abonnement Unibet Coolblue
pi_179772433
Gefeliciteerd, Feyre!

Hier dezelfde constructie als straks bij jullie: mijn man en ik werken allebei vier dagen. Dat is al zo sinds de geboorte van de oudste. De overige drie dagen gaat hij naar het kdv.
De afgelopen twee jaar werkte ik ook die vier dagen al-tijd van 9-17 en ik merkte wel dat ik dat lastiger/zwaarder vond dan de twee jaar daarvoor toen ik ook nog wel eens om 14.00 of 15.00 klaar was (ik werk in het onderwijs). Lastiger in de zin van: de balans tussen werk-kind-huishouden-teerbeminde-leven goed houden. Ik ben mede daarom nu van baan veranderd en ga na m’n verlof weer op een school werken met ‘normale’ lestijden, maar het blijven wel vier dagen, ook als de baby straks geboren is. Scheelt ook dat ik vrij lang verlof heb (gehad): bij mijn oudste hoefde ik pas na 5,5 maand weer te werken en de baby is ook al bijna 5 maanden als ik straks weer begin. Dat heeeele ieniemini-kwetsbare is er dan al wel weer af.

Verontschuldig je niet voor zo’n vierdagenkeuze wat mij betreft. Ik lees dat vaker ‘dan ben ik een leukere/betere moeder’. Al was dat niet zo, het maakt je imho in elk geval zeker geen slechtere.
Je hoeft het niet te doen omdat je dan een leukere moeder bent, het mag ook omdat je het gewoon graag wil, omdat het tof is, een gouden kans, of ... :)

En wat mij altijd helpt, is de gedachte dat zoiets niet voor eeuwig hoeft te zijn. Misschien valt het tegen, is het je toch teveel of merk je dat je vindt dat je teveel van je kindjes mist: dan ga je het ‘gewoon’ weer anders doen.
pi_179773208
Gefeliciteerd Feyre!

Wij werken ook allebei 4 dagen, en dat bevalt goed! Zal straks wel weer even aanpoten zijn en een modus vinden met een ukkie, maar ik heb gelukkig een flexibele wergever en een keer een half uur later zijn omdat alles in het honderd liep is geen probleem :+ Overuren maken lukt meestal toch ook wel.

Vandaag laatste kantoordag gehad! :o Gisteren getrakteerd en verlofcadeautje gekregen O+ Morgen nog 1 dagje training en that’s it! Toch wel gek!
pi_179778407
Van harte Feyre *O* En idd verontschuldig je niet voor je keuze; ik vind mijn werk ook heel erg leuk en haal daar veel voldoening uit dus wat dat betreft snap ik het zeker :Y Maar ik ga wel van een full time naar 3 dagen als de baby er is. Mijn vriend gaat van 40u naar 36u waarbij hij 1 dag thuis mag werken (die dan dus telt als halve dag; want er wordt vanuit gegaan dat je met een baby geen 8u kan maken). Wij hebben dus 2 dagen opvang/oma nodig straks.
En ik ga naar 3 dagen omdat ik er al wat langer tegenaan hick dat 40u mij opbreekt ook tbh. Ik vind mijn werk hartstikke leuk; maar na 11 jaar fulltime werken vind ik dit - voor mij - een mooi moment icm baby om naar 3dagen te gaan. Kan mij ook echt niks voorstellen bij niet meer gaan werken :@ Zit gewoon niet in mij. En verder.. tjah laat ze maar lekker lullen. Iedereen heeft een mening over alles; dat blijkt nog maar eens zo :')

Oeh IMA verlof :D *O* *O* Of zoals m'n baas zegt "goh.. fijn joh zo lang vakantie......."
:') Ik vergeef het hem omdat het een alleenstaande man is die niet beter weet :X
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  donderdag 14 juni 2018 @ 09:43:16 #254
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179778589
Feyre, niks om je voor te verantwoorden hoor! Al deed je het zonder enkele goede reden zo, het is jouw leven en je kindjes worden prima verzorgd!

Hier is minder dan 32 uur werken niet bespreekbaar ivm mijn functie. Onze verdeling wordt als volgt:

Ma: papadag, ik de hele dag naar kantoor
Di: man heeft eigen zaak en (muv afspraken) thuis aan het werk, ik hele dag naar kantoor, ukkie naar het KDV
Wo: man thuis aan het werk, ik een halve dag thuis en een halve dag ouderschapsverlof. Ukkie is thuis. Dit is ook de babyzwemmendag. Daar kunnen we - als man geen afspraken heeft - samen heen.
Do: man werkt 's middags in loondienst, ik de hele dag naar kantoor, ukkie naar het KDV
Vrij: man werkt 's ochtends thuis en 's middags in loondienst, ik een halve dag thuis. Ukkie is thuis.

