Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 19:59 |
Ja, weer uit pakjes en zakjes. Dus dat weet ik nou wel. Ik moet het toch maken, dus we gaan van start.![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:05 |
250 gram bami, we doen het dit keer rustig aan, aan de pruttel. 12 minuten koken. Dat doen we eerst. ![]() | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | woensdag 2 mei 2018 @ 20:13 |
Eetsmakelijk ![]() | |
Harvest89 | woensdag 2 mei 2018 @ 20:14 |
Nice. Altijd leuk om te zien hoe amateurchefs koken. Blijf updaten, ben benieuwd naar het eindresultaat. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:17 |
Ondertussen kluts je vijf eieren samen met zout en peper en wat gestampte knoflook, dooiers hoeven niet echt door en door gemengd.![]() En ondertussen kookt de bami, zet de tijd in je hoofd wanneer het klaar is (over 12 minuten) en ondertussen hussel ik de hele bamibende even door elkaar, zodat het los komt. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:39 |
![]() oepss.. Zorg dat je deze al klaar hebt staan voor de pan ![]() Nu is het de beurt aan de eieren. Scheutje zonnebloemolie, flink heet laten worden en de geklutste eieren erin gieten en tijdens het bakken continu roeren. Paar minuutjes ![]() en dan is de geklutste ei klaar ![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:39 |
Hee, hier gaat iets niet goed. Nu heb je even tijd om koffie te drinken | |
nogeenoudebekende | woensdag 2 mei 2018 @ 20:45 |
Ok dan ga ik maar een bakje pleur zetten. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:49 |
Ondertussen zet je de blokjes bamivlees (varkensvlees) op![]() Neem de tijd. Eerste een beetje hoog vuur, daarna laag, dat het suddert. Neem de tijd, want het moet goed gaar zijn voor de volgende stap. Ondertussen luister ik of AS Roma-Liverpool is begonnen. De vorige foto's zet ik later rechtop. | |
Limoentjuh | woensdag 2 mei 2018 @ 20:50 |
Voetbal is inmiddels begonnen ja | |
Limoentjuh | woensdag 2 mei 2018 @ 20:53 |
Pittige bami is altijd goed ![]() Alleen heb ik liever wel met kipfilet | |
nogeenoudebekende | woensdag 2 mei 2018 @ 20:54 |
Ohjee, berg je. ![]() | |
Remco | woensdag 2 mei 2018 @ 20:56 |
Ik ook, die goedkope blokjes varkensvlees vind ik altijd veel te taai worden. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 20:56 |
De kip zit al in de nasi... | |
Limoentjuh | woensdag 2 mei 2018 @ 20:58 |
Kip, meest veelzijdige stukje vlees, KIP!!! ![]() | |
Limoentjuh | woensdag 2 mei 2018 @ 21:00 |
Je hebt ook nog nasi gemaakt ?? Knap hoor 🙂 | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:06 |
Ja hiervoor, staat bij wat eten we vandaag. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:06 |
Even koffie drinken, rest komt zo. | |
Sunshine1982 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:09 |
Leuk! Ik ga je volgen! | |
Limoentjuh | woensdag 2 mei 2018 @ 21:16 |
Meestal staan daar mooie gerechten maar niet zelfgemaakt. Ik vind dit dan veel leuker, zelf gemaakt met foto's en al 🙂 | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:26 |
Blokjes ham en bacon erbij![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:29 |
Daarna doe ik uit het welberuchte pakje, jawel, de gedroogde groente erbij met 100 ml water uit de maatbeker en gooi ik er een beetje chinese wokmix bij, veel tauge en ui bij.![]() Dat hele zaakje moet na doorroeren blijven pruttelen totdat al het water verdampt is. Ondertussen luister ik voetbal en snij ik nog wat madame jeanette bij. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:32 |
Temperatuur moet laag blijven om het vlees mals te houden. Wauw wat ruikt dat al lekker. Als het water is verdampt kunnen de meegeleverde kruiden, jawel, weer uit een zakje, erdoor heen en even doorroeren en even in laten trekken. | |
Sunshine1982 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:39 |
Ik voorzie een programma bij 24kitchen. Maar ga je dat straks nog opeten? Of maak je het voor morgen. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:40 |
Ik heb al een broodje met vis gegeten. Dit gaat de vriezer in in bakjes, voor de voorraad, voor als ik geen zin heb in koken, net als de nasi. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:44 |
