abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178909065
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*


sxup7Iz.jpg


Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.

[ Bericht 9% gewijzigd door littledrummergirl op 03-05-2018 11:05:24 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178909077
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 10:06 schreef Flav het volgende:
Helaas wordt soms de doorslaapmodus door onbekende reden uitgezet. Dan wilt hij weer drinken midden in de nacht :') We zijn nu van 02:00 naar 04:00 geschoven met het klotsje melk.
Nog even doorschuiven en hij zit weer in het ritme.
dat is hier ook af en toe, paar weken doorslapen, dan ineens weer twee keer met honger wakker worden, dan weer naar een voeding en dan ist vaak weer over 8)7. Hij zal t dan wel weer even nodig hebben denk ik dan maar. Wij bewegen (soms enigszins mokkend :') mee).

Tolstoi, ik zat te denken, zou je lampje in de nacht juist weer niet teveel prikkels geven voor je kleine? Wij doen meestal vrijwel alles stil en in het schemerdonker, zodra er bijv een speelgoedje of lampje verschijnt gaat de kapitein "aan". Geen idee of t bij jullie ook zo werkt hoor. Iig wel fijn dat het s'avonds werkt *O* en nu doorzetten ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178909298
Wij hebben een soortgelijk apparaat hier Tolstoj, maar was hier helaas geen succes. Ik vind het licht wat eruit komt overigens wel heel rustig, dus heb niet het idee dat ze er wakker door worden/blijven.

Wat een groei mini! Van kleine baby naar nu al een mini mensje!

Wij hadden twee doorslapers *O* alleen jammer van wat kort gemopper s nachts waardoor het voor ons nog geen doorslaapnacht was, maar het is al heel fijn als je er niet uit hoeft.

En verder wordt hier nu het hele huis doorgeschoven met de armen. Ze trokken gisteren samen de lade onder de box leeg en Em probeert continu bij de PlayStation te komen en FIFA eruit te halen. Zelfs gebarricadeerd met voedingskussen komt ze er nog bij om dan ondeugend te gaan lachen als ik haar naam roep. Dat gaat nog wat worden...

En Em ging gisteren ook zelf zitten! Waarschijnlijk een toevalstreffer want ze kan nog amper los zitten.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178909338
registreer om deze reclame te verbergen
Dat ‘aan’ gaan vind ik ook het nadeel van nachtelijke poepluiers. Die kan ik niet negeren, dus is meneer dan compleet wakker.

Hier gaan beide jongens tussen 7 en 8 naar bed toe. M. krijgt dan nog een fles om 22.30-23.00 en dan slaapt hij. Tegenwoordig tot 4.00, dan volgt er een krijspartij tot 4.45 en slaapt hij verder tot 7.00 8)7
Vriend is dan wel echt zo’n praktische man en gaat dan allerlei dingen verzinnen die er mis zijn. Volgens mij is het een faaaaaaaaase.

M. begint eenkennig te worden. Als hij mij of vriend ziet is hij compleet gelukkig. Behalve gisteren toen hij me op mijn werk zag, toen moest hij steeds brullen. Zo van: wat doet die moeder hier ineens?
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:29:58 #5
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_178911190
Dat is gewoon een dreumes, Mini! Hier ook naar het cb geweest, 3150 gram, nu 12 weken oud :) tweede vaccinatie erin, was even brullen maar ze heeft er verder geen last van gehad. En nu komt het: vanacht om 00:00 een fles, en daarna pas om 6 uur weer. Omg. Hopelijk blijft dit zo :D

LeSage, zo herkenbaar. Als O. huilt dan zoekt manlief naarstig naar oorzaken en oplossingen. Hij kan er niet tegen. Ik ben er iets berustender in, troost haar en wacht tot het voorbij is. Je komt er niet altijd achter wat er loos is.
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:55:06 #6
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178911826
Twaalf weken alweer Aventura, wat gaat dat hard! :o Fijn dat ze lekker groeit en slaapt O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:56:23 #7
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178911861
registreer om deze reclame te verbergen
Bellenblaasding gehaald. Straks O. eens in de tuin zetten en kijken of -ie tot bubbels grijpen te porren is. :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178912213
Nou Aventura, ik denk dat er vaak ‘niets’ aan de hand is. Gewoon niet kunnen slapen ofzo.

Bellenblaas is op dit moment de lievelings van peuter. Iets minder van mij, want als hij zo’n potje vindt draait hij het open en giet alle sop over zich heen :|W
pi_178912862
Mini, wat een goede stats! S. was bij 4 maanden net 200 gram lichter dan jouw O. 2 kleine reusjes O+
En die foto's, wat een heerlijk ventje en wat een verschil hè in 4 maanden tijd!
Ik vind het echt tof om te zien hoe jij leuke dingen bedenkt! Bellenblaas vergeet ik elke keer te kopen, ook maar eens doen dit weekend :D

Waar het lampje van is weet ik niet, het was een kraamcadeau. Doos heb ik helaas ook al weggedaan. Het is een hondje denk ik (paars en blauw/groen gekleurd) met in zijn hoofd allemaal sterretjes, waarmee dan in verschillende kleuren de sterretjes en pootafdrukken geprojecteerd worden.

PKM, je hebt gelijk hoor dat man ook wel eens een nachtshift mag doen. Maar tot nu toe was mijn oplossing steeds de borst en die heeft man dan weer niet :P Ik word ook sneller wakker dan hem.

Ik denk dat het handigheidje van man vooral is dat hij rustig is. Mijn stressniveau gaat erg omhoog als het bedtijd is, wordt dan altijd wat gespannen. Dat komt vooral doordat het de afgelopen 5-6 weken zo kut ging.
De laatste dagen lukte echter bij hem het middagslaapje ook niet meer....

Dezelfde man, het zal toch niet :o :+ De mijne ligt 's nachts gewoon naast me, dus het zal meevallen :P :P

Flav, dat klinkt wel lief en wat een goede nachten!

Adrian, ook al zo'n goede slaper, wat fijn!

LDG, dat van die teveel prikkels 's nachts door dat lampje heb ik ook al zitten denken. Ik weet ook niet of dat lampje nu het doorslaggevende ding is of mijn afwezigheid naast het bed.
S. valt wel in slaap terwijl het lampje nog brandt, dus dan zou ik denken dat het hem niet wakker houdt.... Maar 's nachts misschien wel?? Ik wil in ieder geval de komende nachten wel zo doorgaan en niet elke nacht iets anders proberen, maar ik houd het wel in mijn achterhoofd.
Ik heb wel het idee dat ie wakkerder wordt al er gepraat wordt, daarom was ik vannacht ook een beetje boos op manlief :)

FF, een zittende Em, wat goed!

LeSage, dat is ook de reden dat ik gestopt ben met 's nachts verschonen, tenzij doorgelekt of poepluier natuurlijk.

Aventura, wat fijn dat O. zo goed gegroeid is! Hoe gaat het nu met jou?
pi_178913051
Bijna vergeten, S. heeft zijn eerste slaapje op zijn eigen kamertje gedaan. Manlief bracht hem naar bed omdat ik helemaal zenuwachtig was :@

Wat ik me afvraag: als zijn middagslaapje nu weer niet lukt, zouden jullie dan dat ritueel met dat lampje en bij hem zitten gaan proberen? Of dat bewaren voor de avonden/nachten?
Ik denk dat manlief hem dan liever uit bed haalt als ie niet wil gaan slapen (maar wel moe is). Nu denk ik dat het misschien handig is om bij alle slaapjes die niet willen lukken hetzelfde ritueel te hanteren?

We zijn het trouwens ook weleens eens met elkaar hoor :+
pi_178914969
Mini, wat een reusje inderdaad, hij gaat heel goed op je voeding zeg :o C is een maand ouder en weegt 6780 en 64 cm
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_178915076
Whoah, Mini, wat groeit O. lekker!

Aventura, wat fijn om te lezen dat ze goed groeit. Alweer drie kilo, dat is vast een enorm verschil met d'r geboortegewicht? En een goede nacht, ook wel prettig!
pi_178915532
Fijn om te lezen Aventura! Groeit mooi! :)

Wauw mini haha! M. is 1 dag ouder en woog 2 weken geleden 2 kilo lichter :')

Adrian ik moest heel hard lachen om je kdv verhaal met huuuurgh _O-

Goed bezig TolStoi! Hoe ging dat eerste dutje? Ik vond de 1e 1/2/3 nachten wennen maar ik vind het nu wel prettig dat ie op z’n eigen kamer slaapt en hij geloof ik ook wel :)

Lemijn hoe is het aan zee? Als het net zo mooi weer is als hier (twente) dan lijkt het me prima vertoeven daar! :)

De juffen op het kdv hadden vanochtend zonder aanleiding tegen mijn vriend gezegd dat M. het heel goed deed daar. Dan ben je toch wel een beetje blij en trots O+
pi_178916042
*O* bij het 2e slaapje heeft de handoplegging weer gewerkt! Binnen 5 minuten was ie vertrokken :D
Manlief wilde hem er alweer uithalen, maar ik wilde het even proberen :D

1e slaapje was een kort slaapje van 45 minuten.

