Zodra je het moet schoonmaken een stuk fijner dan gasquote:Op woensdag 27 juni 2018 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Inductie is bijna net zo fijn als gas
Dat valt reuze mee, je gebruikt niet alle pitten tegelijk op volle kracht en kookt niet 24/7 neem ik aan?quote:Op woensdag 27 juni 2018 19:10 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Dat klinkt in ieder geval heel bemoedigend. Bijna net zo fijn of fijner dan gas lees ik hier van ervaringsdeskundigen.
Hoe zit het met de energierekening? Zien jullie de elektriciteitsmeter op hol slaan als je kookt?
Dat er kromme pan minder goed in staat is de energie te discipelen is waar. Dus het maximale vermogen waarmee je kunt koken zal bij een slechte pan lager zijn. Dat de efficiëntie afneemt, klopt echter niet (op wat minimale alleen in het laboratorium meetbare verschillen na). Het door het fornuis opgenomen vermogen neemt ongeveer evenredig af als de pan minder energie opneemt.quote:Op woensdag 27 juni 2018 17:35 schreef RobinOok het volgende:
Als een oude pan het al doet, dan doet ie het volgens mij inefficient. Kost meer stroom, duurt langer om warm te worden, etc.
Dat vond ik nog vies tegenvallen! Als je vluchtig langs de schappen kijkt staat er overal “geschikt voor alle warmtebronnen” op ja. Als je iets beter kijkt staat er heel vaak in minuscule lettertjes onder “behalve inductie”...quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Bijna alle pannen zijn tegenwoordig geschikt voor inductie. Het staat gewoon op de pan en op de verpakking.
Heb pas bij de Blokker nieuwe pannen gekocht voor m'n inductieplaat (die nog niet geplaatst is haha), geen probleem mee gehad.quote:Op woensdag 27 juni 2018 23:00 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Dat vond ik nog vies tegenvallen! Als je vluchtig langs de schappen kijkt staat er overal “geschikt voor alle warmtebronnen” op ja. Als je iets beter kijkt staat er heel vaak in minuscule lettertjes onder “behalve inductie”...
Dat is niet waar, inductie is op een lage stand inderdaad al hel snel heet.quote:Op woensdag 27 juni 2018 11:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat een onzin! Je tilt een pan gewoon op als je denkt dat ie te heet wordt cq schuift hem even aan de kant. Echt nul excuses voor gecremeerd eten.
Inductie werkt gewoon net als gas. Klaar.
Nou nou je overdrijft nogal. Pit op een lage stand laat je boel echt niet aanbranden hoor. Maar goed dit wordt zo'n welles-nietes discussie die nergens goed voor is. Als je ook maar een klein beetje affiniteit hebt met eten bereiden dan is het allemaal niet zo spannend. Ff in het boekje kijken welke stand voor welk doel ze aanraden en je hebt het zo in de vingers. Het blijft een pan op een warmtebron, geen rocket science.quote:Op donderdag 28 juni 2018 07:30 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is niet waar, inductie is op een lage stand inderdaad al hel snel heet.
Zolang je goed oplet verbrand er niks, maar dat het het zelfde is als koken op gas is totale onzin.
Ik had het over inductie op hoge stand (die dus alleen geschikt is voor water koken).quote:Op donderdag 28 juni 2018 07:30 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat is niet waar, inductie is op een lage stand inderdaad al hel snel heet.
Zolang je goed oplet verbrand er niks, maar dat het het zelfde is als koken op gas is totale onzin.
Mijn ervaring ook.quote:Op donderdag 28 juni 2018 08:53 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ik had het over inductie op hoge stand (die dus alleen geschikt is voor water koken).
Inductie op lage stand geeft juist heel weinig energie in de pan. Standje 1 is minder dan het kleinste gaspitje met vlamverdeler.
De schaal is gewoon groter bij inductie. De hoogste stand is heter dan gas, de laagste stand is koeler.
Drie ellen, dat had ik er nog nooit in gezien.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:24 schreef RobinOok het volgende:
Staat gewoon onderop de pan of ie geschikt is voor inductie: drie ellen.
[ afbeelding ]
Dit, de meeste pannen werken prima op inductie. Verder zou ik geen anti-aanbakpannen kopen, maar leren koken met goede volledig metalen pannen zoals Robin zegt.quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:24 schreef RobinOok het volgende:
Staat gewoon onderop de pan of ie geschikt is voor inductie: drie ellen.
[ afbeelding ]
Verder zou ik altijd voor colledig metalen pannen gaan, die gaan je leven mee en blijven mooi.
Of bedoelde je dat je op zoek bent naar koekenpannen?
Dat zeg ik niet he, als notoir teflonfan.quote:Op donderdag 28 juni 2018 12:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Verder zou ik geen anti-aanbakpannen kopen, maar leren koken met goede volledig metalen pannen zoals Robin zegt.
Ik wel, maargoed. Ik snap het wel. Zolang ze in orde zijn werkt het prima. Ik heb een hekel aan dat uiteindelijk de laag kapot gaat en zelfs afbladdert enzo. Tot die tijd werkt het. Eigenlijk zou teflon wel goed werken voor mij in alles wat geen koekenpan is...quote:Op donderdag 28 juni 2018 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zeg ik niet he, als notoir teflonfan.
quote:Op donderdag 28 juni 2018 12:28 schreef Spanky78 het volgende:
De reden dat mensen zeggen dat je nieuwe pannen moet hebben is omdat pannen krom kunnen trekken op gas. Dat merk je dan op het fornuis niet, maar op inductie wel. Dat kan de afstand zorgen dat de plaat gaat schakelen enzo. Als de pan mooi vlak blijft staan zonder wiebel dan is het gewoon ok (ervan uitgaande dat de bodem geschikt is voor inductie).
Ik heb mijn oude pannen uitgegraven (vanwege de ombouw van de keuken staan overal dozen en tassen waarvan de inhoud mij inmiddels onbekend is), en naar de bodem gekeken. Daar staan inderdaad 3 ellen op, en de bodem lijkt vlak, de pan blijft staan zonder wiebel. Maar met een liniaal over de middellijn van de bodem zie ik een millimeter licht tussen bodem en liniaal, d.i. de bodem is niet absoluut vlak, maar in het midden iets verhoogd (niet bol maar hol van de bodem uitgezien). Als ik niet de middellijn pak, zijn andere delen wel exact vlak.quote:Op donderdag 28 juni 2018 13:08 schreef Doedezemaar het volgende:
Mijn vader is meerdere malen met dezelfde pannen gewisseld van inductie naar gas en via wederom inductie naar gas en ik gok dat een eventuele volgende switch naar inductie ook geen probleem gaat opleveren qua pannen.
Dan moet het goed zijn.quote:Op vrijdag 29 juni 2018 07:30 schreef la_perle_rouge het volgende:
De pan blijft dus staan zonder wiebel.
Niet mijn genre...quote:Op woensdag 27 juni 2018 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb helaas nog geen ervaring met koken op inductie, dat is nog toekomstmuziek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |