I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:29 |
TS staat op het punt een bestelling te plaatsen bij de plaatselijke snackbar. Nu hebben ze als snack van de maand: De eierbal. Zijn die dingen goed te doen, of is het de smerigste troep die je ooit hebt gehad? I. | |
markdeajaxfan | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:31 |
Poll: zal ik een eierbal eten ? • ja • nee Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Symphonic | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:31 |
Probeer hem en schrijf er een review over | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:34 |
Het ziet er niet heel smakelijk uit I. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:35 |
Wat zit eromheen dan? In mijn beleving zou het een gehaktbal met een ei moeten zijn. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:38 |
Volgens wikipedia, ragout. I. | |
nogeenoudebekende | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:38 |
Hmm een keer proberen kan geen kwaad uiteraard. | |
Jordy-B | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:39 |
Het is een gekookt ei, omwikkeld door vegetarische ragout (meestal wat kerrie-achtig), gepaneerd en gefrituurd.Dat is de Schotse versie, de "Scotch Egg". Een ei omhuld met vlees (ik geloof meestal worstvulling), gepaneerd en gefrituurd. | |
Symphonic | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:39 |
het is meer een bitterbal waar ze een ei in gefrot hebben | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:43 |
Is een gehaktbal met een ei niet een gehaktbal kiekeboe? I. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:44 |
I. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:47 |
Ik heb hem toch maar besteld. Ik hou jullie op de hoogte. I. | |
Haags | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:51 |
Netjes | |
markdeajaxfan | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:51 |
dank u | |
Ama | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:52 |
Nomnom Eierballen zijn echt super lekker. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:53 |
Ik ben benieuwd Hoort er ook een sausje bij ofzo? Of eet je ze gewoon zo uit het handje? I. | |
Ama | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:54 |
Ik eet ze zonder saus. (En ik eet normaal bij ongeveer alle frtiuursnacks een sausje) | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 18:55 |
Ah, oké. Ja ik dus ook We gaan het meemaken. I. | |
markdeajaxfan | vrijdag 6 juli 2018 @ 19:17 |
| |
Sarasi | vrijdag 6 juli 2018 @ 19:30 |
Vruugah was een eierbal nog met echte ragout, voor de vegetarische hype. Toen was 'ie veel lekkerder. | |
FlippingCoin | vrijdag 6 juli 2018 @ 19:40 |
En was het lekker? | |
RedFever007 | vrijdag 6 juli 2018 @ 19:53 |
Niet mijn snack | |
Ama | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:04 |
Oh oh TS zegt niks meer. | |
Lavenderr | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:06 |
Maar het is zó heerlijk! | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:09 |
Ik leef nog! Zal zo een review schrijven met pics. | |
Ama | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:10 |
Jij weet. | |
Lavenderr | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:12 |
Ja, is één van de lekkerste snacks ooit wmb | |
#ANONIEM | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:23 |
Niet te vreten. Gewoon frikandel speciaal knallen. | |
Jordy-B | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:49 |
Ik vind hem nou ook heerlijk. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:51 |
Goed, de snackkoerier kwam zojuist met een zak vol snacks, incluis eierbal aangelopen. Na de versnaperingen stuk voor stuk uitgepakt te hebben heb ik er bewust voor gekozen toch maar direct te beginnen aan deze beruchte eierbal. Eenmaal uit de verpakking kwam er een eivormige (goh, toevallig) krokante paneermeelbal tevoorschijn; De bal voelde stevig aan, en niet slap of nattig. Dat viel mij dus al reuze mee. Op advies van voorgaande comments heb ik er geen sausje bij besteld, dat zou niet nodig zijn. Goed, tijd voor de eerste hap, en een blik op de inhoud van de eierbal. Direct na een kleine hap te nemen, proefde ik vooral de ragout (die overigens een lichte kerrie smaak heeft, en qua structuur erg fijn en egaal is; Geen stukjes vlees oid. te bekennen) en de paneermeel, en zag ik slechts het topje van het ei uit de bal steken. Ik besloot daarom dus snel de ragout weg te werken en voor een tweede hap te gaan; Het gaat immers om het ei. Bij de tweede hap begon het feest pas echt. Ik had een flinke hap van het ei, in combinatie met de ragout in m'n mond, en liet de smaak langzaam op mij inwerken. De smaak van de (kerrie-)ragout overheerste wel, maar toch kwam de smaak van het ei er subtiel doorheen, wat voor een fijne smaakcombinatie zorgde. De structuur van zowel het ei als de ragout sluiten naadloos op elkaar aan, en de smaken complimenteren elkaar nét goed. Al met al een prima bal met de juiste smaaksensatie. Wel moet ik zeggen dat na de eerste twee happen, de stevigheid van de bal te wensen overlaat. Het geheel begint uit elkaar te vallen en gezien het ei vrij hardgekookt is, wil het graag tussen je tanden wegglippen en zich dieper in de zachte ragout drukken, waardoor je wederom amper ei bij je ragout krijgt. Ook bestaat de kans dat het ei zich door de onderzijde van de bal boort, waardoor deze helemaal uit elkaar valt. Dit laatste heb ik gelukkig nog net kunnen voorkomen door de eierbal staand in het meegeleverde plastic bakje te plaatsen, en het op deze manier verder te consumeren. Daarnaast is het ook vrij duidelijk te zeggen dat aangezicht van een reeds aangebroken eierbal ook niet erg smaakvol is. Vooral de kleur van de ragout helpt hierin niet mee, en ook de - door inmiddels slap wordende paneermeel-korst - in elkaar zakkende bal-vorm doet afbreuk aan de eerst zo compact en stevig ogende eierbal. In het bovenaanzicht hier rechts, is duidelijk te zien dat het geheel zich zeker niet meer kan identificeren als een 'smakelijk ogend snackproduct'. Zelfs een Instagram-filter zal hier geen zoden aan de dijk zetten. Conclusie: Al met al is dit een prima vrijdagavond-snack, maar meer hoef je er niet van te verwachten. De smaak is prima, de structuur ook. Qua gemak in het eten laat het wat te wensen over, en kan het voor aardig wat troep zorgen, wanneer je geen gebruik maakt van het meegeleverde witte plastic bakje. Dit kan overigens variëren per snackgelegenheid, ik kan mij namelijk goed voorstellen dat de ene eierbal net wat steviger zal zijn dan de ander. Aanrader? Zeker! Ik raad het iedereen aan om hem tenminste een keer geprobeerd te hebben. Ook mijn advies zal zijn; Eet hem zonder saus, gezien de smaak al voldoende in de bal zelf te vinden is. I. | |
DerRabbit | vrijdag 6 juli 2018 @ 20:57 |
Top review dit | |
#ANONIEM | vrijdag 6 juli 2018 @ 22:18 |
Told you so. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 22:23 |
'Niet te vreten' is niet echt mijn mening over de eierbal. I. | |
#ANONIEM | vrijdag 6 juli 2018 @ 22:25 |
Volgende keer weer jezelf in extase laten brengen door het verorberen van de frikandel speciaal. Dat is genieten. | |
I | vrijdag 6 juli 2018 @ 22:26 |
Die zat ook bij m'n bestelling, en heeft ook zeker gesmaakt. I. | |
naatje_1 | zaterdag 7 juli 2018 @ 01:10 |
That's what she said... | |
FlippingCoin | zaterdag 7 juli 2018 @ 12:15 |
Lijkt mij helemaal niks. | |
Jordy-B | zaterdag 7 juli 2018 @ 12:33 |
doet door de kerrie denken aan een omgekeerd gevuld ei. Lekker hoor. | |
FlippingCoin | zaterdag 7 juli 2018 @ 12:46 |
Ja beter dan dat wel maar ben ik ook niet gek op. | |
Already_in_use | zaterdag 7 juli 2018 @ 15:23 |
Nog nooit op. Zou er ook wel eens één willen proeven. Verkopen ze hier volgens mij nergens. Leuke review I. | |
Lavenderr | zaterdag 7 juli 2018 @ 15:35 |
Mooie review! Fijn dat je ook gevallen bent voor de eierbal, TS. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 juli 2018 @ 15:45 |
Misschien ook maar een keer proberen | |
Sigaartje | zaterdag 7 juli 2018 @ 15:57 |
Heb ik ooit on Groningen gegeten. Lekker! Moet je wel een patatje bij eten. | |
Lunatiek | zaterdag 7 juli 2018 @ 16:27 |
Kan dit niet naar CUL? En woont TS in Groningen? | |
klappernootopreis | woensdag 18 juli 2018 @ 14:53 |
xtenziele! krijg ik er ineens een trek in! * rent gauw naar cafetaria koning.. | |
yosander | woensdag 18 juli 2018 @ 14:57 |
Wss niet, hier in Groningen heeft men elke maand de eierbal op het menu staan | |
yosander | woensdag 18 juli 2018 @ 14:58 |
9 september vindt trouwens het eerste eierbalfestival plaats in Groningen | |
DatDitKanJoh | woensdag 18 juli 2018 @ 15:23 |
Klinkt prima. Ik kan het alleen bij mij nergens in de buurt krijgen maar als ik het tegenkom ga ik het maar eens proberen! | |
LurkJeRot | woensdag 18 juli 2018 @ 17:24 |
Schots eitje toch. | |
I | woensdag 18 juli 2018 @ 17:58 |
Vond het wel ONZ-waardig destijds. Woon er in de buurt. Aanrader! Ergens in het noorden van het land moet je dan wezen. | |
I | woensdag 18 juli 2018 @ 17:59 |
Nope, da's met gehakt. Dit is met ragout. | |
LurkJeRot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:16 |
Sorry! Lijkt me lekker, soort surprisekroket. | |
I | woensdag 18 juli 2018 @ 18:17 |
Zeker. Lees ook m'n uitgebreide review hierboven voor nog meer inside (hihi) info. | |
LurkJeRot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:27 |
Oh topic is al super oud, sorry, ik dacht dat ik nog relevant bezig was. | |
klappernootopreis | donderdag 19 juli 2018 @ 08:33 |
heb er gelijk 3 gehaald. Rufte de rest van de avond de hele keet bij elkaar. | |
I | donderdag 19 juli 2018 @ 16:52 |
Valt mee hoor, weekje of twee. | |
I | donderdag 19 juli 2018 @ 16:52 |
Zo hoort het. | |
klappernootopreis | vrijdag 20 juli 2018 @ 08:33 |
eierscheten FTW | |
I | vrijdag 20 juli 2018 @ 08:56 |
Alleen eigen creaties, als ik die van anderen te ruiken krijg ga ik daar toch wel redelijk van over m'n nek. | |
klappernootopreis | vrijdag 20 juli 2018 @ 09:00 |
klopt. mijn vriendin kan ook hele geniepige loslaten | |
I | vrijdag 20 juli 2018 @ 09:50 |
Daar denk ik liever niet aan. | |
1marcelfilms | vrijdag 20 juli 2018 @ 11:59 |
Heb nog helemaal niks gegeten vandaag zou dat wel willen | |
I | vrijdag 20 juli 2018 @ 11:59 |
Bestellen dan. Of eerst even een ritje naar een Noordelijke snackbar. |