abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179107439
registreer om deze reclame te verbergen
Ten eerste: sorry voor de hele lap tekst! Het is langer geworden dan de bedoeling was. Bedankt als je het toch helemaal doorgelezen hebt!

Dus zoals mijn username (kloon) ook al zegt ben ik een tijdje geleden ontzettend belazerd en voorgelogen door mijn toenmalige vriendin. Ze heeft me voorgelogen en complete verhalen en situaties tot in de kleinste details verzonnen terwijl we op het punt stonden om samen te gaan wonen. Ze wilde me zelfs ten huwelijk gaan vragen op de dag dat we 1 jaar samen zouden zijn! Ze was daar al voorbereidingen voor aan het treffen om er een speciale gelegenheid van te maken. Dat maakt het extra pijnlijk... Dit laatste had ik vernomen van een kennis die haar ook kent. Ze had er met hem over gesproken. Ze loog tegen mij over echt de meest bizarre dingen en iedere keer was er een excuus waardoor we elkaar zogezegd niet konden zien. Ze belde iedere keer als we af zouden spreken een paar uur van tevoren af met weer één of andere smoes Dit hield weken aan maar uiteindelijk kwam er natuurlijk een punt dat ik nattigheid begon te voelen door allerlei kleine dingetjes die niet klopten in haar verhalen, dus ben ik zelf actie gaan ondernemen en heb het één en ander uitgezocht. Ik ga de details hiervan en over haar leugens hier niet neerzetten want dan zou het verhaal herkenbaar kunnen worden voor mensen die vlak bij haar of mij staan. Maar laten we het erop houden dat ze een heel web van leugens tot in de kleinste details bedacht heeft (die ook gewoon kloppend waren) en me daarmee ruim 6 weken aan het lijntje heeft gehouden. In die tijd hebben we elkaar maar een paar keer gezien. Die leugens zaten zo goed in elkaar dat ik er bijna respect voor zou hebben.

Toen kwam ik er dus op een confronterende manier (voor mezelf en anderen) achter dat ze me al minimaal 6 weken aan het bedriegen was met die leugens. Die leugens zijn erg genoeg dat zelfs andere mensen om haar heen dit niet achter haar zouden zoeken, laat staan ik, en die mensen zijn ook flink gekwetst. Ze heeft namelijk ook gelogen over en tegen andere mensen en mensen tegen elkaar en tegen mij opgezet. Een aantal weken heeft ze me ook aan het lijntje gehouden met een vaag verhaal waardoor ik haar (aldus haarzelf) niet zou kunnen zien.

Dit raakte me natuurlijk enorm en het voelde alsof de grond onder me vandaan zakte! Mijn hele toekomst met haar viel ineens in het water... Ik heb haar toen via een berichtje mede gedeeld dat ik er achter was gekomen dat ze gelogen had. Dit omdat er persoonlijk of via telefoon geen contact met haar te krijgen was. De manier waarop ze hele verhalen heeft bedacht die ook nog eens voor 99% leken te kloppen, waardoor ik er weken in mee ging, was echt verbijsterend! Zelfs na de confrontatie bleef ze volhouden dat haar verhaal waar was en op mijn vragen of opmerkingen ging ze wekenlang niet in. Uiteindelijk was ik het natuurlijk helemaal zat dus ben ik naar haar huis toe gereden om verhaal te halen, mijn spullen te halen, en die van haar terug te brengen. Ondanks dat ze me vertelde dat ze daar op dat moment niet was. Het verraste mij ook niet toen ik haar daar toch aantrof maar ze wilde me absoluut niet te woord staan. Bij gebrek aan beter heb ik er toen maar mee ingestemd om een huisgenoot van haar onze spullen te laten uitwisselen. Ik weet het, dat is stom. Ik had er toen op moeten staan dat ze me persoonlijk onder ogen zou komen voordat ik haar spullen terug zou geven maar daar heb ik toen niet aan gedacht. Naderhand heb ik haar nog een berichtje gestuurd met de vraag waarom dit op deze manier moest en wat voor redenen ze had om zo tegen me te liegen. Ik wilde graag uitleg over wat er verkeerd was gelopen en nog een laatste gesprek om alles voor mezelf af te kunnen sluiten, en om nog fatsoenlijk afscheid te kunnen nemen van elkaar. De enige reactie die ik daarop kreeg was dat ze er klaar mee was en geen enkel contact meer wilde, waarna ze me overal op heeft geblokkeerd. Ik kon me niet voorstellen dat dit het einde was van onze mooie relatie. We hebben zoveel mooie en minder mooie dingen samen meegemaakt en doorstaan… We stonden op het punt om samen te gaan wonen en hadden daar al heel veel voorbereidingen voor getroffen. We zouden gaan trouwen. We hadden al heel veel mooie dingen samen gedaan, we hadden een weekendje weg gepland, en we hadden reisplannen samen. Dit alles was in één klap weg en mijn toekomst viel zo ineens in het water. Daar heb ik het echt heel moeilijk mee. Ze zei enkele weken eerder nog dat ze heel veel van me hield, dat ze me nooit kwijt wilde, en dat we wat haar betreft samen oud zouden worden. Wat is er dan mis gegaan dat voor haar rechtvaardigde om zo te handelen. Hoe kun je iemand waar je van houdt nu zo iets aandoen en op die manier verlaten? Of zou ze nooit van me gehouden hebben?? Ik zit nog met zoveel vragen die onbeantwoord zijn... Ik heb er ook moeite mee om de reden dat ze dit gedaan heeft niet bij mezelf te zoeken.

Het zou wel kunnen dat haar gedrag onderdeel is van een psychische stoornis die ze zou kunnen hebben. Ze heeft een traumatische jeugd gehad dus dat is wel een risicofactor voor iets als borderline of iets dergelijks. Ik kwam er later ook achter dat ze veel meer exen had dan dat ze tegen mij vertelde, en dat een aantal van die relaties ook uit zijn gegaan doordat ze die mensen belazerd had. Verder scheen ze wel vaker te liegen of sterke verhalen op te hangen naar andere mensen. Dit zou ook veel van haar gedrag verklaren op andere fronten, o.a. dat ze helemaal geen kritiek kon hebben. Dan wordt ze helemaal emotioneel en zegt ze dat ze toch een waardeloos persoon is, nooit iets goed kan doen, beter niet meer kan leven, enzovoort. Achteraf is dat natuurlijk al een red flag maar ja... Daar zocht ik op dat moment niet heel veel achter behalve haar traumatische jeugd. En zo zijn er nog wel veel meer dingen die door een eventuele psychische aandoening op hun plek zouden vallen.

Om verder te gaan met het verhaal: een week of 3 later zat ik nog steeds flink in de knoop door de hele gang van zaken dus ik besloot om haar een brief te sturen in de hoop dat ze genoeg afgekoeld was om me dan wel te woord te willen staan en een afsluitend gesprek zou willen voeren. Hierop stuurde ze, op een nogal denigrerende en kleinerende manier naar mij toe, dat ze op geen enkele wijze contact wilde hebben en dat ze vervolgstappen zou ondernemen als ik dat wel zou doen! Verder kwam ik erachter dat ze ook allerlei leugens over me verspreide en me zwart aan het maken is tegenover haar huisgenoten en vrienden. Ze betichte me zelfs van stalking! Dat was nog eens een figuurlijke flinke klap in mijn gezicht en dat deed me ook veel pijn. Ze heeft zelfs haar Facebook verwijderd, en haar telefoonnummer en e-mail adres veranderd om mij te ontlopen! Hoe bizar is dat?!

Ik kan het nu dus op geen enkele manier voor mezelf afsluiten en dat zit me heel erg dwars. Ik heb het er emotioneel nog erg moeilijk mee en het houdt me vaak bezig. Vaak droom ik er zelfs over. Zelfs nu, een tijdje later, houdt het me nog dagelijks bezig en doet het me nog verschrikkelijk veel pijn! De relatie betekende alles voor me! Het voelt alsof mijn hele leven geen enkele zin meer heeft nu ik haar kwijt ben. Ook het idee dat ik haar de rest van mijn leven nooit weer ga zien, en dat we de mooie dingen die we samen deden nooit meer kunnen doen, voelt ondragelijk… Het lukt me ook niet om de mooie dingen en vakanties, en weekendjes weg te waarderen en er met plezier op terug te kijken. Alles heeft nu een bijsmaak. En ik zal haar altijd blijven missen ben ik bang. Heeft iemand tips over hoe hiermee om te gaan, of iets soortgelijks meegemaakt? Ik hoor het graag!

Maar hier stopt het niet, er is meer. Ze is me namelijk nog een bedrag van ruim 1000 euro schuldig dat ik hoogstwaarschijnlijk nooit weer ga zien. Vooral door haar leugens is dit bedrag zo hoog opgelopen. Juridisch heb ik blijkbaar geen poot om op te staan om het geld terug te krijgen omdat er niks op papier vast is gelegd. Dit had ik al uitgezocht. Zouden er nog manieren zijn om ook maar een kleine kans te hebben om dit geld terug te krijgen?

Ik heb nog wel steeds toegang tot haar oude telefoon abonnement (die ze niet meer gebruikt) omdat ik die destijds voor haar had afgesloten. Deze heeft nog een looptijd van anderhalf jaar waardoor ze dus nog iedere maand 15 euro kwijt is aan een abonnement die ze helemaal niet meer gebruikt! Bizar dat ze zelf bereid is om dat te doen om mij te ontlopen! Als ze mij niet terug gaat betalen (waar ik heel erg bang voor ben) dan ben ik bijna in staat om wraak te nemen door alle bundels op maximaal te zetten. Als ik mijn 1000 euro niet krijg, dan is zij ze na de looptijd van anderhalf jaar ook kwijt. Ik weet dat sommige mensen hier dit hard zullen veroordelen maar geloof me, na alles wat ze me aan heeft gedaan voelt dit bijna gerechtvaardigd!

Het verhaal is dus heel dubbel. Aan de ene kant hou ik nog heel erg van haar en kan ik nog steeds niet zonder haar, maar aan de andere kant haat ik haar om wat ze gedaan heeft.

Nogmaals, ik ontvang graag tips over hoe hiermee om te gaan of ervaringsverhalen van mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt!
  zaterdag 12 mei 2018 @ 16:49:56 #2
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_179107614
Take your loss, move on. Klinkt hard, maar ze klinkt nou niet echt als een fijne, betrouwbare partner waar je wat aan hebt.
Fijn dat je daar nu weet ipv over een paar jaar, samenwonend, getrouwd en weetikwat ;).
KuikenGuppy
  zaterdag 12 mei 2018 @ 16:56:27 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179107704
Ja je bent dus gewoon misbruikt, en daarna ben je als een mak hondje achter haar aan blijven lopen de hele tijd. Ze heeft daar vast hardop om gelachen, en terecht.

Hopelijk leer je hier van en bij de volgende keer toon je ruggengraat en beëindig je het contact met dit soort idioten al bij de eerste paar leugens. ^O^
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_179107711
registreer om deze reclame te verbergen
1000 leergeld. Sommigen zijn een stuk meer kwijt voor een zelfde les.

Sluit het af, geen energie meer in stoppen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_179107958
Volgens mij heb je mijn ex vriendin aan de haak geslagen. Deja vu! Wow

Kan geen advies geven. Wijven zitten vol met verrassingen.
pi_179108072
Het is uit, over, klaar!
Ga niet kinderachtig doen met bundels, dan verlaag je jezelf tot haar niveau.
Neuk haar zus of beste vriendin ofzo als je perse wraak wilt nemen *O*
pi_179108820
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een drama queen ben jij zeg :@ Ik zou proberen dit verhaal als script te verkopen aan een film producent.

Leen niet meer geld uit dan je bereid bent om te verliezen de volgende keer. Of zet dingen op papier. Nu kan je die 1k wel afschrijven.

Steek je energie beter in wat anders en laat dit achter je.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_179108846
Print een foto uit van je ex en steek die in de brand.
En zie die 1000 euro als leergeld.
pi_179108866
Ga je nu ook nog haar psychisch uitpluizen? Neem je verlies en ga door
  zaterdag 12 mei 2018 @ 17:55:58 #10
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_179108948
Brieven sturen, het netjes willen oplossen, beleefd blijven na misbruikt te zijn.
Ik wil TS niet zo zeer bashen, maar dit is wel een echt voorbeeld van "te lieve" betamannen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 18:05:22 #11
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179109099
Heel herkenbaar verhaal. Borderline is een teef en niet te bevatten, laat de drang naar antwoorden los, want die ga je niet krijgen. Verder gaat het gewoon tijd kosten om hier overheen te komen.
Dit snap ik ook niet.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 18:06:34 #12
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179109114
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 17:51 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Ga je nu ook nog haar psychisch uitpluizen? Neem je verlies en ga door
Ik heb dezelfde fout gemaakt en het is niet eens heel vreemd, als je het mij vraagt. Kansloos is het wel, dus beter direct je verlies te nemen ja.
Dit snap ik ook niet.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 18:08:45 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179109152
Sorry TS, maar groei een paar ballen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179109197
Jij moet vier dingen doen:

1. Naar een huisarts en je laten testen op alle mogelijke SOA's en als gevolg daarvan je eventueel hiervoor medisch laten behandelen.

2. Die vrouw verder vergeten en helemaal geen enkel contact meer mee hebben. Geen telefoon, sms, whatsapp, e-mail brieven, post. Indien nodig verhuizen, een nieuwe telefoon en nieuw e-mail adres nemen.

3. Verder gaan met je leven.

4. Naar een kerk gaan en de Heer op je blote knietjes danken voor het feit dat je ontsnapt bent aan deze gevaarlijke gek.
pi_179109225


[ Bericht 100% gewijzigd door Bivox.Silentic op 12-05-2018 18:14:53 ]
pi_179109548
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:39 schreef belazerddoorex het volgende:
We hadden al heel veel mooie dingen samen gedaan, we hadden een weekendje weg gepland, en we hadden reisplannen samen. Dit alles was in één klap weg en mijn toekomst viel zo ineens in het water. Daar heb ik het echt heel moeilijk mee. Ze zei enkele weken eerder nog dat ze heel veel van me hield, dat ze me nooit kwijt wilde, en dat we wat haar betreft samen oud zouden worden. Wat is er dan mis gegaan dat voor haar rechtvaardigde om zo te handelen. Hoe kun je iemand waar je van houdt nu zo iets aandoen en op die manier verlaten? Of zou ze nooit van me gehouden hebben?? Ik zit nog met zoveel vragen die onbeantwoord zijn... Ik heb er ook moeite mee om de reden dat ze dit gedaan heeft niet bij mezelf te zoeken.
Ze zal vast van je gehouden hebben, maar het is ergens omgeslagen, waarna ze extreem gedrag is gaan vertonen. Inderdaad waarschijnlijk voortkomend uit een psychische aandoening.

Het is het slimste om al het contact te verbreken, dan zal je nog enige verwerking blij zijn dat je van deze ex af bent. En dat gevoel van blijdschap zal alleen maar sterker worden als je straks weer een nieuwe vriendin hebt.

Kan je trouwens wat preciezer zijn waar ze over gelogen heeft? En waar die schuld van 1000 euro vandaan komt?

Wanneer had je trouwens al onraad kunnen ruiken? Waarschijnlijk in het begin van je relatie. Of zelfs nog voordat het een relatie werd. Zie het als een levensles. Ik blijf altijd verre van zulke gestoorde, foute, figuren.

Heb je trouwens iemand waar je dit hele verhaal aan kwijt kan? Bijvoorbeeld je moeder? Of een goede vriend?
  zondag 13 mei 2018 @ 00:42:30 #17
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_179123249
Waarom ben je ooit een relatie met je ex begonnen? Wat was er dan zo bijzonder aan haar? ze klinkt niet echt als een leuk persoon
pi_179124588
Waarom mis je haar? Klinkt als een naar mens. Waarom zou je haar nog willen zien? Wat valt er 'af te sluiten'?

Liegen en bedriegen is geen onderdeel van borderline of een andere psychiatrische aandoening. Als ze die een zou hebben is dat dus geen excuus.

En als het niet lukt om haar achter je te laten, zoek dan zelf hulp.

Sterkte.
pi_179124672
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:05 schreef SebbeSwensje het volgende:
Heel herkenbaar verhaal. Borderline is een teef en niet te bevatten, laat de drang naar antwoorden los, want die ga je niet krijgen. Verder gaat het gewoon tijd kosten om hier overheen te komen.
Ah, het oordeel is alweer geveld. Diagnose gesteld. Oorzaak gevonden. Zou het kunnen dat jullie het gewoon over kutwijven hebben? Lijkt mij een betere verklaring.
pi_179126897
Bedankt voor alle antwoorden tot nu toe!😊

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:49 schreef Burdie het volgende:
Take your loss, move on. Klinkt hard, maar ze klinkt nou niet echt als een fijne, betrouwbare partner waar je wat aan hebt.
Fijn dat je daar nu weet ipv over een paar jaar, samenwonend, getrouwd en weetikwat ;).
Daar heb je zeker een punt. Het had veel erger af kunnen lopen als dit over een paar jaar was gebeurd. Dat realiseer ik me ook maar al te goed. Jammer genoeg hadden we wel een heel intieme relatie voor dit gedonder en ik mis vooral die tijden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:56 schreef Harvest89 het volgende:
Ja je bent dus gewoon misbruikt, en daarna ben je als een mak hondje achter haar aan blijven lopen de hele tijd. Ze heeft daar vast hardop om gelachen, en terecht.

Hopelijk leer je hier van en bij de volgende keer toon je ruggengraat en beëindig je het contact met dit soort idioten al bij de eerste paar leugens. ^O^
Ook jij hebt wel een punt ja. Ik ben er veel te lang in mee gegaan. Maar het is wel zo dat ik niet wist dat ze loog omdat het wel overtuigend overkwam. Ze had het heel goed uitgedacht en alles klopte gewoon met elkaar. Bestt knap eigenlijk dat iemamd dat kan als je daar zo over nadenkt. Dus eerst ging ik er vanuit dat ze oprecht was. Later voelde ik wel nattigheid maar ging ik toch nog door in de vhoop dat alles toch nog goed zou komen. Later ging ik natuurlijk wel actief op onderzoek uit maar dat was pas op het laatst.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:56 schreef Ticootje het volgende:
1000 leergeld. Sommigen zijn een stuk meer kwijt voor een zelfde les.

Sluit het af, geen energie meer in stoppen.
Heb je zelf iets soortgelijks meegemaakt? Zo Ja, dan ben ik best benieuwd naar dat verhaal. Zou je het willen delen?😊 Ja ik weet dat sommige mensen nog veel meer geld kwijt zijn. Best erg eigenlijk als je dat zo bedenkt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 17:06 schreef whatdafuck het volgende:
Volgens mij heb je mijn ex vriendin aan de haak geslagen. Deja vu! Wow

Kan geen advies geven. Wijven zitten vol met verrassingen.
Dat blijkt maar weer! Wat erg eigenlijk dat er dus zoveel van dat soort types rondlopen. Zelfs de personen waar je het het minst van verwacht. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Zou je die willen delen? Mag eventueel ook via pm als je dat liever doet. Hoe ben jij er overheen gekomen? Behalve het tijd geven dan.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 17:51 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Ga je nu ook nog haar psychisch uitpluizen? Neem je verlies en ga door
Dit is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ik heb het verhaal ook uitgebreid besproken met een psycholoog en die vond het ook verdacht veel op borderline lijken. Al snap ik natuurlijk dat het niet mogelijk is om op die manier diagnoses te stellen. Die psycholoog zei in ieder geval wel dat er hoogstwaarschijnlijk wel een stoornis achter zit na het horen van mijn verhaal, waarschijnlijk deels veroorzaakt door haar traumatische jeugd. Ze heeft ook een heel slechte band met haar ouders. Ze zou zelfs regelmatig "psychopaat" door hen genoemd worden. Daar grapte ze altijd over maar terugkijkend naar de situatie dan zal dat vast wel een basis hebben. Haar ouders roepen dat vast niet zomaar over hun dochter. Waar rook is, is vuur.

[ Bericht 24% gewijzigd door Samzz op 13-05-2018 10:22:36 ]
  zondag 13 mei 2018 @ 09:30:54 #21
369251 Geralt
of Rivia
pi_179127079
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:39 schreef belazerddoorex het volgende:

Ik kan het nu dus op geen enkele manier voor mezelf afsluiten en dat zit me heel erg dwars.
Dat kan je wel. Bats haar beste vriendin en vergeet daarna vooral niet te vertellen tegen iedereen die het horen wil dat die beste vriendin veel beter in bed is dan je ex.

Geen dank. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zondag 13 mei 2018 @ 09:40:09 #22
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_179127166
Hoe verliep jullie contact voor ze zo afstandelijk werd?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_179127167
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:49 schreef Burdie het volgende:
Take your loss, move on. Klinkt hard, maar ze klinkt nou niet echt als een fijne, betrouwbare partner waar je wat aan hebt.
Fijn dat je daar nu weet ipv over een paar jaar, samenwonend, getrouwd en weetikwat ;).
Exact dit. Wees maar blij dat je er nu achter komt.

En laat dit je geen tweede keer gebeuren.

Even uithuilen en doorgaan.
Whatever...
  zondag 13 mei 2018 @ 10:25:14 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_179127837
Neuk haar beste vriendin. Dat schijnt een serieuze optie te zijn.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_179127995
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:11 schreef Bivox.Silentic het volgende:
Jij moet vier dingen doen:

1. Naar een huisarts en je laten testen op alle mogelijke SOA's en als gevolg daarvan je eventueel hiervoor medisch laten behandelen.

2. Die vrouw verder vergeten en helemaal geen enkel contact meer mee hebben. Geen telefoon, sms, whatsapp, e-mail brieven, post. Indien nodig verhuizen, een nieuwe telefoon en nieuw e-mail adres nemen.

3. Verder gaan met je leven.

4. Naar een kerk gaan en de Heer op je blote knietjes danken voor het feit dat je ontsnapt bent aan deze gevaarlijke gek.
Dank je! Dat eerste heb ik gedaan en gelukkig was alles in orde! Ik vind het nog wel erg lastig om het zo te zien dat ik blij moet zijn dat ik van haar af ben. Ik mis haar en alle mooie dingen die we samen deden en geloof het of niet, ergens hou ik ook nog steeds van haar. Ik hoop dat ik het na een tijdje ook zo kan zien.

Bedankt voor alle reacties mensen! Dat doet me goed en het voelt ook fijn om mijn verhaal kwijt te zijn. Ik ga later even op de rest in want ik heb nu geen tijd meer.
  Moderator zondag 13 mei 2018 @ 10:58:30 #26
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_179128388
Op zich een herkenbaar verhaal. Maar het blijft toch raar dat iemand er een ingewikkeld dubbelleven op na houdt, terwijl hij of zij ook gewoon de relatie had kunnen beëindigen om daarna vol in de volgende te stappen. Iets achter de hand houden, voor als de nieuwe relatie tegenvalt, zou ik ook nog wel kunnen begrijpen, maar dan moet je daar ook minimaal enige energie in blijven steken.

Iemand 6 weken ontwijken klinkt niet als 'iets achter de hand willen houden'. Nou ja, misschien is er ook wel geen logica bij Borderline of een aanverwante aandoening.

Sterkte, kerel. En move on.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator zondag 13 mei 2018 @ 11:54:50 #27
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_179129531
Je spreekt jezelf continue tegen. Je geeft meerdere malen aan dat de leugens die ze vertelde wel gewoon klopten. Leugens heten leugens omdat er dingen worden verteld die niet kloppen. Of begrijp ik je nu helemaal verkeerd?

Je laat ook duidelijk weten zoveel mooie dingen meegemaakt te hebben en dat jullie relatie zo bijzonder was. Waarom? Omdat jullie een weekendje weg hadden gepland? Omdat een leugenaar van een ex zogenaamd bezig was met een huwelijksvoorstel? Jullie waren amper één jaar samen. Gevuld met leugens als ik het zo lees. Maar ja, echt een goede relatie hoor |:( Je vind dat het leven geen zin meer heeft zonder haar, omdat er zoveel moois is gedaan, maar tegelijkertijd vermeld je ook dat je niet meer terug kan denken aan die mooie dingen, omdat er nu overal een bijsmaak aan zit en het niks meer betekent voor je. Whut? :{ Wat is het nou?

En verder: vrijwel iedereen vind dat zijn of haar ex psychische problemen heeft na een break-up. Makkelijker om het daar op te gooien dan om jezelf te realiseren dat ze gewoon niet van je hield. Dat de relatie echt niet zo mooi was als dat jezelf denkt.

Als ik je verhaal zo lees zou jezelf ook wel wat gebaat zijn bij psychische hulp eigenlijk. De logica is ver te zoeken in je verhaal en jouw houding in de relatie snap ik ook niet helemaal. Alsof je totaal geen zelfvertrouwen hebt. Hoe je telkens maar weer over je heen laat lopen. En dan achteraf klagen (terwijl je tegelijkertijd vind dat jullie relatie zo mooi en fantastisch was :') ).

Blokkeer haar ook gewoon overal en ga aan jezelf werken. Beste advies wat je kan krijgen.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  zondag 13 mei 2018 @ 12:21:48 #28
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179130010
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 01:15 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Ah, het oordeel is alweer geveld. Diagnose gesteld. Oorzaak gevonden. Zou het kunnen dat jullie het gewoon over kutwijven hebben? Lijkt mij een betere verklaring.
Jij vindt het rationeel gedrag?
Dit snap ik ook niet.
  zondag 13 mei 2018 @ 16:39:13 #29
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_179135348
Ik krijg vooral een heel erg Ven72 gevoel van het verhaal.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_179142712
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 12:21 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Jij vindt het rationeel gedrag?
Dat zeg ik toch helemaal niet. Wil jij zeggen dat elk irrationeel gedrag veroorzaakt wordt door een psychiatrische aandoening?
  zondag 13 mei 2018 @ 22:15:02 #31
80310 rouletteking
kom op met die elf!!!
pi_179142845
Neem je verlies en ga verder met je leven...
wie vloekt verliest, wie verliest vloekt nog meer...
  zondag 13 mei 2018 @ 22:19:23 #32
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179142964
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 22:10 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch helemaal niet. Wil jij zeggen dat elk irrationeel gedrag veroorzaakt wordt door een psychiatrische aandoening?
Nee dat wil ik niet. Ik probeer te achterhalen wat jij nou eigenlijk probeerde te zeggen.
Dit snap ik ook niet.
pi_179143054
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 22:19 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Nee dat wil ik niet. Ik probeer te achterhalen wat jij nou eigenlijk probeerde te zeggen.
Ik wil zeggen dat:

1. je geen diagnose kan stellen als je geen psychiater bent en al helemaal niet aan de hand van een verhaal van een betrokkene

2. het totaal onzinnig is om een diagnose hierin te betrekken, het voegt niets toe, verklaard ook helemaal niets
pi_179145304
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:39 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ze zal vast van je gehouden hebben, maar het is ergens omgeslagen, waarna ze extreem gedrag is gaan vertonen. Inderdaad waarschijnlijk voortkomend uit een psychische aandoening.

Het is het slimste om al het contact te verbreken, dan zal je nog enige verwerking blij zijn dat je van deze ex af bent. En dat gevoel van blijdschap zal alleen maar sterker worden als je straks weer een nieuwe vriendin hebt.

Kan je trouwens wat preciezer zijn waar ze over gelogen heeft? En waar die schuld van 1000 euro vandaan komt?

Wanneer had je trouwens al onraad kunnen ruiken? Waarschijnlijk in het begin van je relatie. Of zelfs nog voordat het een relatie werd. Zie het als een levensles. Ik blijf altijd verre van zulke gestoorde, foute, figuren.

