abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180372980
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:24 schreef Hilzillah het volgende:
Ook een klein medisch vraagje, misschien dat iemand het weet... Ik heb in januari 2017 een kinkhoest vaccinatie gehaald. Moet ik die nu weer halen in oktober? Of vaccineer ik mezelf dan een overdosis?
Ik denk het wel, er wordt aangeraden te vaccineren tussen 28 en 32 weken zwangerschap, dus denk niet dat je kindje voldoende antistoffen haalt uit een ruim anderhalf jaar oude prik.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 12:36:47 #152
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180373010
Fuchsia, wij doen het verder ook zo hoor, ik ben ook erg gehecht aan mijn eigen geld. Alleen de gezamenlijke vaste lasten en boodschappen enzo gaan van de gezamenlijke rekening. En nu dus babyspullen en de positiekleding.

Vanochtend controle gehad. Weer even mogen spieken, het gehad over de buikpijn (niks aan te doen, baby duwt mijn darmen in de verdrukking, paracetamol gebruiken als het nodig is) en de bevallingslocatie/medische indicatie (nog even afwachten wat mijn schildklier doet) en mijn vermoeidheid (niet raar na weken sonde, gewoon stug volhouden en op m'n grenzen letten). Baby groeit als kool. Volgende week 20-weken echo en pop-poli, week erna naar de endocrinoloog en dan 1,5 week daarna alweer naar de gyn... het is een parttime baan, dat zwanger zijn.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180373587
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:35 schreef lunapuella het volgende:
Ik denk het wel, er wordt aangeraden te vaccineren tussen 28 en 32 weken zwangerschap, dus denk niet dat je kindje voldoende antistoffen haalt uit een ruim anderhalf jaar oude prik.
Klopt, het advies is elke zwangerschap opnieuw te vaccineren. :Y
pi_180373676
registreer om deze reclame te verbergen
Zojuist in het ziekenhuis geweest. Donderdagavond wordt een ballonetje geplaatst, en dan hopelijk vrijdag mogelijk om in te leiden.

Dan zal ze vrijdag/zaterdag/zondag moeten gaan geboren worden.

Vrijdag de 13e -O-

[ Bericht 24% gewijzigd door anoniem_171020180748 op 10-07-2018 13:22:09 ]
pi_180373834
klap jaaa wat fijn *O* Oh ik hoop zo dat het allemaal goed bijft gaan :*

NJ wat een zware periode moet het zijn; maar fijn dat je er voor elkaar bent.. erg lief O+ Hopelijk kan ze genoeg rust pakken en voelt ze zich snel weer wat beter.

Van harte hillz :D

Cass dikke knuf :* Het is ook allemaal best zwaar en met 2 in je buik pffff.... Lekker even cocoonen en proberen je rust te pakken (en ja dat is best kut want mentaal denk je de wereld aan te kunnen.. herkenbaar *zucht* )

Uh Feyre dat zou ik ook niet fijn vinden.. Subtiel proberen aan te kaarten? Weet niet of dat kan; ik merk dat ik mijn subtiele filter nogal kwijt ben :') Mijn moeder woont 250km verder en we spreken/zien elkaar dus niet veel. Meestal wat mailtjes of appjes en zodra ik het over m'n iets te grote baby heb; dan krijg ik te horen dat ik de chips maar moet laten liggen :') Ook iets wat ik zo niet kan hebben momenteel want daar ligt het niet aan :X Maar ze bedoelt het verder allemaal goed en is verder oprecht bezorgd om me. Het is gewoon zo vervelend omdat ik de zwangerschap en alles wat er bij komt niet kan delen met mijn eigen mam zo... ja je spreekt elkaar wel; maar elkaar zien en dagelijks even half uurtje kletsen zou af en toe wel heel erg fijn zijn. Maar goed; het is wat het is :) Maar idd dat men vr je gaat beslissen e.d. wat betreft alles omtrent zwangerschap kan ik ook totaal niet hebben merk ik :@ Laat mij lekker zelf bepalen wat ik wel en niet wil :+

