FOK!forum / Culinesse à gogo / Pizza a la Panati
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:32
Wat ga ik doen vanavond?
Ik ga een pizza a la Panati maken, oftewel een pizza van oud brood.

Eigenlijk mag je dit geen pizza noemen want van de echte pizza is het deeg DE kracht van de pizza. Ik heb het maar voor het gemak zo genoemd. Italianen zouden me uitlachen, en gelijk hebben ze natuurlijk.

Maar goed, ik heb wat spullen die opmoeten dus gaan met die pizza. Ook al is het aan de late kant.

Ik ga beginnen met een Hema-hammetje te snijden, die moet op

untjf6.jpg

:)
SgtPorkbeansvrijdag 25 mei 2018 @ 21:34
Live kooktopic O+ _O_
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:35
Hij gaat lekker. Maar ik kan lang niet alles opsnijden, is veel te veel, dus ik kan dat morgen eten bij wat anders of zo.
8630ax.jpg

Lekker hammetje hoor, snijd ook lekker.
loni55vrijdag 25 mei 2018 @ 21:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 21:35 schreef Sigaartje het volgende:
Hij gaat lekker. Maar ik kan lang niet alles opsnijden, is veel te veel, dus ik kan dat morgen eten bij wat anders of zo.
[ afbeelding ]

Lekker hammetje hoor, snijd ook lekker.
SnijdT.
Ontopic: waarom eet je zo laat?
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 21:40 schreef loni55 het volgende:

[..]

SnijdT.
Ontopic: waarom eet je zo laat?
tja druk
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:44
Dat is klaar, het is wel veel, nu tijd om het oude brood aan te pakken. Wat over is: in cellofaan voor morgen bij het ontbijt of zo.

fxqnyitlycl5m.jpg

Ik doe dit gelijk op een bord. Het bord gaat de oven in. Maar, kan het bord daar wel tegen? Even kijken

6gwqbqs44.jpg
Hartstikke mooi, Die Chinezen toch,
loni55vrijdag 25 mei 2018 @ 21:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 21:42 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

tja druk
Eet smakkelijk. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:50
azxipog6dsl1h.jpg

Kijk eens aan, het is even passen en meten, maar met een beetje creativiteit :7
De broodresten gaan zondag naar het avondmaal van de kerk! ^O^
Ik heb een liefdadige instelling.
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 21:52
Even een liedje voor de volgende stap

The Cure- Hot hot hot

Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:00
Goed, driekwart van de lezers gaat nu afhaken... Dat weet ik..

Ik hou niet van tomaat, maar dit vond ik wel lekker, ingesmeerd met sambal
k5ghs7syv.jpg

en wat knoflook, niet teveel!
i3jqn3bxgai9v.jpg
Sunshine1982vrijdag 25 mei 2018 @ 22:04
Ik ben ook present voor Sigaartje zijn live-kooktopic :D
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:04
En we gaan de boel eens lekker aankleden.
SgtPorkbeansvrijdag 25 mei 2018 @ 22:06
:9 dit ziet er wel goed uit zeg :@
Zou je de sambal ook kunnen combineren met de tomatensaus? Of zou je dan beter wat chili aan wat tomatenpuree kunnen toevoegen. :P

Ben zelf ook een groot fan van scherp / pittig eten. :Y
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:06 schreef SgtPorkbeans het volgende:
:9 dit ziet er wel goed uit zeg :@
Zou je de sambal ook kunnen combineren met de tomatensaus? Of zou je dan beter wat chili aan wat tomatenpuree kunnen toevoegen. :P

Ben zelf ook een groot fan van scherp / pittig eten. :Y
Ja waarom niet?
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:04 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik ben ook present voor Sigaartje zijn live-kooktopic :D
*O*
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:10
Zo, even de hammetjes erop.

b8uclm6t8.jpg
Geraltvrijdag 25 mei 2018 @ 22:14
Ik zie boterhammen met ham en sambal en knoflook.

Hoe is dit een pizza te noemen precies?? :@
Geraltvrijdag 25 mei 2018 @ 22:14
Of ben je nog niet klaar? :@ :@
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:14
En wat is een pizza zonder salami? Laten we eerlijk zijn.

sh5h01jljv.jpg

Ja, neem me niet kwalijk. Ik ben niet van dat zuinige. Als ik zelf een pizzaria had of een AH dan zou ik zorgen dat mensen met een volle buik naar huis gaan!

