bonke | zondag 20 mei 2018 @ 07:49 |
Straks ga ik in mijn dutch oven een broodje bakken ![]() De dutch oven is een grote gietijzeren pan die je bv in open vuur kan zetten om zo iets klaar te maken Ik ga straks de dutch oven vullen met brooddeeg en deze zet ik op hete briketten in mijn open haard. Op het deksel van de dutch oven leg ik ook een aantal kolen. Zo krijg je dus het effect van een oven en met een beetje mazzel komt daar een mooi brood uit. tips en tricks altijd leuk natuurlijk en er komen natuurlijk wat foto's zodat jullie een beetje kunnen zien hoe het moet. ( mislukt mijn brood, dan kun je zien hoe het niet moet ![]() | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 07:59 |
ps: voor degenen die mijn eerste dutch oven gemist hebben ![]() CUL / Dutch oven stoofpot vs open haard | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 09:01 |
en we beginnen natuurlijk hiermee ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 20 mei 2018 @ 09:08 |
* volgt ![]() | |
Sigaartje | zondag 20 mei 2018 @ 09:08 |
Gave kneedmachine! ![]() | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 09:19 |
verleden week binnen gekregen dus nu is het eigenlijk de eerste keer ![]() ik moet zeggen dat ie niet al teveel lawaai maakt, nu is ie lekker aan het kneden ![]() ff een minuutje of tien door laten kneden, dan alles eruit halen en met de hand nog een aantal minuten doorprakken | |
Red_85 | zondag 20 mei 2018 @ 09:25 |
Zorg ook voor hitte van boven. Briquettes ook op de deksel zorgen voor een evenwichtigere temperatuur. | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 09:39 |
i know ![]() staat in de op ![]() brood is rijzen ![]() ![]() ![]() | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 11:03 |
van ![]() naar ![]() | |
Basp1 | zondag 20 mei 2018 @ 11:08 |
Waarom nog na-kneden met de hand? | |
Adames | zondag 20 mei 2018 @ 11:09 |
sowieso om te vormen, maar met de hand kan je het niet kapot kneden. | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 11:12 |
omdat ik denk dat een kneedmachine niet echt 100 % zijn werk doet het mengen gaat prima maar zodra het kneedbaar word denk ik dat het deeg alleen maar rondjes maakt in de machine daarom nog een tijdje na kneden ![]() ga nu het gerezen deeg opnieuw doen ![]() ff platslaan dan een minuut of tien laten liggen, dan een nieuwe bol ervan maken en in de ingevette dutch oven kieperen | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 11:24 |
![]() | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 11:36 |
zow ![]() over een half uurtje de kooltjes aansteken en dan met een kleine 3 kwartier de pan op het vuur ![]() | |
devlinmr | zondag 20 mei 2018 @ 12:07 |
Tip 1...maak een zuurdesembrood (www.weekendbakery.com) Vraag, waarom niet gewoon die pan in de oven. Scheelt het überhaupt in smaak? Of is het gewoon voor de leuk? | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 12:22 |
gewoon voor de lol dus ![]() van de zomer wil ik het ook buiten gaan proberen ff de kooltjes heet maken ![]() en hij staat ![]() half uur tot 3 kwartier en hij moet dan klaar zijn ![]() ![]() [ Bericht 46% gewijzigd door bonke op 20-05-2018 12:35:36 ] | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 13:37 |
tada ![]() ![]() ![]() | |
Sorella | zondag 20 mei 2018 @ 13:53 |
Neem je het mee naar je moeder bonke ? ![]() | |
qltel | zondag 20 mei 2018 @ 18:50 |
Wauw, dat ziet er gaaf uit! Er lagen niet eens veel kolen op en onder. | |
Sigaartje | zondag 20 mei 2018 @ 19:08 |
Lekker! | |
FlippingCoin | zondag 20 mei 2018 @ 19:11 |
Ziet er goed uit. ![]() | |
bonke | zondag 20 mei 2018 @ 19:24 |
en deze heb ik er net van naarbinnen gewerkt ![]() ![]() | |
FlippingCoin | zondag 20 mei 2018 @ 19:31 |
Ziet er goed uit. ![]() |