Hier lig ik weer eens plat.. Gisteren met de schoonfamilie pizza wezen eten (pizza-oven in de tuin van een oom dus echt super vers en keilekker); maar ja dat doe je niet even in een uurtje helaas. Dus tot 21u zitten/staan mja en toen was het lijf weer op. En toen kon ik bijna niet meer slapen van de pijn. Dus vanmorgen maar ziek gemeld dat ik zo echt niet een volle werkdag vol kan houden... ;( Gelukkig hele lieve collega's die het geen probleem vonden en m'n vriend komt vandaag ook iets eerder naar huis zelfs om dat ik merk dat ik het mentaal steeds moeilijker trek. Feit dat een simpel etentje (wat niet eens veel voorstelt) al bijna een marteling wordt voor mijn lijf. Ik kan er soms met mijn hoofd niet goed bij dat ik het fysiek niet trek :@ En dan ga ik janken. Niet vanwege de pijn; want daar kan ik mij eigenlijk nog best goed doorheen bijten; maar omdat ik weet dat rust dan het enige is wat ik kan/moet doen en ik dat eigenlijk helemaal niet wil... Ik wil liefst tot 36w nog steeds fulltime gaan werken; maar ik denk dat ik toch maar een gesprek aanmoet gaan met mijn baas dat dat hem niet gaat worden -O- En ik vind het dus 'stom' :@ Want ik was best wel een sportief iemand die veel kan/kon hebben en nu voel ik mij ontzettend zwak. Weet dat het in mijn hoofd zit en het nergens op slaat om zo te denken, maar het omdenken wil momenteel niet zo :X
Ok en nu genoeg geklaagd :+ Ik ga nog wat dutten en morgen gaat het vast weer een stuk beter O+
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  dinsdag 10 juli 2018 @ 16:27:46 #156
342418 VKV
#duurtlang
pi_180377572
Jeetje wat is dit topic fijn, gewoon al om te lezen dat zwangerschap niet alleen maar feest en tralala is (hoewel ik het feit dat ik zwanger geworden ben nog steeds zie als een groot feest en wonder) maar er soms fysiek en mentaal nog best wat op je dak komt. Dat hier ook lezen dient voor mij deels als geruststelling en deels als bevestiging.
Nu ook weer, zo onwijs herkenbaar, dat je mentaal nog van alles wil maar dat je lijf het dan overneemt en zegt dat je moet minderen/stoppen. Je lijf kan je zo lekker met de neus op de feiten drukken. Dacht ik bijvoorbeeld
tot vorige week nog het wel makkelijk te gaan volmaken, tot de 36ste week werken, is het sinds afgelopen weekend ineens omgeslagen en lijkt het allemaal toch minder makkelijk. Hoe snel dingen ook kunnen veranderen. Ja, dat zwanger zijn weet wat haha :P
pi_180379874
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:24 schreef Hilzillah het volgende:


Ook een klein medisch vraagje, misschien dat iemand het weet... Ik heb in januari 2017 een kinkhoest vaccinatie gehaald. Moet ik die nu weer halen in oktober? Of vaccineer ik mezelf dan een overdosis?
Zoals ik het begreep, maak je 2 weken na de vaccinatie zoveel antistoffen aan dat je er ook mee kan geven aan je kindje. Daarom heeft de vaccinatie enkel zin als deze gegeven wordt tussen 28 en 34 (oid) weken zwangerschap. De vaccinatie van 2017 biedt wel bescherming voor jou, maar dus niet voor je kindje. Of je de vaccinatie nu weer kunt herhalen weet ik niet, maar ik denk het wel. Je huisarts weet daar vast ook meer over!
pi_180380261
Spannend Blue_note! Vrijdag de 13e vond ik juist O+

O Priem wat ontzettend balen! Kan mij heel goed voorstellen dat je mentaal zo tegen je fysieke grens aan loopt. Lijkt mij heel verstandig om met je werkgever in gesprek te gaan. Ik wilde ook perse door tot 36 weken, maar mag niet ivm gedeeltelijke ziekmelding. Toen ik mij daar eenmaal bij neergelegd had (en uitgerekend had dat ik met verlof uren ook pas in 2019 pas weer kon gaan werken O-) ), voelt het zo chill om met 34 weken met verlof te gaan. Mentaal ben ik daar zo aan toe!
Ik denk trouwens dat het juist voor sportieve & gezonde mensen nog een grotere overgang is als je “ineens” minder/ niet zoveel meer kan.
Ik ben al jaren niet 100 % gezond en dus al gewend om keuzes te maken en wat meer rust te pakken tussendoor. De overgang is voor mij gewoon minder groot. Dit is hoe ik altijd al leef :+ (en dat is ook best een proces geweest om dat te leren en doe soms gewoon nog steeds te veel, maar dat is dan maar zo)
en tot nu toe ben ik echt gezegend met een makkelijke zwangerschap :@

quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 16:27 schreef VKV het volgende:
Dacht ik bijvoorbeeld
tot vorige week nog het wel makkelijk te gaan volmaken, tot de 36ste week werken, is het sinds afgelopen weekend ineens omgeslagen en lijkt het allemaal toch minder makkelijk. Hoe snel dingen ook kunnen veranderen. Ja, dat zwanger zijn weet wat haha :P
Gek he hoe dat ineens werkt?! Ik heb sinds gister ineens dat mijn buik echt zwaarder voelt en lopen wat minder relaxt voelt. Volgende week nog wat lange dagen maken en daar zie ik nu ineens een beetje tegenop, terwijl ik dat vorige week nog totaal niet had :+
pi_180380839
Wat een drukte allemaal hier! Activiteit!

Nogmaals dank voor alle berichtjes, vanavond maar wel rustig aan naar de zwangerschapsyoga en daar ontspannen.. Met het gepuf dat ik vannacht hoorde dacht ik even dat het deze week zo kon gebeuren, maar nu gelukkig weer rustig!

M.b.t. eigen risico: wij hebben er al 120-150 euro doorheen gejaagd, vooral aan 'laboratoriumkosten' voor de bloedtesten en urinetesten tussendoor.. Ook de combinatietest, borstvoedingscursus nog erbij.. Steeds gewoon de gezamenlijke rekening gepakt, is toch samen ons kindje. Ook voor alle kleding en meubels zoveel mogelijk gezamenlijk gepakt als het ging, niet te veel over nadenken deze maanden, al die kosten!

@Blue_note:
Succes dezer dagen! Wie weet welke datum er nu nog weer uit gaat komen..
pi_180380846
Hebben jullie trouwens ook de 2wayfix base voor de maxi-cosi? Dan hoef je geen gordels meer te gebruiken toch?
  Moderator dinsdag 10 juli 2018 @ 19:09:36 #161
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180380923
quote:
99s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 13:21 schreef Blue_note het volgende:
Zojuist in het ziekenhuis geweest. Donderdagavond wordt een ballonetje geplaatst, en dan hopelijk vrijdag mogelijk om in te leiden.

Dan zal ze vrijdag/zaterdag/zondag moeten gaan geboren worden.

Vrijdag de 13e -O-
Dude, are you kidding me? Want bij ons wordt dat ballonnetje dus vrijdagochtend geplaatst. :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180381010
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:05 schreef NicolasJoy het volgende:
Hebben jullie trouwens ook de 2wayfix base voor de maxi-cosi? Dan hoef je geen gordels meer te gebruiken toch?
Klopt!
pi_180381043
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:05 schreef NicolasJoy het volgende:
Hebben jullie trouwens ook de 2wayfix base voor de maxi-cosi? Dan hoef je geen gordels meer te gebruiken toch?
Klopt! Wij hebben 'm ook, eerst met de Pebble Plus en nu met de 2WayPearl.
pi_180381308
Ik wil even niet meer :'( Ik ben zo mooee, de kinderen uit mijn klas zijn moe en ik maak alleen maar ruzie met alles en iedereen :'( Vooral met mijn man, terwijl ik hem zo hard nodig heb. Iets met tandvlees, einde schooljaar, slecht slapen en hormonen :'( Ik voel me ook zo schuldig richting mijn man. Ik ben echt even een naar mens.
pi_180381381
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:29 schreef Peacefulll het volgende:
Ik wil even niet meer :'( Ik ben zo mooee, de kinderen uit mijn klas zijn moe en ik maak alleen maar ruzie met alles en iedereen :'( Vooral met mijn man, terwijl ik hem zo hard nodig heb. Iets met tandvlees, einde schooljaar, slecht slapen en hormonen :'( Ik voel me ook zo schuldig richting mijn man. Ik ben echt even een naar mens.
Vanavond even lekker de tijd voor jezelf nemen? Zit dat erin? Even filmpje of boek pakken, eerst even ontspannen warme (of juist koude) douche nemen en dan helemaal opgeladen vanavond gewoon even tegen je man aankruipen? (Een sorry, je weet waardoor het komt .. ) zal toch al wel genoeg zijn?

Rustig aan, sterkte!
pi_180382667
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:13 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Klopt!
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:15 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Klopt! Wij hebben 'm ook, eerst met de Pebble Plus en nu met de 2WayPearl.
Zijn jullie hier heel tevreden over? Wij zijn in twijfel of dit zn geld waard is.

Peace :* Het is ook pittig de afsluiting van het schooljaar. Even uithuilen, douchen, wat lekkers eten en kroelen met man. Die snapt het heus wel :* En dan vroeg naar bed. Einde is in zicht en dan ben je heerlijk lang vrij! You can do it!
pi_180383132
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:21 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]


[..]

Zijn jullie hier heel tevreden over? Wij zijn in twijfel of dit zn geld waard is.

Peace :* Het is ook pittig de afsluiting van het schooljaar. Even uithuilen, douchen, wat lekkers eten en kroelen met man. Die snapt het heus wel :* En dan vroeg naar bed. Einde is in zicht en dan ben je heerlijk lang vrij! You can do it!
Ik vind het ideaal! Je zet hem erop, hij piept, klaar. En het voelt veel stabieler dan een maxicosi in de gordels. Overigens hebben we inmiddels beide, peuter zit in de ene auto in een stoel op de isofix, in de andere auto op een stoel in de gordel. We hebben nu wel een tweedehands 2wayfix gekocht voor de maxicosi die er straks bij komt.
pi_180383574
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 19:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dude, are you kidding me? Want bij ons wordt dat ballonnetje dus vrijdagochtend geplaatst. :)
:D wanna do a game who's out first ;)?!
Livestreampje.

Ik ga donderdagavond wel lekker thuis slapen. Ondanks de kraamsuite.
Vrouw blijft wel daar.

Nog even lekker borrelen :P

[ Bericht 13% gewijzigd door anoniem_171020180748 op 10-07-2018 20:49:47 ]
  Moderator dinsdag 10 juli 2018 @ 20:52:43 #169
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180383675
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:48 schreef Blue_note het volgende:

[..]

:D wanna do a game who's out first ;)?!
Livestreampje.

Ik ga donderdagavond wel lekker thuis slapen. Ondanks de kraamsuite.
Vrouw blijft wel daar.

Nog even lekker borrelen :P
Ik denk dat ik dat ook doe(vrijdag dan) Mijn vrouw maakt zich meer zorgen om de hondjes dan om of ik bij haar ben of niet :P maar wellicht verandert dat nog ;)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180383940
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik denk dat ik dat ook doe(vrijdag dan) Mijn vrouw maakt zich meer zorgen om de hondjes dan om of ik bij haar ben of niet :P maar wellicht verandert dat nog ;)
Niet zeuren, maar persen.
Zolang ze maar zondag klaar is.

WK finale en mooie tourrit.

Gelukkig maakt het m'n vrouw ook geen zak uit of ik er wel of niet ben. Ja op het allerlaatst wel, maar dat wil ik ook wel zien :D

[ Bericht 12% gewijzigd door anoniem_171020180748 op 10-07-2018 21:03:11 ]
pi_180384539
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 21:02 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Niet zeuren, maar persen.
Zolang ze maar zondag klaar is.

WK finale en mooie tourrit.

Gelukkig maakt het m'n vrouw ook geen zak uit of ik er wel of niet ben. Ja op het allerlaatst wel, maar dat wil ik ook wel zien :D
Was het de eerste? Hou er dan even rekening mee dat wat je vrouw nu denkt over de bevalling geen enkele garantie geeft voor wanneer het echt zover is :P
pi_180385067
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 21:16 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Was het de eerste? Hou er dan even rekening mee dat wat je vrouw nu denkt over de bevalling geen enkele garantie geeft voor wanneer het echt zover is :P
Ja ;).

Ik chargeer het ook een beetje h ;).

Alle respect voor de vrouwen hier _O_
Ik zou na week 25 al om een coma hebben gevraagd.
pi_180385798
5b3e11e6e07e1.jpeg

Ik zag deze. Ik lachte.
pi_180385923
En natuurlijk nog een verlate Oh Yeah Baby voor klappie! O+ *O* Fijn joh!
pi_180388570
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 20:21 schreef Fuchsia_roze het volgende:
Zijn jullie hier heel tevreden over? Wij zijn in twijfel of dit zn geld waard is.
Zeker! Het is inderdaad een duur systeem, maar het kwam in het jaar dat wij het kochten (2016) dan ook wel als veiligste uit de test van de ANWB. De eerste paar maanden hadden we nog een auto zonder isofix, dus we hebben de maxi-cosi eerst ook zonder base gebruikt met de autogordels. Met base is het veel sneller klaar en stabieler.

Ik ben normaal gesproken niet zo van het flink veel geld uitgeven onder het mom van "alleen het beste voor mijn kindje", maar hier heb ik geen spijt van. :Y)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')