Metalfrost | donderdag 12 juli 2018 @ 18:06 |
Dag. De inboedel van mijn keuken is in het segment bakken en braden, toe aan vervanging. De boel is versleten en ik ben er klaar mee. Op zoek naar iets duurzaam, viel mijn oog op plaatstalen pannen. Echter, het viel me op dat er nogal een prijsverschil zit tussen de Lyonnaise-pan en de koekenpan. Terwijl beide erg op elkaar lijken. Na wat speurwerk kom ik niet verder dan 'heeft te maken met de Lyonse keuken' Wat is nou eigenlijk het verschil tussen beide? | |
Ik2 | donderdag 12 juli 2018 @ 18:11 |
De prijs!
| |
timmmmm | donderdag 12 juli 2018 @ 18:21 |
Vooral de wanden zijn het verschil. Een lyonnaisr pan is bedoeld voor gerechten a la lyonaisse wat zoveel is als veel ui erbij en met een klets vet lekker laten bakkenen. Dan gier je het zo van de pan met ui em bakvocht zo in een schaal. Daarom is de rand zo. Of althans dst heb ik me laten vertellen. Vaak is het ook gewoon van wat beter materiaal en wat dikker waardoor je er vind ik lekkerder in kan bakken. Maar als je een goede kwaliteit koekenpan pakt is dat hetzelfde natuurlijk | |
Fer | donderdag 12 juli 2018 @ 18:41 |
De gewone (Carbone) koekenpannen zijn dikker 3,8mm, zwaarder en duurder. Ofwel veel robuuster, blijft langer vlak (ipv hol/bol) en verdeelt de hitte beter. | |
Metalfrost | donderdag 12 juli 2018 @ 18:45 |
Vandaar de prijsklasse. Bedankt voor de informatie.
| |
Fer | donderdag 12 juli 2018 @ 18:58 |
Overigens zijn die plaatstalen pannen maar bewerkelijk. Schoonmaken met heet water en borstel, daarna weer invetten en wegzetten. Je moet ze ook inbranden enz.. Doe mij maar multilayer RVS, kost wat, maar een pan voor het leven. Kan na gebruik zo de vaatwasser in. | |
realAIVD | donderdag 12 juli 2018 @ 20:33 |
Je hebt helemaal gelijk, en als je dan wat rondkijkt blijkt dat de kosten ook erg kunnen meevallen. Ikea heeft een prachtkwaliteit RVS voor bizar lage prijzen even zoeken: die lijn heet sensuel https://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=SENSUELL prachtige zware koekenpannen | |
Weltschmerz | vrijdag 13 juli 2018 @ 17:04 |
Volgens mij heeft DeBuyer een consumentenlijn en een professionele lijn, waarbij de consumentenlijn gewoon veel duurder is, terwijl er geen verschil van belang is. Kijk even bij een webwinkel voor de professionele horeca. | |
stavromulabeta | vrijdag 13 juli 2018 @ 17:25 |
Voor zover ik weet zijn de goedkope carbone lijn en de dure mineral-b lijn nagenoeg identiek (ook de dikte van de bodem). Het enige verschil is dat de mineral-b al ingebrand is en de Carbone nog niet. Je m moet je dus afvragen of je 2 tientjes per pan over hebt om niet te hoeven inbranden. | |
Weltschmerz | zaterdag 14 juli 2018 @ 11:13 |
Niet hoeven inbranden lijkt me niet waar, ze hebben een voorbehandeling gehad en zijn met bijenwas ingesmeerd. Volgens mij is het punt dat consumenten die een goede pan willen het niet vertrouwen als het te goedkoop is. Als je op mineral B zoekt krijg je dan ook allemaal webwinkels voor consumenten, zoek je op die andere krijg je veel meer horecagroothandels. |