Dat ligt natuurlijk aan wat je in het beslag doet.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:39 schreef Jesse. het volgende:
Hallo.
Op plaatjes zien crêpes er veel lekkerder uit dan pannenkoek. Nu wil ik dat dus ook eens gaan maken. Naar het recept gezocht op internet en het blijkt niet anders dan pannenkoek beslag. Nu weet ik wel dat crêpes veel dunner worden gebakken, maar is er verschil qua smaak?
Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:48 schreef kniftyhooker het volgende:
De lekkerste crepes at ik in Frankrijk. Zacht van structuur, luchtig en een vleugje vanille
Dat klopt! Maar ik heb hier boven niet gelezen dat ze voor een hartig doeleinde gebruikt gaan worden.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:51 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.
Gewoon standaard crêpe vs standaard pannenkoek.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:49 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Dat ligt natuurlijk aan wat je in het beslag doet.
En de vulling?quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:54 schreef kniftyhooker het volgende:
[..]
Dat klopt! Maar ik heb hier boven niet gelezen dat ze voor een hartig doeleinde gebruikt gaan worden.
Door dit topic krijg ik spontaan trek. Ik weet al wat ik mijn kids ga voorschotelen vanavond. Mjam!!
Dezelfde ingrediënten, dus dezelfde smaak.quote:Op vrijdag 22 juni 2018 13:04 schreef Jesse. het volgende:
[..]
Gewoon standaard crêpe vs standaard pannenkoek.
Crepes zijn voor zoet. Galettes voor hartig (boekweit).quote:Op vrijdag 22 juni 2018 12:51 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Je kan altijd vanille in het beslag doen, maar dat maakt ze minder geschikt voor hartige vulling.
Volgens mij zijn galettes (hartige) wafels, een galette Bretonne een pannekoek vab boekweitquote:Op zaterdag 23 juni 2018 21:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Crepes zijn voor zoet. Galettes voor hartig (boekweit).
https://www.allesfrans.com/spip/spip.php?article1051#.Wy6lRMtNc0M
Maar uiteraard kan er best zoet op galettes en hartig op crêpe.
Ook.quote:Op zondag 24 juni 2018 10:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij zijn galettes (hartige) wafels
Van hartig gebak tot aardappelkoekjes dus. Okay, rare Fransen.quote:Op zondag 24 juni 2018 10:16 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ook.
Hier worden waarschijnlijk de Bretonse galettes bedoeld die vierkant worden geserveerd.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Galette_%28cuisine%29
Dan heb je het over Palatschinken (of welke taalvariant dan ook)?quote:Op zaterdag 23 juni 2018 00:31 schreef Skeletor. het volgende:
Wij maken altijd crêpes (Oost-Europese afkomst). Lekker dun, minder vet. Mijn oma wijlen deed er zelfs geen melk in, maar bronwater. Die waren superlekker.
Een kenner ! Inderdaad, de Oostenrijkers noemen ze Palatschinken, wij Hongaren noemen het palacsinta en de Roemeen zegt clătită (fonetisch kletite met de e als de e in de). Goddelijk.quote:Op zondag 24 juni 2018 21:11 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Dan heb je het over Palatschinken (of welke taalvariant dan ook)?
Ik ken de Beierse, Poolse, Tsjechische en Slowaakse variant. Bij mijn weten zijn die een tikje soepeler dan de crèpes, die wat knisperig kunnen zijn.quote:Op maandag 25 juni 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Een kenner ! Inderdaad, de Oostenrijkers noemen ze Palatschinken, wij Hongaren noemen het palacsinta en de Roemeen zegt clătită (fonetisch kletite met de e als de e in de). Goddelijk.
Nee, niet de Russische blini's. Die zijn overigens wel heel lekker .quote:Op maandag 25 juni 2018 01:00 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik ken de Beierse, Poolse, Tsjechische en Slowaakse variant. Bij mijn weten zijn die een tikje soepeler dan de crèpes, die wat knisperig kunnen zijn.
Dacht even dat je mogelijk die andere Oost-Europese specialiteit bedoelde, de blini's.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |