abonnement Unibet Coolblue
pi_180390821
Verrekte zuurbranden }:|
pi_180392411
Oh super naar Isa! Ik heb er ook al veel last van.

Onze auto heeft geen isofix geloof ik. Hadden we bij kleuter ook niet dus die ging ook gewoon in de gordels, heb het nooit als last ervaren maar misschien dat ik daar met twee baby's nog wel op terug kom.
pi_180392446
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 21:45 schreef Limone het volgende:
[ afbeelding ]

Ik zag deze. Ik lachte.
:D :D

Bedankt voor jullie reacties IMA en Viv. Het staat op mn twijfel-lijst. We gaan denk eerst zonder proberen. Kunnen het altijd nog aanschaffen.

En maagzuur is naar ja! }:|
  woensdag 11 juli 2018 @ 08:14:56 #179
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180392558
Bedankt voor de reacties op de zorgkosten :). Voel me al wel wat minder schuldig. Wij hebben geen gezamenlijke rekening en het is vaak net hoe het komt maar door een aantal bezoeken aan het ziekenhuis en de huisarts plus bijbehorende onderzoekjes/testen liep dit in vrij korte tijd best op. Dan kan ik maar beter gewoon blij zijn dat hij het zo ziet :).

:* voor Priem en Peace.

Wat de kraamzorg betreft... dat zal wel goedkomen. Maar hoop niet dat wij ook te horen krijgen dat het ivm drukte niet mogelijk is om meer dan 24 uur kraamzorg te bieden :+.

Onze uitzetlijst is bijna compleet! Bewaarzakjes voor moedermelk. Moet ik die meteen al in huis hebben of is dat iets wat later prima kan? Het kamertje moeten we nog schilderen maar echt decoreren komt later denk ik. Op dit moment vind ik veel te veel dingen leuk en daar ervaar ik druk door. Dit brein :').

Zometeen een vergadering van half 10 tot 12 en dan vanmiddag vanaf half 5 tot half 9 werken. Ik ben er niet blij mee, 2 van die dingen op een dag. Nog drie weken volhouden (dit blijf ik tegen mezelf zeggen) maar ben erg moe en nog altijd niet echt vooruit te branden. Ik zou een kwartier geleden al onder de douche moeten staan :P.

Dit laatste trimester lijkt veel op het eerste trimester. Merk ook dat ik weer vaker iets minder lekker in m'n velletje zit.
pi_180392597
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 03:43 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Verrekte zuurbranden }:|
Boks. }:| In combinatie met 3 keer moeten plassen, een kotsende kat en een snurkende man had ik echt een topnacht. Oh ja, en peuter was om kwart voor 6 ook wel weer klaar voor een nieuwe dag.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 11 juli 2018 @ 08:25:33 #181
269689 crew  Viv
pi_180392632
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 08:14 schreef Helsinki het volgende:
Onze uitzetlijst is bijna compleet! Bewaarzakjes voor moedermelk. Moet ik die meteen al in huis hebben of is dat iets wat later prima kan?
Kan prima later! Als je in de kraamweek al zou moeten kolven omdat het niet goed op gang is gekomen of omdat je kindje niet goed aan de borst drinkt, dan zijn moedermelkbewaarflesjes handiger vanwege de vele kleine beetjes die je dan kolft (melk van dezelfde dag en temperatuur mag je bij elkaar gieten).

Zakjes zijn vooral handig als je minstens een hele voeding per keer kolft en het niet binnen 5 dagen nodig hebt (want dan mag het in een flesje in de koelkast). Die flesjes zijn te koop bij de thuiszorgwinkel waar je ook de huurkolf vandaan zou halen.

Overigens kun je flesjes ook invriezen, het voordeel van die zakjes is vooral dat ze minder plek innemen. Aangezien de zakjes wegwerp zijn en de flesjes herbruikbaar, zijn de zakjes ook veel duurder in gebruik (en slechter voor het milieu).

[ Bericht 2% gewijzigd door Viv op 11-07-2018 09:21:32 ]
pi_180392830
Over isofix; Bij het proberen van het zitje heb ik 1 keer met de gordel zitten klooien.

Ik vond het a; niet praktisch, en b; het zat voor mijn gevoel niet stevig.

Daarna maar voor elke auto zo'n isofix base gekocht. Nu al de aankoop van het jaar *O*
  woensdag 11 juli 2018 @ 08:55:33 #183
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180392834
Ik schaf de hele kolf pas na de bevalling aan. Wel ingelezen in welke ik denk te willen enzo, maar ik zie om me heen de borstvoeding ook nog regelmatig mislukken. Dus eerst maar eens kijken of live voeden lukt. Als het nodig is, is de kolf zo gehaald (huur of koop).