Manlief denkt dat het lampje weinig effect heeft, maar dat het vooral de aanwezigheid van mij of hem is. Hij vraagt zich ook af of dat niet eenzelfde slechte gewoonte is als hem elke keer uit bed halen en bij je in slaap laten vallen :{

Ik weet het niet, maar nu valt ie wel zelf in zijn eigen bed in slaap (zonder borst) ipv bij ons op schoot/aan de borst. Dat zie ik al als vooruitgang. Ook valt ie steeds iets sneller in slaap.
En ik ben van plan als dit blijft werken langzaam die handoplegging af te bouwen naar alleen maar erbij zitten, dan de stoel iets verder van het bed afzetten enz.

Eigenlijk weten we het beide niet, maar voor mij voelt het op dit moment goed dat dit lijkt te werken ('s avonds en net dus, de nachten moeten we nog aan werken :+ ).

Fleur, fijn dat M. het goed doet op het KDV. Tuurlijk ben je dan trots O+

Ik ben ook wel benieuwd hoe Lemijn het heeft!
  donderdag 3 mei 2018 @ 16:47:02 #15
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_178916947
Interessant hoe gewicht kan verschillen! Dat mijn meisje kleiner is is logisch, maar bij a terme geboren baby's loopt het op een gegeven moment dus ook kilo's uiteen. En dat op zo'n klein lijfje. Dit geeft goede hoop op inhaalgroei van onze meis. De kinderarts geeft ook aan dat dat ergens tussen nu en 2 jaar gaat gebeuren. Ben benieuwd wat haar uiteindelijke postuur wordt. Haar broer was bij geboorte een beer van 4140 gram, maar zat en zit uiteindelijk qua lengte op de middelste curve en qua gewicht op -1. Als meiske nooit op de bovenste curves belandt, zou dat helemaal niet zo gek zijn en ook niet per se aan haar dysmaturiteit te linken.
  donderdag 3 mei 2018 @ 17:01:22 #16
409579 LuDann
All the way
pi_178917214
Ik probeer gewoon weer even aan te haken hoor!

Over slapen: ik lees soms ook mee op een Amerikaans babyforum en daar is de '4 month sleep regression' dus echt een ding. Dus dat baby's rond de 4 maanden opeens slechter gaan slapen. Sommigen blijven daar dan ook in hangen. Ik vind het wel grappig dat dat hier niet echt een bekend fenomeen lijkt te zijn.

Bliksem heeft overigens heel goed geslapen de afgelopen nachten: van 23 - 7 en van 21 - 4. O+ Ben benieuwd of 'ie met 4 maanden weer slechter gaat slapen. Zou niet zo goed uitkomen aangezien ik dan net een week weg ben voor werk. Arme man. :')

Ik deed trouwens bij Wolk meestal de nachten (tenzij langdurig drama). De taken zijn nu bij een tweede automatisch eerlijker verdeeld. :P Man doet Wolk en ik doe Bliksem. Op het moment zijn zijn nachten zwaarder dan de mijne. :')

Bliksem weegt nu bij 11 weken trouwens 5,5 kilo. En hij krijgt een beetje spekkies. O+ Hij draagt bijna dezelfde maat luiers als zijn grote zus van bijna 3. Ik had haar laatst een luier van hem aangedaan en dat ging ook prima. :')
  donderdag 3 mei 2018 @ 18:04:52 #17
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178918219
Ik doe alle nachten (en vroeg-in-de-ochtenden en eventueel heel-laat-op-de-avonden), en dan zo zachtjes mogelijk, zodat mijn man niet wakker wordt. Eerst was dat nog onder het mom van "zo lang ik verlof heb en jij er 's morgens op tijd uit moet voor werk" maar nu houden we het er maar in. :+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 3 mei 2018 @ 18:08:36 #18
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178918270
En ja Ludann, het fenomeen slaapregressie is mij ook bekend, dus ik ben benieuwd de komende weken! :)

O. heeft tot dusver nog geen last van de inentingen van vanmorgen, hopelijk houden zo!
Mafkees schoof net op zijn buik ineens heel keurig één voor één zijn knietjes onder zijn kont en tijgerde hoppa! - een centimeter of dertig voorwaarts. Daar schrok -ie vervolgens zo van dat hij het keihard op een brullen zette en sindsdien niet meer op zijn buik wil, maar toch! :')
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178921260
Er is een kruiper gesignaleerd. De waterbak van de katten is ook niet meer veilig. :')
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178921292
En wanneer stopt die slaapregressie weer dan? :O

En boks met taakverdeling LuDann ;) zo gaat het hier meestal ook. Behalve 's nachts dan, want zelfs met oordoppen in word ik nog eerder wakker dan man }:|

Mini, wauw nu al on the move, snelle O! O+

Pitbull is op het moment helemaal fan van z'n eigen voeten, kleine gekkie O+
Hij heeft nu ontdekt dat je ook met beide voeten tegelijk kunt schoppen; ik verdenk hem ervan dit te willen proberen:

giphy.gif
:+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 3 mei 2018 @ 21:19:03 #21
462540 Flav
V♥
pi_178922185
Wat goed Nanuke! Waterbak van de hond was hier ook favoriet. Ik was er net op tijd bij anders was V nat geworden, hij trok zich eraan op :')
Nu maar op de hoogste stand gehangen haha.

Snelle O! *O*

Vandaag moest ik naar de tandarts en V ging mee.
Hij heeft zich super gehouden en alle harten gestolen van de assistentes O+
Kan hij alvast wennen voorals hij straks ook een keer naar de tandarts moet.
Tandenpoetsen vindt hij tot nu toe geweldig, als ik aankom met de tandenborstel gaat de mond al open :D
pi_178924317
Zelfde peuter/baby verdeling hier :+
Gekke is dat ik peuter dus niet meer hoor ‘s nachts. En vriend hoort baby veel later. Je gaat er toch op slapen.

Leuk, al die tijgeraars en kruipers O+ M. doet super zijn best, maar gaat vooral rondjes of een beetje achteruit. Wel een karaktertje hoor, hij wil de hele dag op zijn buik en proberen maar :)
pi_178924885
Leuk die tijgeraars en kruipers inderdaad!

Slaapregressie bij 4 maanden? :o hopelijk valt het mee :X

Ik maak vriend wel eens wakker ‘nu mag jij een keer gaan lopen’ :') met de reden dat als hij wakker is geweest gewoon binnen 5 minuten inslaapt en ik weer 2 uur wakker lig. :{
pi_178925402
Mini’s babysaurus O+ en wat supertof dat je bij de prikjes kon zijn. Of nou ja, supertof is niet het goede woord.. Stoer iig! En wat is dat met al die voortbewegende baby’s hier ineens :o

Adrian die huuurgh _O- Wat sneu voor die kindjes en ook heel grappig, hahaha!

De nachten.. Ik heb geen idee hoe vaak ik wakker ben ‘s nachts. Heb bij mini toen snel afgeleerd on daarop te letten :D Wij slapen met z’n allen in een bed, dus de verdeling is hier niet zo precies. Wel mocht ik de afgelopen weken nog niet tillen, dus man deed het sjouwwerk ‘s nachts. Zittend verschonen gaat sinds kort gelukkig weer, dus nu is de verdeling weer als vanouds: ik de voeding en zonodig verschonen, is er meer nodig (even lopen bijvoorbeeld, eentje die besluit om wakker te blijven of iets van schone kleren), dan doet man dat. Dat komt nu micro niet meer zo spuugt nog maar weinig voor, dus hij kan aardig slapen al zeg ik het zelf.

Morgen voor het eerst een dag alleen met micro in de winkel. Ben benieuwd :D
Make your own kind of music.
pi_178925496
Oh ja, ik wilde je ook nog een compliment geven Mini! Stoer dat je er bij gebleven bent.
Ik heb zelf ook een hardnekkige fobie (voor vogels) en weet hoe moeilijk het kan zijn om er doorheen te moeten :*
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')