Heb je trouwens iemand waar je dit hele verhaal aan kwijt kan? Bijvoorbeeld je moeder? Of een goede vriend?
Bedankt. Dat denk ik bij nader inzien ook. Ze leek toch lange tijd echt wel van me gehouden te hebben maar ik heb het idee dat 1 klein ding het bij haar totaal heeft kunnen laten omslaan. Alleen wat dat dan is blijft giswerk. Niet dat ik iemand een psychische aandoening aan wil praten maar alle aanwijzingen wijzen wel in die richting. Haar jeugd, haar gedrag, bepaalde aanwijzingen in onze relatie die achteraf duidelijk werden, verhalen van anderen, enzovoort. Die wijzen (ook volgens een psycholoog die ik gesproken heb) allemaal richting een hechtingsstoornis zoals bijvoorbeeld borderline.

Ik wil best wel precies uitleggen waar ze over gelogen heeft en hoe die schuld is ontstaan, maar dat verhaal is zo specifiek dat ik dat i.v.m. de herkenbaarheid niet in het topic wil plaatsen. Ik wil het wel via een persoonlijk bericht doen als je daar behoefte aan hebt? Dan zal ik die ergens de komende dagen versturen. Het klinkt trouwens alsof jij ook ervaring hebt met dit soort mensen. Klopt dat? Ik kan je wel vertellen dat als je het hele verhaal weet, dat je het dan nog veel achterbakser en raarder zal vinden. Het is ronduit bizar. En ja volgens mij heb je wel gelijk. Ik heb vandaag de hele dag na zitten denken over je reactie. Als ik terugkijk dan vallen er wel een aantal puzzelstukjes op hun plek en had ik (met de kennis van nu) na een paar dates al wel kunnen weten dat er iets niet goed zat. Als ik de stoornis borderline opzoek dan valt mijn ex voor 99% in dat plaatje. Nu is het de kunst om een eventuele volgende keer iemand met dergelijke bagage te spotten voor ik er een relatie mee aan ga. Ik heb zeker wel mensen waar ik het hele verhaal aan kan vertellen. Familie, vrienden, een hulpverlener, enzovoort. Maar ik wilde ook graag de mening van verschillende mensen op internet weten. :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:05 schreef SebbeSwensje het volgende:
Heel herkenbaar verhaal. Borderline is een teef en niet te bevatten, laat de drang naar antwoorden los, want die ga je niet krijgen. Verder gaat het gewoon tijd kosten om hier overheen te komen.
Wat vervelend dat jij een soortgelijke ex hebt gehad! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Zou je die eventueel willen delen? Blijkbaar lopen er nogal veel gestoorde mensen rond als ik verschillende reacties in dit topic zo zie.

quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 00:42 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Waarom ben je ooit een relatie met je ex begonnen? Wat was er dan zo bijzonder aan haar? ze klinkt niet echt als een leuk persoon
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 01:13 schreef Raskolnikow het volgende:
Waarom mis je haar? Klinkt als een naar mens. Waarom zou je haar nog willen zien? Wat valt er 'af te sluiten'?

Liegen en bedriegen is geen onderdeel van borderline of een andere psychiatrische aandoening. Als ze die een zou hebben is dat dus geen excuus.

En als het niet lukt om haar achter je te laten, zoek dan zelf hulp.

Achteraf is het misschien geen leuk persoon maar dat leek ze in het begin wel! Heel lief, meegaand, begripvol, charmant, enzovoort. Ik voelde bij haar een klik die ik nog niet eerder had gevoeld en viel dan ook als een blok voor haar, en zij andersom volgens mij ook voor mij. Daarom kan ik het ook zo moeilijk achter me laten. We hebben in bijna een jaar zo'n intieme en hechte relatie opgebouwd, zoveel tijd samen doorgebracht, en onze levens zo met elkaar verbonden, dat ik me bijna geen leven meer zonder haar kan voorstellen. We hebben allebei in die tijd ook een heel moeilijke periode doorgemaakt (die overigens los van onze relatie staat) waar we elkaar heel erg gesteund hebben en elkaar er letterlijk doorheen gesleept hebben. Ik overdrijf niet als ik zeg dat zij en de steun die ik van haar kreeg maandenlang het enige is geweest wat voor mij een reden was om verder te leven. Dat heeft onze band naar mijn gevoel alleen maar versterkt en ons dichter bij elkaar gebracht. Met andere woorden, ik ben nog steeds heel verliefd op haar. Dat zij me dan zo van het één op het andere moment kan bedriegen, me vervolgens als een baksteen kan laten vallen, en dan doorgaat met haar leven alsof er niets gebeurd is, kan ik nog steeds niet bevatten.

Wat ik af wil sluiten, is dat er voor haar vast een reden is geweest waarom ze zich zo is gaan gedragen. Waarschijnlijk een klein ding die ze in haar hoofd veel groter is gaan maken dan noodzakelijk was terwijl ze dat niet met mij gedeeld heeft. Ik wil dan graag weten wat dat is zodat ik er eventueel ook nog iets van kan leren. Verder wil ik deze relatie natuurlijk gewoon even op een volwassen manier beëindigen, en niet als een stel pubers. Dan is het minste dat je voor de ander kunt doen, elkaar nog één keer onder ogen komen voor een goed gesprek en om afscheid te nemen vind ik. Dan kunnen ook gelijk de financiële zaken geregeld worden. De relatie op deze manier achter me laten voelt gewoon heel erg verkeerd na alles wat we samen doorstaan hebben. Of zie ik dat verkeerd?

quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 09:40 schreef Leandra het volgende:
Hoe verliep jullie contact voor ze zo afstandelijk werd?
Heel goed en heel intiem. Meerdere keren per dag een berichte heen en weer en 's avonds voor het slapen een telefoongesprek. Verder zagen we elkaar zo'n beetje ieder weekend en vaak ook wel een doordeweekse avond. Best veel, maar precies zoals ik het graag zou willen hebben in een relatie. En dat was voor haar wederzijds, zei ze. Maar het sloeg ineens om toen onze plannen om samen een toekomst op te bouwen steeds concreter werden.

quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 09:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Exact dit. Wees maar blij dat je er nu achter komt.

En laat dit je geen tweede keer gebeuren.

Even uithuilen en doorgaan.
Bedankt! Het blijft moeilijk maar ik haal hier toch enigszins wat troost uit. Jullie hebben uiteraard gelijk.

quote:
14s.gif Op zondag 13 mei 2018 10:25 schreef Copycat het volgende:
Neuk haar beste vriendin. Dat schijnt een serieuze optie te zijn.
Als ik het echt wil dan zou ik het waarschijnlijk zelfs nog voor elkaar kunnen krijgen ook. :')

quote:
99s.gif Op zondag 13 mei 2018 10:58 schreef Cynix ® het volgende:
Op zich een herkenbaar verhaal. Maar het blijft toch raar dat iemand er een ingewikkeld dubbelleven op na houdt, terwijl hij of zij ook gewoon de relatie had kunnen beëindigen om daarna vol in de volgende te stappen. Iets achter de hand houden, voor als de nieuwe relatie tegenvalt, zou ik ook nog wel kunnen begrijpen, maar dan moet je daar ook minimaal enige energie in blijven steken.

Iemand 6 weken ontwijken klinkt niet als 'iets achter de hand willen houden'. Nou ja, misschien is er ook wel geen logica bij Borderline of een aanverwante aandoening.

Sterkte, kerel. En move on.
Dank je wel! Waarom iemand zo'n dubbelleven heeft en zo'n web van leugens ophangt zal ik ook nooit kunnen begrijpen. Het is volgens mij niet alsof ze me echt "achter de hand" wilde houden. Maar waarom ze me dan 6 weken aan het lijntje hield en me ondertussen ook nog veel geld afhandig maakte weet ik niet. Volgens mij had ze er niets mee te winnen. Behalve dan als haar doel was om mij te naaien. Dat is dus één van de vragen die ik graag beantwoordt had willen hebben. Vervelend dat jij ook al een soortgelijke ervaring hebt! Wat gebeurt dat toch vaak! Zou je eventueel behoefte hebben om het volledige verhaal (eventueel via een persoonlijk bericht) te delen?

quote:
10s.gif Op zondag 13 mei 2018 11:54 schreef AlwaysHappy het volgende:
Je spreekt jezelf continue tegen. Je geeft meerdere malen aan dat de leugens die ze vertelde wel gewoon klopten. Leugens heten leugens omdat er dingen worden verteld die niet kloppen. Of begrijp ik je nu helemaal verkeerd?

Je laat ook duidelijk weten zoveel mooie dingen meegemaakt te hebben en dat jullie relatie zo bijzonder was. Waarom? Omdat jullie een weekendje weg hadden gepland? Omdat een leugenaar van een ex zogenaamd bezig was met een huwelijksvoorstel? Jullie waren amper één jaar samen. Gevuld met leugens als ik het zo lees. Maar ja, echt een goede relatie hoor |:( Je vind dat het leven geen zin meer heeft zonder haar, omdat er zoveel moois is gedaan, maar tegelijkertijd vermeld je ook dat je niet meer terug kan denken aan die mooie dingen, omdat er nu overal een bijsmaak aan zit en het niks meer betekent voor je. Whut? :{ Wat is het nou?

En verder: vrijwel iedereen vind dat zijn of haar ex psychische problemen heeft na een break-up. Makkelijker om het daar op te gooien dan om jezelf te realiseren dat ze gewoon niet van je hield. Dat de relatie echt niet zo mooi was als dat jezelf denkt.

Als ik je verhaal zo lees zou jezelf ook wel wat gebaat zijn bij psychische hulp eigenlijk. De logica is ver te zoeken in je verhaal en jouw houding in de relatie snap ik ook niet helemaal. Alsof je totaal geen zelfvertrouwen hebt. Hoe je telkens maar weer over je heen laat lopen. En dan achteraf klagen (terwijl je tegelijkertijd vind dat jullie relatie zo mooi en fantastisch was :') ).

Blokkeer haar ook gewoon overal en ga aan jezelf werken. Beste advies wat je kan krijgen.
Ik weet dat het heel erg dubbel lijkt en zo voelt het ook. Ik zal het uit proberen te leggen. De leugens die ze vertelde leken in eerste instantie heel logisch en leken gewoon te kloppen. Totdat ik nattigheid begon te voelen omdat het allemaal wel wat té toevallig begon te worden. Toen ben ik op onderzoek uit gegaan en kwam ik erachter dat ze de laatste 6 weken dus alles bij elkaar gelogen had. Dat is wat ik bedoelde. Onze relatie was, op de laatste 6 weken na, heel intiem en we hebben heel veel mooie momenten samen meegemaakt. We hebben in bijna een jaar meer gedaan dan menig stel zou doen in 3 of 4 jaar tijd. Verder hebben we allebei de nodige tegenslagen gehad waarbij de ander gelijk klaar stond om diegene er doorheen te slepen. Het voelde allemaal heel bijzonder, en het leek van het begin af aan gewoon alsof zij "the one" was voor mij! Dat is wat ik ermee bedoelde. Volgens mij was dat wederzijds. Dat had ze in ieder geval wel tegen me gezegd. Dat maakt het extra moeilijk en lastig om te bevatten dat het zo'n bizarre wending heeft genomen.

Ik zeg ook niet dat de herinneringen niks meer voor me betekenen. Integendeel! Wat het alleen lastig maakt is dat ik er niet aan terug kan denken zonder ook gelijk aan het bedrog van de laatste tijd te denken. Dat is een heel vervelend en dubbel gevoel. Mijn houding komt vooral voort uit de hoop dat haar verhaal toch echt waar zou zijn en dat het nog weer goed zou komen. Dus dan kun je voor jezelf niet veel meer dan het maar weer te slikken omdat je anders de hele relatie weg moet gooien. Waar ik op dat moment absoluut nog niet klaar voor was. Totdat het verhaal zo gek werd dat er gewoon geen touw meer aan vast te knopen viel. Toen ben ik uiteraard wel op onderzoek uit gegaan en toen heb ik haar ook gelijk geconfronteerd.

Die psychische hulp heb ik inmiddels dus daar wordt aan gewerkt. :)

Ik hoop dat er zo wat meer logica in zit en als je vragen hebt dan hoor ik ze graag!

quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 12:21 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Jij vindt het rationeel gedrag?
Het is absoluut geen rationeel gedrag. Dat zou het zijn als ze de relatie gewoon op een normale manier beëindigd had als ze er klaar mee was.

quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:39 schreef Leandra het volgende:
Ik krijg vooral een heel erg Ven72 gevoel van het verhaal.
Verklaar jezelf nader als je wilt? Ik ben niet bekend met dat verhaal.
pi_179145322
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 22:22 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Ik wil zeggen dat:

1. je geen diagnose kan stellen als je geen psychiater bent en al helemaal niet aan de hand van een verhaal van een betrokkene

2. het totaal onzinnig is om een diagnose hierin te betrekken, het voegt niets toe, verklaard ook helemaal niets
Dat ben ik niet met je eens. Natuurlijk kun je als leek geen diagnoses stellen. Dat kan alleen een psycholoog of psychiater. Maar bepaalde gedragingen kunnen wel degelijk richting een bepaalde aandoening wijzen. Het is dan toch helemaal niet gek om een vermoeden te hebben en dat te uiten?

Verder kan een diagnose juist heel veel verklaren over waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt! Dat kan anders totaal onlogisch gedrag op een bepaalde manier toch "logisch" maken in die zin, dat het binnen een bepaalde aandoening past. Dat kan een stuk rust opleveren voor degene die het slachtoffer is van die gedragingen.
pi_179145379
Er gaat iets mis met quoten, dus daarom even zo:

TS, ik snap dat je wil snappen waarom, maar borderline hebben is geen reden om te moeten liegen. En veel mensen die liegen hebben geen borderline.

Als je dan ook nog dit schrijft:

"Als ik de stoornis borderline opzoek dan valt mijn ex voor 99% in dat plaatje. Nu is het de kunst om een eventuele volgende keer iemand met dergelijke bagage te spotten voor ik er een relatie mee aan ga."

Dan doe je jezelf tekort. En je beledigd er veel mensen mee terwijl dat nergens voor nodig is. Probeer de volgende keer iemand die niet te vertrouwen is te spotten, het maakt niet uit of die borderline heeft of niet.

Eerlijk gezegd door een borderliner. :D
pi_179145604
En dit is maar een kant van het verhaal.. wie weet laat jij van alles weg?


Btw; lijkt mij meer op bindingsangst dan iets anders, laat t maar gewoon gaan :)
pi_179145984
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:45 schreef belazerddoorex het volgende:

[..]

Dat ben ik niet met je eens. Natuurlijk kun je als leek geen diagnoses stellen. Dat kan alleen een psycholoog of psychiater. Maar bepaalde gedragingen kunnen wel degelijk richting een bepaalde aandoening wijzen. Het is dan toch helemaal niet gek om een vermoeden te hebben en dat te uiten?

Verder kan een diagnose juist heel veel verklaren over waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt! Dat kan anders totaal onlogisch gedrag op een bepaalde manier toch "logisch" maken in die zin, dat het binnen een bepaalde aandoening past. Dat kan een stuk rust opleveren voor degene die het slachtoffer is van die gedragingen.
Het probleem hier zijn echter niet de zaken die bij een aandoening passen, maar het liegen. Dit aan een diagnose koppelen is erg stigmatiserend en schaadt mensen die aan die aandoening lijden.
  maandag 14 mei 2018 @ 03:45:57 #39
477513 Sun-dried_Potato
zongedroogkloot
pi_179146048
Wees blij dat je er nu achter komt ipv dat al je al kinderen hebt oid. Sommige mensen zijn gewoon niet goed bij hun hoofd en laten een spoor van vernieling achter. Helaas is er (zeker bij vrouwen) altijd wel weer iemand die hun zielige verhalen wil geloven.

Die 1000 euro is zonde maar dat heb je alleen aan jezelf te danken. Voortaan niet meer zo dom zijn met je geld.
  maandag 14 mei 2018 @ 07:52:51 #40
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_179147355
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:42 schreef belazerddoorex het volgende:

[..]Ik overdrijf niet als ik zeg dat zij en de steun die ik van haar kreeg maandenlang het enige is geweest wat voor mij een reden was om verder te leven.
Jeetje.
quote:
ik ben nog steeds heel verliefd op haar (...) mij als een baksteen laten vallen.
Je kan er zelf ook wat van he?

Ze wil je niet meer. Ze heeft je dat weken geleden verteld maar jij accepteerde het niet. Daarna heeft ze nog 6 weken geprobeerd je gekwetste gevoelens te sparen dit smoesjes te verzinnen waardoor jullie elkaar niet konden zien maar je bleef aandringen.
Uiteindelijk zijn nu ook de laatste spullen terug vanuit beide huizen en nóg zoek je contact.
Pas maar op dat ze straks geen aangifte gaat doen!
Prrrrr
pi_179152504
Hoe oud zijn jullie of staat het ergens en heb ik er overheen gelezen?

Sterkte ts.
Ik begrijp dat je er graag wilt achterkomen hoe alles precies zit en het wilt analyseren en begrijpen, maar op een gegeven moment ...moet je loslaten. Dat is een proces.
Heb geduld met je zelf en je gevoelens. Het wordt beter.
pi_179153635
Duizend euro kan je afschrijven, doe dat ook. Verder gewoon wegblijven en dankbaar zijn dat je er nu achterkomt, en niet nadat je getrouwd bent.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator maandag 14 mei 2018 @ 14:13:20 #43
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_179153940
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:42 schreef belazerddoorex het volgende:
Vervelend dat jij ook al een soortgelijke ervaring hebt! Wat gebeurt dat toch vaak! Zou je eventueel behoefte hebben om het volledige verhaal (eventueel via een persoonlijk bericht) te delen?
Nou, ik heb het niet zélf meegemaakt, maar bedoel meer dat ik dit soort verhalen vaker heb gehoord. Het ergst lijkt me persoonlijk dat je achteraf met zoveel vragen blijft zitten. Jammer dat degene die het uitmaakt, al dan niet na vreemdgaan, er vaak dan ook helemaal klaar mee is en weinig trek meer heeft om dan nog iets uit te leggen. Eén van de voor de hand liggende verklaringen is dat je ex een ander toch aantrekkelijker of leuker vond, vervolgens ergens een 'misstapje' begaan heeft en heel goed weet dat zoiets niet zo netjes is. Dan kun je door het stof gaan en alles bekennen, maar dat vergt moed, of de ander gewoon keihard dumpen. Dat lijkt dan gemakkelijker. Ga er overigens gerust van uit dat zoiets zich gemakkelijk kan herhalen. Eens een vreemdganger, altijd een (potentiële, want bewezen) vreemdganger...

Mensen blijven rare wezens.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_179156452
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 03:21 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Het probleem hier zijn echter niet de zaken die bij een aandoening passen, maar het liegen. Dit aan een diagnose koppelen is erg stigmatiserend en schaadt mensen die aan die aandoening lijden.
Als TS merkt dat zijn ex vrijwel alle kenmerken van borderline heeft, moet dat gewoon gezegd kunnen worden.

Overigens moet je je er helemaal niet zoveel van aantrekken van wat men op een internetforum zegt. En je er helemaal niet door laten stigmatiseren of laten schaden.
pi_179159255
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:42 schreef belazerddoorex het volgende:

[..]