Sinds we gisteren een beweeglijke baby gezien hebben en alles goed was, voel ik me weer wat rustiger, maar de zenuwen voor de 20-wekenecho van volgende week zitten er wel al een beetje in hoor. Iemand enig idee hoe vaak ze daar nog afwijkingen vinden (als je al 10 echo's ofzo bij de gyn gehad hebt)?

En wij hebben een Pebble met de Familyfix-base. Auto is isofix-ready, moeten alleen de beugels nog even bestellen en vastzetten, maar dat is zo gebeurd, zag ik bij dezelfde auto van mijn broer :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180392901
Ik heb wel al uitgezocht welke kolf ik zou willen ( van medela) maar die schaffen we ook nu nog niet aan. Een beetje zials tink zegt, eerst maar eens kijken of de borstvoeding wil gaan lukken!

Wij doen een rustig dagje, kleuter sinds gisteravond hoge koorts en niet lekker. Vanmorgen heel hard huilen want ze wilde zo graag naar school. Zo sneu, twee weken hard geoefend op haar dans voor het eindfeest vandaag en dan ben je ziek.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 11 juli 2018 @ 09:14:17 #185
269689 crew  Viv
pi_180393012
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 08:55 schreef Tink89 het volgende:
Dus eerst maar eens kijken of live voeden lukt.
Juist als live voeden niet (goed genoeg) lukt, dan haal je de investering van een kolf er wel uit hoor. ;) met fulltime kolven :')
  woensdag 11 juli 2018 @ 09:15:01 #186
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180393026
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juli 2018 09:14 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Juist als live voeden niet (goed genoeg) lukt, dan haal je de investering van een kolf er wel uit hoor. ;) met fulltime kolven :')
Ja, dat snap ik :) Verwoordde het een beetje onhandig.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180393109
Bah! Maagzuur :*

Hier gaat thuis alles van de gezamenlijke rekening. Manlief en ik hebben ook beide geen dure hobby ofzo, dus we storten alles op 1 rekening.

Ah, dat is wel zielig Aapie. Met hoge koorts kan je haar natuurlijk ook niet voor alleen de voorstelling sturen :’(

Hier de kolf van een vriendin gekregen.. Ik kwam er bij Js achter dat ik hem toch echt wel nodig had, en moest toen toch nog 2 dagen wachten voor ik hem had. Maar ik ga sowieso niet fulltime kolven, (Dat trek ik psychisch niet na de oudste). Ik bewaarde de melk trouwens de eerste weken in ijsklontjeszakjes :) (is dat een woord ;) ). Werkte perfect!

Gisteren de telefonische intake gehad voor de kraamzorg. Ik was op tijd met inschrijven dus stond in principe bovenaan de lijst, maar ze kon geen 48 uur garanderen en ook niet dat ik zo la g mogelijk dezelfde kraamzorg zou krijgen.
Ik vind het allemaal wel prima en zie het wel. Bij de eerste heb ik ook geen kraamzorg gehad :)
pi_180393112
Ik had mijn kolf wel in de kraamweek al, meteen die week uitgeprobeerd met de kraamhulp. Hoewel ik er zonder haar hulp ook wel uit was gekomen :P had hem dus inderdaad ook best later kunnen aanschaffen. Check je verzekering trouwens goed, je zou wat vergoed kunnen krijgen. Ik heb mijn dubbelzijdige spectra s9 voor 35/40 euro ofzoiets kunnen kopen. Hele fijne kolf trouwens.

Ik had wel al zakjes in huis, maar dat was ook omdat ik andere dingen al wel meteen in huis wilde hebben ( rite aid pads en wasbare zoogcompressen), dus meteen alles in één keer besteld.
pi_180393472
Zo, sticker van de VK weer binnen ^O^

Verder de hele dag alleen thuis met de peuter. Dat vind ik wel een uitdaging zo langzamerhand.. :@
pi_180393553
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 16:27 schreef VKV het volgende:
Jeetje wat is dit topic fijn, gewoon al om te lezen dat zwangerschap niet alleen maar feest en tralala is (hoewel ik het feit dat ik zwanger geworden ben nog steeds zie als een groot feest en wonder) maar er soms fysiek en mentaal nog best wat op je dak komt. Dat hier ook lezen dient voor mij deels als geruststelling en deels als bevestiging.
Nu ook weer, zo onwijs herkenbaar, dat je mentaal nog van alles wil maar dat je lijf het dan overneemt en zegt dat je moet minderen/stoppen. Je lijf kan je zo lekker met de neus op de feiten drukken. Dacht ik bijvoorbeeld
tot vorige week nog het wel makkelijk te gaan volmaken, tot de 36ste week werken, is het sinds afgelopen weekend ineens omgeslagen en lijkt het allemaal toch minder makkelijk. Hoe snel dingen ook kunnen veranderen. Ja, dat zwanger zijn weet wat haha :P
Nou idd :) Af en toe vind ik het zo fijn om gewoon 'gelijken' te horen of idd even de bevestiging dat het wél normaal is om je even heel erg bleh te voelen vanwege alle ongemakken e.d.

Fuchs; ja ik moet gewoon het gesprek aan en beseffen dat fulltime blijven werken mij mentaal ook gaat opbreken.. En ik zoek het ook niet om elke avond jankend bij mijn vriend te kruipen omdat het allemaal maar nét niet wil :N Lijkt me ook niet gezond voor de kleine. Kan beter iets meer rust opzoeken en dat het zo ook in mijn hoofd wat rustiger wordt. Baas is nu op vakantie; maar heb hem alvast gemaild :+ Dus ja knoop is doorgehakt en dan hoor ik wat mijn mogelijkheden zijn.

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:29 schreef Peacefulll het volgende:
Ik wil even niet meer :'( Ik ben zo mooee, de kinderen uit mijn klas zijn moe en ik maak alleen maar ruzie met alles en iedereen :'( Vooral met mijn man, terwijl ik hem zo hard nodig heb. Iets met tandvlees, einde schooljaar, slecht slapen en hormonen :'( Ik voel me ook zo schuldig richting mijn man. Ik ben echt even een naar mens.
Oh peace toch; af en toe is het ook allemaal veel te veel.. Hoop dat je je vandaag wat beter voelt en je wat steun bij je man hebt kunnen vinden :* Dikke knuf :*

Hier isofix in de auto; en stoeltje gekregen van schoonzusje! Moeten nog even kijken of we nog iets voor in mijn autootje gaan regelen of wat we gaan doen.. Voorlopig zullen we toch eerder met mijn vriends auto (stuk groter) en de kleine op pad gaan lijkt me.

En dubbele kolf gekregen van mijn ander schoonzusje.. M.a.w: Allemaal zaken die we al in huis hebben zonder dat ik er over heb moeten nadenken :D Ook fijn hehe :+

Vandaag weer aan het werk! Gelukkig merk je dat de vakantie hier is aangebroken, dus best rustig aan telefoon zo. Kan ik wellicht even wat extra rust momentjes inplannen vandaag O+
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_180393730
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 09:53 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Zo, sticker van de VK weer binnen ^O^

Verder de hele dag alleen thuis met de peuter. Dat vind ik wel een uitdaging zo langzamerhand.. :@
Herkenbaar...
Stiekem zie ik ook wel een beetje op tegen zes weken zomervakantie met peuter en kleuter.

Peace nog heel even en zappbios heeft prima films voor deze periode :*
pi_180393927
Uitslag binnen van ijzer en suiker. Beide waren keurig ^O^ Woei ! Erg fijn :) Gewoon een grote baby dus :P Volgende week woensdag weer op controle en benieuwd of ie dan weer flink boven de curve zit.

Succes met de kleuters/peuter-dagen :o Lijkt me idd niet makkelijk qua combinatie :o :*
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 10:41:31 #193
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180394051
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 10:30 schreef PriemGirl het volgende:
Uitslag binnen van ijzer en suiker. Beide waren keurig ^O^ Woei ! Erg fijn :) Gewoon een grote baby dus :P Volgende week woensdag weer op controle en benieuwd of ie dan weer flink boven de curve zit.

Succes met de kleuters/peuter-dagen :o Lijkt me idd niet makkelijk qua combinatie :o :*
Jij ook al? Wij hebben dit dus ook. Onze baby zit boven de bovenste curve, en mijn vrouw heeft geen diabetes of iets anders raars, maar het heeft er wel toe geleid dat mijn vrouw overmogen wordt ingeleid, en ik zie daar erg tegenop. Ik zie sowieso tegen de hele geboorte op. Niet tegen het hebben van een kindje, maar de geboorte zelf. :{

Voor de rest moet ik zeggen dat mijn vrouw zich erg goed heeft gehouden met de zwangerschap. De eerste 10 weken waren wat lastig, maar daarna had ze nergens meer last van. Ze is nu precies 10kg aangekomen t.o.v. toen ze niet zwanger was, en als ze met haar rug naar me toe staat kan ik niet eens zien dat ze zwanger is.

De baby weegt nu iets meer dan 3700 gram, en vrijdag is ze 38 weken + 1 dag, vandaar dat ze ook wordt ingeleid.

[ Bericht 11% gewijzigd door CoolGuy op 11-07-2018 10:53:29 ]
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180394220
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 10:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Jij ook al? Wij hebben dit dus ook. Onze baby zit boven de bovenste curve, en mijn vrouw heeft geen diabetes of iets anders raars, maar het heeft er wel toe geleid dat mijn vrouw overmogen wordt ingeleid, en ik zie daar erg tegenop. Ik zie sowieso tegen de hele geboorte op. Niet tegen het hebben van een kindje, maar de geboorte zelf. :{

Why?
Wij hoeven niets te doen :P

En het is nu in ieder geval gepland. De 4 weken voorafgaand aan vandaag en iedere dag afwachten of iets kwam vond ik vervelender.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2018 10:55:42 ]
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 10:56:47 #195
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180394243
quote:
99s.gif Op woensdag 11 juli 2018 10:55 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Why?
Wij hoeven niets te doen :P
Dat is vooral omdat ik bij mijn geboorte veel problemen heb gekend, die hebben geleid tot mijn handicap. Omdat dat echt TIJDENS de geboorte is gebeurd, zie ik daar nu erg tegenop. Als ik met een keizersnede was gehaald was er niets aan de hand geweest, maar mijn vrouw wil niet preventief een keizersnede, en ik kan en wil haar niet dwingen want het is haar lichaam.

Het gaat veel vaker goed dan fout, maar toch is dat wel de reden waarom ik er erg tegenop zie.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180394304
Succes voor je vrouwtje coolguy ! Ik zit nog 'maar' op 27+4 dus wat dat betreft kan mijn curve nog heel anders gaan lopen. Wel zei de vk er niet van op te kijken aangezien ik zelf ook een grote baby was; en mijn vriend ook (ik was 4.3kg; m'n vriend iets meer dan 4kg). Mijn moeder heeft alleen maar grote baby's gebaard en dat ging verder allemaal wel goed (geboorte zelf); dus ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet zo mee zit. Woensdag wordt gekeken of een extra groei-echo nodig is.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 10:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is vooral omdat ik bij mijn geboorte veel problemen heb gekend, die hebben geleid tot mijn handicap. Omdat dat echt TIJDENS de geboorte is gebeurd, zie ik daar nu erg tegenop. Als ik met een keizersnede was gehaald was er niets aan de hand geweest, maar mijn vrouw wil niet preventief een keizersnede, en ik kan en wil haar niet dwingen want het is haar lichaam.

Het gaat veel vaker goed dan fout, maar toch is dat wel de reden waarom ik er erg tegenop zie.
Oh ja dat verandert de situatie natuurlijk wel wat.. Je kijkt anders tegen de geboorte zo. Ik hoop dat het allemaal soepel gaat verlopen en idd het gaat echt wel veel meer goed dan dat het 'fout' gaat. Ze gaan er ook alles aan doen zodat de geboorte goed verloopt en als een ks nodig is; zal die er ook wel komen. Veel succes vrijdag :*
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 11:05:45 #197
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180394382
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 11:00 schreef PriemGirl het volgende:
Succes voor je vrouwtje coolguy ! Ik zit nog 'maar' op 27+4 dus wat dat betreft kan mijn curve nog heel anders gaan lopen. Wel zei de vk er niet van op te kijken aangezien ik zelf ook een grote baby was; en mijn vriend ook (ik was 4.3kg; m'n vriend iets meer dan 4kg). Mijn moeder heeft alleen maar grote baby's gebaard en dat ging verder allemaal wel goed (geboorte zelf); dus ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet zo mee zit. Woensdag wordt gekeken of een extra groei-echo nodig is.

[..]

Oh ja dat verandert de situatie natuurlijk wel wat.. Je kijkt anders tegen de geboorte zo. Ik hoop dat het allemaal soepel gaat verlopen en idd het gaat echt wel veel meer goed dan dat het 'fout' gaat. Ze gaan er ook alles aan doen zodat de geboorte goed verloopt en als een ks nodig is; zal die er ook wel komen. Veel succes vrijdag :*
Ja, ik kijk heel anders tegen de geboorte aan. Ik zie in dit geval alleen maar problemen en ik snap ook totaal niet (maar je hebt mijn vrouw niet gezien) dat een baby van meer dan 3700 gram uit zo'n slank meiske kan komen op een normale manier.

