Het is wat zeg. Hoe durven mensen een traditioneel evenement bij te wonenquote:Op woensdag 13 juni 2018 01:11 schreef gargamelnl het volgende:
Ik ben dol op haring en ga van de week bij mijn vertrouwde adres zeker een nieuwe halen, maar die "zie mij nou" figuren die op de voorgrond treden tijdens de introductie van de hollandse nieuwe mogen van mij per direct ebola krijgen.
Je moet ze eerst laten ontdooien hè.quote:Op woensdag 13 juni 2018 02:10 schreef de_boswachter het volgende:
Lekker zo’n glibberige staaf m’n keeltje in laten glijden
quote:Op woensdag 13 juni 2018 09:09 schreef Sicstus het volgende:
Liggen ze al bij de visboeren? Of moeten we daarvoor nog een dag wachten?
quote:Vanaf vandaag is de haring te koop.
Inderdaadquote:Op woensdag 13 juni 2018 13:21 schreef golfer het volgende:
De eerste 2 bij de vishandelaar opgepeuzeld met een (gratis) glaasje korenwijn erbij.
Ze zijn inderdaad heerlijk en mooi romig.
Ze zijn elk jaar vetter en smaakvoller. Vetpercentage zou zo onderhand rond de 200 % moeten zitten als je de verhalen mag geloven.quote:Op donderdag 14 juni 2018 13:36 schreef Zihuatanejo het volgende:
Is er soms een jaargang beter dan een andere? Net als bij een goede wijn?
vorig jaar iets vetter, maar nu is de smaak veel beter.quote:Op woensdag 13 juni 2018 00:47 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ]
De veiling van het eerste vaatje nieuwe haring op de Scheveningse visafslag heeft 78.000 euro opgebracht. Een groothandel heeft het vaatje gekocht. Vorig jaar werd met het eerste vaatje iets minder geld opgehaald: 65.000 euro.
De opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit keer is dat Hulphond Nederland, een stichting die honden opleidt en plaatst bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking.
De haring is dit jaar "lekker vet en romig", zegt Peter Koelewijn, de voorzitter van het keuringspanel tegen Omroep West. "Vorig jaar was de haring iets vetter, maar was de smaak wat minder." De smaak is nu veel beter. Dat komt doordat de vissen genoeg zonlicht en goede voeding hebben gekregen.
De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geldt als de aftrap van het haringseizoen. Vanaf vandaag is de haring te koop.
Dat idee heb ik ook!!quote:Op donderdag 14 juni 2018 13:39 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ze zijn elk jaar vetter en smaakvoller. Vetpercentage zou zo onderhand rond de 200 % moeten zitten als je de verhalen mag geloven.
Kan niet wachten op de Hollandse Nieuwe van 2019quote:Op donderdag 14 juni 2018 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Nog Beter Dan vorig jaar, ieder jaar weer
is dat die op de Amstelveenseweg?quote:Op vrijdag 15 juni 2018 15:18 schreef borisz het volgende:
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam waren ze
Vers van het mes schoongemaakt en meteen opgegeten?quote:Op dinsdag 19 juni 2018 16:13 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Ik vond ze tegen vallen ik heb betere haringjaren meegemaakt.
Nee dat mag de haringverkoper doen (behalve het meteen opeten dan).quote:Op dinsdag 19 juni 2018 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Vers van het mes schoongemaakt en meteen opgegeten?
Ik lees ook niet echt lovende berichten zoals voorgaande jaren.quote:Op dinsdag 19 juni 2018 16:01 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag alweer eentje gegeten. Blijven lekker.
Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie.quote:Op woensdag 20 juni 2018 23:25 schreef Bladergroen het volgende:
Vraag: Wat mag ik verwachten van een 'goed schoongemaakte' haring? Ik at er vorige week eentje, maar daar zaten toch wel een aantal van die zachte dunne graatjes in en daar moet ik dan bijna van kokhalzen. Alsof je een haar in je eten aantreft. Het waren er maar een paar, maar ze bederven mijn eetplezier.
Is de haring dan niet goed schoongemaakt of hoort dit er nu eenmaal bij?
Hm er zit niks anders op dus. Dan ga ik dat ook maar doen. Bedankt voor je reactie.quote:Op donderdag 21 juni 2018 18:54 schreef mootie het volgende:
[..]
Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie.
quote:Op donderdag 21 juni 2018 18:54 schreef mootie het volgende:
Dat hoort er gewoon bij. Maar ik kijk ook na elk hapje en ga dan alle graatjes verwijderen die ik zie.
In het vlees zitten altijd graten. Tenminste, ik vind het graten.quote:Op donderdag 21 juni 2018 23:10 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan.
Hilarisch.quote:
Foto schaamteloos gejat.quote:Op donderdag 21 juni 2018 23:10 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Als een haring echt goed is schoongemaakt door de visboer heb je die kleine dunne haargraatjes ook niet meer. Die vegen ze ervan af met een handschoen aan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |