Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHAquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:17 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Godver anders heb je even lange tenen ofzo..
quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Nee, ze heeft een lange nek, HAHAHAHA
Ik zou dat wel willen, maar dat is al gedaan, LOLquote:Op woensdag 2 mei 2018 20:23 schreef emmyemmy2 het volgende:
Eigenlijk zou OP nu hutspot met rijst en spinazie moeten maken
Lijkt me het verstandigst. Tegen genen kan geen kennis op.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Nee, nu ik weet dat jij helemaal uit het land van de Rendang komt,
geef ik je natuurlijk ontzettend gelijk.
Dit is een discussieplatform. Mensen kunnen het met je oneens zijn. Ga daar alsjeblieft wat rustiger mee om.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:16 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Oh je wil het laatste woord hebben? ook goed joh, maar rendang is een Indonesisch gerecht uit de Padang (Minangkabaus) regio (ik ben toevallig van Minang-afkomst, maar boeit jou het joh: jij weet het beter met je Wikipedia), en wordt daar gemaakt van rundvlees. Dat jij er verder iets anders van wil maken moet je zelf weten, lekker man: kip urenlang stoven
Je kon het bericht ook gewoon een andere naam geven he? 'Indo-geinspireerd kip-gerecht'?
Ideetje?
Maar ga lekker verder, je wil elke keer maar het laatste woord hebben, be my guest.
Uh dat ziet er echt heel onsmakelijk uit.quote:Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.
[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren
PS Voor Golfer : rendang met eieren.
De vega variant?quote:Op woensdag 2 mei 2018 21:39 schreef RobinOok het volgende:
Speciaal voor Giraffemutsje : rendang van eieren.
[ link | afbeelding ]
Rendang Van Eieren
PS Voor Golfer : rendang met eieren.
Euh, zo kun je het ook noemen ja.quote:
Ja, vind ik ook wel ja. Maar had geen zin in nog een fotosessie.quote:Op woensdag 2 mei 2018 22:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dan wil ik ook nog even uit dat ik het geschitter van het rvs erg afleidend vind.
Ben verwend met te pas en on te pas normale rendang, maar dan met klapper ipv kokosmelk uit blik, en eigenlijk lijkt dit me voor de variatie welquote:
Jezus wijf ben je in de menopauze ofzo. Kipsmoor duurt toch ook lang. Als je een beetje kunt koken maar dat kun je blijkbaar niet, blijft kip ook gewoon mals. Joe.quote:Op woensdag 2 mei 2018 20:06 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Oh, gewoon aangeven dat rendang van rundvlees gemaakt wordt = 'waar maak je je druk over', zeggen dat hutspot ook wel gemaakt kan worden van rijst en spinazie = 'overdrijving'. Als je het zelf maar snapt
[..]
ok joh, laat t lekker lopen!
Ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 2 mei 2018 16:27 schreef realAIVD het volgende:
Oke, chagrijnige dag hier, dus ik neem er even een eigen topic voor.
Dat heb ik dus eigenlijk ook met deze dag gedaan, gewoon een eigen dag genomen...
Met een Paulaner (of twee) en het uitvoeren van kookideeën die al te lang op zich lieten wachten!
Het idee was om nu ein-de-lijk eens de nieuwe hakmolen in gebruik te nemen, en daarnaast was het streven om rendang daging te maken, maar dan zoals het "hoort" (dwz, een stel authentieke ingrediënten die ik nog niet in huis had aan te schaffen en er eens de tijd voor te nemen...).
Met de aanschaf van de ingrediënten ging het in eerste instantie goed, al heb ik me er bij neer moeten leggen dat de verse laos vervangen ging worden door meuk in poedervorm...maar goed, palmsuiker, sereh, limoenblad, gemalen korianderzaad (lekker ruikt dat), alles ging geweldig...
TOT ik bij AH een stuk stoofvlees wilde kopen. Dat ging 'm niet worden. Ze hadden een paar zielige bakjes rund liggen die ik nog niet aan m'n hond zou geven (en ik heb niet eens een hond), dus daar ging m'n plan.
![]()
Uiteindelijk (omdat ik het plan du jour niet op wilde geven) naar huis met 8 biologische kippendijen. Een mens moet wat!
Allereerst de nieuwe hakmolen getest:
[ afbeelding ]
4 grote sjalotten, 6 grote lomboks, 4 teentjes knoflook, flink stuk verse gember, zout, korianderpoeder, laos en kurkuma.
De nieuwe hakmolen heeft een dubbel setje messen die als een soort ninja's tekeer gaan, het resultaat was na een seconde of 10 beter dan verwacht:
[ afbeelding ]
In de olie allereerst de boemboe droog gebakken, daarna limoenblad en limoengras er bij gedaan en uiteindelijk ook de in stukken gesneden kippendijen. Even rondhusselen tot alles mooi bedekt is met de boemboe, wat palmsuiker en ketjap er bij en natuurlijk een aardige hoeveelheid kokosmelk:
[ afbeelding ]
En dan dus die paulaner openen en rustig genieten terwijl het huis zich met heerlijke geuren vult. Zo af en toe opstaan om eens te roeren. keukendeur open zodat ook de rest van de buurt kan genieten van je kookkunsten. En dan dus nog een Paulaner. ;-)
Tegen het einde wel wat vaker roeren en vooral niet te vlot stoppen, en dan heb je ondanks het rundvleesdebacle toch een mooie pan kip rendang/rendang ajam! En dat dan ook nog eens in een uurtje tijd, dat doet de rundvleesbrigade je niet na!
[ afbeelding ]
(Let op: dit moet je nóóit met gewone kipfilet doen, tenzij je nog iets nodig hebt om de ruimte in je vuilnisbak op te vullen).
Anyway, ik heb vast een piepklein bakje getest en het is goddelijk, MAAR nu moet ik nog steeds rendang daging maken. Nu ik weet hoe heerlijk al die ingrediënten ruiken, gaat dat vast niet lang op zich laten wachten.
![]()
Toch leuk hoe "koken" een dag op kan fleuren (of eigenlijk hoe het een dag zin kan geven terwijl je met een Paulaner zit te Netflixen).
Hoe was jullie dag?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |