#ANONIEM | zondag 20 mei 2018 @ 15:14 |
![]() Gerookte sprotfilet, zie rechts op de foto Ik haal ze een keer per week bij de vishandel en dan gooi ik in 1x die bak naar binnen. Zo´n beetje mijn favoriete vissoort naast haring en paling. Meer liefhebbers? Er zijn natuurlijk meerdere manier om dit te eten en ben benieuwd of mensen ideeen hebben? Hoe eet jij ze het liefst= [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2018 15:15:34 ] | |
Sorella | zondag 20 mei 2018 @ 15:29 |
Nog nooit van gehoord dus ff gegoogeld en lijkt me wel lekker. Ga ik zeker volgende week eens proberen. Mag ik vragen hoeveel gram jij in het bakje heb zitten en voor hoeveel broodjes (ruim belegd) is dat ? | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2018 @ 15:35 |
125 gram en afhankelijk van hoeveel je er op doet kan je er zeker 4 broodjes van maken. Persoonlijk eet ik ze het liefst zonder iets erbij omdat ik de smaak van zichzelf zo lekker vind )die broodjes links op de foto zijn broodjes paling) ![]() De sprotfilet die ik heb is overigens koudgerookt. Ze zijn er ook warmgerookt las ik op Google maar die heb ik nog nooit gegeten. | |
#ANONIEM | zondag 20 mei 2018 @ 15:38 |
Zou ze wel bij de vishandel proberen te halen. Ik eet sowieso niks van supermarkten en zelfs bij viswinkels ben ik kritisch. Heb het geluk dat ik in De Haag woon met veel vistenten in de buurt. | |
Sorella | zondag 20 mei 2018 @ 18:11 |
Ik kan hier wel eens kijken bij de vishandel of ze het hebben. Zitten er ook haargraten in zoals bij een haring ??? | |
Sicstus | zondag 20 mei 2018 @ 21:35 |
Ja die zitten erin en ze zijn erg zout. Niet mijn favoriet. | |
Lunatiek | zondag 20 mei 2018 @ 21:42 |
Mijn opa bakte die sprotjes altijd. Wist tot voor kort niet dat je ze ook koud kon eten als gerookte vis. | |
Curiosity | maandag 21 mei 2018 @ 10:04 |
Erg lekker inderdaad, maar wel al schoongemaakt, wat een gepriegel is dat. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2018 @ 11:01 |
Klopt! Ik ga ze morgen weer halen. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | maandag 21 mei 2018 @ 11:39 |
![]() Te lang geleden dat ik die op heb ![]() Binnenkort ga ik ze weer halen ![]() ![]() https://visrecepten.nl/re(...)es-met-frisse-salade | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | maandag 21 mei 2018 @ 11:44 |
"Sprotjes schoonmaken Maak een inkeping achter het kopje en trek met het mesje in een keer het vel van kop naar staart. Stroop op dezelfde manier ook het vel van de andere kant. Snijd de kop eraf, snijd de buik open en verwijder de ingewanden. Snijd met het mes langs de graat de filetjes los. Verwijder de rugvin en controleer of er geen losse graatjes op de filets zitten." | |
Curiosity | maandag 21 mei 2018 @ 12:09 |
Euh ja, ik weet wel hoe het moet. Maar bedankt hé. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2018 @ 13:56 |
Eetze alvast. Over die gezonde vetten onderaan dat artikel, dat heb ik vaker gelezen. Ik eet alleen nog maar dit soort gerookte vis (+paling, haring, makreel, zalm). Gefrituurde vis eet ik niet meer. | |
Sorella | maandag 21 mei 2018 @ 14:54 |
Ik pas ik hou niet van haargraatjes, je zal mij dus ook geen haring zien eten. | |
#ANONIEM | maandag 21 mei 2018 @ 17:45 |
![]() Visboer hier in het winkelcentrum was open. [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2018 08:09:52 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 22 mei 2018 @ 08:08 |
250 gram was iets te veel van het goede. Werd wakker met een enorm droge mond door het zout. Vandaag ga ik twee makrelen halen. | |
#ANONIEM | dinsdag 22 mei 2018 @ 11:12 |
Gerookte sprot dus? Nooit van gehoord ... ![]() Het smaakt zout, maar lijkt het nou op haring of meer op paling smaak? | |
#ANONIEM | dinsdag 22 mei 2018 @ 13:00 |
Gerookte sprot inderdaad ![]() Het lijkt kwa smaak meer op haring dan op paling. Sprot is ook een familie van de haring (vissoort) | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 19:03 |
![]() Vandaag gehaald bij mijn favo vistent. | |
Fretwork | donderdag 24 mei 2018 @ 19:41 |
In Estland verkopen ze warmgerookte sprot in blik met transparante deksels. ![]() Had ze gehaald maar ben ze vergeten in m'n hostel ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 20:38 |
Hmmm ik ben geen grote fan van vis in blik. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 20:39 |
Ik ga na mijn laatste biertje in 1x die bak sprotjes naar binnen gooien. | |
Red_85 | donderdag 24 mei 2018 @ 20:49 |
Sprot is lekker inderdaad. Heel gevaarlijk visje, heb er nooit genoeg aan 'even een hapje'. Die. Bak. Moet. Leeg. | |
realAIVD | donderdag 24 mei 2018 @ 21:05 |
Lekker biertje of een borreltje en dan een bosje sprotjes er naast (dus nog niet schoongemaakt), dat is lekker en leuk in gezelschap. maar goed, nu zit ik hier dus heel alleen, zonder sprot....dus ik doe een wit wijntje. Ook leuk :-/ | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 21:06 |
He he ik herken het. | |
#ANONIEM | donderdag 24 mei 2018 @ 21:08 |
Proost! Ik zit aan een biertje, dat is mijn ziekte. Ik stop ermee na vandaag, ik beloof het! Maar eerst ga ik vor het slapen gaan die hele bak sprotjes naar binnen gooien. | |
Trashcanman | zaterdag 26 mei 2018 @ 16:49 |
Zou dit niet ook best lekker zijn in een pasta of salade? | |
#ANONIEM | zondag 27 mei 2018 @ 08:16 |
Ik denk het wel. Ik las op Google dat je er salades van kan maken (hoewel ik ze persoonlijk het liefst zonder iets erbij opeet) | |
Medusa-Cascade | dinsdag 29 mei 2018 @ 00:38 |
Sprotjes zijn echt heel erg lekker! Ik eet ze af en toe op een cracker. Gewoon simpel, dat is het lekkerst. | |
#ANONIEM | dinsdag 29 mei 2018 @ 07:55 |
Eens. Misschien vandaag weer een bak sprotjes halen. | |
#ANONIEM | donderdag 31 mei 2018 @ 21:33 |
Ik ga ze morgen weer halen. Heb nog 4,45 euro in mijn portemonnee en daar kan ik een bak voor halen. | |
Sorella | donderdag 31 mei 2018 @ 22:08 |
Alvast veel plezier met je sprotjes morgen, dat ze je maar goed mogen smaken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 4 juni 2018 @ 06:13 |
Ze waren weer heerlijk. Morgen ga ik ze weer halen want vandaag zijn de vistenten hier dicht. Ben weer gestopt met alcohol en heb vette vis nodig. | |
Lunatiek | maandag 4 juni 2018 @ 07:42 |
Maar eet je ze nu nog steeds naturel "uit het vuistje"? Ik zou toch eens denken aan wat varatie. Op een toastje met... ? Avocado? Tomatensalsa?? Blaadje sla? Of toch bakken en dan met appelmoes of zo? | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 06:59 |
Ja. ![]() Op toastje zou wel lekker zijn, ja. Goed idee. Bakken doe ik ze liever niet. Kijken hoe de dag loopt en bij welke vistent ik ze ga halen. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 5 juni 2018 @ 12:07 |
![]() Sprotjes gehaald bij de vistent. Toast erbij, ijsbergsla en zwarte peper. | |
Duveldrinker | donderdag 7 juni 2018 @ 20:18 |
Nog een weekje en dan komt de nieuwe haring weer. Lekker. Wel bij de goede vishandel halen want er zit ook rommel tussen dat ik niet vertouw. | |
#ANONIEM | donderdag 7 juni 2018 @ 20:23 |
![]() | |
Duveldrinker | donderdag 7 juni 2018 @ 20:24 |
Lekker, hoop goede tentjes ook in Den Haag en Scheveningen. | |
#ANONIEM | donderdag 7 juni 2018 @ 20:24 |
Klopt helemaal. Ik ben ook een moeilijk figuur wat dat betreft. Ik weet precies waar ik het wel en niet haal. | |
#ANONIEM | donderdag 7 juni 2018 @ 20:25 |
Jazeker. Ik moet weer eens langs Roeleveld gaan in Scheveningen. | |
Duveldrinker | donderdag 7 juni 2018 @ 20:29 |
Ik ook ik proef gelijk wanneer iets niet goed is. Zeker bij verse producten. Haring moet je niet ruiken en het moet mooi vet zijn. | |
Thezappa | donderdag 7 juni 2018 @ 21:35 |
vraagje visboer eens om gefrituurde hele sprotjes ..beetje citroen erbij elke kleine vis kan hoor.. maar wij deden het vroeger met sprotjes |