abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179089609
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo allemaal,

Ik ben al jaren last van klachten aan mijn kies en ben daarvoor diverse keren naar de tandarts, mondhygieniste en zelfs parodontoloog geweest. Soms in de veronderstelling dat de kies getrokken moet worden. Ik mis er al wat, want door knarsen zijn er barsten in de wortels gekomen: dan is de kies niet meer te redden.

Ik heb er nu nog twee in de rechterhelft van mijn bovenkaak. Als de betreffende kies niet meer te redden valt, wordt het moeilijk eten. Maar de tandarts vond op de foto de kies er goed uitzien en wilde die niet trekken. Pijn wordt veroorzaakt door knarsen en er is duidelijk een verdiepte pocket te zien.

Ik voel dit zelf in mijn mond ook. Ik heb vaak een rommelig gevoel wat doortrekt naar mijn oor. Mijn gevoel vertelt me dat er vuil diep in die pocket zit. Als het tandvlees een beetje ontstoken is, zwelt het en kan ik er met een ragertje onmogelijk bijkomen. Als tandvlees ontstoken is en pijn doet, zou je verwachten dat het behoorlijk gaat bloeden. Dat is dan juist goed. Het is ff doorbijten en pijnlijk, maar als het vuil daarna weg is, is de ontsteking vaak na een paar uur al behoorlijk afgenomen.

Maar bij mij bloed het niet. Het lijkt bij mij dat eerst de oppervlakkige tandvlees weg moet zijn. Als dat wat meer ontspannen is, kan ik er wel onderdoor met een ragertje of stokertje en dan bloedt het wel best veel. Ik heb dat gedoopt in O7-mondwater. Door het gepeuter in mijn mond, raakt het tandvlees zelf ook beschadigd en ook daardoor gaat het bloeden. Maar het rommelige gevoel en de druk neemt wel af. Maar ik kan niet in de hoekjes komen, terwijl voor mijn idee de ontsteking daar het ergst is.

Ik heb altijd last van 'gerommel' in mijn oor. Soms neemt dat toe en gaat het behoorlijk pijn doen. Mijn kaakbot is dan ontstoken en het tandvlees, voor diep in de hoekjes. De kies doet geen pijn. Het is denk ook geen wortelpuntontsteking.

~~~~~~~~

Wat mij heel erg frustreert, is dat de tandarts zegt "het ligt niet aan de kies" en de mobdhygienist "parodontitis hoort geen pijn te doen".

Afgelopen week had de mondhygieniste het voor het eerst goed uitgespoeld. Het deed behoorlijk pijn, vooral die hoekjes binnen het tandvlees. Ze zei "ik ben niet veel vuil tegengekomen, ik betwijfel zeer sterk of het parodontitis is." Ik merkte toch een paar uur daarna dat het geholpen heeft. Het onrustige gerommel was er niet meer.

Mijn idee is dat het wel degelijk parodontitis is. De tandarts zegt dat door het knarsen de kaakzenuw overbelast raakt. Dus ik denk dat die twee factoren maken dat ik er zoveel last van heb. Voor het knarsen moet ik een splint dragen. Maar parodontitis is niet na n keer weg. Wat ik erover gelezen heb, is dat ongeveer twee weken lang dit elke dag door de mobdhygientiste gereinigd moet worden. Als dat niet helpt, moet een parodontoloog het tandvlees opensnijden om het eronder te kunnen reinigen.

~~~~~~~~

Ik moet verdomme zelf alles uitzoeken om erachter te komen wat ik mogelijk kan hebben. Anders blijf ik ermee rondlopen. Ik heb vaak genoeg maar gewoon aangenomen dat ik mij te druk maak en de tandarts mondhygieniste maar moet geloven. Maar dat houdt dus uiteindelijk in dat het op den duur weer opvlamt.

~~~~~~~~

Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt?
pi_179091711
Nee, en ik ben ook geen tandarts, maar je schrijft wel dat je veel aan tandenknarsen doet.
Kan je niet een of ander zacht gebitje in doen als je slaapt zodat je tanden niet te veel belast worden?
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_179092366
81MqbZcsogL._SL1500_.jpg

Misschien is een waterflosser een oplossing voor je?
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
pi_179092495
registreer om deze reclame te verbergen
Een nachtbeugeltje is een slim plan tegen het knarsen. Mij kostte zo’n ding ongeveer 70 (voor mij is ie om m’n tanden recht te houden). Is een bezoek aan de endontoloog wat voor je?
pi_179093859
Die waterflosser heb ik sinds kort. Ik ga hem hopelijk vanavond nog proberen.

Ik heb de tandarts al gemaild woensdag maar nog geen antwoord gekregen. Ik ga maandag maar eens opnieuw bellen. Ik hoop dat het niet nodig is, maar als ik er niet uitkom, denk ik dat de kaakchirurg het beste is.

Door dat knarsen en de gebarsten wortels heb ik in het verleden ook jarenlang met een wortelpuntontsteking rondgelopen. Vaak zie je dat op de rntgenfoto als een zwarte punt bij de wortel, maar bij mij was dat niet zo. Ik was toen ook bij meerdere tandartsen geweest, maar die zagen niks. Ook toen vlamden de klachten op dat ik niet meer kon doen alsof er niks aan de hand is en uiteindelijk ging het ook niet meer over.

Ik was toen zonder doorverwijzing naar de kaakchirurg gegaan en hij accepteerde dat gelukkig. En hij zag aan de foto's van de tandarts direct dat het een wortelpunt-ontsteking was door naar het omringende weefsel te kijken
pi_179095116
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 20:14 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Die waterflosser heb ik sinds kort. Ik ga hem hopelijk vanavond nog proberen.
Prima ding. Ik gebruik 'm dagelijks en heb een stuk minder last van m'n tandvlees. En natuurlijk voorzichtig poetsen 2x daags.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')