En als het klaar is, alle water is verdampt (niet te lang wachten), dan gaan we ..... juist.... mengen Eerst de ei boven op de bami, daarna de madame Jeanette en daarna het hele mengsel uit de koekepan ![]() Daarna gooi ik er Ketjap Asin doorheen, vind ik lekker. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:47 |
En nu. Gaan we proeven...... ![]() he he.... Verdict? ![]() | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 21:51 |
Woww..., deze is de beste ooit, echter de bami had iets korter gemoeten. Hij heeft 11 minuten opgestaan. Beter was 10 minuten geweest. Maar wat een heerlijke pit zit hier in. Wel een beetje machtig.... | |
Harvest89 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:52 |
Hans Landa would be proud. | |
Sunshine1982 | woensdag 2 mei 2018 @ 21:54 |
Kan ik wat ophalen? | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 22:04 |
Ha ha, kan altijd hoor. Het vlees is heel mals, had ik niet verwacht. Ik gaar nu bij een lagere temperatuur, dan wordt het vlees niet zo taai. | |
Printerkabel | woensdag 2 mei 2018 @ 22:07 |
Het ziet eruit alsof het al ooit gegeten is. | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 22:09 |
vind je? | |
Lucky_Strike | woensdag 2 mei 2018 @ 22:09 |
Handig! | |
Sigaartje | woensdag 2 mei 2018 @ 22:10 |
Misschien komt het door de belichting. Het was al aan het schemeren en ik heb foto's gemaakt zonder flitser maar met de keukenlamp aan. | |
Geerd | woensdag 2 mei 2018 @ 22:16 |
Bami erin doen als het water kookt dan 10/11 min en af en toe ff proeven natuurlijk | |
Ole | woensdag 2 mei 2018 @ 22:18 |
![]() | |
FutureFairytale | woensdag 2 mei 2018 @ 22:29 |
Ik vind die nestjes zo vreselijk aan elkaar plakken (komt veel zetmeel vrij). Denk dat je daardoor denkt dat je het te lang hebt gekookt. Zou liever eiermie of woknoodles ervoor gebruiken ![]() | |
THEFXR | donderdag 3 mei 2018 @ 00:38 |
ik gooi er altijd een beetje olijfolie bij | |
Ray_Smith | donderdag 3 mei 2018 @ 03:58 |
been mi nestjes gebruiken gebruik Tai ming bami kan je oa bij dirk vd broek kopen zijn gewone lange stukken zoals spaghetti en kleven niet aan elkaar bij Chinese restaurants gebruiken ze die bami vaak | |
Sunshine1982 | donderdag 3 mei 2018 @ 10:22 |
Wat ga je vandaag maken? | |
#ANONIEM | donderdag 3 mei 2018 @ 10:27 |
Als je olie bij het water doet waarmee je de bamie kookt, plakt het een stuk minder. Zelf maak ik hete bamie van spaghettie. | |
renwan | donderdag 3 mei 2018 @ 13:17 |
Dit is een van de betere CUL topics ![]() | |
Ole | donderdag 3 mei 2018 @ 16:39 |
lekker veel plaatjes ook! ik hou ervan ![]() | |
Black_Baron | donderdag 3 mei 2018 @ 19:55 |
Een en al culinair genot. Deze TS.. ![]() | |
Guanabana | zaterdag 5 mei 2018 @ 00:56 |
Leuk, mag je vaker doen! Of anderen natuurlijk. | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 06:11 |
Sinds wanneer verkoopt Tai Ming mie nestjes? Of is jouw post gewoon ruk geformuleerd en bedoelde je te schrijven dat je het een slechte zaak vindt dat Sigaartje mienestjes gebruikt en dat hij in plaats daarvan beter een pak bami van Tai Mingkan kopen? Want dan vermoed ik dat 95% van de lezers je niet begrepen heeft. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 05-05-2018 06:31:28 ] | |
Lunatiek | zaterdag 5 mei 2018 @ 06:28 |
Bami hoort te plakken. Dat eet namelijk een stuk makkelijker (zeker als je stokjes gebruikt). | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 06:34 |
En als niet, dan nog heeft een scheutje olie toevoegen aan het koolwaterstoffen geen enkel nut. Tegen plakken helpt alleen goed koud afspoelen en daarna eventueel een scheutje olie toevoegen. | |
praadje | dinsdag 8 mei 2018 @ 15:36 |
| |
Ray_Smith | donderdag 10 mei 2018 @ 10:07 |
nee ik bedoelde dat je geen mie nestjes met gebruiken maar gewone lange bami en juist!die mie is t op de foto die ik bedoel en ook altijd gebruik | |
RobinOok | donderdag 10 mei 2018 @ 11:13 |
Okay dan! Goed dat ik even ingegrepen heb. ![]() | |
SiennaForrest | donderdag 10 mei 2018 @ 11:51 |
Leuk topic, ik hou er wel van. Beetje nasi ala Johannes-achtig. Maar dan de bami-variant. ![]() ![]() ![]() Sinds wanneer kunnen Fok-leden geen ruk-geformuleerde zinnen lezen? Of is jouw post gewoon slim geformuleerd en bedoelde je eigenlijk (weer) reclame te maken voor je online ingrediënten projectje? Want dan vermoed ik dat 95% van de lezers je WEL begrepen heeft. [ Bericht 20% gewijzigd door SiennaForrest op 10-05-2018 12:37:09 ] |