Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 11:45 |
En daar zijn we weer. Ik ga een lekkere malse kipschotel klaarmaken. Maar ik weet niet hoe het eindigt. Laten we hopen op het goede. We beginnen met het kipgedeelte. Gekocht van de slager. Gekozen voor bouten, lekker vet, want dat is bij dit gerecht belangrijk. ![]() Ik begin nu al met een voorbereiding. Kip in het bakje en ik giet er cola overheen. Klotsklotsklotsklots. ![]() Flink wat ketjap manis erbij en een paar scheuten zout in de cola! ![]() Afdekken en dan gaat de bak een paar uur de koelkast weer in. Over een paar uur draai ik de bouten even om. ![]() Tot vanmiddag! | |
Levi01 | zaterdag 5 mei 2018 @ 11:54 |
TVP | |
Geralt | zaterdag 5 mei 2018 @ 11:55 |
Cola? Had je dan niet beter gewoon Schultenbrau kunnen pakken? ![]() | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:02 |
Jaaaaa ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:04 |
De cola is een soort marinade om de kip malser te maken. Vanmiddag ga ik de kippenren in elkaar zetten en het snijwerk doen. Aardappeltjes, het grondwerk, komen hier om de hoek kijken. | |
Geralt | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:05 |
Met bier kan toch ook? ![]() Tvp ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:05 |
Ik heb speciaal daarvoor een rol pedaalemmerzakjes. Als je die dan goed strak dichtknoopt, zonder lucht erin, dan kun je alles tegelijk in de marinade wegzetten. Hoef je niet te keren. En het scheelt afwas . En ik ben dan nog cheap-asseriger, ik probeer dan op de marinade te besparen en niet meer dan noodzakelijk te maken en mbv knikkers euh te zorgen dat alles "onder staat". Halverwege moeten keren vind ik niks. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 05-05-2018 12:12:58 ] | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 12:29 |
In feite kan er niet zo heel veel mis gaan met dit gerecht. | |
Lucky_Strike | zaterdag 5 mei 2018 @ 13:21 |
![]() Is het Run of Ren? Moet ik de TT wijzigen? | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 13:23 |
De kippebouten zijn rustig aan het bijkomen in de koelkast badend in cola en ketjap, niet wetend dat ze straks naar de hel gaan. Ondertussen genieten wij van een opkikkerend muziekje. | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 13:24 |
Kan dit ook met Dr Pepper? | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 13:27 |
Hou het maar op Run ![]() | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 15:36 |
Hoe staat het met de rennende kip? ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 5 mei 2018 @ 15:36 |
Goede tip thanks. ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 15:51 |
Ga ik straks mee beginnen. Het is nog geen etenstijd. Goed dat je het zegt, even omdraaien. | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 15:54 |
Ja daar doelde ik op ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:00 |
Pics ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:17 |
Is het al vanmiddag? Etenstijd? [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2018 16:18:55 ] | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:21 |
Zit nu met een heel erg koud pilsje buiten. ![]() | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 16:25 |
Lekker, geniet er van. Zolang je je fans maar niet vergeet ![]() | |
KingRoland | zaterdag 5 mei 2018 @ 17:49 |
![]() +1 voor de coca cola ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 17:50 |
Zeker niet. Ik zo starten met de voorbereidingen. | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zaterdag 5 mei 2018 @ 17:52 |
![]() ![]() Ik zet ook vaak een muziekje op tijdens het koken wel zo relaxed ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Graf..Coudenhove..Kalergi op 05-05-2018 18:04:08 ] | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 18:27 |
Handen wassen en... Ik begin met de knoflook. ![]() Ik peuter hier zes teentjes uit ![]() Velletje eraf halen en puntjes eraf snijden en in plakjes snijden. (niet met je eigen teen doen) ![]() En klaar ![]() Handen wassen, pfoe, dat ruikt. En dan is het nu de beurt aan de.... aardappeltjes. ![]() | |
Ludachrist | zaterdag 5 mei 2018 @ 18:49 |
Tvp! | |
Ama | zaterdag 5 mei 2018 @ 18:51 |
Hoe laat kunnen we aanschuiven? | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 18:51 |
Aardappeltjes in het vergiet, afspoelen met koud water en dan gaan borstelen. Ik heb een nieuw borsteltje gekocht, kon geen ander krijgen, als ik er mee klaar ben gooi ik die in een pan, zodat ik weet dat die niet is voor het huishouden.![]() Aardappeltje doormidden snijden. En klaar ![]() Toch weel veel. Nu ga ik kruiden. Beetje zout (niet veel), beetje chili (gewoon een wolkje eroverheen) en tijm en rozemarijn, voor de smaak. ![]() Zo, die kunnen even opzij. En dan gaan we nu de kippenren bouwen. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:00 |
Tot nog toe allemaal goeie smaakcombinaties. ![]() Kijken op dat zo blijft. Geen maggi. ![]() | |
