Klacht lijkt me duidelijk; synthetische vanille .....quote:Volgens de Britse Telegraph gaat de specerij momenteel een beetje ten onder aan zijn eigen succes. Door een toenemende vraag naar ’echte vanille’, in plaats van synthetische varianten, ontstaan er tekorten aan de altijd al prijzige specerij.
Ook spelen problemen in hét land van de vanille – Madagaskar – een grote rol. Daar zijn oogsten verloren gegaan door natuurrampen en ook onrust in het land draagt bij aan minder aanbod. En dus gaan de prijzen enorm omhoog.
Duurder dan zilver
De verkoopprijs van vanillestokjes zou met 500 procent gestegen zijn naar zo’n 500 euro per kilo. Ter vergelijking schrijft de Britse nieuwssite dat zilver inmiddels goedkoper is, met 393 euro per kilo.
Uit het assortiment
IJsverkopers vertellen dat ze noodgedwongen het vanille-ijs uit hun assortiment hebben gehaald. Maar leg maar eens uit dat de meest standaard smaak niet meer te verkrijgen is... „Mensen denken dat we een grapje maken!”, klaagt verkoopster Julie Fisher.
Na saffraan is vanille de duurste specerij. Het gebruiken van synthetische vanille zou een alternatief kunnen bieden – al gaat dat compleet in tegen de trend van een voorkeur voor ambachtelijk, ’echt’ eten met orginele, pure smaken ...
Ja een beetje een fatsoenlijke zweep betaal je je scheel aan inderdaadquote:
Daarom is het ook zo populair, en daarom zou het gemis groot zijn.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 17:27 schreef oranjevogel1 het volgende:
Vanille.Dat is de smaak van saaie burgermensen.
Echt duur ja.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 16:57 schreef FlippingCoin het volgende:
En saffraan vanille ijs is lekker.![]()
Echt.
Gelukkig zijn saaie burgermensen makkelijk migreerbaar naar andere saaieburgermensproducten. Derhalve zal het gemis niet van lange duur zijn. Verder is dit de schuld van China, dat ineens westerse producten is gaan consumeren.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 17:46 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Daarom is het ook zo populair, en daarom zou het gemis groot zijn.
Die Chinezen gooien maar Ve-tsin ofzo in hun ijs. Wij verneuken hun gerechten toch ook om aan lokale smaak te voldoen.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 17:52 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Gelukkig zijn saaie burgermensen makkelijk migreerbaar naar andere saaieburgermensproducten. Derhalve zal het gemis niet van lange duur zijn. Verder is dit de schuld van China, dat ineens westerse producten is gaan consumeren.
Ja, maar localisatie wordt daar niet elitair genoeg bevonden. Ze vinden het daar beter om de buikgriep van westers voedsel op te lopen, dan gezien te worden als een pauper.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 18:03 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Die Chinezen gooien maar Ve-tsin ofzo in hun ijs. Wij verneuken hun gerechten toch ook om aan lokale smaak te voldoen..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |