abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 15 mei 2018 @ 14:31:50 #26
441090 crystal_meth
RP + I method
pi_179175824
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 10:54 schreef Igen het volgende:

[..]

Het is nieuws omdat de overheid het aan de grote klok hangt en ook het bedrijfsleven adviseert om geen Kaspersky meer te gebruiken.
Op advies van de VS waarschijnlijk. De VS die jarenlang de uitvoer van sterke encryptie naar Europa verbood, en volhield dat de zwakke encryptie genoeg bescherming bood.
De meeste ondernemingen hebben wat betreft bedrijfsspionage nauwelijks iets te vrezen van Rusland: het levert hen geen verlies op, omdat ze geen zaken doen in Rusland en geen Russische concurrenten hebben.
Dat kan je van andere landen ( VS, China, Israel, Frankrijk, etc.) niet zeggen. Dat kwam in 2013(?) door Snowden weer in de actualiteit, met de Fransen die de VS beschuldigden, en de Amerikaanse media die reageerden met voorbeelden van Franse industriėle spionage.

Volgens een recent rapport van de Amerikaanse overheid was China de koploper in spionage tegen Amerikaanse bedrijven, gevolgd door een peleton aangevoerd door Israel, Rusland en Frankrijk.
De Amerikaanse overheid wijst nu voortdurend naar China, Rusland, N Korea en Iran, maar voor de drie laatste heeft het meer te maken met de Amerikaanse sancties tegen die landen dan met schade voor de bedrijven.

Voor bedrijven is winst maken en schade vermijden prioritair, niet het ondersteunen van de buitenlandse politiek van de regering. Focus op de VS, Israel, Frankrijk en China.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:06 schreef Lunatiek het volgende:
Nieuwste nieuws: Kapersky verhuist naar Zwitserland om zijn klanten niet kwijt te raken.
https://nos.nl/artikel/22(...)uit-terugdraait.html
Misschien niet de beste keuze, ik zou alvast wantrouwig zijn. Herinner me dat ooit heel wat landen encryptiesystemen van een Zwitsers bedrijf gebruikten voor de communicatie met hun ambassades. Dat bedrijf bleek opgezet door de Israelische geheime dienst.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_179175981
quote:
6s.gif Op maandag 14 mei 2018 23:18 schreef Nikonlover het volgende:
Zijn er ooit problemen geweest dan?
Ja:

https://www.businessinsid(...)ernational=true&r=US
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:07:58 #28
441090 crystal_meth
RP + I method
pi_179176566
quote:
Je vraagt je af waarom het dan nog steeds verkocht mag worden in de VS. Wat dat artikel niet vertelt is dat het de Israelische geheime dienst was die de NSA informeerde over die gestolen documenten. De Israelis hadden waarschijnlijk reeds in 2014 toegang tot Kasperky's systemen, in dat jaar ontdekte Kaspersky dat ze het doelwit waren van een variant van Duqu.

Een bedrijf dat meer te verliezen heeft door Westerse dan Russische spionage kan misschien best voor Kaspersky kiezen. Ook al zou het spyware zijn, ze zijn ook goed in het detecteren van andermans hightech spyware.
https://arstechnica.com/i(...)-were-found-at-last/
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_179184311
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 10:43 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Nee, oorlog is het ontbreken van wetten.
Precies, daarom is een gebruiksovereenkomst totaal irrelevant in deze. En daarom moet de Nederlandse overheid onderzoek doen naar het functioneren van alle virusscanners, i.p.v. met ongefundeerde beschuldigingen te komen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_179184524
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 10:58 schreef TweeGrolsch het volgende:

[..]

Hoe bedenk je het toch allemaal _O-

De Russen knallen een paar honderd Nederlanders uit de lucht maar dat verdraai toch mooi naar dat dat de schuld is van de EU en VS.
In Oekraine was het gewoon een oorlog, die voorkomen had kunnen worden als de EU een slimmer en genuanceerder beleid had gevoerd. En in een oorlog schieten militairen in stress situaties op alles wat ze zien. Want als ze aarzelen worden ze zelf overhoop geschoten. Het is niet goed te praten zo'n massamoord, maar gewoon een direct gevolg van zo'n conflict. Het is rtouwens stom van Poetin dat hij de waarheid hierover niet naar buiten brengt. Deze oorlog had absoluut voorkomen kunnen worden door de VS en EU, net zoals trouwens de burgeroorlog in Joegoslavie en in Syrie.
pi_179206430
Vind het eigenlijk wel vreemd dat onze overheid en anderen zich nu uitlaten over dit bedrijf. Rusland is altijd Rusland geweest dus waarom nu niet en toen wel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')