abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 15 april 2019 @ 07:01:39 #126
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_186225771
Vandaag begint de rechtszaak. :)

quote:
Rechtszaak van start in Praag: hoeveel jaar cel krijgen de Nederlandse ‘oberschoppers?’

Na twaalf maanden voorarrest staan Armin en Arash N. uit Den Haag vandaag en morgen in Praag terecht voor het molesteren van een ober. Een straf ontlopen lijkt onmogelijk, maar focussen op wat er precies is gebeurd, kán de ‘oberschoppers’ iets helpen. De advocaat van Mirek vraagt zich vooral af: waar blijft de aangeboden financiële hulp?


Hij zal erbij zijn, vandaag: ober Mirek, het slachtoffer van de razende aanval van broers Armin en Arash. ,,En hij gaat gebruik maken van zijn spreekrecht,” zegt zijn advocaat Michal Marini. ,,Maar of dat in de rechtszaal zal zijn of vanuit een aparte ruimte, weten we nog niet. Waarschijnlijk dat laatste, want het is heel zwaar om een paar meter van zijn aanvallers te staan. Mireks leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij heeft psychologische hulp. En net weer een operatie, omdat een plaat in zijn gezicht afstoot.”

Je kunt er op verschillende manieren naar kijken, die vechtpartij op het Plein voor restaurant Polpo van 21 april 2018: poging moord, zegt de Tsjechische justitie. De ober was al gevallen voordat Armin en Arash schofterig hard op hem inslaan en -schoppen. Ze moesten weten dat ze hem konden doodslaan. Maximaal 18 jaar cel hangt de broers dan boven het hoofd.

Het juridisch minder zware ‘poging doodslag’ klinkt gevoelsmatig logischer: dat het allemaal in een opwelling gebeurde en dat er geen moment van bezinning mogelijk was. En dan kan het ook nog uitdraaien op zware mishandeling. Maar het feit dat ober Mirek drie dagen in coma lag en bijna dood was, brengt Armin en Arash in een lastig parket. ,,Poging moord of poging doodslag, het maakt ons niet eens zoveel uit,” zegt Marini. ,,Wij vragen ons vooral af: waar blijft die financiële compensatie die de daders beloofd hebben? Hun vader is bij me geweest om excuses te maken. Ze hebben een excuusbrief geschreven. We hebben Mireks bankrekeningnummer gestuurd, maar is er nul binnengekomen. Ja, ze wilden kinderopvang voor z'n zoon betalen: ik heb ze verteld dat kinderopvang in Tsjechië gratis is.”

Ontkennen

Wie de beroemde videobeelden van het gevecht ziet, krijgt een naar gevoel van de enorme klappen en schoppen die Armin en Arash in hun razernij uitdelen. Ontkennen heeft weinig zin. In een interview met ad.nl ging de gespierde sportinstructeur diep voor het stof: hij had meer gedronken dan hij normaal drinkt (de broers vierden met vijf kameraden het vrijgezellenfeest van een vriend). Toen kwam die ruzie met die obers, de plotselinge woede, het zwart voor de ogen... en twee dagen later zaten ze in de cel.

Nu de juridische strijd voor de deur staat, focussen Armin, Arash en hun twee advocaten op wat er precíes is gebeurd. Armins advocaat Martin Vlcek legt uit waarom: poging moord omzetten in poging doodslag of zware mishandeling is het doel. En daarvoor hoopt de advocaat de komende dagen een nieuwe expert te mogen inzetten: een dokter die beaamt dat de zware verwondingen van ober Mirek ook veroorzaakt kunnen zijn door de keiharde smak die hij maakte toen hij werd getackeld. En die tackle kwam niet van Armin of Arash.

,,Hij werd getackeld toen hij zelf de aanval koos terwijl hij toen nog niet was geslagen,” zegt Vlcek. Want hoewel vijf getuigen in het restaurant hebben verklaard dat er werd gescholden en gespuugd toen de mannen gevraagd werd het restaurant te verlaten (ze zaten met eigen drank aan een gereserveerde tafel), was er binnen nog geen klap uitgedeeld. Het eerste fysieke contact is buiten, als de manager van het restaurant een van de Nederlanders een duw geeft, juist degene die probeert te sussen. Die man is Ali, die bij politie Amsterdam werkt. Ondanks dat hij niet wordt vervolgd, kwam hij door het incident wel in problemen op zijn werk. Ook Ali ging er na het incident immers vandoor en verleende geen hulp aan Mirek.

Advocaat Marini van Mirek vindt het funny, de plotselinge focus van de verdediging op Mireks val. ,,In al hun verklaringen heb ik daar nooit iets over gehoord en nu voor de rechtszaak duikt het op. Maar ik ben geen dokter, de experts moeten erover oordelen.”

Dat laatste gaat hoogstwaarschijnlijk gebeuren. Om die reden zal de behandeling van de zaak deze week niet worden voltooid. De broers zullen worden gehoord, Mirek zal waarschijnlijk inspreken, maar de strafeis en het oordeel van de rechter komen - zoals het er nu naar uitziet - over een aantal weken. Wanneer precies, is nog onduidelijk.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  maandag 15 april 2019 @ 07:28:36 #127
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_186225942
Sluit die eencelligen maar lekker lang op.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 15 april 2019 @ 07:39:25 #128
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_186226025
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2019 07:28 schreef Perrin het volgende:
Sluit die eencelligen maar lekker lang op.
Ik ben inmiddels overleden
  Moderator maandag 15 april 2019 @ 12:51:29 #129
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_186230197
quote:
Na Arash verhaalt ook Armin over de ‘vrij ruwe wijze’ waarop twee leden van de vriendgroep de deur werden gewezen in het restaurant. Ook volgens hem heeft de manager de eerste duw uitgedeeld. ,,Daarna gebeurde er van alles’’, aldus Armin. Hij zou onbewust zijn vrienden hebben willen beschermen. De groep vlucht en neemt de wijk naar Berlijn. Na anderhalve dag keerden ze, zich niet bewust van de toestand van de ober, terug naar Praag. ,,Anders waren we niet teruggegaan’’, aldus Armin.
Wát? Dus als ze wisten hoe beroerd die ober er aan toe was zouden ze het hazenpad hebben gekozen? :') Dat lijkt me niet echt snugger om te vermelden in de rechtszaak _O-
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Spellchecker maandag 15 april 2019 @ 12:59:04 #130
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_186230361
quote:
10s.gif Op maandag 15 april 2019 12:51 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Wát? Dus als ze wisten hoe beroerd die ober er aan toe was zouden ze het hazenpad hebben gekozen? :') Dat lijkt me niet echt snugger om te vermelden in de rechtszaak _O-
Dat zijn ze ook niet. Teveel klappen op hun kop gehad in de boksschool waarschijnlijk.
pi_186231163
Behandeling vd mishandeling vd dag voor de dag vh kopschoppen is geweest. Zie geenstijl. Dit zijn gewoon ordinaire asociale immorele vrouwonvriendelijke islamitische ruziezoekers. Hoop echt dat ze gewoon 15 jaar krijgen ofzo. Geen toegevoegde waarde aan de maatschappij.
pi_186231957
Ik zou nu ook spijt hebben als k elke nacht anaal gepenetreerd zou worden door een dikke tsjech die vlad heet :D
  dinsdag 16 april 2019 @ 09:56:40 #133
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_186247001
Is er al bekend op welke termijn de eisen en uitspraak zullen volgen?
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_186248020
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 09:56 schreef Drekkoning het volgende:
Is er al bekend op welke termijn de eisen en uitspraak zullen volgen?
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 16-04-2019 om 10:56:23 Zoals het er nu naar uitziet doet de rechtbank uitspraak op 30 april. Meteen nadat de officier van justitie een eis formuleert. In Nederland zit er doorgaans 2 weken tussen de eis en het oordeel van de rechtbank. #oberschopper reageer retweet
pi_186248153
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 11:07 schreef Jemoederniet het volgende:

[..]

SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 16-04-2019 om 10:56:23 Zoals het er nu naar uitziet doet de rechtbank uitspraak op 30 april. Meteen nadat de officier van justitie een eis formuleert. In Nederland zit er doorgaans 2 weken tussen de eis en het oordeel van de rechtbank. #oberschopper reageer retweet
Niks mis mee.
  dinsdag 16 april 2019 @ 11:20:37 #136
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_186248208
Het zal je baan maar zijn, zoveel mogelijk twijfel zaaien om zoveel mogelijk straf af te snoepen van mensen. Het gaat dan om technische randzaken en foefjes en niet om de kern. De kern is dat deze gasten een weerloze man zwaar hebben mishandeld en daarbij zijn doorgegaan. Op welk moment daarbij verwondingen zijn ontstaan is eigenlijk niet zo relevant. Dat soort overwegingen maken zij zelf namelijk helemaal niet.
pi_186248662
quote:
Mares vertelt hoe de mannen aan een gereserveerde tafel hun eigen bier dronken en niet weg wilden gaan, toen hen dat gevraagd werd. In plaats daarvan stonden ze op en riepen ‘racisten’. Bij de scheldkanonnade die ontstond, werd op Mares gespuugd. Hij zegt te hebben geduwd, omdat hij bang dat de mannen terug zouden komen. Hij kan zich verder weinig herinneren.

In het restaurant waren ook kinderen en hij was bang voor escalatie. De Nederlanders zouden ook tegen gasten hebben geroepen dat Tsjechen racisten zijn. De groep liet zich echter niet tegenhouden, waarna het voltallige personeel zich tegen hen keerde. Gezinnen met kinderen werden in allerijl van het terras gehaald. De zaak liep op alle fronten uit de hand. Armin en Arash speelden daarbij de hoofdrol.

De nacht voor de vechtpartij zou Armin betrokken zijn geweest bij een ander incident in de stad. Twee vrouwen zeggen in nachtclub James Dean door hem te zijn betast. Een vriend van de dames kreeg klappen van de Hagenaar, toen hij voor hen opkwam. Een tatoeage op Armins arm wijst hem aan als de dader. Zijn broer Arash heeft met deze zaak niets van doen.
https://www.ad.nl/buitenl(...)n-racisten~a8f25138/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 16 april 2019 @ 12:45:53 #138
471637 TomStall
I buried Joey
pi_186249384
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2019 13:41 schreef SOG het volgende:
Behandeling vd mishandeling vd dag voor de dag vh kopschoppen is geweest. Zie geenstijl. Dit zijn gewoon ordinaire asociale immorele vrouwonvriendelijke islamitische ruziezoekers. Hoop echt dat ze gewoon 15 jaar krijgen ofzo. Geen toegevoegde waarde aan de maatschappij.
Precies. En nu huilie huilie doen. Opflikkeren die gasten.
pi_186249445
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 11:56 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Typisch, meteen de racisme kaart trekken. Maar ik neem het ze niet kwalijk, dat is de cultuur waarin ze opgroeien, ze zijn altijd het slachtoffer en alles is racisme gezien de politiek correcte cultuur die Nederland gijzelt.
pi_186511635
Vandaag weer verder.

@Wereldgozer
pi_186511650
Tante Belleman ratelt lekker door
  dinsdag 30 april 2019 @ 09:51:38 #142
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186511882
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 11:20 schreef Richestorags het volgende:
Het zal je baan maar zijn, zoveel mogelijk twijfel zaaien om zoveel mogelijk straf af te snoepen van mensen. Het gaat dan om technische randzaken en foefjes en niet om de kern. De kern is dat deze gasten een weerloze man zwaar hebben mishandeld en daarbij zijn doorgegaan. Op welk moment daarbij verwondingen zijn ontstaan is eigenlijk niet zo relevant. Dat soort overwegingen maken zij zelf namelijk helemaal niet.
Je bedoeld advocaten? Je kan het ook zien als mensen die gaten in de wet vinden zodat deze gedicht kunnen worden ;)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_186512697
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:40 schreef Wereldgozer het volgende:
Tante Belleman ratelt lekker door
SaskiaBelleman twitterde op dinsdag 30-04-2019 om 10:34:23 Ja, weet je wat? Laten we de schandpaal maar meteen weer invoeren. U piept echt anders als u zelf in een verdachtenbankje terechtkomt. En zeg niet dat dat u niet overkomt. U moest eens weten hoe makkelijk dat kan gebeuren. https://t.co/Pk55a8LCfC reageer retweet
oO< oO< oO< oO< oO< oO< oO<
pi_186513233
Hebben ze de rechter ook al voor racist uitgemaakt?
  dinsdag 30 april 2019 @ 11:20:52 #145
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_186513348
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 11:11 schreef Nober het volgende:
Hebben ze de rechter ook al voor racist uitgemaakt?
dat zal pas gebeuren als de rechter uitspraak doet
  Moderator dinsdag 30 april 2019 @ 12:46:12 #146
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_186515136
Vast al aan bod gekomen hoor, maar is er een uitleveringsverdrag? Met andere woorden ; Gaan ze hun straf straks in Nederland uitzitten?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Spellchecker dinsdag 30 april 2019 @ 12:55:54 #147
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_186515369
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 09:40 schreef Wereldgozer het volgende:
Tante Belleman ratelt lekker door
Iemand zegt "ze zitten er niet voor hun zweetvoeten" :D
pi_186515480
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:25 schreef Hathor het volgende:

[..]

Het kan in ieder geval niet goed zijn. Ik heb ook ooit een gast gekend wiens hele leven draaide om spiermassa, en die nam dus ook allerlei pillen en injecties en die had soms ook van die vreemde woede uitbarstingen, terwijl het doorgaans een hele bescheiden gast was. Geen idee of het door die dope komt, maar het zou me in ieder geval niet verbazen. Het zou ook die tegenstrijdige reacties van die mensen die de sportschoolhouder kennen kunnen verklaren, een paar mensen beweren dat het een hele kalme voorbeeldige sportinstructeur is, terwijl anderen weer zeggen dat ie soms flink door het lint kon gaan met slikken en zuipen. En als je dan in groepsverband een weekendje uit bent met gelijkgestemden krijg je vanzelf dat haantjesgedrag na een paar glaasjes, met dit als resultaat. Het kan best zijn dat het normaal gesproken een hele rustige gast is zonder strafblad, maar iets in hem is er toch behoorlijk geknapt dat weekend waardoor het plotseling een bloeddorstig monster werd, en dat zou dus zomaar zo'n cocktail van dope en alcohol kunnen zijn.
Dat wordt een taakstrafje dus :G
  dinsdag 30 april 2019 @ 13:03:39 #149
482973 dagobertE6
ducktales, w00t
pi_186515513
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2019 12:48 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Typisch, meteen de racisme kaart trekken. Maar ik neem het ze niet kwalijk, dat is de cultuur waarin ze opgroeien, ze zijn altijd het slachtoffer en alles is racisme gezien de politiek correcte cultuur die Nederland gijzelt.
Snap je de ironie in je post wel? :')
  Spellchecker dinsdag 30 april 2019 @ 13:04:23 #150
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')