abonnement Unibet Coolblue
pi_179841844
quote:
De PvdA is bereid om gedoogsteun te verlenen aan het kabinet, mocht de regerende coalitie haar huidige meerderheid in de Eerste Kamer na de volgende verkiezingen verliezen. Dat verklaarde partijleider Lodewijk Asscher vandaag op het congres van de PvdA in Amsterdam.

'Dit is niet ons kabinet, maar we blijven niet aan de zijlijn staan', sprak Asscher op het PvdA-congres in de hoofdstad. 'Wij zijn de enige oppositiepartij die weet hoe het is om te regeren.'

Asscher eist drie toezeggingen voor hij gedoogsteun verleent
Asscher richtte zich in het bijzonder op CDA-partijleider Sybrand Buma, die op het congres van zijn eigen partij zei dat de PvdA ‘oppositie voert waar je naar luistert’. ‘Sybrand, er komen Provinciale Statenverkiezingen in maart, je rijdt op een muur af’, zei Asscher, suggererend dat de coalitie haar huidige meerderheid in de Eerste Kamer (waarvan de leden worden verkozen door de Provinciale Staten) gaat verliezen. ‘Als je wil luisteren is dit een heel goed moment.’

Voor zijn eventuele gedoogsteun eist Asscher een drietal toezeggingen van het kabinet. Het wettelijke minimumloon voor arbeidsgehandicapten moet behouden blijven, het plan voor een lagere huurtoeslag moet van tafel, en het eigen risico in de zorg moet aanzienlijk omlaag.

Vooral dat laatste punt valt op. Als onderdeel van het kabinet Rutte II besloot de PvdA juist om het eigen risico van 220 naar 385 euro te verhogen. ‘Ik weet dat wij in het vorige kabinet zaten’, zei Asscher daarover in zijn toespraak. ‘Maar we moeten onze koers durven te wijzigen.’

De VVD volgens Asscher: 'Een volgevreten machtspartij'
In zijn speech sprak de PvdA-leider over het belang van het verzet tegen een wereldbeeld waarin mensen ‘alleen economisch nuttig zijn’. ‘Steeds meer mensen zien dat dit geloof, want dat is het, schade toebrengt aan onze maatschappij.’ Asscher wees met de beschuldigende vinger naar de VVD, een volgens hem ‘volgevreten machtspartij’ die mensen vernedert door bij monde van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff te pleiten voor een verlaging van de bijstand.

Uren voor Asschers toespraak pleitte een meerderheid van de PvdA-leden op het congres vóór verregaande samenwerking met Groenlinks en SP. Ondanks een negatief stemadvies van het PvdA-partijbestuur stemde 58 procent van de leden voor een gedeelde lijst met de andere linkse partijen bij de Statenverkiezingen in maart 2019. Het partijbestuur moet hier nu met Groenlinks en SP over praten. Het is nog onduidelijk hoe die partijen over zo'n samenwerking denken.
Bron: de Volkskrant

Hola, seņoras y seņores.

Asscher, politiek leider van de PvdA. De politiek leider van de partij van Oudkerk, Rehwinkel en Van der Roest to name a few. De politiek leider van de partij die het Nederlandse salonsocialisme zo ongeveer heeft uitgevonden beschuldigt een andere partij ervan een 'volgevreten machtspartij' te zijn. Zijn uitspraak is even ironisch als dat ie hypocriet is.

Daarnaast is het feit dat hij dergelijk vijandige taal bezigt frappant te noemen gezien zijn ambitie om weer wat dichter bij het centrum van de macht te komen zoals het een echte plucheplakker betaamt.

Volgens mij moet hij nog wat wennen aan de nieuwe status quo waarin de steun van de PvdA alles behalve cruciaal is.

[ Bericht 3% gewijzigd door AlexanderdeKleine op 17-06-2018 05:59:29 ]
pi_179841848
Haha Asscher met je splinterpartijtje.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zondag 17 juni 2018 @ 06:16:59 #3
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_179841868
Ook lekker roepen dat hij wil helpen, om even lekker populair te doen, en vervolgens eist dat men hem tegemoet komt.
Dan wil hij dus helemaal niet helpen, dan wil hij zijn zin doordrukken dmv chantage.

Mag lijen dat PvdA straks nog verder afbrokkelt.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_179841877
Wat een wanvertoning zeg. Nog steeds de misplaatste arrogantie hebben een constructieve rol van betekenis in te vullen. Die kunnen zich beter vandaag dan morgen opheffen.
De aanhef gaf mij een lekker zomers gevoel, mijn dank hiervoor.
pi_179841919
Pak eerst ff die 7 miljard van Shell terug!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_179842002
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 06:57 schreef halfway het volgende:
Pak eerst ff die 7 miljard van Shell terug!
Het lijkt mij dat ze die dividendwet er zachtjes doorheen wilden werken omdat in feite die belasting al afgeschaft was.
pi_179842118
quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2018 07:46 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het lijkt mij dat ze die dividendwet er zachtjes doorheen wilden werken omdat in feite die belasting al afgeschaft was.
Mark mag het wederom uit komen leggen, hij zal wel weer een kopstuk op offeren en zelf weer alles weg lachen.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 17 juni 2018 @ 08:24:25 #8
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_179842133
De muis die brulde. :Y
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')