Even de schudbus er over heen.
wt5vqr9kr.jpg
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:15
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:14 schreef Geralt het volgende:
Ik zie boterhammen met ham en sambal en knoflook.

Hoe is dit een pizza te noemen precies?? :@
Zie mijn OP, lezen.
houdjemondvrijdag 25 mei 2018 @ 22:19
Salami _O_
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:22
Zet alvast de oven op 200 graden, hadden we allang moeten doen.

Uien voor de tranen: Dit zijn wel heel veel uien, maar ja, ik hou er van en het schijnt gezond te zijn.
33v7mdg6va.jpg

En hele fijne Mozerella-snippers, niet van dat gewone. We werken hier niet bij de Aldi
dtrug17booekz.jpg
Geraltvrijdag 25 mei 2018 @ 22:23
Het begint warempel op een pizza te lijken :)
Sunshine1982vrijdag 25 mei 2018 @ 22:26
Jummie!
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:28
Hij zit inmiddels in de oven. 200 graden 20 minuten.
Tijd voor een koud biertje.
Boy_Zondermanvrijdag 25 mei 2018 @ 22:35
Ik vind je kooktopics werkelijk smakelijk! *O* *O* *O*
#ANONIEMvrijdag 25 mei 2018 @ 22:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:28 schreef Sigaartje het volgende:
Hij zit inmiddels in de oven. 200 graden 20 minuten.
Tijd voor een koud biertje.
Ik denk dat 12-15 minuten wel genoeg moet zijn.
loni55vrijdag 25 mei 2018 @ 22:43
Lekker.
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:48
En hij is klaar.
Ik had de kaas wat beter mogen verspreiden, maar goed...

r1t1w3.jpg
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:48
Even proeven...
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:53
Mmmmm
Sensational!
mmm,
ietsje te sensational. Volle smaak, maar pittig.

Nog even een hapje.
Ja, ja, ja, lekker

egtic5nv0rk.jpg

mm, ietsje aan de pittige kant. En hij had ietsje langer in de oven gemoeten.
Sunshine1982vrijdag 25 mei 2018 @ 22:54
Nvm
Sigaartjevrijdag 25 mei 2018 @ 22:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:54 schreef Sunshine1982 het volgende:
Nvm
want?
renwanzaterdag 26 mei 2018 @ 02:14
_O_ _O_
kipje1234zaterdag 26 mei 2018 @ 08:58
ik had m op het laatst nog even onder de grill gezet...
Sigaartjezaterdag 26 mei 2018 @ 08:58
Mijn beoordeling:

- Hij is aan de pittige kant. Iemand die van gemiddeld pittig houdt, kan beter een mildere sambal gebruiken, of die mengen met tomatensaus
- Hij had iets langer in de oven gemoeten. Ik schat zo'n 25 minuten. Nu kan het zijn dat mijn oven klein is.
- Iets meer Italiaanse kruiden

+ vervelend lekker
+ de hamstukjes zijn een heerlijke toevoeging
+ de zo-klaar-mozerella is verrukkelijk.
Sigaartjezaterdag 26 mei 2018 @ 08:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 08:58 schreef kipje1234 het volgende:
ik had m op het laatst nog even onder de grill gezet...
Dat denk ik ook, maar niet te lang.
ChrisCarterzaterdag 26 mei 2018 @ 09:01
Sambal als bodemsaus gebruiken _O_
Sigaartjezaterdag 26 mei 2018 @ 09:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 09:01 schreef ChrisCarter het volgende:
Sambal als bodemsaus gebruiken _O_
Wel oppassen welke soort je gebruikt, deze is best heftig.
De sambal van Conimex is een stuk milder, die is beter geschikt voor de indo-Europeaan. :)
nogeenoudebekendezaterdag 26 mei 2018 @ 09:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 09:07 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wel oppassen welke soort je gebruikt, deze is best heftig.
De sambal van Conimex is een stuk milder, die is beter geschikt voor de indo-Europeaan. :)
Niet alle tata's krijgen tranen in de ogen van paprika hè. ;).
Sunshine1982zaterdag 26 mei 2018 @ 09:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2018 22:56 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

want?
Ik had getypt dat ik foto's wilde zien, maar die had je al geplaatst. Het laadde nogal langzaam.