FOK!forum / Culinesse à gogo / En daar gaan we weer - Pittige bami goreng
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 19:59
Ja, weer uit pakjes en zakjes. Dus dat weet ik nou wel. Ik moet het toch maken, dus we gaan van start.

61qo50r8a9z.jpg
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:05
250 gram bami, we doen het dit keer rustig aan, aan de pruttel. 12 minuten koken.
Dat doen we eerst.
amkoddg3b.jpg
Graf..Coudenhove..Kalergiwoensdag 2 mei 2018 @ 20:13
Eetsmakelijk :Y)
Harvest89woensdag 2 mei 2018 @ 20:14
Nice.
Altijd leuk om te zien hoe amateurchefs koken.

Blijf updaten, ben benieuwd naar het eindresultaat.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:17
Ondertussen kluts je vijf eieren samen met zout en peper en wat gestampte knoflook, dooiers hoeven niet echt door en door gemengd.
edoo9g8.jpg

En ondertussen kookt de bami, zet de tijd in je hoofd wanneer het klaar is (over 12 minuten) en ondertussen hussel ik de hele bamibende even door elkaar, zodat het los komt.
73op2k.jpg
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:39
18ttwbzfsr.jpg
oepss..

Zorg dat je deze al klaar hebt staan voor de pan
jvc87n.jpg

Nu is het de beurt aan de eieren.
Scheutje zonnebloemolie, flink heet laten worden en de geklutste eieren erin gieten en tijdens het bakken continu roeren. Paar minuutjes

7oz54qqxvc.jpg

en dan is de geklutste ei klaar
gn62zm2g2u961.jpg
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:39
Hee, hier gaat iets niet goed.

Nu heb je even tijd om koffie te drinken
nogeenoudebekendewoensdag 2 mei 2018 @ 20:45
Ok dan ga ik maar een bakje pleur zetten. c_/.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:49
Ondertussen zet je de blokjes bamivlees (varkensvlees) op

c354ilf.jpg

Neem de tijd. Eerste een beetje hoog vuur, daarna laag, dat het suddert. Neem de tijd, want het moet goed gaar zijn voor de volgende stap.

Ondertussen luister ik of AS Roma-Liverpool is begonnen.
De vorige foto's zet ik later rechtop.
Limoentjuhwoensdag 2 mei 2018 @ 20:50
Voetbal is inmiddels begonnen ja
Limoentjuhwoensdag 2 mei 2018 @ 20:53
Pittige bami is altijd goed ^O^

Alleen heb ik liever wel met kipfilet
nogeenoudebekendewoensdag 2 mei 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:53 schreef Limoentjuh het volgende:
Pittige bami is altijd goed ^O^

Alleen heb ik liever wel met kipfilet
Ohjee, berg je. :o.
Remcowoensdag 2 mei 2018 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:53 schreef Limoentjuh het volgende:
Pittige bami is altijd goed ^O^

Alleen heb ik liever wel met kipfilet
Ik ook, die goedkope blokjes varkensvlees vind ik altijd veel te taai worden.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 20:56
De kip zit al in de nasi...
Limoentjuhwoensdag 2 mei 2018 @ 20:58
quote:
10s.gif Op woensdag 2 mei 2018 20:54 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Ohjee, berg je. :o.
Kip, meest veelzijdige stukje vlees, KIP!!! :P
Limoentjuhwoensdag 2 mei 2018 @ 21:00
Je hebt ook nog nasi gemaakt ?? Knap hoor 🙂
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:00 schreef Limoentjuh het volgende:
Je hebt ook nog nasi gemaakt ?? Knap hoor 🙂
Ja hiervoor, staat bij wat eten we vandaag.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:06
Even koffie drinken, rest komt zo.
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 21:09
Leuk! Ik ga je volgen!
Limoentjuhwoensdag 2 mei 2018 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:06 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ja hiervoor, staat bij wat eten we vandaag.
Meestal staan daar mooie gerechten maar niet zelfgemaakt. Ik vind dit dan veel leuker, zelf gemaakt met foto's en al 🙂
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:26
Blokjes ham en bacon erbij
1pz4wg.jpg
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:29
Daarna doe ik uit het welberuchte pakje, jawel, de gedroogde groente erbij met 100 ml water uit de maatbeker en gooi ik er een beetje chinese wokmix bij, veel tauge en ui bij.
nyk1o41h.jpg

Dat hele zaakje moet na doorroeren blijven pruttelen totdat al het water verdampt is. Ondertussen luister ik voetbal en snij ik nog wat madame jeanette bij.
ougyt3.jpg
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:32
Temperatuur moet laag blijven om het vlees mals te houden.
Wauw wat ruikt dat al lekker.

