bijna 2 jaar O+
pi_180883582
Ja, heerlijke middag gehad! Wat geven jullie als verjaardagscadeau ikke?

Timo krijgt ook steeds meer interesse in boekjes. Vooral uitschuifboekjes zijn favoriet momenteel. En de gaten in rupsje Nooitgenoeg zijn ook leuk om mee te spelen. Vanmiddag stond ie ook zelf een boekje uit te zoeken, wat hem niet beviel werd op de grond gemikt.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 21:50:17 #154
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180883783
Leuk, al die boekentips! Ik ga ermee aan de slag.

Oeh ikke aan de voorbereidingen voor verjaardag nr 2, dat was een korte periode in hetzelfde topic dus (8> . Ben benieuwd hoe hij zijn verjaardag gaat vinden, of dat hij er niks van vindt zoals bij de eerste keer. Zijn zoekboeken al lang interessant? Ik kreeg die mooie van Nederland maar ik moet 'm voorlopig alleen bekijken. Jacob is wel geïnteresseerd in open-dicht maar dat doe ik liever met kartonnen boekjes dan iets moois.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 1 augustus 2018 @ 21:51:59 #155
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180883824
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 10:52 schreef FlyingFish het volgende:
Nu kan het nog, en er komt nog genoeg bij vooral omdat m'n ouders het leuk vinden om ze elke keer weer nieuwe knuffels kado te doen omdat wij daar niet op zitten te wachten :')
Grootouderlogica :D.

Prachtig, Max met de knuffels!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_180885569
Lekker hoor gogo. Soms heb je dat even nodig.

Lemijn hier hebben we een kartonnen zoekboek met oa visjes en jungle dieren. Die is van de kruidvat geloof ik, is echt een heel leuk boek.
In het volgende topic zitten we langer samen ;)

S krijgt een grote kiepwagen met shovel (1:16 van bruder), een loopin launcher van cars met auto's en voorleesboekjes. De leeuw in de muis en ik wil de maan.
Lemijn ik denk dat hij er deze keer net zo veel aan vindt als de eerste keer :D Hij heeft er echt nog geen benul van dat hij jarig is.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 23:19:48 #157
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_180885857
Lastig, die kado's. Eerlijk gezegd kan ik echt niks bedenken voor zijn verjaardag. Vorig jaar hebben we ook niks gegeven ofzo, maar zijn we iets leuks gaan doen. Dat doen we ook voor elkaar, vriend en ik. Voor mijn verjaardag vraag ik ook nooit iets, maar zet ik een grote spaarpot neer. Doe daar maar wat in. Misschien ook wel een idee voor Max. Ik denk er nog ff over na :)

Oja, behalve dus dat Nederland boek, uit de serie van de gele ballon. Die lijkt me tof voor 'm O+
Lemijn, hier wordt pas sinds kort interesse getoond in het boek (en zoekt hij de ballon).

Zaterdag al, Ikke! :o w/ En een kiepwagen! Ja, dat zou hier ook wel een succes zijn maar met maisonette met balkon zou het hier een lichtelijke overkill zijn
pi_180886203
Wij hebben de meiden speelgoed dat we een tijd geleden hadden gekregen gegeven en peuter kreeg een dagje Plopsaland toen hij twee werd. Over twee weken wordt hij drie en krijgt hij ons oude tablet. Voor z'n eerste verjaardag heeft hij niets gekregen van ons.

Maar dubbel on topic was peuters beste kado voor zijn tweede verjaardag het grote Bumba zoekboek. De loopfiets past hij nog steeds niet goed op, die was een maatje te groot gekocht :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180886697
Dat is wel een nadeel van de jongste zijn. Alles van M schuift door naar S of ze spelen er nu samen mee. Dingen als een loopfiets, knutsel spullen, toet toet auto's of duplo hebben we al genoeg.
Voor S zijn eerste verjaardag kreeg hij (geloof ik) niks. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om weer niks te halen.
Zijn broer heeft de cadeautjes uitgezocht :D En hij kan niet wachten tot hij er zelf mee mag spelen :')
pi_180890218
Wij hadden ook geen idee voor een cadeau maar we geven wat uitbreidingen op z'n treinset. Hij is nog net te jong voor die trein, maar hij vindt het wel heel leuk. Alleen het feit dat je die trein over de rails moet duwen is lastig te begrijpen, hij tilt hem elke keer van de rails af en even verderop moet de trein er weer op. En dan boos worden dat de wagentjes er af vallen.
pi_180890644
M. is morgen jarig, we hebben een soort waterbaan voor haar gekocht :P Mijn moeder heeft ook wat besteld en laten bezorgen voor haar, ben benieuwd :+

M. is groot fan van "Raad eens hoeveel ik van je hou". Elke avond wel minimaal 2 keer :Y)

Oh en hoi :W :P
pi_180902271
:W M&M
Hoe is het met jullie?
2 jaar alweer, wat gaat het snel hè
Mijn moeder heeft ook zn waterbaan voor S zijn verjaardag gekocht. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.

Nazil is dat de duplo treinset?
Wat ook leuk is zijn van die Thomas de trein treintjes die je met magneetjes achter elkaar kan koppelen. Daar wordt hier door beide jongens veel mee gespeeld.
pi_180904074
Al die verjaardagen op komst, leuk!
Wij gaven F voor z’n 2e verjaardag een loopfiets waar hij pas op paste toen hij 3 was :+

Hier ook een leesgrage dreumes O+ Favoriet zijn Kikker, Nijntje en alle boeken van haar broer. Zo bladert ze geregeld door LEGO boekjes :')

Deze week zette O haar eerst losse stapjes *O* Nu wil ze alleen wel continu lopen (aan de hand) en zorgt de drager voor heel hard brullen :X
pi_180905818
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 18:40 schreef ikke_84 het volgende:
:W M&M
Hoe is het met jullie?
2 jaar alweer, wat gaat het snel hè
Mijn moeder heeft ook zn waterbaan voor S zijn verjaardag gekocht. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.

Nazil is dat de duplo treinset?
Wat ook leuk is zijn van die Thomas de trein treintjes die je met magneetjes achter elkaar kan koppelen. Daar wordt hier door beide jongens veel mee gespeeld.
Nee Duplo hedeft hij de treintjes wel al een tijd van maar de baan niet. Blijft een grote hit trouwens. Dit is de trein van Ikea. Hij heeft nu zo weinig delen dat alles op 1 manier aan elkaar moet om hem sluitend te krijgen. Die van Thomas past ook op de ikea, zelfde principe. Alleen is L zo gewend aan rondje en staafje als trekhaak zeg maar, dat hij niet kan geloven dat dit zo blijft zitten :')
pi_180917531
Al die jarige binnenkort! Wat gaat het snel he? Het grootste cliché wel.

Hier ook al wel beetje bezig met kadootjes voor zijn verjaardag en kerst (1 dag verschil dus kado tsunami). Hebben nog genoeg tijd voor zijn verjaardag maar omdat we gaan emigreren wil ik niet teveel spullen meeverhuizen. Dus perfecte tijd om uit te zoeken wat nog leuk is om mee te nemen en wat we met zijn verjaardag kunnen vervangen voor meer uitdaging.
Nou dat is uit de hand gelopen, op zijn Amazon wishlist nu zo'n 60 items als idee voor zijn verjaardag en kerst. Laten we dat maar niet doen. Maar mocht iemand nog inspiratie nodig hebben.. :')
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_180918384
Miezziej, gefeliciteerd met je M!!

Vanaf wanneer zijn die zoekboeken leuk? S. is nu 13 maanden en heb niet het idee dat hij ze nu zou snappen, maar bekijken kan altijd natuurlijk en is ook al leuk. Ik zag ze voor weinig bij het Kruidvat liggen, veel verschillende, dus waarschijnlijk zal ik niet kunnen kiezen en kom ik er met meer dan 1 thuis :+

Afgelopen nacht hadden we een doorslaper :o :o :o
Ok, hij lag er pas rond 23 uur in vanwege drama gedoe in de avond, maar daarna sliep ie tot 06:45, toen gevoed en daarna nog een uurtje geslapen *O*
Eerder deze week was ie een keer zo moe, dat ie al om 20 uur in bed lag zonder gedoe en met 3 keer wakker worden toch tot 8 uur de volgende ochtend geslapen heeft. Hij kan het dus wel, maar nog helaas nog steeds vaker drama gedoe dan niet, maar af en toe die lichtpuntjes geeft weer hoop :D
Blijft jammer dat ik zelf bij zo'n doorslaapnacht dan wel meerdere keren wakker was en ook moeite had om weer in slaap te komen -O-

Veel jarigen binnenkort, leuk *O*
Regina, inspiratie is altijd welkom, al is de onze net jarig geweest :+
pi_180919849
T wordt ook bijna 2 en ik zit ook met het 'we hebben alles al' probleem. Vorig jaar kreeg hij een watertafel. W kreeg een loopfiets en een partij little ppl spul toen hij 2 werd, maarja, dat heeft T dus al :').
pi_180923034
Een nieuwe pyjama, dekbed(overtrek), 2e fietsstoeltje of een rugzak? Badverf doet het hier ook goed. Als ze 1 of 2 worden hoeven zo niet perse speelgoed te krijgen, dan is uitpakken nog leuker dan het kado zelf.

Bij een 3-jarige wellicht ook nog, op de vraag wat voor kado peuter voor zijn verjaardag wil was zijn antwoord: "een gele" en na doorvragen wat er in moest "taart".
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180927951
Entree voor dierentuin of zwembad of zo?
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 22:31:22 #170
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180928957
Cadeaus voor tweede verjaardag - ik lees geïnteresseerd mee. Verder heeft Jacob besloten dat het nu echt te lang te warm is, en is in slaapstaking gegaan. Overdag lijkt het nergens op en 's avonds ook niet. Hij is net eindelijk omgevallen. Arm kind! En arme moeder! Ik veer braaf mee hoor maar toch... :s) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_180930339
Respect voor alle meeverende mama's!
Door de warmte is mijn meeveerkracht bij tijd en wijlen echt zoek.

Vanochtend een dutje van 45 minuten, rond 12:30 wakker. Hele middag niet meer willen slapen, rond 18:30 viel ie bijna om, dus toen naar bed, weer wakker rond 20 uur. Toen nog maar een lange wandeling gemaakt voor en door de frissere lucht, want 28 graden op zijn kamertje. Uiteindelijk slaapt ie net pas rond 23 uur. Pfffff.

Wel nog even snel 2 zoekboeken gekocht, die bij het Kruidvat zijn echt leuk en geen geld, ¤ 4 per stuk *O* *O* *O* Ik had van alle varianten wel 1 willen kopen :D
pi_180930858
Miezz gefeliciteerd met M O+ *O*
Wanneer vieren jullie het?
Hoe is je vakantie naar je moeder eigenlijk gegaan? Of moet die nog komen?

Tol ik was bij de eerste ook niet altijd goed in meeveren ;) want hij moest toch slapen en ik wilde dat ook en en en. Nu kan ik dat veel beter, misschien ook omdat S veel makkelijker is. (Of misschien is hij makkelijker omdat ik dat ben...zeg het maar)
Zoek boeken zijn tof!!

Wij zijn nu alles aan het versieren voor de verjaardag van S. Ik ben benieuwd naar zijn reactie morgen vroeg.
Kleuter kan niet wachten tot de cadeautjes van S komen :D
pi_180933357
Had voor mr.t voor zijn 2e verjaardag zo'n kartonnen-pagina-boekje laten maken. (Ff googelen voor de site) Met foto's van iedereen die dichtbij staat, van zichzelf, de poezen, ons huis, plaatjes van andere dieren, bladzijde met alle letters en getallen, bladzijde met allemaal soorten voertuigen, wat je maar wil.

IKEA keukentje wordt hier ook veel mee gespeeld. Prentenboeken. (ssst tijger slaapt en Nog even achter je ook oortjes kriebelen en Dikkie Dik zijn hier de favorieten.)

Waterbaan hebben we hier ook, maar een grote emmer met een paar plastic bakjes is blijkbaar veel leuker. :+
pi_180937152
Al die boekentips... word er helemaal koopziek van :D
Maar ben dan ook een echte boekenwurm. En die kinderboeken zijn helemaal leuk natuurlijk O+

S. ging net zomaar zonder gedoe slapen :o :o :o :o :o :o
Hij was ook echt moe, gister pas om 23 uur slapen, wel pas rond 5 wakker en na voeding nog geslapen tot 7:30.
Ik denk alleen dat ie al veel langer wakker is, voordat ie zich verbaal meldt (en dus minder slaapt dan ik denk). Hij zit altijd overeind, hij heeft geloof ik weer een fase, waarbij hij meteen en onmiddellijk in bed moet gaan zitten zodra hij ook maar een beetje wakker begint te worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180938186
Ikke, gefeliciteerd met S.! Een hele fijne dag vandaag!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')