nogeenoudebekende | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:18 |
It's Tool Time! | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:26 |
Dat ding daar moet daar in die schaal! ![]() ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:26 |
Hij moet erin | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:32 |
Gelukt!!![]() En nu bakpapier over de vloer en gaatjes prikken. ![]() En dan gaan we voer voor de kip erop leggen ![]() | |
Divje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:34 |
![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:39 |
Alle aardappeltjes er op gelegd.![]() En waar is de kip? Ah daar ben je! Was de cola lekker? ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:44 |
Zo mensen, even wat chili poeder, wat zout en basilicum over onze lieve kippetjes. ![]() ![]() (helemaal inwrijven, onder en beneden) Nu het tweede rooster op het kippenhok, omgekeerd. Op de bak dus met de aardappeltjes. Er zitten gaatjes in en die gaatjes vul ik op met de gesneden knoflook. ![]() ![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:53 |
Ik zet de oven alvast op 200 graden![]() en de kip gaat op het hok. ![]() Bij 200 graden gaat het hele zaakje voor een half uur in de oven. Het vet van de braadstukken gaat smelten en druipt langs de knoflook op de aardappels. Ik heb de aardappels ook op een verhoogd roostertje gezet, anders gaan ze zwemmen, en dat willen we niet. Alleen is het afwachten hoeveel vet er uit de kip komt, dat verschilt. | |
Levi01 | zaterdag 5 mei 2018 @ 19:57 |
Hoe kom je eigenlijk bij die naam? | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:00 |
Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen. | |
Levi01 | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:00 |
![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:00 |
Even testen![]() Oei, wat is hij zacht. Mjum, maar nog niet gaar, nog wel een tijdje erbij. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:10 |
Oeps, tegenvallertje. Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip. Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden. 160 graden, poging van een half uur. Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant. | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:12 |
Ik zou nu voor een uurtje gaan ja, in totaal. Je kunt een los vel alufolie los op de kip leggen. Dat helpt tegen verbranden, terwijl het wel gewoon doorgaart. | |
Lunatiek | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:14 |
Vraag: in het vorige topic (de nasi dacht ik) discussie over suiker in de ketjap. Dat maakt bij zoveel cola toch niet meer uit, of wel? Ik vind dat hok wel spectaculair en dit lijkt mij ook een prima bbq gerecht. ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:22 |
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op. | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 20:25 |
![]() | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:06 |
De kip is werkelijk formidabel! Verrukkelijk!! De aardappeltjes, hmm, wel goed gekruid. Maar de kip valt bijna van het bot. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:07 |
Aardappels geen herhaling waard. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:11 |
eh, die kon ik niet krijgen. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:12 |
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel. | |
potjecreme | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:14 |
Hier op het forum heb ik ooit een lekkere colakip recept vandaan gehaald. Ik doe zelf meer kruiden in de marinade. | |
Sigaartje | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:16 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:27 |
Ziet er lekker uit! Wat vond je niet goed aan de aardappeltjes? Volgende keer de aardappeltjes misschien toch op metaal "bakken" en niet afdekken met zo'n dikke schaal met kip? Te weinig directe hitte nu? | |
Molo | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:28 |
Zou eten ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 5 mei 2018 @ 21:44 |
Colakip ![]() | |
nogeenoudebekende | zondag 6 mei 2018 @ 09:47 |
Ik vermoed dat het wat veel volume was voor zo'n kleine oven. | |
Sigaartje | zondag 6 mei 2018 @ 09:52 |
Dat denk ik ook. | |
Sigaartje | zondag 6 mei 2018 @ 09:55 |
Hmmm, het was het net niet. De kruidenkeuze was goed, maar ik moet me een beetje inhouden met tijm en rozemarijn, dat had ik al eerder bij zout en chilipoeder gedaan. Met chilipoeder vergis je vrij snel. Met zout is het zo: beter te weinig dan te veel. Het is al snel te veel. | |
praadje | dinsdag 8 mei 2018 @ 15:22 |
![]() | |
renwan | dinsdag 8 mei 2018 @ 15:44 |
![]() ![]() | |
Sorella | woensdag 9 mei 2018 @ 20:09 |
O waarom heb ik dit gemist ? Misschien de aardappeltjes 6 minuten voorkoken de volgende keer sigaartje ? Ik vind het toch altijd al lang duren voordat rauwe aardappeltjes uit de oven gaar zijn. Vlees is gaar, aardappeltjes nog niet ![]() | |
praadje | woensdag 9 mei 2018 @ 21:10 |
Goede tip! |