abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 14 mei 2018 @ 17:25:23 #1
61472 Its_Muppet
"Shit Happens"
pi_179157888
registreer om deze reclame te verbergen
Na een "enerverende" paar maanden (zie PoHi) ben ik tot de conclusie gekomen dat ik helemaal niets meer te winnen heb bij mijn huidige werkgever en heb formeel 2e spoor aangevraagd. Om niet op 1 paard te wedden ben ik zelf ook aan het solliciteren en heb woensdag een gesprek bij een softwarehuis.

Door de gebeurtenissen is mijn zelfvertrouwen niet heel groot en vraag ik me af of ik mijn oude niveau heb. Ik verwacht wel dit zeker te halen in de juiste omstandigheden. Ik hoop dat "die omstandigheden" alleen al een nieuwe kans bij een andere werkgever is.

Ik heb een half-open sollicitatie gedaan. Er staan bij dit bedrijf 2 vacatures open, implementatie medewerker en project manager.
Implementatie medewerker is iets wat ik in het verleden succesvol heb gedaan en ben in de jaren erna doorgegroeid naar teamlead / coordinator bij grootschalige applicatiemigratietrajecten.
De functie project manager is iets wat ik graag zou willen doen en, afgezien van budgetverantwoordelijke, heb ik vrijwel alle aspecten al eens binnen mijn takenpakket gehad. ITIL en Prince2 heb ik gehad en een certificaat van. Ik verwacht daar echter nog wel begeleiding in nodig te hebben.

Wat zou de beste insteek zijn om dat gesprek aan te gaan? (Ik weet het, algemene vraag en waarschijnlijk meer informatie nodig. Ik hoop die te kunnen geven als het draadje vordert)
I'm only responsible for what I say, not for what you understand.
pi_179162060
half open sollicitatie? solliciteren is toch gewoon solliciteren?
Tenzij t intern is? Bij een klant of leverancier kan ik mij nog iets minder formeel inbeelden...
  dinsdag 15 mei 2018 @ 08:28:44 #3
61472 Its_Muppet
"Shit Happens"
pi_179169783
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:56 schreef Roosgeluk het volgende:
half open sollicitatie? solliciteren is toch gewoon solliciteren?
Tenzij t intern is? Bij een klant of leverancier kan ik mij nog iets minder formeel inbeelden...
Met half-open bedoel ik dat er 2 functies zijn die mijn aandacht hebben getrokken. Verder is het inderdaad gewoon solliciteren.
Mijn vraag blijft echter of ik me moet inzetten voor de functie die ik beheers of dat ik in moet zetten op de functie waarin ik nog wat begeleiding nodig heb.
Mijn ervaring is dat als je geen duidelijke koers heb tijdens een sollicitatiegesprek, je tussen wal en schip valt.

Mijn insteek is nu om te te gaan voor de implementatie medewerker en duidelijk mijn ambitie voor projectmanagement aan te geven. Ik hoop hiermee een soort interne opleiding te krijgen naar PM
I'm only responsible for what I say, not for what you understand.
pi_179184291
registreer om deze reclame te verbergen
Bij mijn huidige baan heb ik gesolliciteerd op de functie die ik op t oog had. Ik zag met t checken van de website met voorbereiden van t gesprek dat er nog een andere functie open stond die ik ambieer, maar nog geen ervaring in heb.
Gaf een mooi aanknopingspunt in het gesprek dat ik die ook gezien had, zeker mijn interesse had en het een mooie functie vind om over een jaar of wat in door te groeien.

Heb je al je sollicitatie geschreven? Dan kan je altijd nog laten weten tijdens het gesprek dat je de andere functie ook gezien heb en zeker ook ambities in hebt, maar nog zeker opleiding in nodig hebt. Dan kun je samen bekijken voor welke van de 2 je uiteindelijk door gaat.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')