abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:30:34 #1
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_179063028
registreer om deze reclame te verbergen
Tientallen doden en vermisten na damdoorbraak Kenia

In Kenia heeft de doorbraak van een dam het leven aan tientallen mensen gekost. Er zijn zeker 38 doden, andere berichten melden al 41 doden. Tientallen mensen worden vermist.

De Patel-dam in de plaats Solai brak door na weken van hevige regenval. De verwoesting en het verlies aan mensenlevens zijn groot, volgens de gouverneur van Nakuru. Getuigen vertelden dat ze een harde knal hoorden, voor een enorme watergolf zo'n twee kilometer land overspoelde. Honderden huizen in twee dorpen zijn door het water vernield, de precieze omvang van de verwoesting is nog niet duidelijk.

Het getroffen gebied ligt zo'n 150 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Nairobi. Volgens het Rode Kruis zijn 39 mensen gered. De zoektocht naar overlevenden wordt bemoeilijkt doordat wegen zijn overspoeld.

Veronica Wanjiku Ngigi overleefde de vloedgolf. Ze was aan het werk op haar theeplantage, toen haar schoondochter naar haar toesnelde en zei dat ze een plek hogerop moest zoeken. "Het was een zee van water. Mijn buurman is dood gegaan toen het water door de muren van zijn huis brak. Hij was blind, dus hij kon niet rennen," vertelt Ngigi aan persbureau Reuters. Ook haar andere buurman overleed. "Al onze huizen zijn verwoest."

De Patel-dam is van een privaat landbouwbedrijf in Solai, meldt de BBC. De onderneming heeft nog twee dammen gebouwd. De waterreservoirs moeten de akkers van water voorzien. De overheid onderzoekt nu of het bedrijf een vergunning voor de bouw had heeft hoe de andere twee dammen eraan toe zijn.

De verwachting is dat het tot het eind van de maand blijft regenen.

https://nos.nl/artikel/22(...)doorbraak-kenia.html
Staring at the sea
Staring at the sand
  donderdag 10 mei 2018 @ 14:32:09 #2
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')