abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:21:28 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_179182150
registreer om deze reclame te verbergen
Er is vanmiddag opnieuw een pont hard tegen de kade achter Centraal gevaren. Dat vertellen meerdere getuigen aan AT5. Het ongeluk gebeurde rond 17.00 tijdens de avondspits.

Volgens de getuigen gaat om de pont van NDSM naar Centraal Station en leek het alsof het vaartuig onbestuurbaar was en niet meer kon draaien. Hij knalde eerst hard tegen de kade en raakte daarna nog een paar keer de wal. Een andere getuige vertelt dat de kapitein hard zijn best stond te doen om de pont onder controle te houden.

Op de beelden is te zien hoe de pont na de eerste harde klap nog een aantal keer de wal raakt.

Ambulance aanwezig
Volgens de politie is er bij het ongeluk één gewonde gevallen. Er is een ambulance aanwezig en het slachtoffer wordt ter plaatse behandeld. Op de Twitterpagina van het GVB is te zien dat er minder pontjes varen tussen NDSM en Centraal Station.

Het GVB vertelt dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de aanvaring. Zij kregen de melding dat de schipper te hard op de kade afkwam. 'Het is verschrikkelijk dat het nu weer gebeurt. Dat kun je niet anders zeggen.'

Toch kan het GVB nog niet over een patroon spreken. 'Er is pas bij één van de aanvaringen een uitkomst van het onderzoek. We kunnen nog niks zeggen over de eerste en die van vandaag.'

Derde keer :( :|W :|W
Het is de derde keer in twee weken tijd dat er een pont hard tegen de kade botst. Bij de eerste botsing, twee weken geleden, raakten dertien mensen gewond. Vorige week vrijdag knalde opnieuw een pont tegen de kant. Hierbij vielen geen gewonden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport startte naar aanleiding van het eerste incident een onderzoek. Dit onderzoek loopt nog. Het GVB zal op basis van de uitkomsten eventuele aanvullende maatregelen nemen.

Dit was namelijk toen ook al niet de eerste keer dat er iets mis ging tijdens het aanmeren van de pont.

Voorzichtiger varen
Pontschippers kregen afgelopen vrijdag al de opdracht van het GVB om het rustiger aan te doen: 'Veiligheid is het allerbelangrijkste. We hebben onze schippers de opdracht gegeven voorzichtiger te varen en extra aandacht te besteden bij het netjes aanlanden op de kade.'

http://www.at5.nl/artikel(...)j-centraal-n-gewonde

Filmpje in de link :7
3x is scheepsrecht :')
  Spellchecker dinsdag 15 mei 2018 @ 20:12:18 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_179183355
Van voor naar achter, van links naar rechts :D
**hare scherpigheid*binge-checker** you are someone else, I am still right here. K-k-kinderachtig
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')