wok werkt perfect. (Curry bijvoorbeeld).quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:31 schreef CindieY het volgende:
Ik zou het wel willen, want tijd en zulks, maar ik merk in de praktijk vaak dat ik opnieuw opgewarmde dingen vaak minder lekker vind en dan maar na driekwart portie het opgeef en alsnog met trek blijf zitten. Wat is nou wel en niet lekker voor dit soort mealpreps?
Ik had net een opgewarmde curry die ik toch maar matig vond, terwijl ik em de eerste keer superlekker vond. De ui wordt wat smotzig bij opwarmen, kipfilet krijgt wordt wat harder, dat soort dingen.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:33 schreef tailfox het volgende:
[..]
wok werkt perfect. (Curry bijvoorbeeld).
Stamppot (peen en ui) is heerlijk in een pan.
Eigenlijk is alles wat ik kook de dag erna nog lekker
Oh! Dat kende ik niet. Een shake waar alles in zit.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:26 schreef tailfox het volgende:
Ik gebruik jimmyjoy.
Als ik weet no time zet ik een shake in de koelkast.
Verder kook ik standaard voor 4 dagen.
Ik heb hetzelfde, ik vind bijvoorbeeld kip de volgende dag niet echt verrukkelijkquote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:31 schreef CindieY het volgende:
Ik zou het wel willen, want tijd en zulks, maar ik merk in de praktijk vaak dat ik opnieuw opgewarmde dingen vaak minder lekker vind en dan maar na driekwart portie het opgeef en alsnog met trek blijf zitten. Wat is nou wel en niet lekker voor dit soort mealpreps?
als die uit de koelkast komt wel.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:36 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Oh! Dat kende ik niet. Een shake waar alles in zit.
Bevalt het? Qua smaak.. en qua honger stillen als een hele maaltijd?
weer in de wok.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:35 schreef CindieY het volgende:
[..]
Ik had net een opgewarmde curry die ik toch maar matig vond, terwijl ik em de eerste keer superlekker vond. De ui wordt wat smotzig bij opwarmen, kipfilet krijgt wordt wat harder, dat soort dingen.
Warm je op in de magnetron of in de pan?
Ik woon alleen en werk fulltime, dus ik heb echt niet elke avond zin om nog uitgebreid te staan koken, dus ik kien het wel vaak zo uit dat ik de ene dag kook en het de andere dag opwarm, maar toch. Het komt er ook wel eens op neer dat iets in de vriezer beland en ik het gewoon nooit meer opeet, omdat het me tegenstaat.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ik heb hetzelfde, ik vind bijvoorbeeld kip de volgende dag niet echt verrukkelijk
Wat ik zelf weleens doe als ik geen zin heb in brood voor lunch is kliekjes van de vorige dag meenemen. Dan hebben we het over:
Stamppot boerenkool
Gebakken rijst (met ui, ei, bacon en kruiden)
Of pasta pesto met tonijn
Maar mealpreppen als avondeten heb ik nog nooit gedaan.
Check, dat maar eens proberen dan.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:39 schreef tailfox het volgende:
[..]
weer in de wok.
Lekker heet en dan pas erin.
Om heel eerlijk te zijn eet ik nooit twee dagen hetzelfdequote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:40 schreef CindieY het volgende:
[..]
Ik woon alleen en werk fulltime, dus ik heb echt niet elke avond zin om nog uitgebreid te staan koken, dus ik kien het wel vaak zo uit dat ik de ene dag kook en het de andere dag opwarm, maar toch. Het komt er ook wel eens op neer dat iets in de vriezer beland en ik het gewoon nooit meer opeet, omdat het me tegenstaat.
Maar kook je daar ook bewust op?quote:Op dinsdag 12 juni 2018 21:18 schreef larry_flynt het volgende:
Oh dit wil ik even volgen. Heb meestal eten over wat ik dan voor een dag kater bewaar of invries.
Ik heb in het verleden meerdere malen een batch gehad die extreem bitter smaakte (teveel smaakstof toegevoegd gok ik). Heb jij daar ooit last van gehad?quote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:38 schreef tailfox het volgende:
als die uit de koelkast komt wel.
Koelen vind ik echt een must.
ik heb meerdere batches en nergns last van. maar het koelen laat het wel lekker smakenquote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:09 schreef Azreal het volgende:
[..]
