abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 23 mei 2018 @ 09:28:32 #51
230491 Zith
pls tip
pi_179333913
Kip knippen :') man man man
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_179333928
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :') man man man
Vertel mij dan eens waarom dat :') is ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden :X
  † In Memoriam † woensdag 23 mei 2018 @ 09:56:49 #53
230491 Zith
pls tip
pi_179334161
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:30 schreef Maureentje het volgende:

[..]

Vertel mij dan eens waarom dat :') is ?
Ik doe het alleen maar omdat het voor mij veel sneller gaat dan snijden :X
Dan die iets heel erg fout. Koop een scherp mes en kijk een youtube video over hoe je met een koksmes moet snijden... Met 1 haal ben je door de kipfilet, doe dat 12 keer en je hebt je kip in 10 seconden in blokjes gesneden.

Geen idee hoe je snijdt hoor, maar ik zie zo vaak mensen proberen het mes door iets heen te drukken of allemaal kleine zaagbewegingen maken, dat is vreselijk ja... Gewoon 1 lange haal en je bent door de filet heen.

Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...


I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 23 mei 2018 @ 10:06:34 #54
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179334244
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:56 schreef Zith het volgende:

Zie bijv deze video vanaf 40 sec, dat kan toch niet sneller met knippen...

En dat gaat op zich nog langzaam tbv de video.
And so is the past
  woensdag 23 mei 2018 @ 10:10:11 #55
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_179334278
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:22 schreef Skalton het volgende:
Gebruik gewoon een schaar
Knipfilet?
pi_179334324
arme kipjes
  woensdag 23 mei 2018 @ 10:20:07 #57
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_179334364
quote:
9s.gif Op woensdag 23 mei 2018 10:14 schreef Alcar het volgende:
arme kipjes
Och ze hebben langer geleefd dan haantjes, die gaan dag 1 al in blokjes. :Y).
And so is the past
  woensdag 23 mei 2018 @ 10:51:20 #58
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_179334638
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :') man man man
Echt he. Sowieso in eten knippen :'). Mensen denken is papier ofzo. Beetje meer respect voor eten is wel op z'n plaats.
pi_179334659
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:51 schreef Geerd het volgende:
3 min op 600 watt _O_ _O_ _O_ _O_
Gadverdamme.
Kipfilet uit de magnetron, da's pas vies.
pi_179335148
Kip is sowieso niet te nassen.
Play hard, go pro.
pi_179335170
Mensen die knippen zijn superieur.
pi_179342560
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 08:09 schreef tja77 het volgende:

[..]

Een goed mes hoef je echt zelden te (laten) slijpen.
Mijn Takamura Migaki is al 3 jaar vlijmscherp terwijl ik hem elke week meermaals gebruik.
Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
De Republiek
pi_179342617
Koop 1 goed koksmes en een slijpset. Leer slijpen en je hebt dit probleem nooit meer.
Whatever...
  Moderator / Redactie FP woensdag 23 mei 2018 @ 18:58:53 #64
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_179342661
quote:
10s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:27 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Kijk, deze man weet. _O_.
Nigella :9~
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  woensdag 23 mei 2018 @ 19:36:32 #65
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_179343184
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 18:52 schreef stroopdoosch het volgende:

[..]

Dat is niet helemaal waar natuurlijk, ook zo'n vaag Japans keukenmes is een keer toe aan een goede slijpbeurt. Ligt er natuurlijk ook aan waar je zo een mes voor gebruikt.
Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
pi_179343963
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 19:36 schreef tja77 het volgende:

[..]

Japanse messen zijn van een veel harder materiaal gemaakt (60-65 rockwell) dan Europese messen (50-55 rockwell).
Hoe harder het staal, des te langer gaat het mee voordat het bot wordt. Nadeel is dat hard staal broos wordt (en bij verkeerd gebruik kan afbrokkelen) en vaak minder goed bestand is tegen roest.
Maar zoals ik al zei, ik heb mijn “vaag” Japanse mes nog niet hoeven slijpen, en het is scherper dan het Solingen mes van mijn ouders dat elke twee weken aangezet wordt.
Let wel, ik kap en hak er niet mee. Ik snij ermee, en uitsluitend vlees zonder botten en groentes en op een relatief zachte kunststof snijplank.
Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.

Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.

Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.

Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
Whatever...
  woensdag 23 mei 2018 @ 20:40:44 #67
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_179344318
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 20:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voor iemand zonder fatsoenlijk mes is dit wel een enorme stap.. een mes van 200 euro.

Ikzelf ben gek op mijn Japanse messen. Super scherpe, zeer goed ontworpen en mooie messen.

Duur, je moet ze wel normaal gebruiken en altijd snel na gebruik afwassen met de hand. Maar dan heb je wel iets waarmee je echt prettig kan koken.

Voor hakwerk koop je beter een Chinees keukenbijltje
Ik was voor die van mij iets minder kwijt, maar ben er retezuinig op. Mes gaat ook na gebruik weer netjes terug in de doos. Ik was het onder de kraan af met warm water, zeep en afwasborstel.
Precies wat je aangeeft, snijden en dus niet hakken. Het mes heeft een zeer dun profiel en prachtig rood pakkahout handvat. Mes weegt 153 gram en dat is voor een 210mm Gyuto gemiddeld als ik me niet vergis. Hardheid is 63-64.
Het is een stukje handwerk, vergelijk het met een sieraad. Maar ja, je moet het er voor over hebben ja.
pi_179344466
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....

Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
Whatever...
  woensdag 23 mei 2018 @ 21:13:42 #69
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_179344763
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb er een in bestelling.. takeshi saji. Mijn vrouw kan beter niet horen wat hij kost....

Maar heb al een kleine verzameling... geweldig vind ik ze. Prachtig handwerk.
Deze?

http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/

Prachtige messen ja.

Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
  woensdag 23 mei 2018 @ 21:30:32 #71
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_179345063
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:28 schreef Zith het volgende:
Kip knippen :')
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_179345543
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2018 21:13 schreef tja77 het volgende:

[..]

Deze?

http://www.japansemessen.(...)uto-chefsmes-180-mm/

Prachtige messen ja.

Ik heb gewoon iets met goed gereedschap. Mijn scheermes is ook een kunststukje. Dovo prima klang 5/8 met bocote handvat. Kost wat centen, maar gaat je leven lang mee.
Nee, een andere. Nakiri. Duurt maanden voordat hij binnen is....

[ Bericht 2% gewijzigd door Spanky78 op 23-05-2018 22:17:53 ]
Whatever...
pi_179346583
Niet je eigen kip slachten. :')
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_179346978
Ik vind kip in stukken snijden niet an sich niet zo erg, maar ik vind rauwe kip wel echt ultiem goor aanvoelen
pi_179347018
Koken :') geen privé kok hebben :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')