abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 juli 2018 @ 22:14:24 #151
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_180707118
Nou ja, ik zal wel fundamenteel anders in elkaar zitten. Ik zie er geen probleem in om kinderen ook aan te leren dat binnen de lijntjes kleuren (ergo mee gaan in een gemiddelde groepsdynamiek) ook moet gebeuren. Ik zie het meer mijn taak om zelfvertrouwen te geven dat wat ze doen goed is, ook al vindt een ander daar iets van en dat ze hun eigen keuzes moeten maken. Ik zie niet in waarom school zoiets zou afremmen als er op een gemiddeld niveau iets wordt aangeleerd. Dan werkt die methode vaker wel dan niet en werkt het niet, dan kijk je of dat een probleem is en of er wat mee moet gebeuren.

Mi leren ze op school trucjes, algemene parate kennis en social skills. Passie en verdieping leer je thuis. Een kind dat goed kan voetballen zal pas een ster worden als zijn/haar ouders bereid zijn heel erg veel tijd te steken in halen/brengen, speciale kampen, buitenlandtraining en what not. Zijn ze daar niet bereid toe, dan wordt het in Nederland al vrij lastig.

De gym vergelijking snap ik eerlijk gezegd ook niet helemaal. Als kinderen zelf 5 km kunnen rennen, maar bijna elke schooldag verplicht wordt om zich de hele ochtend bezig te houden met 1km te rennen gedurende weet ik hoeveel weken, dan denk ik ook dat dat kind zich gaat vervelen.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 22:18:51 #152
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_180707236
Klopt, maar niemand zegt tegen je “je kind moet niet teveel rennen hoor, anders verveelt hij zich straks zo bij gymles (ook al is het misschien wel zo) r” denk ik?

Verder eens met je denk ik. Ik had t in elk geval meer over dat kinderen rijp zijn wanneer ze rijp zijn voor bepaalde dingen en dat daar niet zoveel in te sturen valt.

Ik kon Melba niet tegenhouden met lezen, ik zou hem kunnen proberen te trainen op die potloodgreep maar daar worden we allebei niks wijzer van (nu).
Kwak
  dinsdag 24 juli 2018 @ 22:28:40 #153
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_180707469
Nou ja, ik zou niks doen met die opmerking want ‘bwahahahahaha onzin opmerking, zo werkt het niet’, maar ik zou hem ook niet op trainingskamp sturen zeg maar.

Ik denk niet dat het heel problematisch is om sterk te zijn in 1 vak. Ik kon ook al lezen en schrijven voor groep 3, dus toen mocht ik boekjes lezen terwijl de rest leerde lezen en schrijven. Ik vond dat allemaal wel best. Als kinderen sterker zijn in alles ten opzichte van de groep zal er mi toch wel een meer permanente oplossing gezocht moeten worden.

Ik heb zelf ook het idee dat sommige interesses opkomen en weer wegebben. Mijn broer kon ooit alle automerken en type auto’s opnoemen als hij ze zag. Het is nu al knap als hij het automerk van zn eigen auto weet.

Is het blijvend, dan is er een passie en verdieping. Dat kan best ingevuld worden op het moment van de behoefte. Staat voor mij los van het al dan niet later vervelen. Je weet niet hoe het zich ontwikkelt en of het blijvend is, of ze er door verveeld raken of dat er geen probleem is. Wie dan leeft, wie dan weet, wie dan zorgt.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_180707691
Voor mijn gevoel zeggen de meeste zo ongeveer het zelfde alleen in andere woorden.
Alleen de 1 is voor extra (in dit geval fysio) ondersteuning en de ander is meer van het kind zelf laten ontdekken en ontwikkelen.
Of sommige zitten er tussen in.
Of zeg ik het nu wel heel zwart wit?

Room 4 jaar alweer. Hier is dat wel een hele mijlpaal, want start school.
Ik vind dat ze echt zo veranderen als ze 4 zijn geweest. Veel wijzer en ineens echt mini mensjes die mee doen en mee denken O+
pi_180707825
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 22:38 schreef ikke_84 het volgende:
Voor mijn gevoel zeggen de meeste zo ongeveer het zelfde alleen in andere woorden.
Alleen de 1 is voor extra (in dit geval fysio) ondersteuning en de ander is meer van het kind zelf laten ontdekken en ontwikkelen.
Of sommige zitten er tussen in.
Of zeg ik het nu wel heel zwart wit?

Room 4 jaar alweer. Hier is dat wel een hele mijlpaal, want start school.
Ik vind dat ze echt zo veranderen als ze 4 zijn geweest. Veel wijzer en ineens echt mini mensjes die mee doen en mee denken O+
Ze gaat pas met 6 jaar naar school :)

Zeker een mijlpaal. De cadeaus liggen klaar en de vlaggen zijn opgehangen. Ze ging naar bed met «vandaag is de laatste dag dat ik 3 ben». Ben benieuwd hoe ze morgen wakker wordt.
pi_180708267
Oh, die vierde verjaardag is zo'n feestje. Ik vond het in ieder geval echt genieten. O+ . Veel plezier morgen!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180708856
Ik ook. Met vier jaar was ze zo jarig. Er zo mee bezig. Ook met vier jaar en drie maanden. Dan gaan ze hun vijfde feestje alvast plannen en mensen uitnodigen voor de verjaardag. O+
  dinsdag 24 juli 2018 @ 23:33:06 #158
73386 Fazz
onderweg
pi_180709298
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 23:19 schreef Omentielvo het volgende:
Ik ook. Met vier jaar was ze zo jarig. Er zo mee bezig. Ook met vier jaar en drie maanden. Dan gaan ze hun vijfde feestje alvast plannen en mensen uitnodigen voor de verjaardag. O+
Precies dat deden wij vandaag :D F vertelde me alvast wie er op z'n verjaardagsfeestje mag komen (in mei 2019 :') )
pi_180709947
Ze is er echt heel erg mee bezig ja, zo leuk. Ik ben as we speak mijn zus aan het ophalen, dus als ze wakker wordt ligt die bij haar in de kamer :D (weet ze van hoor ;)).
Ze heeft het al weken over wie er na wie jarig is en vandaag was ze zo groos: «nu ben ik de volgende!!»

En zo lief, toen ik vroeg of ze iets wenste voor dr verjaardag zei ze: «alleen een skateboard want ik heb al zoveel» :D Dus nu wacht er een regenboogskateboard op haar.

Ik heb er zin in 😍 Nu eerst nog even meeblèren op de parkeerplaats bij t vliegveld in mn nieuwe 💛auto💚met🧡mega❤stereo💙
pi_180713263
Room gefeliciteerd met je kleuter O+ *O*
Wat leuk dat je zus komt.
Heel veel plezier vandaag. Ik ben benieuwd hoe ze haar skateboard vindt.
pi_180713331
Room Gefeliciteerd met je kleuter♡♡
S. 2014
J. 2016
pi_180713490
Room. Gefeliciteerd *O*
  woensdag 25 juli 2018 @ 09:43:29 #163
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_180713571
Gefeliciteerd Room!
  woensdag 25 juli 2018 @ 13:44:01 #164
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_180717383
Gefeliciteerd Room! *O*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 25 juli 2018 @ 13:46:09 #165
73386 Fazz
onderweg
pi_180717422
Van harte Room *O* Wat tof dat je zus is overgekomen O+
pi_180717849
Dank voor de felicitaties! Man wat is ze jarig :D Vooral de gereedschapsset viel in de smaak «oh dan kan ik ook een werkman zijn!» :D Skateboard is tof maar maakt krassen op het nieuwe terras dus manlief zat te piepen.

Ik kan weer helemaal dat jarig-gevoel van vroeger terughalen. Het gevoel dat alles fijn is, iedereen lief is en je gewoon heel gelukkig bent.
pi_180728150
Room gefeliciteerd klinkt als een heerlijke dag! O+
pi_180728471
Gefeliciteerd room
pi_180728980
Gefeliciteerd Room O+
pi_180744760
Nog gefeliciteerd met O Room! O+

S is gisteren met zijn papa en zus naar World of Dino's in de Jaarbeurs geweest. Het was leuk opgezet aldus mijn man, maar geen ding om je de hele dag te vermaken. Na een uur of 2-2.5 ben je er wel klaar. We hadden ook niet verwacht dat het een dagvullend iets zou zijn overigens, dus dit was prima voor ons. S ging voor het eerst met de trein (en papa ook :') ) dus dat was al een belevenis op zich. S vond de dino's ge-wel-dig en heeft samen met grote zus een speurtocht gedaan. Ik heb geen enkele foto waar S goed op staat omdat hij helemaal onder de indruk was van alles daar en dus niet stil stond. :D 's Avonds toen hij naar bed ging zei hij: "Mam als ik later groot ben dan wil ik een dino worden." O+ Voor dinoliefhebbers die in de buurt van Utrecht wonen misschien een leuke tip voor regenachtige vakantiedagen. En via spoordeelwinkel is een leuke treincombi te koop dus ook als je verder weg woont best nog leuk om te doen. :)
pi_180745390
Nikki klinkt als een super uitje!

Mijn man was een paar dagen naar Berlijn is gisteravond thuis gekomen en de kinderen zijn weer rustiger.
Vandaag een dag thuis even rust in de tent. Bad in de tuin en verder liggen ze graag op de trampoline. Ik heb er maar even handdoeken op gelegd want ze lagen er zo op en dat ding was echt te heet

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180752338
Room, gefeliciteerd! Fijn dat jullie een heerlijke dag hebben gehad!

Ik kom hier binnenvallen, ik heb sinds vorige vrijdag een kleuter en ik heb gelijk een vraag aan jullie!
Hoe gaat het met de zelfstandigheid van jullie kinderen van 4? Ik vraag dit omdat Nora niet zelfstandig is, of niet wilt zijn. Ik denk het laatste. Vriend en ik moeten alles maar voor haar doen, anders wordt het krijsen. Zelfs haar eten blazen als het warm is vertikt ze. Vanavond ook, ik bracht haar naar bed, wilde ze een dekentje over zich heen wat naast haar lag. Waarop ik zei dat als ze een dekentje wilde, ze het zelf over haar heen moest leggen. Ook weer krijsen. Uiteindelijk kwam vriend boven wat er aan de hand was en die heeft een deken over haar heen gelegd en we hebben gelijk een mooi meningsverschil gehad dat vlak voor het slapen gaan dit niet de manier is en dat ik gewoon een deken over haar heen had moeten leggen. Dusja, ik ben nogal een frustro op het moment :') Ik wil haar wat zelfstandiger laten worden door haar meer dingen zelf te laten doen, maar vriend blijft alles maar voorkauwen.. Aan de andere kant, reageer ik niet overtrokken en moet ik gewoon denken, ach het is nog maar een klein kind, ze moet later nog zoveel zelf kunnen. Zoiets. Ik vind het lastig om er een balans in te vinden.

Ik ben zeer benieuwd hoe het volgende maand op school zal gaan.. Dan moet ze dingen wel zelf gaan doen...

[ Bericht 6% gewijzigd door Sunshine1982 op 26-07-2018 20:59:32 ]
pi_180752743
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 20:41 schreef Sunshine1982 het volgende:
Room, gefeliciteerd! Fijn dat jullie een heerlijke dag hebben gehad!

Ik kom hier binnenvallen, ik heb sinds vorige vrijdag een kleuter en ik heb gelijk een vraag aan jullie!
Hoe gaat het met de zelfstandigheid van jullie kinderen van 4? Ik vraag dit omdat Nora niet zelfstandig is, of niet wilt zijn. Ik denk het laatste. Vriend en ik moeten alles maar voor haar doen, anders wordt het krijsen. Zelfs haar eten blazen als het warm is vertikt ze. Vanavond ook, ik bracht haar naar bed, wilde ze een dekentje over zich heen wat naast haar lag. Waarop ik zei dat als ze een dekentje wilde, ze het zelf over haar heen moest leggen. Ook weer krijsen. Uiteindelijk kwam vriend boven wat er aan de hand was en die heeft een deken over haar heen gelegd en we hebben gelijk een mooi meningsverschil gehad dat vlak voor het slapen gaan dit niet de manier is en dat ik gewoon een deken over haar heen had moeten leggen. Dusja, ik ben nogal een frustro op het moment :') Ik wil haar wat zelfstandiger laten worden door haar meer dingen zelf te laten doen, maar vriend blijft alles maar voorkauwen..

Ik ben zeer benieuwd hoe het volgende maand op school zal gaan.. Dan moet ze dingen wel zelf gaan doen...
Sarah is dan officieel nog geen 4, maar ze doet tegenwoordig wel steeds meer zelf, al blijven de stomste dingen reden tot krijsen als zij het naar eigen idee niet zelf kan...
Ze heeft hier gewoon de pech dat ze soms op haar broertje moet wachten.

En je zegt het zelf al, op school zal ze wel moeten... ;)
S. 2014
J. 2016
pi_180752855
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juli 2018 20:58 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Sarah is dan officieel nog geen 4, maar ze doet tegenwoordig wel steeds meer zelf, al blijven de stomste dingen reden tot krijsen als zij het naar eigen idee niet zelf kan...
Ze heeft hier gewoon de pech dat ze soms op haar broertje moet wachten.

En je zegt het zelf al, op school zal ze wel moeten... ;)
Dat is inderdaad :) Afgelopen maandag was ze met een vriendinnetje, ook van 4, naar Plaswijck en zij deed alles zelf terwijl ik alles bij Nora zelf moest doen (sandalen uitdoen, korte broek uitdoen, etc.) Dan voel ik me vergeleken bij haar moeder wel een beetje een faalmoeder. En ik weet echt dat geen kind hetzelfde is en Nora ook dingen heeft wat zij heel goed kan, maarja.. Merk dat ik dit een beetje lastig vind :)
pi_180752889
Die jongste van mij test ons en ook opa en oma uit. Stront eigenwijs!
Niet en gilt snel maar ik ga er niet in mee. Oma zei gisteren toen ik zei kom op ik moet nog naar de aldi van ga maar ik regel het wel met hem. Hij heeft zitten gillen dat ik weg ging! Daarna na 2 uur staking zijn brood opgegeten, ijsje gehad die Jan ook had gehad en daarna oma geholpen met afruimen waarna hij mij mocht bellen of ik hem wilde ophalen (en ik was net klaar bij de Aldi om de hoek _O- )

Kortom het is een fase. Pick your battle. Als ze moe is en in bed ligt nou leg die deken er over heen. Als ze smorgens al vertikt met aankleden dan zeg je, je mag pas beneden komen als je aangekleed bent.
En op school moeten ze wel. Vegen ze echt hun billen zelf (wat ze huis spontaan niet kunnen), doen ze zelf de schoenen aan evt met hulp van een klasgenoot. En ja ze komen wel eens thuis na gym met het shirt binnenstebuiten maar wat boeit het
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')