abonnement Unibet Coolblue
pi_179835674
De Zeeuw Gerard Eggebeen (32), die psychisch ernstig ziek is geworden van een antidepressiemiddel Seroxat ( paroxetine), heeft een rechtszaak gewonnen tegen medicijnenfabrikant GlaxoSmithKline.

Eggebeen kreeg op 14-jarige leeftijd voor het eerst het medicament in de allerhoogste dosis. Dat had nooit mogen gebeuren, oordeelt de rechter in Utrecht, die nu heeft bepaald dat de geneesmiddelenproducent volledig aansprakelijk is voor de schade bij Eggebeen. Volgens de rechtbank heeft GSK onrechtmatig gehandeld door destijds ,,niet te waarschuwen voor ernstige bijwerkingen bij gebruik van dit antidepressivum door jongeren”.
Hij was er als twaalfjarige getuige van hoe zijn 57-jarige vader, tegenover hem zittend op de bank in de huiskamer, getroffen werd door een fatale hartaanval. In plaats van psychologische hulp werd hij toen volgestopt met pillen.en kreeg hij de hoogste dosering (50mg), en dat tweemaal daags. Daardoor werd hij echter geenszins minder depressief van, alleen zeer angstig en agressief.”

Bron
https://www.telegraaf.nl/(...)aak-van-medicijnreus

Hij is echter niet de enige:
De Amsterdamse psychiater dr. Bram Bakker, vaak als deskundige geraadpleegd in de paroxetine-affaire, zegt met stelligheid „dat er nog steeds artsen zijn die het middel aan jongeren voorschrijven. Als zij denken dat het nodig is, dan schrijven ze het voor, zo gaat dat.” Ook: „Ik ben bang dat onder invloed van paroxetine een onbekend aantal moorden is gepleegd.” Bakker refereert onder meer aan de ’bijlmoorden’, waarbij oud-stewardess Elzelien K. in Badhoevedorp vrijwel zeker onder invloed van Seroxat in 2008 haar man en dochter om het leven bracht. Maar ook de tweevoudige moord in 2011 door de Groningse asielzoeker Alasam S. In zijn bloed werden sporen van het middel gevonden. „Het zijn er beslist meer dan alleen deze moorden.”

Bron:
https://www.telegraaf.nl/(...)door-antidepressivum

Conclusie: patienten worden veel te vaak volgedouwd met psychofarmaca in plaats van iets te doen aan de echte oorzaken van hun problemen. Alleen de farmaceutische multinationals worden hier beter van. Deze pure geldverspilling had al lang geleden moeten worden gestopt.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  Spellchecker zaterdag 16 juni 2018 @ 21:30:15 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_179836101
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 21:30 schreef maily het volgende:
Een beerput geopend ....
Denk dat dat gaat tegenvallen. Dit is al langer bekend, maar wegens gebrek aan voldoende wetenschappelijk bewijs, is er weinig veranderd.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 21:50:03 #4
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_179836495
Lijkt me dat er ook wel een stukje schuld zit bij de hulpverlening.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_179836906
Ja want ze hebben die pillen natuurlijk onder dreiging van geweld bij hem naar binnen gepropt...
pi_179836943
Ik vind het inderdaad heel bijzonder dat alleen gewezen wordt naar de farmaceut en niet naar degene die het middel heeft voorgeschreven...

Maarja, Telegraaf als bron...
pi_179837596
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 22:12 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Ik vind het inderdaad heel bijzonder dat alleen gewezen wordt naar de farmaceut en niet naar degene die het middel heeft voorgeschreven...

De lobby van de medicijnenfabrikanten is heel erg sterk in ons land. Artsen worden met allemaal verkooppraatjes gestimuleerd om maar zoveel mogelijk dure nieuwe medicijnen voor te schrijven of dat nou antidepressiva, slaap en kalmeringsmiddelen zijn. Dus de artsen zijn wel medeschuldig. Vaak blijkt later dat de patienten hierdoor van de wal in de sloot geraakt zijn. Oplossen van de problemen van patienten met gesprekken en psychotherapie werken in de meeste gevallen veel beter.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')