Welnu, de Silvercrest is nog steeds niet te koop bij de LIDL webshop ondanks dat ze zeggen dat hij binnen 48 uur beschikbaar is. Maar dat zeggen ze al een paar weken dus
Intussen dus een
Philips gekocht en die ga ik zo eens uitproberen
Ik had een aubergine gescoord en wat puntpaprika's in mijn TGTG pakket
dus daar ben ik even mee aan de slag geweest.
Aubergine in flinke dobbelstenen gesneden en een ui en een puntpaprika ook in ongeveer even grote stukken gesneden. Een handje gekookte kikkererwten uit de vriezer gehaald
(die kook ik zelf namelijk en vries ik gewoon in. Is voordeliger en zijn altijd klaar voor gebruik Ook voor in een salade En natuurlijk harstikke gezond Alle geprepte groenten deed ik in de frituurmand van de airfryer.
Daarna wat kruidenolie genomen (in een grote kom) die ik had bewaard van een potje gedroogde tomaten, lepeltje zoete sambal erin, wat oregano erbij en een kruidemix van Marokaanse kruiden. Olie goed door elkaar geroerd in de grote kom en dan beetje voor beetje de groentestukjes erbij. Gewoon met je hand! (1) goed door doorroeren totdat alle stukjes gecoat zijn en dan iedere keer wat meer groenten erbij totdat alles goed voorzien is van een laagje kruidenolie.
En als je dat met de hand doet gaat dat gewoon veel beter dan als je die olie er zo overheen giet en dan een beetje doorroert met een spatel. Dat heet nou met liefde koken
Ik laat het nog even staan om een beetje in te trekken en straks iets van 20 minuutjes fryen
op een graad of 180.
Maar het ziet er nu al lekker uit
en ik hou niet eens van aubergine
Straks een beetje zout erover en dan maar knagen
Zat zelf wel te denken aan een of ander sausje erbij (een zoetig yoghurtsausje met wat erdoor of zo), maar ik zou op dit moment niet weten wat, dus ik ga er op deze manier wel voor
Toch maar even een sausje gemaakt... Beetje yoghurt, wat citroensap erin en wat witte peper en zout. En nog wat van die tomatenolie om het ietsje romiger te maken, maar dat hoeft niet echt. Ik ben ook maar wat aan het proberen
Maar dat frisse citroenachtige sausje werkt vast goed bij die wat bijna wrange smaak van die geroosterde aubergine. Op het laatst heb ik nog een heeeel klein beetje suiker toegevoegd zodat de smaak nog iets zachter werd.
Als ik de groente zo in de airfryer doe, mix ik er op het laatst pas zou doorheen zodat de groenten niet voortijdig kunnen gaan lekken of uitdrogen als gevolg van het zout. Want dan wordt alles een beetje een natte massa en dat wil je niet
Begin nou wel trek te krijgen
Eindresultaat:
Ik heb de tijd nog even verlengd met in totaal 25 minuten omdat ik het nog iets knapperiger wilde krijgen, maar achteraf was 20 minuten wel beter geweest. Want het gaat toch best wel hard in zo'n ding
Het citroensausje was wel een goeie combinatie erbij omdat de frisheid ervan wat meer balans gaf aan de roostersmaak van de groenten. De kikkererwten verbaasde mij wel, want die waren uiteindelijk volledig krokant geworden
Tot slot is het wel iets wat ik nog wel een volgende keer zou maken; het beviel dus wel. Maar dan ga ik niet over de 20 minuten heen iig.
Grootste voordeel vond ik dat ik op de manier een aubergine kan bereiden zonder dat ik heel veel olie nodig heb. Voorheen deed ik het weleens in de wok, maar die stukjes bleven maar olie opzuigen en dan kon je nog niet bakken. Met die airfryer gaat dat wel perfect moet ik zeggen.
[ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 21-07-2022 16:04:03 ]