Ik werk dus vier dagen verdeeld over vijf dagen. Meer dan 4 uur maken is hier op een thuiswerkdag-met-kind ook niet toegestaan overigens.

Ik was dinsdag heel even op kantoor om gewoon even hallo te zeggen en ik realiseer me nu pas hoeveel commentaar ik eigenlijk kreeg... van 'Zo, je hebt wel een wit snoetje' tot 'Wat een minibuik!', 'Wat een megabuik!', 'Wat zie je er beroerd uit' tot 'Fijn dat je er bent!'. Die laatste is wel prima, maar de rest... waar bemoeien mensen zich mee.

Wanneer voelden jullie bij je eerste je kindje voor het eerst? Ik dacht met 15+5 iets te voelen en gisteren bij 16+3 weer. Kan dat al?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179778776
@Tink: Ik wou dat ik je kon vertellen dat de comments minder worden maar helaas :') Tot letterlijk een 'wat ben je dik geworden' en 'waar is die schrale priem van vroeger naartoe..??' al naar mijn hoofd geslingerd waar ik echt alleen maar :') op kan kijken. Ik probeer het mij gewoon minder aan te trekken (maar stomme hormonen maken dit niet altijd even makkelijk....); want idd waar bemoeien ze zich mee :X
En schopjes voelde ik hier ook vanaf 16 weken ongeveer. Heel licht 's avonds toen ik in bed lag. Kleine plopjes dus ja kan zeker :Y Blijkt dat mijn placenta links achterin ligt waardoor kindje dus eerder/makkelijker voelbaar is :) Nu bij 23+5 voel ik hem de gehele dag wel trappelen en mijn vriend kan hem ook al voelen (en je kan het ook af en toe zien vanaf de buitenkant). Dus op zich prettig dat je het vroeg voelt; want misschien heb je ook kans dat je man haar dan al vlug gaat voelen *; Blijf dit echt heel bijzonder vinden O+
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_179778878
Hier gaan we even aankijken hoe we het qua werk gaan invullen. Vriend krijgt waarschijnlijk een optie tot promotie en zal dan 5 dagen van 6-14 gaan werken. Ik werkte nu om de week 5 nachten en dan 8 vrije dagen. Als hij de promotie krijgt zal dat niet meer gaan want om nou de kinderen om half 6 op mn werk te brengen in de ochtend is ook geen optie.
Ik zal dan waarschijnlijk terug avonddiensten gaan werken. 3 of 4 avonden in de week.

Baby's voelen is zo leuk O+ ik voel beide heren sinds afgelopen week vrij duidelijk, vooral heel laag onderin mn buik is het af en toe al een drukte van jewelste!
En hier trouwens ook al genoeg opmerkingen over mn buik. Voornamelijk dat mensen hem zo klein vinden voor een tweeling. Tja je poeft nou eenmaal niet gelijk naar formaat skippybal he.

Volgende week al de 20 weken echo, de tijd vliegt een beetje aan me voorbij..
pi_179778883
Gefeliciteerd Feyre!! Hartstikke tof.

Wij hebben rare werkconstructies, tot januari werkte ik 36 uur op kantoor en dan nog 20 voor mezelf. En toch had ik elke woensdag vrij voor mijn jochie.

Nu werk ik officieel 40 uur maar ik heb geen 9 tot 5 baan, ik zit op kantoor maar moet altijd bereikbaar zijn. Ik ben dus op woensdag thuis en dan alleen voor spoed bereikbaar. Rest van de week werk ik afhankelijk van de hoeveelheid werk. Nou ja niet helemaal meer, ik werk amper meer over aangezien het de spuigaten uitliep. Er komt een vacature om mij te ondersteunen.

Ik werk dus best veel maar daar merkt B niet zoveel van. We ontbijten standaard met zijn 3en en avondeten ook altijd met zijn 3en.

Mijn vrouw werkt 3 dagen, ze heeft 4 dagen geprobeerd maar dat is niet te doen als je voor de klas staat. 4 dagen is eigenlijk gewoon 5 dagen omdat je dan de verantwoordelijkheid over de klas hebt. (ze staat voor groep 7).

Het wordt dus 2 dagen KDV voor ons meisje. Mijn schoonouders willen wel oppassen op maandag maar bij B zijn we daar na 1 jaar mee gestopt. Mijn schoonmoeder heeft niet zo'n goede gezondheid en was dus vaak ziek daarnaast gaan ze veel op vakantie (groot gelijk natuurlijk) waardoor ze uiteindelijk maar de helft van de maandagen kon. Dat was elke keer zo'n gedoe om op te lossen dat we daar een KDV dag van hebben gemaakt.

Oh en gisteren zo'n leuke plank/ouderwets wandrekje kunnen kopen en een nachtlampje voor de babykamer. Dit weekend plank ophangen en dan is de kamer echt klaaaaaaar.
  donderdag 14 juni 2018 @ 10:19:37 #258
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_179778998
Wat leuk, een meisje voor Tink! En ik lees dat je nog steeds spuugvrij bent. Wat heerlijk. Ik voelde de baby duidelijk bij 18 weken. M'n placenta ligt voor, dus ik was wel wat verbaasd dat ik het zo 'vroeg' voelde al. Hier las ik inderdaad dat er een aantal vrouwen al eerder van die plopjes voelden. Het is zo leuk O+.

Feyre, van harte gefeliciteerd! Ik begrijp je gevoel denk ik wel. Momenteel werk ik 24 uur in de week, maar ik wil graag wat meer uurtjes erbij straks. Daar word ik ook een beetje gek op aangekeken, maar ik zou graag wat meer gaan verdienen en dat kan alleen als ik wat meer ga werken.

Nu werken we allebei onregelmatig, maar mijn moeder heeft op dinsdag altijd vrij, mijn schoonmoeder op donderdag en ik ga mijn vaste vrije dag op woensdag zetten. Dan zitten we straks alleen met maandag en vrijdag qua oppas / kdv / GO. Zolang ik mijn huidige functie behoud gaat het om hooguit 2 uurtjes op die dagen dat er overlapping is tot L. thuiskomt, dus dan kan hij gewoon even naar mijn opa en oma en hoef ik niet perse het kdv of een go in te schakelen.



Qua klussen in huis... het was eerst veel opruimen. De schuur moest uitgemest worden, onze berging, een grote schoonmaak in huis, plinten fixen, scheuren in de muren dichten (al blijft dat een probleem, want het is een nieuwbouwwoning) en het enige dat nu nog moet is het ophangen van gordijnen, schilderen en inrichten van de babykamer. Verder zijn er we er qua uitzet ook nog niet helemaal. Maar, eerst op vakantie :+. (Het is nog maar afwachten of ik zo'n fit to fly formulier meekrijg.)

*O* voor Klap en een mooie knipper! 

VKV en Luna, fijn dat de uitslag goed was :).

Takkie, welkom! 



Leuk idee van de kraammand, Spees. Er zijn al wat toffe suggesties voorbij gekomen zie ik. 



Sorry als ik iemand vergeten ben.

Vanmorgen te horen gekregen dat ik een voldoende voor m'n scriptie heb en woensdag mag gaan presenteren! En dan zit het erop *O*. Verder gaat het beter. Ik heb af en toe nog steken, maar niet meer zo pijnlijk als eerst. Ook met m'n bekken gaat het redelijk goed. Of ik ben aan de pijn gewend geraakt.

We zijn druk met het geboortekaartje bezig. Het ontwerp is naar wens, maar ik zag dat ze iets van het ontwerp (dier) gebruikt voor op een website waar je standaard kaartjes kunt bestellen en die staat dus al op haar FB pagina... ik verwacht niet dat bekenden van ons het zien of het überhaupt nog zullen weten tegen die tijd, en het is nog niet bestelbaar en ik weet óók dat het haar eigendom blijft maar toch...

Hoe zouden jullie het volgende doen?
Ik heb een andere achternaam dan L., maar wij willen gaan trouwen. Ik vind het om die reden niet zo leuk om nu allebei de achternamen op het kaartje te zetten. De tekst aan de binnenkant zal iets in de trant zijn van:

Welkom lieve
*naam*

datum | tijd | gewicht

Daar vind ik een achternaam niet leuk.
Dus voor nu dacht ik: op de achterkant *mijn naam*, *L.* en *naam baby* *zijn achternaam*
En dan het adres eronder. Hoe doen anderen dit?

Hopelijk is het duidelijk wat ik bedoel. Ik kom er niet uit vandaag :').
pi_179780585
Wij doen helemaal geen achternamen op het kaartje. Ook niet getrouwd maar wel plannen voor de toekomst.

Het zal dus gewoon worden de namen van de baby's -zoontjes van vriend & mij broertjes van kleuter.

