abonnement Unibet Coolblue
pi_179958437
Vanavond was er op het RTL4 nieuws een schokkende rapportage over dat jonge kinderen in Nederlandse kindertehuizen jarenlang gedwongen zijn kalmeringsmiddelen en antidepressiva te slikken.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)smiddelen-te-slikken

De kinderen, uit gebroken gezinnen, werden door de overheid in internaten geplaatst. Daar kregen de jonge kinderen, sommige nog maar 13 jaar, middelen als valium en seresta toegediend. Ook in andere tehuizen zou dit praktijk zijn geweest, erkent de commissie-De Winter die onderzoek doet naar geweld in de jeugdzorg.

Andere vrouwen die in dezelfde periode in het tehuis Maria Regina in Stevensbeek hebben gewoond, vertellen dezelfde verhalen. Ze spreken over hun tijd daar als een 'hel' en een 'verschrikkelijke periode'. Een aantal van hen is op latere leeftijd verslaafd geraakt aan heroïne, valium of cocaïne. Hoewel ze het niet kunnen bewijzen, vermoeden ze een verband tussen hun verslavingen en het feit dat ze op jonge leeftijd kalmeringsmiddelen moesten innemen.

Hoe kan het dat er in ons land zoveel burgers volgedouwd worden met zulke giftroep? Hele schoolklassen krijgen Ritalin of antidepressiva enz. Vaak worden deze kinderen, maar ook volwassenen gedwongen om deze troep te slikken. In de jeugdzorg GGZ en bij justitie loopt het ( gedwongen) medicatiegebruik de pan uit. Als iemand helemaal uit zijn dak gaat, is het natuurlijk wel zinvol om tijdelijk medicatie voor te schrijven. Maar de praktijk is dat in ons land mensen zonder geldige reden platgespoten worden. Er wordt door de grote buitenlandse farmaceutische multinationals enorm verdiend aan het vergiftigen van burgers met deze kalmeringsmiddelen. De lobby van deze machtige bedrijven is zo sterk, dat de politiek hier weigert er iets aan te doen. Psychologische hulp is grotendeels wegbezuinigd maar helaas is er nooit bezuinigd op deze drugs.
De overheid maakt zich zelfs schuldig aan deze wantoestanden en is door het "dealen van deze drugs" met rust te betitelen als de grootste criminele organisatie ter wereld.

Mijn stelling is
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  vrijdag 22 juni 2018 @ 00:55:08 #2
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_179958512
Geld...
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
  vrijdag 22 juni 2018 @ 01:08:19 #3
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_179958753
Kwakzalverij.
pi_179958851
Gratis drugs.
pi_179959236
Narcostaat Nederland is eigenlijk de juiste betiteling en dat niet vanwege de vele duizenden drugsbendes hier maar vanwege een overheid, die zoveel mogelijk burgers wil drogeren. Denk niet dat het jou nooit zal overkomen, want het gevreesde middel Haldol wordt ook gegeven aan patienten die na of tijdens een operatie verward zijn. Ook veel dementerende bejaarden krijgen vaak, als zij lastig of opstandig zijn, jarenlang dit martelmiddel Haldol toegediend. Dan overlijden zulke kwetsbare ouderen wel tien keer sneller. Om deze reden is het langdurig gebruik van zulke zware medicatie in veel andere landen verboden maar niet bij ons helaas.

https://www.bbc.com/news/(...)d-horrendous-effects
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_179959539
Stemt allen VVD voor nog mee bezuinigingen op de sociale zekerheid!!!!!!!!!!!!!111111
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_179959572
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 02:13 schreef oranjevogel1 het volgende:
Stemt allen VVD voor nog mee bezuinigingen op de sociale zekerheid!!!!!!!!!!!!!111111
Helaas is het allemaal één pot nat. Andere partijen zijn niet veel beter. De hele Nederlandse politiek heeft dit laten gebeuren. Echter het is niet alleen de politiek maar vooral de hele overheid is er schuldig aan. Een minister kan wel goede plannen hebben, maar als de ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid de plannen verkeerd uitvoeren, krijg je er alleen maar ellende van. Zo zijn veel goed bedachte plannen mislukt. In de jeugdzorg werken kindertehuizen averechts voor veel kinderen. Die zouden beter af zijn in pleeggezinnen.

Als voorbeeld noem ik het dorp De Glind bij Barneveld. In De Glind wonen sinds jaar en dag enkele tientallen gewone gezinnen die pleegkinderen opvangen. Deze kinderen krijgen hier hun opvoeding, soms een of twee jaar lang, soms veel langer. Een dergelijke intensieve opvang raakt uit de tijd en daarmee ook het aantal betaalde 'bedden' voor kinderen met problemen. Doodzonde eigenlijk:

https://www.trouw.nl/home(...)n-kinderen~a8d982f7/
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
pi_179959944
Normaalste zaak van de wereld in murica, daar zal het dan ook wel van overgewaaid zijn in die tijd zoals zoveel dingen.

Hoor je bijna niets over in het nieuws omdat niemand het wat lijkt te kunnen schelen.

Kwam een keer voorbij in zo’n zembla of tegenlicht docu jaren geleden alweer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')