FOK!forum / Lifestyle / Mosselen
Hikzaterdag 28 december 2002 @ 03:24
Mjum!

Ik heb vanavond weer eens héél erg lekker mosselen gegeten. Simpel, met brood en een paar dipsausjes van mosterd en knoflook (en als ze bedoeld zijn voor mosselen maak ik die altijd een beetje aan met wat witte wijn azijn).

Wat zijn jouw favoriete recepten voor mosselen?

vinnie81zaterdag 28 december 2002 @ 03:35
HELE grote pan met HEEL veel mosselen, goed klaar maken. Op tafel zetten, opscheppen en zo naar binnen werken. Natuurlijk wel telkens uit de schelp halen ...

Heerlijk... Niks sausje of wat dan ook. Gewoon traditioneel mosselen.

Merinazaterdag 28 december 2002 @ 03:35
Mosselen?? Sorry die sla ik over..
_asterix_zaterdag 28 december 2002 @ 03:38
Grote pan, mosselgroenten en dan de pan half vullen met bier.....flink wat peper erbij....en klaar...dip sausjes en stokbrood.
Mr_Rammsteinzaterdag 28 december 2002 @ 07:07
lekkere scheut wijn in de pan
Conflictzaterdag 28 december 2002 @ 07:08
quote:
Op zaterdag 28 december 2002 07:07 schreef Mr_Rammstein het volgende:
lekkere scheut wijn in de pan
Je moet ze koken in pure wijn, niet in water
Mr_Rammsteinzaterdag 28 december 2002 @ 07:37
quote:
Op zaterdag 28 december 2002 07:08 schreef Conflict het volgende:

[..]

Je moet ze koken in pure wijn, niet in water


dat bedoelde ik ook eigenlijk. Geen water, alleen een scheut wijn
Conflictzaterdag 28 december 2002 @ 07:38
quote:
Op zaterdag 28 december 2002 07:37 schreef Mr_Rammstein het volgende:

[..]

dat bedoelde ik ook eigenlijk. Geen water, alleen een scheut wijn


Oke dan
poszaterdag 28 december 2002 @ 08:58
quote:
Op zaterdag 28 december 2002 07:08 schreef Conflict het volgende:

[..]

Je moet ze koken in pure wijn, niet in water


idd doe ik ook

Maar lekkerder vind ik nog. Mosselen koken, af laten koelen.
Bovenste schelp verwijderen. In ovenschaal dakpansgewijs de (halve)
mosselen rangschikken. Kruidenboter maken van roomboter knoflook
bieslook en peterselie. Dit laten smelten en over de mosselen gieten.
Nu in de over tot ze warm zijn.

Sannevrijdag 3 januari 2003 @ 21:23
Mosselen met bier vind ik erg lekker.
Joenevrijdag 3 januari 2003 @ 21:24
Vanavond Mosselen gegeten .

Gekookt in een flesje bier , Zout /Peper / Soepgroenten , 2 x de kook er over en eten uit de schelp

Spina1vrijdag 3 januari 2003 @ 21:39
Rauw, gekookt (in eigen vocht, NOOIT met water..), gebakken, gestoofd, gegratineerd, koud in water/azijn..

Mossellen, hmm..

Oidvrijdag 3 januari 2003 @ 22:57
Ik heb in frankrijk wel eens gerookte mosselen gegeten (scheen iets lokaals te zijn) Leuk idee maar het was niet zo'n succes. De boel bleef een beetje klef.
Sweetsixteen16vrijdag 3 januari 2003 @ 23:19
mosselen daar is mijn 1 icoontje voor
letterlijk om van te kotsen gewoon.
Vavazaterdag 4 januari 2003 @ 00:32
quote:
Op vrijdag 3 januari 2003 23:19 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
mosselen daar is mijn 1 icoontje voor
letterlijk om van te kotsen gewoon.
Ik ben het helemaal met je eens, wat zijn wij nou voor Zeeuwen we kotsen van mosselen, haha
Coolgozazaterdag 4 januari 2003 @ 13:41
Toen ik de topictitel las werd ik al ontoepasselijk......

Het ziet er gewoon bah uit. *kippevel*

Daarbij komt dat ik niets wens te eten waarvoor een dier(tje) is dood gegaan/gemaakt.

madcapzaterdag 4 januari 2003 @ 14:02
quote:
Op zaterdag 4 januari 2003 00:32 schreef Vava het volgende:

[..]

wat zijn wij nou voor Zeeuwen we kotsen van mosselen, haha


Hier nog een Zeeuw die geen mosselen moet
Prince_of_Darknessmaandag 6 januari 2003 @ 09:34
Een echte zeeuw eet mosselen!
* Echte zeeuw meldt

Maar eerlijk is eerlijk het is niet mijn lievelingskostje. Ik heb overigens een grotere voorkeur voor de harige mossel...