Vertel mij dan eens waarom datquote:
Dan die iets heel erg fout. Koop een scherp mes en kijk een youtube video over hoe je met een koksmes moet snijden... Met 1 haal ben je door de kipfilet, doe dat 12 keer en je hebt je kip in 10 seconden in blokjes gesneden.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:30 schreef Maureentje het volgende:
[..]
Vertel mij dan eens waarom datis ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden
En dat gaat op zich nog langzaam tbv de video.quote:Op woensdag 23 mei 2018 09:56 schreef Zith het volgende:
Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...
Echt he. Sowieso in eten knippenquote:
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.quote:Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:
[..]
Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
Nigellaquote:
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).quote:Op woensdag 23 mei 2018 18:52 schreef stroopdoosch het volgende:
[..]
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.quote:Op woensdag 23 mei 2018 19:36 schreef tja77 het volgende:
[..]
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
Ik was voor die van mij iets minder kwijt, maar ben er retezuinig op. Mes gaat ook na gebruik weer netjes terug in de doos. Ik was het onder de kraan af met warm water, zeep en afwasborstel.quote:Op woensdag 23 mei 2018 20:16 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.
Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.
Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.
Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
Deze?quote:Op woensdag 23 mei 2018 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....
Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
quote:
Nee, een andere. Nakiri. Duurt maanden voordat hij binnen is....quote:Op woensdag 23 mei 2018 21:13 schreef tja77 het volgende:
[..]
Deze?
http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/
Prachtige messen ja.
Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |