abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  roze zaterdag 5 mei 2018 @ 18:51:03 #26
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_178956869
Hoe laat kunnen we aanschuiven?
Your beauty never ever scared me.
pi_178956878
Aardappeltjes in het vergiet, afspoelen met koud water en dan gaan borstelen. Ik heb een nieuw borsteltje gekocht, kon geen ander krijgen, als ik er mee klaar ben gooi ik die in een pan, zodat ik weet dat die niet is voor het huishouden.

Aardappeltje doormidden snijden.

En klaar

Toch weel veel.

Nu ga ik kruiden.
Beetje zout (niet veel), beetje chili (gewoon een wolkje eroverheen) en tijm en rozemarijn, voor de smaak.



Zo, die kunnen even opzij.

En dan gaan we nu de kippenren bouwen. :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 19:00:40 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178956966
Tot nog toe allemaal goeie smaakcombinaties. ^O^
Kijken op dat zo blijft. Geen maggi. })
  zaterdag 5 mei 2018 @ 19:18:46 #29
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_178957169
It's Tool Time!
And so is the past
pi_178957291
Dat ding daar moet daar in die schaal! ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957300
Hij moet erin
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957392
Gelukt!!


En nu bakpapier over de vloer en gaatjes prikken.


En dan gaan we voer voor de kip erop leggen
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 19:34:00 #33
269692 Divje
brr brr patapim
pi_178957421
_O_
oh ah toma toma vem vem vem vem
pi_178957489
Alle aardappeltjes er op gelegd.

En waar is de kip?

Ah daar ben je! Was de cola lekker?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957549
Zo mensen, even wat chili poeder, wat zout en basilicum over onze lieve kippetjes. O+

(helemaal inwrijven, onder en beneden)

Nu het tweede rooster op het kippenhok, omgekeerd. Op de bak dus met de aardappeltjes. Er zitten gaatjes in en die gaatjes vul ik op met de gesneden knoflook. ^O^
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957653
Ik zet de oven alvast op 200 graden


en de kip gaat op het hok.


Bij 200 graden gaat het hele zaakje voor een half uur in de oven.
Het vet van de braadstukken gaat smelten en druipt langs de knoflook op de aardappels.

Ik heb de aardappels ook op een verhoogd roostertje gezet, anders gaan ze zwemmen, en dat willen we niet.

Alleen is het afwachten hoeveel vet er uit de kip komt, dat verschilt.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957716
Hoe kom je eigenlijk bij die naam?
pi_178957773
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 19:57 schreef Levi01 het volgende:
Hoe kom je eigenlijk bij die naam?
Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957777
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zelf verzonnen, omdat het op een kippenbatterij lijkt met twee verdiepingen.
:D
pi_178957781
Even testen


Oei, wat is hij zacht.
Mjum, maar nog niet gaar, nog wel een tijdje erbij.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178957935
Oeps, tegenvallertje.

Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip.
Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden.
160 graden, poging van een half uur.

Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:12:40 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178957980
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:10 schreef Sigaartje het volgende:
Oeps, tegenvallertje.

Na een half uur is de boel nog lang niet gaar. De aardappeltjes niet en ook niet de kip.
Ik ga over naar semi-slow-cooking om de boel niet te laten verbranden.
160 graden, poging van een half uur.

Trouwens de kruiden zijn perfect proef ik, maar de zout is aan de flauwe kant.
Ik zou nu voor een uurtje gaan ja, in totaal.
Je kunt een los vel alufolie los op de kip leggen. Dat helpt tegen verbranden, terwijl het wel gewoon doorgaart.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:14:46 #43
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_178958019
Vraag: in het vorige topic (de nasi dacht ik) discussie over suiker in de ketjap. Dat maakt bij zoveel cola toch niet meer uit, of wel?

Ik vind dat hok wel spectaculair en dit lijkt mij ook een prima bbq gerecht. :Y)
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:22:43 #44
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_178958228
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op.
Spoilers!
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:25:52 #45
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_178958319
:B
Koel en donker bewaren
pi_178959357
De kip is werkelijk formidabel! Verrukkelijk!!
De aardappeltjes, hmm, wel goed gekruid. Maar de kip valt bijna van het bot.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178959370
Aardappels geen herhaling waard.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178959476
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sigaar, ik heb een prangende vraag. Waarom gebruik je niet de rechthoekige grillschaal waar de roostertjes in horen? Je hebt er vast een goed antwoord op.
eh, die kon ik niet krijgen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178959495
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_178959530
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:12 schreef Sigaartje het volgende:
Wauw, die kip is erg lekker zeg. Superzacht. Geen woord teveel gezecht wat ze op internet vertellen over colakip. De cola proef je niet terug, de ketjap wel.
Hier op het forum heb ik ooit een lekkere colakip recept vandaan gehaald. Ik doe zelf meer kruiden in de marinade.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')