madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:13 |
Wat is nu het voordeel van een braadpan tov een wokpan? Je kan toch in principe in een wokpan ook vlees laten sudderen? Ik doe dat nu altijd gwn in een koekepan of hapjespan maar omdat dat niet zo hoog is wil ik voor grote hoeveelheden met saus graag iets groters erbij hebben. ik vraag mij af wat handiger is voor het maken van vlees met saus maar ook voor grote porties eenpansgerechten zoals macaroni of spaghetti etc. | |
Hyaenidae | maandag 2 juli 2018 @ 22:16 |
Op een wokpan zit geen deksel, maar pan me er niet op vast. | |
madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:17 |
jawel die zijn er wel zag ik | |
realAIVD | maandag 2 juli 2018 @ 22:23 |
Wokpannen zijn handig om te wokken...dus alles klaarzetten, hoog vuur op, en in korte tijd de boel bereiden. Braadpannen hebben een dikke bodem, ze verdelen de warmte goed en zijn geweldig om vlees te sudderen (in tegenstelling tot een wok, zelfs als die een deksel heeft) edit: bij de zaken die je beschrijft zou ik in eerste instantie gaan voor een braadpan, overigens hoeft een wok niet duur te zijn, dus allebei zou ook kunnen? | |
#ANONIEM | maandag 2 juli 2018 @ 22:27 |
Die hebben zeker wel deksels. | |
RobinOok | maandag 2 juli 2018 @ 22:28 |
Ik braad dingen aan in een koekenpan of hapjespan en laat het uren sudderen in een braadpan. Maar mijn lief laat het net zo makkelijk sudderen in de hapjespan. Als je geld en plaats hebt in de keuken : doen. Anders niet. Dan zou ik een degelijke hapjespan nemen met dikke bodem. En een warmhoudplaatje. Wokken gebruik ik niet meer. Mij teveel verlies van warmte via de zijkant. | |
Hyaenidae | maandag 2 juli 2018 @ 22:29 |
Nee hoor En sinds wanneer ben jij niet blauw meer? Mijn favo mod | |
madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:36 |
waarom dan aanbraden in een koekepan is een braadpan daar niet geschikt voor? | |
madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:37 |
en waarin maak je een grote portie macaroni bijv? | |
madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:39 |
mss maar ik weet niet meer waar ik alles kwijt moet haha. Ik heb al zoveel spullen | |
RobinOok | maandag 2 juli 2018 @ 22:40 |
Nog nooit gemaakt. Maar ik kan me voorstellen dat je een saus maakt in een hapjespan, dan macaroni kookt in ruim water in een grote kookpan, dat afgiet en daar de saus bij doet? In de kookpan dus. Mengen, klaar. Niet? | |
Jordy-B | maandag 2 juli 2018 @ 22:42 |
Sinds wanneer is macaroni een eenpansgerecht? Gebruik een flinke braadpan voor sudderen (dikkere bodem, zorgt voor goede warmteverdeling, zodat je geen aangekoekte ring onderin je pan krijgt), een wok om te wokken of aanbakken van grote hoeveelheden (denk nasi). Voor iets als macaroni gebruik ik persoonlijk liever een koekenpan waarin ik de saus en de apart gekookte pasta samenbreng. Voor grotere hoeveelheden, kan je een hapjespan gebruiken (dat is een koekenpan maar dan met een hoge rand en een meestal glazen deksel), voor extreem grote hoeveelheden kruidenmixmacaroni (wat ik niet maak) zou ik een soeppan gebruiken. | |
Lucky_Strike | maandag 2 juli 2018 @ 22:45 |
Ja, dit. Als ik pastasaus maak, past dat net in de hapjespan. Dan vries ik nog een aantal porties in. De saus gaat over de apart gekookte pasta. | |
RobinOok | maandag 2 juli 2018 @ 22:45 |
Zou ook kunnen, maar die heeft kleinere diameters bakoppervlakte. Dus ik bak in delen in de koekenpan en doe het steeds in de braadpan. Bijvoorbeeld eerst uien bakken, die naar de braadpan, dan een portie vlees, dat naar de braadpan, nog een portie, nog een portie, afblussen met vocht en weet ik veel. Hoe dan ook, uren sudderen vind ik fijner in een braadpan. | |
madeliefff | maandag 2 juli 2018 @ 22:48 |
duidelijk verhaal wel. En ja ik heb wss een verkeerd idee van 1pansgerecht maar je snapt wat ik bedoel. Wat bedoel je met soeppan..dat je daar de macaroni in kookt en alles in mengt dan toch? Of dat je het vlees daarin klaar maakt? | |
Jordy-B | maandag 2 juli 2018 @ 23:09 |
Ik zou de saus maken in een flinke hapjespan of een braad/stoofpan (een bolognese mag wel een uurtje of vier-vijf hebben). De macaroni koken in de soeppan en vervolgens de saus bij de macaroni brengen (dat hoort niet zo, maar als je beiden maar samenvoegt in de pan ipv op het bord, ben je al behoorlijk op de goede weg). De soeppan is met zijn inhoud van een liter of 9 gewoon de pan met verreweg de grootste inhoud in een normale keuken, vandaar. | |
Black_Baron | dinsdag 3 juli 2018 @ 00:35 |
De ragł maak ik in een gietijzeren braadpan. Op laag vuur uren sudderen. Heerlijk. Ik zie me dat niet in een wok doen. Heel ander principe. Idem voor een rendang. | |
#ANONIEM | dinsdag 3 juli 2018 @ 20:46 |
Slijmbal. | |
Hyaenidae | dinsdag 3 juli 2018 @ 20:47 |
Mja het is wel waar ik heb niet zoveel met mods maar hij was wel ok, hugecool trouwens ook. | |
#ANONIEM | dinsdag 3 juli 2018 @ 20:49 |
One love, homie ❤. |