Ook bij contactgegevens gewoon alleen onze voornamen
pi_179780685
Wij doen wel de achternaam maar niet op de voorkant zeg maar. Wij doen het bewust omdat ze mijn achternaam krijgt. Dat was bij B voor iedereen een verrassing en ook de reden dat ik 1,5 uur over de aangite heb gedaan destijds. (ja het papierwerk was allemaal in orde, maar als duomoeder zonder rechten aangifte komen doen is best raar in Nederland)

Voor mij is het heel bijzonder dat ze mijn achternaam krijgt dus dat willen we bewust op de kaart :)

Ik geloof dat we een kaart hebben nu.....dit weekend proefdruk aanvragen en de enveloppen bestellen met adressen en postzegels.
pi_179781013
Helsinki,
Ik heb destijds bij W op de voorkant alleen zijn voornaam gezet.

Binnenin stond het zo:
<regel tekst over heel blij met geboorte van: >
<Voornaam W + achternaam W>

<voornaam papa> & <voornaam mama>
Adresgegevens.
pi_179782876
Oh en nog bedankt voor de kraammand tip en het fototoestel. Wij zaten al een tijdje te denken aan een cadeau voor onze kleuter als de baby er is. Hebben een kinder digitaal toestel gekocht. Kan ook op zijn fiets gemonteerd worden :D
Ik zal haar wel een zonnebril opzetten als B eenmaal los gaat met dat ding.
pi_179790776
Verlof *O*
pi_179790873
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 20:18 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Verlof *O*
Driewerf hoera *O* Hoeveel weken ben je nu?
  donderdag 14 juni 2018 @ 20:24:17 #265
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179790900
'De vorige keer dat ik je zag, zag je er beter uit zeg'

Echt, als je niks aardigs te zeggen hebt, zeg dan niks -O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179791103
Peel, 34+1!

Pff Tink, inderdaad.. zal uit bezorgdheid bedoeld zijn? Maar kan anders inderdaad..
pi_179791361
Tink, serieus? Zeggen mensen dat? Wat een debielen :(

Wat lekker om met 34 weken met verlof te gaan! Ik ben van plan om bij 36 weken met verlof te gaan, maar dan wel vanaf 32 weken 2 dagen minder werken.
  donderdag 14 juni 2018 @ 20:48:37 #268
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179791420
Ja, gevolgd door 'ik schrok net van hoe je eruitziet, het gaat zeker nog niet beter he?'

Stom mens, alsof ze zelf zo'n leuk hoofd heeft.

En geniet van je verlof ima!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179791538
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 20:48 schreef Tink89 het volgende:
Ja, gevolgd door 'ik schrok net van hoe je eruitziet, het gaat zeker nog niet beter he?'

Stom mens, alsof ze zelf zo'n leuk hoofd heeft.

En geniet van je verlof ima!
Misschien is ze oprecht bezorgd? Het ging toch ook niet lekker met je?
pi_179796494
Als iets me duidelijk is geworden is het wel dat iedereen een mening heeft over hoe je er zwanger uit ziet. En mensen delen graag hun mening, vaak goedbedoeld. Of het door de hormonen ook altijd goed aankomt is een tweede... ;)

Maar hoe je er ook uitziet; je lijf is iets heel bijzonders aan het doen, namelijk een kindje laten ontwikkelen en groeien. Dus bij opmerkingen die ik wat minder fijn vind is dat ook zo’n beetje mijn mantra. En afhankelijk van hoe hormonaal ik ben krijgen mensen dat op een vriendelijke of iets minder vriendelijke manier te horen :P

IMA geniet van je verlof!

Ik morgen, of wacht het is al laat, vandaag m’n laatste werkdag. En dan pas eind oktober of begin november weer. Ruim 4 maanden m’n werk loslaten, mijn kennende gaat dat in het begin niet zo gemakkelijk. Arme collega’s die waarnemen :@
  vrijdag 15 juni 2018 @ 06:40:27 #271
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_179797693
We zijn er inmiddels wel over uit qua kaartje. Mochten de hormonen straks weer minder gelukkig zijn, dan kan het nog eventueel aangepast worden :+.

Weekwissel. 27 weken *O*. Poeh.
pi_179797778
Au :Y)
  vrijdag 15 juni 2018 @ 07:10:13 #273
221912 minilot
Nancy boy
pi_179797787
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 07:08 schreef Jentin het volgende:
Au :Y)
Oeoeoe! Succes! O+ *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_179797804
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 07:08 schreef Jentin het volgende:
Au :Y)
Succes! :%
  vrijdag 15 juni 2018 @ 07:16:19 #275
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_179797808
Succes :%
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')