Phone8 | woensdag 20 juni 2018 @ 13:50 |
Aangezien hier best wat mensen zitten die veel/verstand van koken (hebben). Heb ik een vraag. Ik ben vandaag bezig met het maken voor een ijs dip. Met een likeur erdoor. De ijs dip is een basis, smaakloos, maar bestaat voor een groot gedeelte uit kokos vet. Nu heb ik dit gesmolten en wil ik de likeur er door doen schiet het gelijk in de schift. Ik dacht laat ik de likeur eens warm maken, zodat er geen verschil is in temperatuur. Ook dan schiet het in de schift. Heeft iemand een tip voor mij waarop dit wel zou kunnen werken? Of kan iemand uitleggen waarom het gaat schiften? Heb het nodig voor zondag omdat ik iets bedacht had als nagerecht.... | |
nogeenoudebekende | woensdag 20 juni 2018 @ 13:59 |
Het schift omdat de twee niet of moeilijk mengbaar zijn. Dan moet je een emulgator zoals lecithine gebruiken. | |
Jordy-B | woensdag 20 juni 2018 @ 14:29 |
Ik denk dat je het vet moet mengen met de likeur ipv andersom (denk aan mayo), of gewoon wat meer geduld hebben, of gebruik een krachtigere mixer (zoals een staafmixer, die zijn super effectief voor het maken van emulsies). | |
Onaniem | woensdag 20 juni 2018 @ 14:48 |
Vet en water willen niet uitzichzelf mengen. Zoals aangegeven: een emulgator gebruiken. óf: probeer eens een klein beetje van de dip in de likeur op te lossen? Daar zit alcohol in, dan zou oplossen van vet toch een beetje moet lukken. | |
nogeenoudebekende | woensdag 20 juni 2018 @ 15:05 |
In mayo gaat eigeel waar Lecithine in zit. Daarom mengt het. | |
Jordy-B | woensdag 20 juni 2018 @ 15:33 |
Kokosvet bevat ook een emulgator, dus het zou wel moeten mengen, maar vet in water mengen gaat bij mijn weten makkelijker dan water in vet. |