abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180024556
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 22:44 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dat vrije school onderwijs niet geschikt is voor elke leerling ben ik zeker met je eens. Overigens is het onderwijsniveau op deze locatie prima, in tegenstelling tot het slechte imago landelijk. Ik weet overigens niet of dat slechte imago ook niet gedeeltelijk gestoeld is op onbegrip.

De scholen zitten nog in een overgangsfase, dus het kan best dat er nog vmbo klassen zijn op het Bonnefanten, maar sinds 2017 kun je er niet meer starten op vmbo. Hooguit in een vmbo-tl/havo brugklas, maar dan moet je na 2 jaar alsnog naar vmbo Maastricht.
Goed dat de VS in Maastricht dan wel een prima school is! En verder: wtf. :’) Dus dan klopt het toch dat er eigenlijk maar 1 vmbo te kiezen is in Maastricht, tenzij je een TL advies en een hoop geluk hebt. _O- En dat dat domme wijf op viva maar wat lult.

In Delft heb je een school SC Delfland die ook een fusie is van meerdere vmbo’s. In Nijmegen heb je - schijnbaar - het Rijks. In Leiden de Boerhaavelaan. Hoewel dit nieuwe scholen zijn, staat volgens de website van de inspectie de vmbo-fusieschool in Leiden ook al onder toezicht. En volgens het inspectierapport komt dat doordat een fusie veel tijd en energie kost. :o

Ik voorzie een landelijke trend van fusiescholen die meer nadelen hebben dan voordelen van de fusie. :’)


Hadden we eerst al die schandalen met massale ROC’s als Amarantis en ROC Leiden, hebben we nu schandalen met het vmbo. :’)
Dit account is overleden en gecremeerd
  Licht Ontvlambaar zondag 24 juni 2018 @ 23:12:28 #152
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_180024899
De grens over naar Lanaken of Voeren is voor veel leerlingen de enige logische optie...

Een maand of wat geleden liet LVO Maastricht weten dat er zo’n 125(!) docenten weg moesten. Onder andere door teruglopende leerlingaantallen... En LVO Maastricht begreep echt niet waarom zo veel mensen voor het heuvelland of Belgi kozen, ondertussen misschien wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sjeen op 24-06-2018 23:21:16 ]
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_180024957
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 22:30 schreef BekToBasic het volgende:

[..]

staat op de website van mrc, bij dat artikel over vmbo maasttricht en die boeken die vast zaten op een boot in china :’) dat hij helemaal niets zou hebben gedaan voor dat vak is dus een spoolverhaaltje, het is eerder dat hij wrs niet alle se’s ervoor had gemaakt.
Oke, dank. Ga ik lezen.
  maandag 25 juni 2018 @ 06:35:56 #154
145080 SuperwormJim
Het boegbeeld van FOK!
pi_180028244
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
examen-affaire bij VMBO Maastricht

Bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) moeten twee bestuurders opstappen vanwege de examen-affaire bij het VMBO Maastricht. Het gaat om de portefeuillehouders onderwijs in het college van bestuur en de raad van toezicht van de scholenkoepel, meldt het ANP.

De twee worden verantwoordelijk gehouden voor het gerommel in de administratie waardoor 354 examens ongeldig zijn verklaard. De leerlingen bleken, zonder dat ze het zelf wisten, niet aan de eisen te hebben voldaan om aan het centrale eindexamen mee te mogen doen.

Gemakzuchtig
Een woordvoerder van de stichting zegt tegen het ANP dat de docenten van het VMBO Maastricht het hart op de goede plaats hebben, maar dat ze niet uitblinken in administratie. Ze waren volgens hem soms gemakzuchtig of slordig. Ook voegden ze de resultaten van twee toetsen wel eens samen, wat niet mag.

Er komt een externe examencommissie die herhaling moet voorkomen. De commissie gaat erop toezien dat werkstukken en proefwerken in het derde en vierde jaar goed worden geadministreerd.

De raad van toezicht van de LVO heeft een dringend beroep op minister Slob gedaan om de resultaten die de leerlingen op het centraal schriftelijk examen hebben gehaald, te laten staan.
Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)vmbo-maastricht.html
pi_180029682
quote:
De mensen die moeten gaan zijn het hoofd administratie, de examensecretaris, de teamleider van het examenjaar en de directeur! Niet deze twee...
pi_180029711
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:12 schreef BekToBasic het volgende:
De media maakt een hoop spannender dan het is.

Leerling Max heeft helemaal niet zomaar een 7,5/8 toegekend gekregen. Het vak werd dan wel niet gegeven, maar hij heeft wel gepresenteerd. Ook was het cijfer op nog iets anders gebasseerd.

Er wordt door de media gedaan alsof er geen ander vmbo is. Dat klopt niet. Het Bonnefanten, ook in Maastricht, biedt alle niveau’s vmbo (beperkt) aan max. 200 leerlingen. Waarom ouders niet voor deze school (kunnen) kiezen is onduidelijk.
Ook de vrije school biedt vmbo-T aan. (Bernard Lievegoed)

Tenslotte wordt er steeds verwezen naar Magister en een PTA en wordt er blaming de victim gespeeld. Magister deed het niet goed omdat VMBO maastricht een fusieschool is. Je kan daar niet eens zien wat open is, alleen welke cijfers er uberhaupt zijn gegeven. En een PTA ontbrak voor veel vakken of klopte niet, dan kan je niet eens controleren of je zelf alles wel afgerond hebt. Dat is juist het hele probleem op deze school.

Door dit soort berichtgeving vraag ik me af of de desbetreffende journalisten een diploma van VMBO Maastricht, Inholland of toch het Ibn Ghaldoun hebben.

Tevens: wat moesten leerlingen die constateren dat hun lijsten niet klopten anders doen dan toch maar tekenen? Geen enkele ouder/kind gaat weigeren om eindexamen te doen als er op de lijst staat dat de school verklaart dat deze leerling examen mag doen. En het hele probleem is juist dat de school dus jarenlang niks deed met klachten en opmerkingen.
Magister kan hier niets aan doen. Magister wordt gevuld door een applicatiebeheerder. Ik doe zelf ook dit werk. Heb je geen applicatiebeheerder, is hij langdurig ziek? Dan kun je bij Magister deze mensen gewoon inhuren. Kost je een lieve duit per dag, maar die kunnen er morgen al zijn!
pi_180033206
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 17:43 schreef MichaelScott het volgende:
Zullen wel een paar mooie rechtszaken uit voort komen als die scholieren pas een jaar later kunnen beginnen aan hun vervolgopleiding.
Is niet op te brengen voor een onderwijsinstelling. Reken maar uit: 1 jaar extra studiekosten en kosten levensonderhoud, anderzijds 1 jaar minder kunnen werken (plus minus 50.000).
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_180035101
Voor de mensen die zich afvroegen waarom de leerlingen niet eerder, desnoods publiekelijk, aan de bel hebben getrokken. Ik kwam deze uitspraak van afgelopen week tegen: uitspraken.rechtspraak.nl(...)I:NL:RBLIM:2018:5869.

Hoewel de feiten niet een op een te vergelijken zijn, blijkt uit de uitspraak dat jij een kort geding aan je broek kan krijgen als jij je negatief uitlaat over LVO.
  maandag 25 juni 2018 @ 23:52:35 #159
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_180049248
Een mooie teringzooi inderdaad. Dat gaat de gemeente Maastricht nog flink wat hoofdpijn bezorgen omdat ze eigenlijk ook niet zonder die school kunnen. Dus om dat vertrouwen te herstellen moeten ze hopen dat het ministerie hele radicale maatregelen gaat afwingen.

Ik denk niet dat je het kunt maken om die leerlingen massaal een jaar over te laten doen. Dus voor mijn part gaat die school maar regelen dat iedere leerling binnen afzienbare tijd de boel kan herstellen.
pi_180050176
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 23:52 schreef Hexagon het volgende:
Een mooie teringzooi inderdaad. Dat gaat de gemeente Maastricht nog flink wat hoofdpijn bezorgen omdat ze eigenlijk ook niet zonder die school kunnen. Dus om dat vertrouwen te herstellen moeten ze hopen dat het ministerie hele radicale maatregelen gaat afwingen.

Ik denk niet dat je het kunt maken om die leerlingen massaal een jaar over te laten doen. Dus voor mijn part gaat die school maar regelen dat iedere leerling binnen afzienbare tijd de boel kan herstellen.
Het Sint-Maartenscollege ooit Mavo/Havo en was in de jaren 70-80 een prima school. Heb daar een half jaar les gevolgd maar werd teruggezet naar de lts. Mijn partner heeft daar nog wel haar havo diploma gehaald. Toch wel triest te lezen dat deze school er nu een zooitje van gemaakt heeft.
  woensdag 27 juni 2018 @ 17:34:21 #161
145080 SuperwormJim
Het boegbeeld van FOK!
pi_180083023
quote:
Leerlingen vmbo Maastricht krijgen halfjaar voor afmaken schoolexamen

Het centraal examen van de leerlingen van de vmbo-school in Maastricht blijft geldig tot 1 januari 2019. Dat heeft minister Slob besloten. "De cijfers worden dus gehandhaafd", zei hij in de Tweede Kamer.

De minister wijkt daarmee af van de examenregels. 354 leerlingen hadden het centraal examen niet mogen doen omdat ze hun schoolexamens nog niet hadden afgerond. Volgens Slob en de inspectie is een uitzondering nodig, omdat de situatie uniek is en omdat leerlingen zo min mogelijk de dupe moeten worden van het "wanbestuur van de school".

De leerlingen hoeven het centraal examen dus niet over te doen. De gemiste schoolexamens kunnen ze nog tot 1 januari maken. "Dat is geen garantie op succes, maar biedt leerlingen in elk geval de kans om hun diploma alsnog te halen", zei de minister.

Bij de schoolexamens waren duizenden tekortkomingen. Er waren cijfers niet ingevuld, toetsen niet gemaakt en stages niet afgerond. Slob noemde het beeld "niet fijn". "Dat we de afgelopen dagen hebben gehoord dat het alleen maar om administratieve fouten zou gaan, is een gotspe", zei de minister.

Een deel van de leerlingen kan nog deze zomer alle vakken afronden, zodat ze door kunnen naar een vervolgstudie. Een ander deel heeft meer tijd nodig om de hiaten te repareren. Slob wil zich ervoor inzetten dat ook zij alvast aan een vervolgopleiding kunnen beginnen.

Voor een derde groep zijn de achterstanden zo groot dat ze het jaar mogelijk moeten overdoen. De leerlingen gaan samen met hun ouders en de school zelf inschatten wat voor hen haalbaar is.

In een brief aan de gedupeerde leerlingen stelt de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) het simpeler voor. "Maandag 2 juli volgt de uitslag: f je bent geslaagd f je schoolexamen is nog niet volledig. In dat laatste geval gaan we met jou afspraken maken hoe we die onderdelen zo snel mogelijk kunnen inhalen", staat in de brief.

LVO heeft zelf al onderzoek gedaan naar de hiaten op de cijferlijsten van de schoolexamens. "We hebben als school vastgesteld dat het soms om administratieve afwijkingen gaat terwijl de stof wel degelijk is getoetst", staat in de brief. Maar op een aantal onderdelen blijkt volgens LVO dat er niet of onvoldoende is getoetst en dat werk zullen de leerlingen moeten inhalen.

Een externe examencommissie toetst vanaf morgen de voorgestelde oplossingen en doet daarover naar verwachting vrijdag een bindende uitspraak. Maandag krijgen de leerlingen dan de uitslag te horen.

Gisteren kwamen zo'n vijftig leerlingen van VMBO Maastricht nog naar Den Haag om hun diploma te eisen. Ze gingen in gesprek met minister Slob en boden de Tweede Kamer een petitie aan.

De minister zei dat de gesprekken die hij gisteren met leerlingen heeft gehad, diepe indruk op hem hebben gemaakt. Volgens hem hebben de inspecteurs de afgelopen dagen hard gewerkt om "orde in de wanorde te kunnen ontdekken".
Bron: https://nos.nl/artikel/22(...)en-schoolexamen.html

Ik vraag me af hoe af gaat lopen met de leerlingen die ondanks de hiaten (en dus meer tijd nodig hebben dan alleen de zomervakantie om de hiaten te dichten) toch mogen beginnen aan een vervolgopleiding en het vervolgens niet gaan redden om het schoolexamen af te ronden vr 1 januari 2019.
  woensdag 27 juni 2018 @ 18:43:38 #162
80690 hooibaal
Be prepared.
pi_180085184
Examens blijven geldig, het niet-gemaakte maar wel noodzakelijke schoolexamenwerk moet alsnog worden gedaan. De enige logische beslissing.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_180085364
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als blijkt dat het op meer scholen mis is gegaan. En dan hoeft het niet eens een gigantische teringbende te zijn net als in Maastricht. Een schoolexamen Nederlands/Engels/Wiskunde dat toevallig vergeten is en pak hem beet 150 mensen kunnen het wel schudden. Wordt er dan ook een uitzondering gemaakt?

Het is in dit geval trouwens wel de enige juiste oplossing, deze leerlingen zijn gewoon keihaard genaaid door hun school. Maar als ik zo hoor dat er duizenden dingen niet kloppen wordt het nog wel een uitdaging voor ze. Een stuk of 20 schoolexamens maak je ook niet zomaar.
  woensdag 27 juni 2018 @ 19:53:33 #164
145080 SuperwormJim
Het boegbeeld van FOK!
pi_180086881
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 18:54 schreef zarosje het volgende:
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als blijkt dat het op meer scholen mis is gegaan. En dan hoeft het niet eens een gigantische teringbende te zijn net als in Maastricht. Een schoolexamen Nederlands/Engels/Wiskunde dat toevallig vergeten is en pak hem beet 150 mensen kunnen het wel schudden. Wordt er dan ook een uitzondering gemaakt?

Het is in dit geval trouwens wel de enige juiste oplossing, deze leerlingen zijn gewoon keihaard genaaid door hun school. Maar als ik zo hoor dat er duizenden dingen niet kloppen wordt het nog wel een uitdaging voor ze. Een stuk of 20 schoolexamens maak je ook niet zomaar.
Ik kan me niet voorstellen dat een chaos van dergelijke omgang een eenmalig "incident" is geweest. Hoe zou het er de vorige jaren aan toe zijn gegaan? Verliep toen wel alles vlekkeloos, of hebben de examenkandidaten van bijvoorbeeld vorig jaar een ongeldig diploma in handen gekregen?
  woensdag 27 juni 2018 @ 20:07:17 #165
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_180087234
Netjes opgelost van de minister
pi_180092415
Als die leerlingen en/of ouders maar niet meer met stem in het nieuws komen vind ik alles best.
Limburgs accent :'( Misschien nog wel erger dat dat Fries accent.
pi_180093413
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 18:54 schreef zarosje het volgende:
Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als blijkt dat het op meer scholen mis is gegaan. En dan hoeft het niet eens een gigantische teringbende te zijn net als in Maastricht. Een schoolexamen Nederlands/Engels/Wiskunde dat toevallig vergeten is en pak hem beet 150 mensen kunnen het wel schudden. Wordt er dan ook een uitzondering gemaakt?

Het is in dit geval trouwens wel de enige juiste oplossing, deze leerlingen zijn gewoon keihaard genaaid door hun school. Maar als ik zo hoor dat er duizenden dingen niet kloppen wordt het nog wel een uitdaging voor ze. Een stuk of 20 schoolexamens maak je ook niet zomaar.
Dit, deze school zal echt niet de enige zijn. Ik weet dat op mijn oude middelbare school ook een keer een klas nog een toets geschiedenis moest doen 5 weken voor eindexamen. Docent was een bepaald onderwerp vergeten te behandelen en te toetsen. Denk dat dit soort dingen elk jaar wel gebeurd in Nederland.
I got two dudes that turned into raspberry slushy and flushed down my toilet. I can't even take a proper dump in there.
pi_180093698
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 00:08 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Dit, deze school zal echt niet de enige zijn. Ik weet dat op mijn oude middelbare school ook een keer een klas nog een toets geschiedenis moest doen 5 weken voor eindexamen. Docent was een bepaald onderwerp vergeten te behandelen en te toetsen. Denk dat dit soort dingen elk jaar wel gebeurd in Nederland.
Geschiedenis was volgens mij veelal hetzelfde als in het CE, tenminste, dat was in het oude programma van vwo wel zo. Sinds 2015 is dat ook weer veranderd.
In Maastricht is het vooral een bende bij wiskunde en Engels. Vooral dat laatste vak is een probleem. Hoe kan je als leerling nu even snel een paar Engelse boeken lezen en daar verslagen over maken, een mondeling doen en nog een luistertoets, bijvoorbeeld. :’)
Dit account is overleden en gecremeerd
pi_180093737
quote:
7s.gif Op woensdag 27 juni 2018 19:53 schreef SuperwormJim het volgende:

[..]

Ik kan me niet voorstellen dat een chaos van dergelijke omgang een eenmalig "incident" is geweest. Hoe zou het er de vorige jaren aan toe zijn gegaan? Verliep toen wel alles vlekkeloos, of hebben de examenkandidaten van bijvoorbeeld vorig jaar een ongeldig diploma in handen gekregen?
Op twitter kan je lezen dat oud-leerlingen van 3 jaar geleden een mail hebben gehad hierover. Er is echter besloten dat de diploma’s toch geldig bliiven. Lijkt me ook lastig om dit ongedaan te maken nu zij allemaal een papieren exemplaar thuis hebben.
Dit account is overleden en gecremeerd
pi_180093776
In Maastricht zijn de (Nederlandse) enige alternatieven Valkenburg op 11km en Meerssen op 8km.

Dus dan is het of ver fietsen, of je kind met de auto naar school brengen, of met de bus gaan als die niet staakt, of toch maar Maastricht omdat er elders geen plaats meer is want niemand wil nu nog naar Maastricht. :’)
Dit account is overleden en gecremeerd
pi_180093992
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 00:08 schreef Donnie-Brasco het volgende:

[..]

Dit, deze school zal echt niet de enige zijn. Ik weet dat op mijn oude middelbare school ook een keer een klas nog een toets geschiedenis moest doen 5 weken voor eindexamen. Docent was een bepaald onderwerp vergeten te behandelen en te toetsen. Denk dat dit soort dingen elk jaar wel gebeurd in Nederland.
Dat denk ik ook. Alleen is het waaarschijnlijk (hopelijk) niet overal zo erg als op deze twee scholen.
pi_180094542
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 00:27 schreef BekToBasic het volgende:

[..]

Op twitter kan je lezen dat oud-leerlingen van 3 jaar geleden een mail hebben gehad hierover. Er is echter besloten dat de diploma’s toch geldig bliiven. Lijkt me ook lastig om dit ongedaan te maken nu zij allemaal een papieren exemplaar thuis hebben.
Niet alleen het feit dat ze een papieren exemplaar thuis hebben liggen. Maar jij kan ook niet zeggen: stop maar met die mbo-opleiding die jij bijna hebt afgerond. Jouw diploma is niet geldig. Dit moet eerst gecorrigeerd worden. Daarna mag jij weer op het mbo starten.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 28 juni 2018 @ 01:14:54 #173
408813 crew  trein2000
pi_180094631
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 00:29 schreef BekToBasic het volgende:
In Maastricht zijn de (Nederlandse) enige alternatieven Valkenburg op 11km en Meerssen op 8km.

Dus dan is het of ver fietsen, of je kind met de auto naar school brengen, of met de bus gaan als die niet staakt, of toch maar Maastricht omdat er elders geen plaats meer is want niemand wil nu nog naar Maastricht. :’)
“Ver” ik ben 6 jaar naar school gegaan op een school 20 km verderop. Met je stadse mentaliteit.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Licht Ontvlambaar donderdag 28 juni 2018 @ 07:41:19 #174
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_180095928
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 00:29 schreef BekToBasic het volgende:
In Maastricht zijn de (Nederlandse) enige alternatieven Valkenburg op 11km en Meerssen op 8km.

Dus dan is het of ver fietsen, of je kind met de auto naar school brengen, of met de bus gaan als die niet staakt, of toch maar Maastricht omdat er elders geen plaats meer is want niemand wil nu nog naar Maastricht. :’)
in Meerssen is geen vmbo. Je kunt wel naar Gulpen, dat is een km of 18. Of naar Lanaken, waar half Maastricht al naar school gaat. Dat is op 9 km en met een perfecte, belachelijk goedkope busverbinding.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_180099549
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 07:41 schreef Sjeen het volgende:

[..]

in Meerssen is geen vmbo. Je kunt wel naar Gulpen, dat is een km of 18. Of naar Lanaken, waar half Maastricht al naar school gaat. Dat is op 9 km en met een perfecte, belachelijk goedkope busverbinding.
https://m.limburger.nl/cn(...)is-volgend-jaar-over ?

Wel een zooitje daar in Limburg, al die scholen gaan verhuizen of fuseren en de bron lijkt vmbo maastricht.
Dit account is overleden en gecremeerd
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')