Als het water is verdampt kunnen de meegeleverde kruiden, jawel, weer uit een zakje, erdoor heen en even doorroeren en even in laten trekken.
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 21:39
Ik voorzie een programma bij 24kitchen.

Maar ga je dat straks nog opeten? Of maak je het voor morgen.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:40
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik voorzie een programma bij 24kitchen.

Maar ga je dat straks nog opeten? Of maak je het voor morgen.
Ik heb al een broodje met vis gegeten. Dit gaat de vriezer in in bakjes, voor de voorraad, voor als ik geen zin heb in koken, net als de nasi.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:44
En als het klaar is, alle water is verdampt (niet te lang wachten), dan gaan we ..... juist.... mengen

Eerst de ei boven op de bami, daarna de madame Jeanette en daarna het hele mengsel uit de koekepan

2y4t63vod.jpg

Daarna gooi ik er Ketjap Asin doorheen, vind ik lekker.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:47
En nu.

Gaan we proeven......

z99sm0kqodel.jpg

he he....

Verdict?
christoph-waltz-gif-6.gif
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 21:51
Woww..., deze is de beste ooit, echter de bami had iets korter gemoeten. Hij heeft 11 minuten opgestaan. Beter was 10 minuten geweest. Maar wat een heerlijke pit zit hier in. Wel een beetje machtig....
Harvest89woensdag 2 mei 2018 @ 21:52
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:47 schreef Sigaartje het volgende:
En nu.

Gaan we proeven......

[ afbeelding ]

he he....

Verdict?
[ afbeelding ]
Hans Landa would be proud.
Sunshine1982woensdag 2 mei 2018 @ 21:54
Kan ik wat ophalen?
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 22:04
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:54 schreef Sunshine1982 het volgende:
Kan ik wat ophalen?
Ha ha, kan altijd hoor.

Het vlees is heel mals, had ik niet verwacht. Ik gaar nu bij een lagere temperatuur, dan wordt het vlees niet zo taai.
Printerkabelwoensdag 2 mei 2018 @ 22:07
Het ziet eruit alsof het al ooit gegeten is.
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:07 schreef Printerkabel het volgende:
Het ziet eruit alsof het al ooit gegeten is.
vind je?
Lucky_Strikewoensdag 2 mei 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 21:40 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik heb al een broodje met vis gegeten. Dit gaat de vriezer in in bakjes, voor de voorraad, voor als ik geen zin heb in koken, net als de nasi.
Handig!
Sigaartjewoensdag 2 mei 2018 @ 22:10
Misschien komt het door de belichting. Het was al aan het schemeren en ik heb foto's gemaakt zonder flitser maar met de keukenlamp aan.
Geerdwoensdag 2 mei 2018 @ 22:16
Bami erin doen als het water kookt dan 10/11 min en af en toe ff proeven natuurlijk
Olewoensdag 2 mei 2018 @ 22:18
^O^ goed topic!
FutureFairytalewoensdag 2 mei 2018 @ 22:29
Ik vind die nestjes zo vreselijk aan elkaar plakken (komt veel zetmeel vrij). Denk dat je daardoor denkt dat je het te lang hebt gekookt. Zou liever eiermie of woknoodles ervoor gebruiken :)
THEFXRdonderdag 3 mei 2018 @ 00:38
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik vind die nestjes zo vreselijk aan elkaar plakken (komt veel zetmeel vrij). Denk dat je daardoor denkt dat je het te lang hebt gekookt. Zou liever eiermie of woknoodles ervoor gebruiken :)
ik gooi er altijd een beetje olijfolie bij
Ray_Smithdonderdag 3 mei 2018 @ 03:58
been mi nestjes gebruiken
gebruik Tai ming bami
kan je oa bij dirk vd broek kopen
zijn gewone lange stukken zoals spaghetti en kleven niet aan elkaar
bij Chinese restaurants gebruiken ze die bami vaak
Sunshine1982donderdag 3 mei 2018 @ 10:22
Wat ga je vandaag maken?
#ANONIEMdonderdag 3 mei 2018 @ 10:27
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik vind die nestjes zo vreselijk aan elkaar plakken (komt veel zetmeel vrij). Denk dat je daardoor denkt dat je het te lang hebt gekookt. Zou liever eiermie of woknoodles ervoor gebruiken :)
Als je olie bij het water doet waarmee je de bamie kookt, plakt het een stuk minder.
Zelf maak ik hete bamie van spaghettie.
renwandonderdag 3 mei 2018 @ 13:17
Dit is een van de betere CUL topics _O_
Oledonderdag 3 mei 2018 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 13:17 schreef renwan het volgende:
Dit is een van de betere CUL topics _O_
lekker veel plaatjes ook! ik hou ervan O+
Black_Barondonderdag 3 mei 2018 @ 19:55
Een en al culinair genot.
Deze TS.. *O*
Guanabanazaterdag 5 mei 2018 @ 00:56
Leuk, mag je vaker doen! Of anderen natuurlijk.
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 06:11
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 03:58 schreef Ray_Smith het volgende:
been mi nestjes gebruiken
gebruik Tai ming bami
kan je oa bij dirk vd broek kopen
zijn gewone lange stukken zoals spaghetti en kleven niet aan elkaar
bij Chinese restaurants gebruiken ze die bami vaak
Sinds wanneer verkoopt Tai Ming mie nestjes?
Of is jouw post gewoon ruk geformuleerd en bedoelde je te schrijven dat je het een slechte zaak vindt dat Sigaartje mienestjes gebruikt en dat hij in plaats daarvan beter een pak bami van Tai Mingkan kopen? Want dan vermoed ik dat 95% van de lezers je niet begrepen heeft.

5575614086_5f1a9487f0_z.jpg

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 05-05-2018 06:31:28 ]
Lunatiekzaterdag 5 mei 2018 @ 06:28
Bami hoort te plakken. Dat eet namelijk een stuk makkelijker (zeker als je stokjes gebruikt).
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 06:34
En als niet, dan nog heeft een scheutje olie toevoegen aan het koolwaterstoffen geen enkel nut. Tegen plakken helpt alleen goed koud afspoelen en daarna eventueel een scheutje olie toevoegen.
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 15:36
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 00:56 schreef Guanabana het volgende:
Leuk, mag je vaker doen! Of anderen natuurlijk.
Ray_Smithdonderdag 10 mei 2018 @ 10:07
nee ik bedoelde dat je geen mie nestjes met gebruiken maar gewone lange bami
en juist!die mie is t op de foto die ik bedoel en ook altijd gebruik
RobinOokdonderdag 10 mei 2018 @ 11:13
Okay dan! Goed dat ik even ingegrepen heb. _O-
SiennaForrestdonderdag 10 mei 2018 @ 11:51
Leuk topic, ik hou er wel van. Beetje nasi ala Johannes-achtig. Maar dan de bami-variant. :) Als volbloed Aziaat en chefke kok kan ik er natuurlijk wel het één en ander 'van vinden', maar ik vind het mooi zo. Genieten! :P ~O>

quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 06:11 schreef RobinOok het volgende:
Sinds wanneer verkoopt Tai Ming mie nestjes?
Of is jouw post gewoon ruk geformuleerd en bedoelde je te schrijven dat je het een slechte zaak vindt dat Sigaartje mienestjes gebruikt en dat hij in plaats daarvan beter een pak bami van Tai Mingkan kopen? Want dan vermoed ik dat 95% van de lezers je niet begrepen heeft.
Sinds wanneer kunnen Fok-leden geen ruk-geformuleerde zinnen lezen?
Of is jouw post gewoon slim geformuleerd en bedoelde je eigenlijk (weer) reclame te maken voor je online ingrediënten projectje? Want dan vermoed ik dat 95% van de lezers je WEL begrepen heeft.

[ Bericht 20% gewijzigd door SiennaForrest op 10-05-2018 12:37:09 ]