Bedankt. Dat denk ik bij nader inzien ook. Ze leek toch lange tijd echt wel van me gehouden te hebben maar ik heb het idee dat 1 klein ding het bij haar totaal heeft kunnen laten omslaan. Alleen wat dat dan is blijft giswerk. Niet dat ik iemand een psychische aandoening aan wil praten maar alle aanwijzingen wijzen wel in die richting. Haar jeugd, haar gedrag, bepaalde aanwijzingen in onze relatie die achteraf duidelijk werden, verhalen van anderen, enzovoort. Die wijzen (ook volgens een psycholoog die ik gesproken heb) allemaal richting een hechtingsstoornis zoals bijvoorbeeld borderline.
Natuurlijk heeft ze van je gehouden. Anders was ze de relatie echt niet aangegaan.

quote:
Ik wil best wel precies uitleggen waar ze over gelogen heeft en hoe die schuld is ontstaan, maar dat verhaal is zo specifiek dat ik dat i.v.m. de herkenbaarheid niet in het topic wil plaatsen. Ik wil het wel via een persoonlijk bericht doen als je daar behoefte aan hebt? Dan zal ik die ergens de komende dagen versturen. Het klinkt trouwens alsof jij ook ervaring hebt met dit soort mensen. Klopt dat? Ik kan je wel vertellen dat als je het hele verhaal weet, dat je het dan nog veel achterbakser en raarder zal vinden. Het is ronduit bizar. En ja volgens mij heb je wel gelijk. Ik heb vandaag de hele dag na zitten denken over je reactie. Als ik terugkijk dan vallen er wel een aantal puzzelstukjes op hun plek en had ik (met de kennis van nu) na een paar dates al wel kunnen weten dat er iets niet goed zat. Als ik de stoornis borderline opzoek dan valt mijn ex voor 99% in dat plaatje. Nu is het de kunst om een eventuele volgende keer iemand met dergelijke bagage te spotten voor ik er een relatie mee aan ga. Ik heb zeker wel mensen waar ik het hele verhaal aan kan vertellen. Familie, vrienden, een hulpverlener, enzovoort. Maar ik wilde ook graag de mening van verschillende mensen op internet weten. :)
Zelf heb ik die ervaring niet, wel ooit een leuke collega gehad waarbij ik borderline vermoedde, zij begon ook heel snel vreemd gedrag te vertonen (achterbakse roddels bij de leiding over me vertellen). Toen ben ik puur zakelijk met haar omgegaan. En is ze met haar rare gedrag (niet alleen tegen mij) snel verdwenen.

Zij was ook iemand die sensueel flirtte. Wat als man natuurlijk prettig is. Vroeg ze bijvoorbeeld of ik een borsten- of billenman ben, ik 'borsten'. Waarna ze de volgende keer bij het knuffelen haar borsten nog eens extra tegen me aan duwde. Goed, knap was ze wel. Maar emotioneel echt foute koek, ze flirtte ook met onze gezamenlijke leidinggevende.

Als ik me niet zo zakelijk opgesteld had, was het waarschijnlijk ook niets geworden, ik was ook niet haar type.

quote:
Achteraf is het misschien geen leuk persoon maar dat leek ze in het begin wel! Heel lief, meegaand, begripvol, charmant, enzovoort. Ik voelde bij haar een klik die ik nog niet eerder had gevoeld en viel dan ook als een blok voor haar, en zij andersom volgens mij ook voor mij. Daarom kan ik het ook zo moeilijk achter me laten. We hebben in bijna een jaar zo'n intieme en hechte relatie opgebouwd, zoveel tijd samen doorgebracht, en onze levens zo met elkaar verbonden, dat ik me bijna geen leven meer zonder haar kan voorstellen. We hebben allebei in die tijd ook een heel moeilijke periode doorgemaakt (die overigens los van onze relatie staat) waar we elkaar heel erg gesteund hebben en elkaar er letterlijk doorheen gesleept hebben. Ik overdrijf niet als ik zeg dat zij en de steun die ik van haar kreeg maandenlang het enige is geweest wat voor mij een reden was om verder te leven. Dat heeft onze band naar mijn gevoel alleen maar versterkt en ons dichter bij elkaar gebracht. Met andere woorden, ik ben nog steeds heel verliefd op haar. Dat zij me dan zo van het één op het andere moment kan bedriegen, me vervolgens als een baksteen kan laten vallen, en dan doorgaat met haar leven alsof er niets gebeurd is, kan ik nog steeds niet bevatten.
Het is ook beiden, ze was een leuk persoon en jullie hebben een leuke tijd gehad. Maar het is ook een persoon met serieuze problemen, vandaar dat er ook meerdere exen met soortgelijke verhalen zijn, zij kan geen relatie hebben.

quote:
Wat ik af wil sluiten, is dat er voor haar vast een reden is geweest waarom ze zich zo is gaan gedragen. Waarschijnlijk een klein ding die ze in haar hoofd veel groter is gaan maken dan noodzakelijk was terwijl ze dat niet met mij gedeeld heeft. Ik wil dan graag weten wat dat is zodat ik er eventueel ook nog iets van kan leren. Verder wil ik deze relatie natuurlijk gewoon even op een volwassen manier beëindigen, en niet als een stel pubers. Dan is het minste dat je voor de ander kunt doen, elkaar nog één keer onder ogen komen voor een goed gesprek en om afscheid te nemen vind ik. Dan kunnen ook gelijk de financiële zaken geregeld worden. De relatie op deze manier achter me laten voelt gewoon heel erg verkeerd na alles wat we samen doorstaan hebben. Of zie ik dat verkeerd?
Ik denk niet dat er een rationele reden aan te wijzen is waarom ze omsloeg. Jullie werden serieuzer en de toekomst ging een rol spelen. Je kwam te dichtbij, dus begon haar hechtingsproblematiek een rol te spelen en ging haar onderbewuste jou verstoten. Uiteindelijk haar probleem.

Ik denk dat het serieus oplossen niet meer gaat lukken. Dan wordt het alleen maar erger (krijg je nog meer roddels of gezeik, zoals een aangifte aan je broek). Probeer al je spullen terug te krijgen (of heb je die al?). En probeer haar telefoonabonnement op te zeggen, als jij die toch betaalt.

Overigens leer je er nu ook weer van. In het vervolg zal je dit soort types herkennen en ook je tijd en energie in een ander stoppen.

quote:
Heel goed en heel intiem. Meerdere keren per dag een berichte heen en weer en 's avonds voor het slapen een telefoongesprek. Verder zagen we elkaar zo'n beetje ieder weekend en vaak ook wel een doordeweekse avond. Best veel, maar precies zoals ik het graag zou willen hebben in een relatie. En dat was voor haar wederzijds, zei ze. Maar het sloeg ineens om toen onze plannen om samen een toekomst op te bouwen steeds concreter werden.
Dat dus.
pi_179161397
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 16:04 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Als TS merkt dat zijn ex vrijwel alle kenmerken van borderline heeft, moet dat gewoon gezegd kunnen worden.

Overigens moet je je er helemaal niet zoveel van aantrekken van wat men op een internetforum zegt. En je er helemaal niet door laten stigmatiseren of laten schaden.
Als TS geen professional is dan is dat nogal moeilijk vast te stellen.

Ik kan zelf prima kiezen waar ik me wel of niet iets van aantrek.
pi_179161411
Weet je zeker dat ze die traumatische jeugd niet ook uit haar duim gezogen heeft?
pi_179161420
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 18:44 schreef luxerobots het volgende:
elf heb ik die ervaring niet, wel ooit een leuke collega gehad waarbij ik borderline vermoedde, zij begon ook heel snel vreemd gedrag te vertonen (achterbakse roddels bij de leiding over me vertellen).
Wat maakt het uit of ze borderline had als dit gedrag het probleem was?
pi_179161458
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:24 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Als TS geen professional is dan is dat nogal moeilijk vast te stellen.

Ik kan zelf prima kiezen waar ik me wel of niet iets van aantrek.
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:26 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Wat maakt het uit of ze borderline had als dit gedrag het probleem was?
Laat me raden, jij hebt heel veel ruzies met mensen?
pi_179161495
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:27 schreef luxerobots het volgende:

[..]

[..]

Laat me raden, jij hebt heel veel ruzies met mensen?
Doet dat ertoe?
pi_179161526
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:29 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Doet dat ertoe?
Niets doet er toe.
pi_179161543
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:30 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Niets doet er toe.
Nou ik ben wel benieuwd naar je antwoord, wat maakt het uit of ze borderline zou hebben gehad of niet?
pi_179161575
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:30 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Nou ik ben wel benieuwd naar je antwoord, wat maakt het uit of ze borderline zou hebben gehad of niet?
Heb ik gezegd dat dat uitmaakt? Nee.

Het zou wel het een en ander verklaren.
pi_179161613
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:32 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Heb ik gezegd dat dat uitmaakt? Nee.

Het zou wel het een en ander verklaren.
Nee dat had je nog niet gezegd, daarom vroeg ik het. Je deed het echter wel zo lijken, anders heeft het geen zin om het te benoemen.

Borderline is geen verklaring voor liegen of voor roddelen. Dat staat ook niet bij de kenmerken van borderline, dat zou je kunnen weten.
pi_179161753
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:34 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Borderline is geen verklaring voor liegen of voor roddelen. Dat staat ook niet bij de kenmerken van borderline, dat zou je kunnen weten.
Nee, maar mensen met borderline vertonen wel bovengemiddeld vaak dat soort gedrag.

Dus dat is impulsiviteit en iemand geweldig vinden waarna dat heel snel omslaat, met liegen en bedriegen.
pi_179161802
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:40 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Nee, maar mensen met borderline vertonen wel bovengemiddeld vaak dat soort gedrag.


Dus dat is impulsiviteit en iemand geweldig vinden waarna dat heel snel omslaat, met liegen en bedriegen.
Kijk en dit is dus pure stigmatisering. Waar baseer je dat op? Heb je bronnen?
pi_179162021
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:43 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Kijk en dit is dus pure stigmatisering. Waar baseer je dat op? Heb je bronnen?
Natuurlijk, er is geen wetenschappelijk onderzoek over liegen en borderline. Of ze beter of meer liegen.

Maar het liegen past prima bij het zwart/wit-denken en de instabiele relaties.

En nee, niet alle borderliners zijn hetzelfde of uiten zich hetzelfde. Voel je niet zo aangesproken.
pi_179162128
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 20:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Natuurlijk, er is geen wetenschappelijk onderzoek over liegen en borderline. Of ze beter of meer liegen.

Maar het liegen past prima bij het zwart/wit-denken en de instabiele relaties.

En nee, niet alle borderliners zijn hetzelfde of uiten zich hetzelfde. Voel je niet zo aangesproken.
Ik zou niet weten waarom liegen beter bij zwart-wit denken en instabiele relaties past dan bijvoorbeeld je huidskleur. Maar bij psychiatrische aandoeningen moet dat blijkbaar wel gezegd mogen worden.

Waarom denk je dat ik me aangesproken voel?
  maandag 14 mei 2018 @ 21:04:35 #59
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179162259
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 22:22 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Ik wil zeggen dat:

1. je geen diagnose kan stellen als je geen psychiater bent en al helemaal niet aan de hand van een verhaal van een betrokkene

2. het totaal onzinnig is om een diagnose hierin te betrekken, het voegt niets toe, verklaard ook helemaal niets
Jij maakt nu de aanname dat ik op professionele grond een diagnose stel bij het gedrag van de ex van TS? Interessant, vertel me meer.
Dit snap ik ook niet.
pi_179162352
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 21:04 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Jij maakt nu de aanname dat ik op professionele grond een diagnose stel bij het gedrag van de ex van TS? Interessant, vertel me meer.
Oh nee, zeker niet. Je stelt die diagnose echt niet professioneel. Je herkend wat dingen bij iemand die je kent en roept dat maar wat. Je had ook kunnen zeggen dat het aan rood haar ligt omdat ie iemand met rood haar kent die op de ex van TS lijkt.
  maandag 14 mei 2018 @ 21:12:17 #61
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179162446
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 21:08 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Oh nee, zeker niet. Je stelt die diagnose echt niet professioneel. Je herkend wat dingen bij iemand die je kent en roept dat maar wat. Je had ook kunnen zeggen dat het aan rood haar ligt omdat ie iemand met rood haar kent die op de ex van TS lijkt.
Je maakt een boel aannames zeg, poe hé. Zal de borderline wel zijn.
Dit snap ik ook niet.
pi_179162478
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 21:12 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Je maakt een boel aannames zeg, poe hé. Zal de borderline wel zijn.
Nou, ik ben volgens mij degene die juist niet zoveel aannames maakt. En dat laatste zinnetje dat zegt dat wel weer genoeg over je. Is het zo moeilijk om te zeggen dat je misschien wat voorbarig was met je uitspraak?
  maandag 14 mei 2018 @ 21:15:56 #63
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_179162537
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 21:13 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Nou, ik ben volgens mij degene die juist niet zoveel aannames maakt. En dat laatste zinnetje dat zegt dat wel weer genoeg over je. Is het zo moeilijk om te zeggen dat je misschien wat voorbarig was met je uitspraak?
Dat zie je dan verkeerd. Nergens stel ik dat de vriendin van TS borderline heeft, jij maakt een heel lulverhaal van mijn post en begint op basis daarvan fel van leer te trekken. Ik zou daar eens aan werken als ik jou was.
Dit snap ik ook niet.
pi_179162622
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 21:15 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Dat zie je dan verkeerd. Nergens stel ik dat de vriendin van TS borderline heeft, jij maakt een heel lulverhaal van mijn post en begint op basis daarvan fel van leer te trekken. Ik zou daar eens aan werken als ik jou was.
Ik trek helemaal niet fel van leer, ik blijf heel beschaafd. Wellicht heb ik het verkeerd begrepen, ik kreeg die indruk van je posts:

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:05 schreef SebbeSwensje het volgende:
Heel herkenbaar verhaal. Borderline is een teef en niet te bevatten, laat de drang naar antwoorden los, want die ga je niet krijgen. Verder gaat het gewoon tijd kosten om hier overheen te komen.
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 18:06 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Ik heb dezelfde fout gemaakt en het is niet eens heel vreemd, als je het mij vraagt. Kansloos is het wel, dus beter direct je verlies te nemen ja.
  maandag 14 mei 2018 @ 23:55:15 #65
188880 weethetevennietmeer
Gas op de zuigers!
pi_179166734
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 07:52 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Jeetje.

[..]

Je kan er zelf ook wat van he?

Ze wil je niet meer. Ze heeft je dat weken geleden verteld maar jij accepteerde het niet. Daarna heeft ze nog 6 weken geprobeerd je gekwetste gevoelens te sparen dit smoesjes te verzinnen waardoor jullie elkaar niet konden zien maar je bleef aandringen.
Uiteindelijk zijn nu ook de laatste spullen terug vanuit beide huizen en nóg zoek je contact.
Pas maar op dat ze straks geen aangifte gaat doen!
Lekker makkelijk gezegd, dat zij gezegd heeft dat zij hem niet meer wil. Dus tuthola heeft alles verwerkt, alles en iedereen voorgelogen, en kan zonder verantwoording, lekker verder gaan. Dacht het niet hè.

Sommige mensen zijn echt knettergek, ex-tuthola van TS is er daar een van (op basis van verstrekte info), maar de mensen die haar gedrag goed praten zijn net zo erg..

Wat betreft de aangevallen persoon hier met borderline, doe even normaal en niet zo zielig met je diagnose gezwets.

Denk eerder dat de ex van TS bindingsangst heeft en zich geen raad meer wist met de situatie, dus ging ze in de "negeermodus", lekker makkelijk..

Vervelend TS, zet haar uit je hoofd, ga verder met je eigen leven. Mocht ze ooit terug komen, niet op ingaan en wegsturen!
pi_179166973
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 23:55 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Wat betreft de aangevallen persoon hier met borderline, doe even normaal en niet zo zielig met je diagnose gezwets.
Heb je het over mij? Op de eerste plaats voel ik mij niet aangevallen. Normaal doen boeit me niet, en ik zie mezelf echt niet als zielig.

Weet je wat een hoop gelul is? Gezeik over bindingsangst. Ze liegt, dat is het probleem. Klaar.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 00:22:09 #67
188880 weethetevennietmeer
Gas op de zuigers!
pi_179167075
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 00:14 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Heb je het over mij? Op de eerste plaats voel ik mij niet aangevallen. Normaal doen boeit me niet, en ik zie mezelf echt niet als zielig.

Weet je wat een hoop gelul is? Gezeik over bindingsangst. Ze liegt, dat is het probleem. Klaar.
Je reacties zijn zielig, ik zeg niet dat jij dat bent. Heb je al vaker zo zien reageren op iemand met een diagnose / stoornis of hoe je het ook wil noemen. Schijnbaar een gevoelige snaar ofzo.

Ze liegt inderdaad, is gewoon kutgedrag. Dat mensen dat soort gedrag recht proberen te praten is net zo erg.
pi_179167369
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 00:22 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Je reacties zijn zielig, ik zeg niet dat jij dat bent. Heb je al vaker zo zien reageren op iemand met een diagnose / stoornis of hoe je het ook wil noemen. Schijnbaar een gevoelige snaar ofzo.

Ze liegt inderdaad, is gewoon kutgedrag. Dat mensen dat soort gedrag recht proberen te praten is net zo erg.
Ik vind het zielig dat je op die manier moet reageren op mijn posts. Geen idee wat je verder bedoeld met mij zien reageren op iemand met een diagnose of stoornis.

En de enige mensen die het gedrag van die dame proberen recht te praten zijn mensen die beginnen over borderline of bindingsangst. Want dan is liegen beter te snappen of zo? Onzin.
pi_179188699
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:55 schreef Raskolnikow het volgende:
Er gaat iets mis met quoten, dus daarom even zo:

TS, ik snap dat je wil snappen waarom, maar borderline hebben is geen reden om te moeten liegen. En veel mensen die liegen hebben geen borderline.

Als je dan ook nog dit schrijft:

"Als ik de stoornis borderline opzoek dan valt mijn ex voor 99% in dat plaatje. Nu is het de kunst om een eventuele volgende keer iemand met dergelijke bagage te spotten voor ik er een relatie mee aan ga."

Dan doe je jezelf tekort. En je beledigd er veel mensen mee terwijl dat nergens voor nodig is. Probeer de volgende keer iemand die niet te vertrouwen is te spotten, het maakt niet uit of die borderline heeft of niet.

Eerlijk gezegd door een borderliner. :D
Het is niet mijn bedoeling om mensen over één kam te scheren of om ze te beledigen, dus sorry daarvoor. Het is wel zo dat bepaalde manieren van gedragen makkelijk veroorzaakt kunnen worden door een aandoening. Ik denk persoonlijk dat je je iets te snel aangevallen voelt. Mensen met borderline kunnen heel zwart-wit denken zoals iemand anders ook al aangaf. En van daaruit, (al dan niet bewust) allerlei leugens gaan verzinnen. Zoek de verhalen op, er staan er genoeg op internet. Dat zegt genoeg lijkt me. Iedere persoon verschilt, aandoening of niet. Dat jij niet liegt is heel goed van je, maar dat wil niet zeggen dat er niet leugenaars niet bovengemiddeld vertegenwoordigd zijn bij de mensen met borderline. Dat zou een heel aantal puzzelstukjes op hun plek laten vallen dus vandaar dat ik ermee kwam.

quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 01:43 schreef MrsBlairWaldorf het volgende:
En dit is maar een kant van het verhaal.. wie weet laat jij van alles weg?

Btw; lijkt mij meer op bindingsangst dan iets anders, laat t maar gewoon gaan :)
Dat weet je inderdaad niet. Ik laat niks weg, maar ik ben natuurlijk net zo min te vertrouwen als elke ander persoon op internet dus ik snap je reactie wel. Bindingsangst zou ook goed kunnen inderdaad.

quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 03:45 schreef Sun-dried_Potato het volgende:
Wees blij dat je er nu achter komt ipv dat al je al kinderen hebt oid. Sommige mensen zijn gewoon niet goed bij hun hoofd en laten een spoor van vernieling achter. Helaas is er (zeker bij vrouwen) altijd wel weer iemand die hun zielige verhalen wil geloven.

Die 1000 euro is zonde maar dat heb je alleen aan jezelf te danken. Voortaan niet meer zo dom zijn met je geld.
Dat is zeker waar. Ook dat mensen in haar omgeving haar verhaal gelijk voor waar aannemen heb ik gemerkt. Er was maar 1 persoon uit haar vriendengroep (waar ik zelf inmiddels ook mee bevriend was) die zelf contact opnam om mijn kant van het verhaal te horen. Hij schrok ook behoorlijk van wat ik hem vertelde. In dit geval schijnt het dus ook zo te zijn dat ze vaker dit soort dingen geflikt heeft in eerdere relaties. Dat maakt het voor mij niet heel veel makkelijker want ik mis haar (de persoon die ze voor de leugens was) nog steeds enorm. Maar het geeft in ieder geval deels antwoord op mijn vraag. Wat betreft dat geld, ja je hebt gelijk. Ik was naïef en vertrouwde haar volledig. Achteraf had ik daar iets voorzichtiger mee moeten zijn maar dat zal ik meenemen in een eventuele volgende relatie.

quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 07:52 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Jeetje.

[..]

Je kan er zelf ook wat van he?

Ze wil je niet meer. Ze heeft je dat weken geleden verteld maar jij accepteerde het niet. Daarna heeft ze nog 6 weken geprobeerd je gekwetste gevoelens te sparen dit smoesjes te verzinnen waardoor jullie elkaar niet konden zien maar je bleef aandringen.
Uiteindelijk zijn nu ook de laatste spullen terug vanuit beide huizen en nóg zoek je contact.
Pas maar op dat ze straks geen aangifte gaat doen!
Ik vind deze post nogal provocerend en zelf kwetsend. Waar kan ik zelf ook wat van? En waarop baseer je dat ze me verteld heeft dan ze me niet meer moet? Dat heeft ze niet en dat valt nergens uit op te maken. Tuurlijk zoek ik contact want ik krijg nog een flink bedrag van haar (belangrijker dan de spullen) en ik heb geen afsluiting gehad. Gek hè? Als ze aangifte wilt doen dan doet ze dat maar. Ze heeft geen poot om op te staan want ik stalk haar niet. Ik zoek alleen op een vriendelijke manier contact.

quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 13:19 schreef velden het volgende:
Hoe oud zijn jullie of staat het ergens en heb ik er overheen gelezen?

Sterkte ts.
Ik begrijp dat je er graag wilt achterkomen hoe alles precies zit en het wilt analyseren en begrijpen, maar op een gegeven moment ...moet je loslaten. Dat is een proces.
Heb geduld met je zelf en je gevoelens. Het wordt beter.
Dat staat nergens, maar we zijn allebei half in de twintig. Ik zal het inderdaad moeten laten gaan maar na alles is dat nogal lastig. Ik hou nog steeds van haar en haar nooit weer kunnen zien doet me heel veel pijn. Ik ben een persoon die daar niet de makkelijkste in is. Dat zal ik eerlijk toegeven. Ik zal het tijd moeten geven inderdaad. Heel veel tijd. Heel erg bedankt in ieder geval voor je reactie!

Voor nu ga ik slapen, de wekker gaat weer vroeg. Op de rest ga ik morgen in! In ieder geval alvast bedankt voor de reacties.
pi_179188884
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 01:07 schreef belazerddoorex het volgende:
Ik denk persoonlijk dat je je iets te snel aangevallen voelt.
Ik voel me niet aangevallen. En de verhalen die je vind op internet zijn echt niet representatief. Dat is de stigmatisering waar ik het over heb. En daar is er nu weer eentje bijgekomen.

Maar goed, ik zal niet je hele topic kapen met een discussie over vooroordelen en stigmatisering. Je zegt dat er puzzelstukjes op hun plek vallen, ik neem aan dat je daar dan iets aan hebt? Een vergoeilijking of verzachtende omstandigheid of zo, geen idee. Sterkte ermee in ieder geval.
pi_179191184
Vreemd is dat heh dat je dan nog van iemand houdt
Sommige mensen kunnen doordat ze achter iets ergs van iemand komen in 1 klap zonder liefde en verlangens voor diegene zijn, dat zou ik ook wel willen.

[ Bericht 68% gewijzigd door velden op 16-05-2018 20:20:37 ]
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:18:11 #72
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_179202561
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 01:07 schreef belazerddoorex het volgende:

[..]

Ik vind deze post nogal provocerend en zelf kwetsend. Waar kan ik zelf ook wat van? En waarop baseer je dat ze me verteld heeft dan ze me niet meer moet? Dat heeft ze niet en dat valt nergens uit op te maken. Tuurlijk zoek ik contact want ik krijg nog een flink bedrag van haar (belangrijker dan de spullen) en ik heb geen afsluiting gehad. Gek hè? Als ze aangifte wilt doen dan doet ze dat maar. Ze heeft geen poot om op te staan want ik stalk haar niet. Ik zoek alleen op een vriendelijke manier contact.
.
Je kunt er wat van om drama te maken.
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 16:39 schreef belazerddoorex het volgende:
(...) iedere keer was er een excuus waardoor we elkaar zogezegd niet konden zien. Ze belde iedere keer als we af zouden spreken een paar uur van tevoren af met weer één of andere smoes (...) en me daarmee ruim 6 weken aan het lijntje heeft gehouden.
(...) Ik heb haar toen via een berichtje mede gedeeld dat ik er achter was gekomen dat ze gelogen had. Dit omdat er persoonlijk of via telefoon geen contact met haar te krijgen was.
(...) Uiteindelijk was ik het natuurlijk helemaal zat dus ben ik naar haar huis toe gereden om verhaal te halen, mijn spullen te halen, en die van haar terug te brengen. Ondanks dat ze me vertelde dat ze daar op dat moment niet was. Het verraste mij ook niet toen ik haar daar toch aantrof maar ze wilde me absoluut niet te woord staan.
(...) Naderhand heb ik haar nog een berichtje gestuurd met de vraag waarom dit op deze manier moest en wat voor redenen ze had om zo tegen me te liegen. De enige reactie die ik daarop kreeg was dat ze er klaar mee was en geen enkel contact meer wilde, waarna ze me overal op heeft geblokkeerd.
(...) een week of 3 later zat ik nog steeds flink in de knoop door de hele gang van zaken dus ik besloot om haar een brief te sturen in de hoop dat ze genoeg afgekoeld was om me dan wel te woord te willen staan en een afsluitend gesprek zou willen voeren.
(...), dat ze op geen enkele wijze contact wilde hebben en dat ze vervolgstappen zou ondernemen als ik dat wel zou doen!
(...)Ze heeft zelfs haar Facebook verwijderd, en haar telefoonnummer en e-mail adres veranderd om mij te ontlopen!
(...) Het voelt alsof mijn hele leven geen enkele zin meer heeft nu ik haar kwijt ben.

Klinkt mij griezelig. Dat ze je moet terugbetalen lijkt me logisch. Verder moet ze niks.
Prrrrr
pi_179207153
db2.gif
pi_179207193
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 23:55 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

Lekker makkelijk gezegd, dat zij gezegd heeft dat zij hem niet meer wil. Dus tuthola heeft alles verwerkt, alles en iedereen voorgelogen, en kan zonder verantwoording, lekker verder gaan. Dacht het niet hè.

Sommige mensen zijn echt knettergek, ex-tuthola van TS is er daar een van (op basis van verstrekte info), maar de mensen die haar gedrag goed praten zijn net zo erg..

Wat betreft de aangevallen persoon hier met borderline, doe even normaal en niet zo zielig met je diagnose gezwets.

Denk eerder dat de ex van TS bindingsangst heeft en zich geen raad meer wist met de situatie, dus ging ze in de "negeermodus", lekker makkelijk..

Vervelend TS, zet haar uit je hoofd, ga verder met je eigen leven. Mocht ze ooit terug komen, niet op ingaan en wegsturen!
Dit dus. mrspoeZ, doe niet zo raar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')