FOK!forum / Culinesse à gogo / What's for dinner tonight? Chicken Run!
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 11:45
En daar zijn we weer.
Ik ga een lekkere malse kipschotel klaarmaken. Maar ik weet niet hoe het eindigt. Laten we hopen op het goede.

We beginnen met het kipgedeelte.
Gekocht van de slager. Gekozen voor bouten, lekker vet, want dat is bij dit gerecht belangrijk.

r107qh.jpg

Ik begin nu al met een voorbereiding. Kip in het bakje en ik giet er cola overheen.

Klotsklotsklotsklots.
vpfcw0.jpg

Flink wat ketjap manis erbij en een paar scheuten zout in de cola!
s58d3c.jpg

Afdekken en dan gaat de bak een paar uur de koelkast weer in. Over een paar uur draai ik de bouten even om.
2qs2b69.jpg

Tot vanmiddag!
Levi01zaterdag 5 mei 2018 @ 11:54
TVP
Geraltzaterdag 5 mei 2018 @ 11:55
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken? :@
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:02
Jaaaaa :)
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:04
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:55 schreef Geralt het volgende:
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken? :@
De cola is een soort marinade om de kip malser te maken.
Vanmiddag ga ik de kippenren in elkaar zetten en het snijwerk doen. Aardappeltjes, het grondwerk, komen hier om de hoek kijken.
Geraltzaterdag 5 mei 2018 @ 12:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 12:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De cola is een soort marinade om de kip malser te maken.
Met bier kan toch ook? :+
quote:
Vanmiddag ga ik de kippenren in elkaar zetten en het snijwerk doen. Aardappeltjes, het grondwerk, komen hier om de hoek kijken.
Tvp :9
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:45 schreef Sigaartje het volgende:

Afdekken en dan gaat de bak een paar uur de koelkast weer in. Over een paar uur draai ik de bouten even om.
Ik heb speciaal daarvoor een rol pedaalemmerzakjes. Als je die dan goed strak dichtknoopt, zonder lucht erin, dan kun je alles tegelijk in de marinade wegzetten. Hoef je niet te keren. En het scheelt afwas .
En ik ben dan nog cheap-asseriger, ik probeer dan op de marinade te besparen en niet meer dan noodzakelijk te maken en mbv knikkers euh te zorgen dat alles "onder staat". Halverwege moeten keren vind ik niks.

39044977315_6fcfdf5c61_z.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 05-05-2018 12:12:58 ]
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:29
In feite kan er niet zo heel veel mis gaan met dit gerecht.
Lucky_Strikezaterdag 5 mei 2018 @ 13:21
*O*

Is het Run of Ren? Moet ik de TT wijzigen?
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 13:23
De kippebouten zijn rustig aan het bijkomen in de koelkast badend in cola en ketjap, niet wetend dat ze straks naar de hel gaan.

Ondertussen genieten wij van een opkikkerend muziekje.

Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 13:24
Kan dit ook met Dr Pepper?
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 13:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
*O*

Is het Run of Ren? Moet ik de TT wijzigen?
Hou het maar op Run :D
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 15:36
Hoe staat het met de rennende kip? :)
FlippingCoinzaterdag 5 mei 2018 @ 15:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 12:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb speciaal daarvoor een rol pedaalemmerzakjes. Als je die dan goed strak dichtknoopt, zonder lucht erin, dan kun je alles tegelijk in de marinade wegzetten. Hoef je niet te keren. En het scheelt afwas .
En ik ben dan nog cheap-asseriger, ik probeer dan op de marinade te besparen en niet meer dan noodzakelijk te maken en mbv knikkers euh te zorgen dat alles "onder staat". Halverwege moeten keren vind ik niks.

[ afbeelding ]
Goede tip thanks. ^O^
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 15:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:36 schreef Divje het volgende:
Hoe staat het met de rennende kip? :)
Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.
Goed dat je het zegt, even omdraaien.
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 15:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:51 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.
Goed dat je het zegt, even omdraaien.
Ja daar doelde ik op :P
FlippingCoinzaterdag 5 mei 2018 @ 16:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:51 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd.
Goed dat je het zegt, even omdraaien.
Pics :9~
#ANONIEMzaterdag 5 mei 2018 @ 16:17
Is het al vanmiddag? Etenstijd?

[ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2018 16:18:55 ]
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 16:21
Zit nu met een heel erg koud pilsje buiten. ;)
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:21 schreef Sigaartje het volgende:
Zit nu met een heel erg koud pilsje buiten. ;)
Lekker, geniet er van. Zolang je je fans maar niet vergeet O+
KingRolandzaterdag 5 mei 2018 @ 17:49
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:55 schreef Geralt het volgende:
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken? :@
:') haten op coca cola

+1 voor de coca cola :)
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 17:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:25 schreef Divje het volgende:

[..]

Lekker, geniet er van. Zolang je je fans maar niet vergeet O+
Zeker niet. Ik zo starten met de voorbereidingen.
Graf..Coudenhove..Kalergizaterdag 5 mei 2018 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:23 schreef Sigaartje het volgende:
De kippebouten zijn rustig aan het bijkomen in de koelkast badend in cola en ketjap, niet wetend dat ze straks naar de hel gaan.

Ondertussen genieten wij van een opkikkerend muziekje.

^O^ B-)

Ik zet ook vaak een muziekje op tijdens het koken wel zo relaxed :7

[ Bericht 4% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 05-05-2018 18:04:08 ]
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 18:27
Handen wassen en...

Ik begin met de knoflook.
29li8ft.jpg

Ik peuter hier zes teentjes uit
29li8ft.jpg

Velletje eraf halen en puntjes eraf snijden en in plakjes snijden. (niet met je eigen teen doen)
wje1hg.jpg

En klaar
99mlww.jpg

Handen wassen, pfoe, dat ruikt.

En dan is het nu de beurt aan de.... aardappeltjes.
5eheag.jpg
Ludachristzaterdag 5 mei 2018 @ 18:49
Tvp!
Amazaterdag 5 mei 2018 @ 18:51
Hoe laat kunnen we aanschuiven?
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 18:51
Aardappeltjes in het vergiet, afspoelen met koud water en dan gaan borstelen. Ik heb een nieuw borsteltje gekocht, kon geen ander krijgen, als ik er mee klaar ben gooi ik die in een pan, zodat ik weet dat die niet is voor het huishouden.
9sthyh.jpg
Aardappeltje doormidden snijden.

En klaar
23vbya.jpg
Toch weel veel.

Nu ga ik kruiden.
Beetje zout (niet veel), beetje chili (gewoon een wolkje eroverheen) en tijm en rozemarijn, voor de smaak.

2dnw91.jpg

Zo, die kunnen even opzij.

En dan gaan we nu de kippenren bouwen. :{
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 19:00
Tot nog toe allemaal goeie smaakcombinaties. ^O^
Kijken op dat zo blijft. Geen maggi. })
nogeenoudebekendezaterdag 5 mei 2018 @ 19:18
It's Tool Time!
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:26
Dat ding daar moet daar in die schaal! ;(
2r7u6xd.jpg
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:26
Hij moet erin
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:32
Gelukt!!
2n8afsy.jpg

En nu bakpapier over de vloer en gaatjes prikken.
vdilhc.jpg

En dan gaan we voer voor de kip erop leggen
vxk86v.jpg
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:34
_O_
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:39
Alle aardappeltjes er op gelegd.
2akjq54.jpg
En waar is de kip?

Ah daar ben je! Was de cola lekker?
14bdyu.jpg
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:44
Zo mensen, even wat chili poeder, wat zout en basilicum over onze lieve kippetjes. O+
2wmhnac.jpg
(helemaal inwrijven, onder en beneden)

Nu het tweede rooster op het kippenhok, omgekeerd. Op de bak dus met de aardappeltjes. Er zitten gaatjes in en die gaatjes vul ik op met de gesneden knoflook. ^O^
esrzna.jpg
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 19:53
Ik zet de oven alvast op 200 graden
280skmc.jpg

en de kip gaat op het hok.
2afirgi.jpg

Bij 200 graden gaat het hele zaakje voor een half uur in de oven.
Het vet van de braadstukken gaat smelten en druipt langs de knoflook op de aardappels.

Ik heb de aardappels ook op een verhoogd roostertje gezet, anders gaan ze zwemmen, en dat willen we niet.

Alleen is het afwachten hoeveel vet er uit de kip komt, dat verschilt.
Levi01zaterdag 5 mei 2018 @ 19:57
Hoe kom je eigenlijk bij die naam?
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 19:57 schreef Levi01 het volgende:
Hoe kom je eigenlijk bij die naam?
Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.
Levi01zaterdag 5 mei 2018 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.
:D
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 20:00
Even testen
1zspe0.jpg

Oei, wat is hij zacht.
Mjum, maar nog niet gaar, nog wel een tijdje erbij.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 20:10
Oeps, tegenvallertje.

Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip.
Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden.
160 graden, poging van een half uur.

Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant.
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:10 schreef Sigaartje het volgende:
Oeps, tegenvallertje.

Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip.
Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden.
160 graden, poging van een half uur.

Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant.
Ik zou nu voor een uurtje gaan ja, in totaal.
Je kunt een los vel alufolie los op de kip leggen. Dat helpt tegen verbranden, terwijl het wel gewoon doorgaart.
Lunatiekzaterdag 5 mei 2018 @ 20:14
Vraag: in het vorige topic (de nasi dacht ik) discussie over suiker in de ketjap. Dat maakt bij zoveel cola toch niet meer uit, of wel?

Ik vind dat hok wel spectaculair en dit lijkt mij ook een prima bbq gerecht. :Y)
Lucky_Strikezaterdag 5 mei 2018 @ 20:22
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op.
Guanabanazaterdag 5 mei 2018 @ 20:25
:B
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 21:06
De kip is werkelijk formidabel! Verrukkelijk!!
De aardappeltjes, hmm, wel goed gekruid. Maar de kip valt bijna van het bot.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 21:07
Aardappels geen herhaling waard.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op.
eh, die kon ik niet krijgen.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 21:12
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel.
potjecremezaterdag 5 mei 2018 @ 21:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:12 schreef Sigaartje het volgende:
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel.
Hier op het forum heb ik ooit een lekkere colakip recept vandaan gehaald. Ik doe zelf meer kruiden in de marinade.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 21:16
11bi4v7.jpg
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:16 schreef Sigaartje het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes?

Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu?
Molozaterdag 5 mei 2018 @ 21:28
Zou eten ^O^
Postbus100zaterdag 5 mei 2018 @ 21:44
Colakip _O_
nogeenoudebekendezondag 6 mei 2018 @ 09:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!
Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes?

Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu?
Ik vermoed dat het wat veel volume was voor zo'n kleine oven.
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 09:52
quote:
7s.gif Op zondag 6 mei 2018 09:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Ik vermoed dat het wat veel volume was voor zo'n kleine oven.
Dat denk ik ook.
Sigaartjezondag 6 mei 2018 @ 09:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!
Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes?

Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu?
Hmmm, het was het net niet. De kruidenkeuze was goed, maar ik moet me een beetje inhouden met tijm en rozemarijn, dat had ik al eerder bij zout en chilipoeder gedaan. Met chilipoeder vergis je vrij snel. Met zout is het zo: beter te weinig dan te veel. Het is al snel te veel.
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 15:22
_O_
renwandinsdag 8 mei 2018 @ 15:44
_O_ _O_
Sorellawoensdag 9 mei 2018 @ 20:09
O waarom heb ik dit gemist ?
Misschien de aardappeltjes 6 minuten voorkoken de volgende keer sigaartje ? Ik vind het toch altijd al lang duren voordat rauwe aardappeltjes uit de oven gaar zijn. Vlees is gaar, aardappeltjes nog niet ;(
praadjewoensdag 9 mei 2018 @ 21:10
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 20:09 schreef Sorella het volgende:
O waarom heb ik dit gemist ?
Misschien de aardappeltjes 6 minuten voorkoken de volgende keer sigaartje ? Ik vind het toch altijd al lang duren voordat rauwe aardappeltjes uit de oven gaar zijn. Vlees is gaar, aardappeltjes nog niet ;(
Goede tip!