Ik heb juist liever een KS dan een normale geboorte, en zij weet dat, maar zij heeft net als ik gewoon recht op haar mening, en zij wil een normale geboorte proberen, dat is haar goed recht en dus steun ik haar daar in. Wel hebben we laten vastleggen dat er GEEN gebruik gemaakt zal gaan worden van een vacuümpomp (vanwege eerder genoemde reden), dus als blijkt dat het niet snel genoeg gaat of wat dan ook, dan wordt er alsnog gekozen voor een KS.

Ik hóóp bijna dat dat is wat er gaat zijn, maar dat is oneerlijk van me, want de kans dat het wél goed gaat is veel groter dan dat het mis gaat, en ik weet dat rationeel gezien ook, maar ík viel in die kleinere groep waar het wél mis ging, en dus neem ik dat nu mee in mijn zorgen.

Om eerlijk te zijn zie ik het gewoon niet goed komen, maar ik weet rationeel gezien dat dat geen logische gedachte is.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180394467
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 11:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, ik kijk heel anders tegen de geboorte aan. Ik zie in dit geval alleen maar problemen en ik snap ook totaal niet (maar je hebt mijn vrouw niet gezien) dat een baby van meer dan 3700 gram uit zo'n slank meiske kan komen op een normale manier.

Ik heb juist liever een KS dan een normale geboorte, en zij weet dat, maar zij heeft net als ik gewoon recht op haar mening, en zij wil een normale geboorte proberen, dat is haar goed recht en dus steun ik haar daar in. Wel hebben we laten vastleggen dat er GEEN gebruik gemaakt zal gaan worden van een vacuümpomp (vanwege eerder genoemde reden), dus als blijkt dat het niet snel genoeg gaat of wat dan ook, dan wordt er alsnog gekozen voor een KS.

Ik hóóp bijna dat dat is wat er gaat zijn, maar dat is oneerlijk van me, want de kans dat het wél goed gaat is veel groter dan dat het mis gaat, en ik weet dat rationeel gezien ook, maar ík viel in die kleinere groep waar het wél mis ging, en dus neem ik dat nu mee in mijn zorgen.

Om eerlijk te zijn zie ik het gewoon niet goed komen, maar ik weet rationeel gezien dat dat geen logische gedachte is.
Ik snap je issue inderdaad.
Ik ben ook zeker blij als ze eruit is en dat alles goed blijkt te zijn.

Ik zou als vrouw sowieso kiezen voor een keizersnee, maar goed.

Vacuumpomp kan geen kwaad toch? Normaliter......

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2018 11:12:02 ]
pi_180394533
Ik ben wel benieuwd Blue waarom jij als vrouw sowieso zou kiezen voor een keizersnede? Dat is wel echt een heftige buikoperatie. Volgens mij ben je (meestal) sneller herstelt van een vaginale bevalling, dan van een keizersnede.
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 11:15:50 #200
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180394538
quote:
99s.gif Op woensdag 11 juli 2018 11:11 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Ik snap je issue inderdaad.
Ik ben ook zeker blij als ze eruit is en dat alles goed blijkt te zijn.

Ik zou als vrouw sowieso kiezen voor een keizersnee, maar goed.

Vacuumpomp kan geen kwaad toch? Normaliter......
Ik zou dus ook voor een KS gaan, maar goed, wij zijn geen vrouwen, en dat is misschien maar goed ook, want als ik wist dat ik moest gaan bevallen zou ik nu al beginnen met janken :')

Nee, normaliter niet nee, als ie goed gezet wordt. Bij mij is dat ding los geschoten, maar is gebruikt omdat het allemaal te lang duurde. Er had eigenlijk een KS gedaan moeten worden, maar dat is niet gebeurd.

Water under the bridge, ik heb er verder geen last van, ik ben goed terecht gekomen en ik heb geluk gehad dat de handicap zich beperkt tot wat het is, maar het had zich ook op andere manieren kunnen laten zien, dus ik heb geluk gehad.

Maar nu de geboorte van ons kleintje erg in de buurt komt, wens ik haar niet toe door te moeten maken wat ik heb doorgemaakt.
Breitling - Instruments for Professionals
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')