abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179188237
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Overdracht stopzetten, verborgen gebrek.
Overdracht stopzetten kan natuurlijk altijd, maar dan betaal je een boete. Van een verborgen gebrek is pas sprake als op het moment van tekenen van de koopakte (dus soms maanden voor de overdracht) sprake was van een gebrek dat wel bij de verkoper maar niet bij de verkoper bekend was.
Als het gebrek toen bij geen van beide partijen bekend was, heeft koper het gewoon gekocht in de staat zoals het toen was een valt er bij de verkoper niets te halen. Die wist het op het moment van tekenen van de koopakte namelijk net zo min.

De boete van meestal 10%van de koopprijs ben je bij stopzetten 100% zeker kwijt. De kosten voor het herstellen van het balkon (vast ook iets in die ordegrootte) ben je alleen kwijt als er daadwerkelijk iets mis is. Tel uit je winst.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179190607
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 23:49 schreef dynamic2 het volgende:

[..]

Heeft ze ook in d'r bezit maar nog steeds geen antwoord op wanneer de eertse melding gedaan werdt dat er iets was met de balkons.
Als die stukken in bezit zijn (over de afgelopen paar 2 3 Jaar) kan je toch gewoon de stukken doornemen? Als het goed is, is elke vergadering genotuleerd en zijn alle notulen en brieven gedateerd.
pi_179191256
En er zou minstens een opdracht in moeten zitten voor de eerste controle.
Ik neem aan dat even daarvoor dan in een vergadering over is gesproken. Zo'n opdracht komt niet zo maar uit de lucht vallen.
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')