Ik heb in het verleden meerdere malen een batch gehad die extreem bitter smaakte (teveel smaakstof toegevoegd gok ik). Heb jij daar ooit last van gehad?
Verder ideaal spul, heb op het werk een paar zakken liggen als "noodvoer" voor wanneer ik lunch vergeet.
Ik heb het eigenlijk nooit gekoeld, maar in hindsight gooide ik er gekoelde melk op wat natuurlijk ongeveer hetzelfde effect geeft.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:11 schreef tailfox het volgende:
ik heb meerdere batches en nergns last van. maar het koelen laat het wel lekker smaken
Ik had een batch van 30 dagen in de joylent periode.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:15 schreef Azreal het volgende:
[..]
Ik heb het eigenlijk nooit gekoeld, maar in hindsight gooide ik er gekoelde melk op wat natuurlijk ongeveer hetzelfde effect geeft.
Zijn jouw batches altijd van Jimmy Joy geweest of ook nog uit de Joylent periode?
Ik zit nu op de 3e of 4e batch, maar dit is de enige sinds de rebrand, de rest was nog van Joylent, misschien dat dat verschil maakt.
Aardappelen eet ik bijna niet, maar met een brocolli doe ik twee dagenvan. Ik woon alleen en ook verpakkingen van vlees/vegetarische dingen is in twee.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:09 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Maar kook je daar ook bewust op?
Bijv. meer aardappels koken zodat je de volgende dag gebakken aardappels maakt of een frittata of zo.
Die had ik ook, dus dan zal ik wel gewoon pech hebben gehad.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:17 schreef tailfox het volgende:
Ik had een batch van 30 dagen in de joylent periode.
maar het heeft toch maar een tht van 6 maanden?
Het is bij die shakes niet de havermout of de eiwitpoeder wat de problemen geeft.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 22:31 schreef Azreal het volgende:
[..]
Die had ik ook, dus dan zal ik wel gewoon pech hebben gehad.
THT maak ik me niet zo druk om bij gesealed poedervoer op basis van havermout
Daar zat het trouwens niet overheen.
Wat maak je dan zoal klaar voor je lunch?quote:Op woensdag 13 juni 2018 11:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik prep bijna niet meer, sinds ik van werk gewisseld ben en geen magnetron meer ter beschikking heb 's middags. Koude lunches maak ik net zo lief 's ochtends voor mn werk klaar.
Dit zou niets voor mij zijn. Ik eet omdat je het nodig hebt, maar ook omdat ik het lekker vind en het een gezellig sociaal moment is voor mij. die laatste twee dingen raak je met zoiets helemaal kwijt.quote:Op woensdag 13 juni 2018 09:29 schreef BertV het volgende:
[..]
Het is bij die shakes niet de havermout of de eiwitpoeder wat de problemen geeft.
Waarschijnlijk gaat het eerst om de lijnzaad.
Maaltijdshakes heerlijk, die controle, dat gemak.
Ik neem ze nu weer een tijdje s'ochtends en s'middags via een abonnement op Jimmy Joy.
S'avonds gewoon "normaal".
Ook een manier van preppen omdat je veel minder eten hoeft in te slaan.
Of ik op kantoor nu iedere dag een boterham met stroop, en eentje met pindakaas eet, of een shake naar binnen klok.quote:Op woensdag 13 juni 2018 12:01 schreef aquawoman het volgende:
[..]
Dit zou niets voor mij zijn. Ik eet omdat je het nodig hebt, maar ook omdat ik het lekker vind en het een gezellig sociaal moment is voor mij. die laatste twee dingen raak je met zoiets helemaal kwijt.
Ik zeg ook niet dat je abnormaal bent, ieder zijn meugquote:Op woensdag 13 juni 2018 12:10 schreef BertV het volgende:
[..]
Of ik op kantoor nu iedere dag een boterham met stroop, en eentje met pindakaas eet, of een shake naar binnen klok.
Ik heb het wel een week volledig op shakes gedaan (dus ook s'avonds) toen ik een week alleen was.
Bizar om een keertje mee te maken. Natuurlijk snak je dan naar vast voedsel.
Ik heb nooit gezegd dat ik normaal ben.
Heb je het over mij, de pasta in de OP?quote:Op woensdag 13 juni 2018 13:33 schreef Spanky78 het volgende:
Mijn vriezer staat vol met pastasauzen, soepen, voorbereide ovenschotels etc.
Ik zou in jouw pasta's terowuens rustig een beetje meer groenten doen. Dat is meer eiwit, meer vezel en een lichaam dat de voedingsstoffen beter kan opnemen. Dat is het indirecte effect van voldoende vezels eten. Het voegt maar weinig calorieën toe en geen vet,wat dat betreft ook prima dus.
Zeker. Ik dacht dat het je avondeten was. Dan is 150 karig. Maar als je echt 500+ groenten eet per dag... Dan zit je ruim aan wat je nodig hebt.quote:Op woensdag 13 juni 2018 13:43 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Heb je het over mij, de pasta in de OP?
Dat is enkel voor de lunch. In de avond wordt gewoon vers warm gegeten met groente.
Deze lunch heeft:
150 gram verse groente (exclusief de tomatensaus).
150 kipfilet
50 gram (meestal volkoren) pasta.
Met mijn diner erbij zit ik doorgaans rond de 350/400 gram groente. Lijkt mij voldoende, niet?
Dit is idd alleen mijn lunch. En 150 gram groente voor de lunch alleen is ruimschoots meer dan wat boterhammen-eters doorgaans aan groente bij de lunch wegwerken.quote:Op woensdag 13 juni 2018 13:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Ik dacht dat het je avondeten was. Dan is 150 karig. Maar als je echt 500+ groenten eet per dag... Dan zit je ruim aan wat je nodig hebt.
Zou pasta niet van te voren koken en invriezen, in de tijd dat je de boel warm maakt zonder pasta kan je pasta vers koken.quote:
Kippendijfilet kopen i.p.v. borstfiletquote:Op dinsdag 12 juni 2018 20:48 schreef Black_Baron het volgende:
Gerookte kip is ook een aanrader, als je gewone kip te droog vindt.
ik heb helaas geen mogelijkheid op mijn werk (kantoor) om voor de lunch mijn pasta vers te koken.quote:Op woensdag 13 juni 2018 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou pasta niet van te voren koken en invriezen, in de tijd dat je de boel warm maakt zonder pasta kan je pasta vers koken.
Dat is lekkerder, neemt minder plek in de vriezer en geen kans op voedselvergiftiging omdat je de gekookte. pasta niet snel genoeg invroor.
Kip is zonder 2e keer opwarmen in de koelkast ook gewoon al taai geworden hoor, ligt niet aan jou.quote:
Wraps, salades, broodjes, havermout met kwark. Probeer 't een beetje gevariëerd te houden.quote:Op woensdag 13 juni 2018 11:55 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Wat maak je dan zoal klaar voor je lunch?
Havermout is mijn ontbijt, maak ik de avond van de voren.quote:Op woensdag 13 juni 2018 23:17 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Wraps, salades, broodjes, havermout met kwark. Probeer 't een beetje gevariëerd te houden.
Je kunt natuurlijk ook de wrapvulling voorbereiden en in een doosje stoppen, en dan tortillas los meenemen en pas vullen wanneer je gaat eten Geen zompigheidsrisico.quote:Op donderdag 14 juni 2018 09:55 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Havermout is mijn ontbijt, maak ik de avond van de voren.
Wraps zou ik wel willen mealpreppen, maar ben bang dat het snel te week wordt.
Gaat hier puur om de lunch.
Maar mss zondag eens wraps maken voor maandag en een salade voor de dinsdag.
Klinkt niet verkeerd.
Ik ga dat proberen. Heb zojuist met de lunchpauze wat tortilla's en wat spullen voor de vulling gekocht. Ga het vanavond maken, en meenemen (en meegeven) voor de lunch morgen.quote:Op donderdag 14 juni 2018 11:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Je kunt natuurlijk ook de wrapvulling voorbereiden en in een doosje stoppen, en dan tortillas los meenemen en pas vullen wanneer je gaat eten Geen zompigheidsrisico.
Ik ook, maar nood breekt wet. Tortillas warm maken, ingepakt in een licht bevochtigd stuk bakpapier blijkt overigens ook prima te gaan, mocht je wel een magnetron beschikbaar hebben overdagquote:Op donderdag 14 juni 2018 14:16 schreef Black_Baron het volgende:
[..]
Ben benieuwd of het te eten is, als de tortillas niet verhit in de pan worden (dat ben ik zo gewend ).
Leuk!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |