FOK!forum / De Feestdagen / Wat eten wij dezer dagen?
dj-angowoensdag 25 december 2002 @ 11:52
Jaja...
Het is weer kerstmis.De gourmetpannetjes worden van zolder gehaald en de familie wordt bij een geroepen.BAH!Alweer gourmet,alweer kaasfondue en alweer uit eten.Kan mn familie nou niet iets speciaals bedenken?

Wat eet jij tijdens de eerste en tweede kerstdag, en met wie?

Koswoensdag 25 december 2002 @ 11:54
Gourmet
Infinity123woensdag 25 december 2002 @ 11:54
Rosbief/hazenpaté

verse groentenmix

gestoomde aardappeltjes

Smakelijk

O ja, en een lekker glaasje wijn uit vaders kelder.

[Dit bericht is gewijzigd door Infinity123 op 25-12-2002 11:55]

dennisdotcomwoensdag 25 december 2002 @ 11:54
1e kerstdag: gourmet .
2e kerstdag: waarschijnlijk gourmet-overblijfselen opwarmen en nog wat stokbrood erbij ofzo .
dennisdotcomwoensdag 25 december 2002 @ 11:55
quote:
Op woensdag 25 december 2002 11:54 schreef Kos het volgende:
Gourmet
Hé, jij ook weer .
Blue-eyeswoensdag 25 december 2002 @ 11:59
quote:
Op woensdag 25 december 2002 11:52 schreef dj-ango het volgende:
Kan mn familie nou niet iets speciaals bedenken?
Bied dan aan om volgend jaar zelf het kerstdiner te maken als je dit niets vindt !
dj-angowoensdag 25 december 2002 @ 12:03
quote:
Op woensdag 25 december 2002 11:59 schreef Blue-eyes het volgende:

[..]

Bied dan aan om volgend jaar zelf het kerstdiner te maken als je dit niets vindt !


Mn kamer is nou niet dat je zegt van groot.Er passen net 6 man in,maar 15 ??? Dat wordt krap.
dj-angowoensdag 25 december 2002 @ 12:05
quote:
Op woensdag 25 december 2002 11:55 schreef dennisdotcom het volgende:

[..]

Hé, jij ook weer .


Ja voor mij is het ookal hetzelfde.

Gourmet , tweede kerstdag!!!

Riannwoensdag 25 december 2002 @ 12:05
1e kerstdag fondu (boiljon)
2e kerstdag gourmet
dennisdotcomwoensdag 25 december 2002 @ 12:06
Nu geloof ik dat onderzoek van 50% gourmet wel.
Gertjuh.dot.TKwoensdag 25 december 2002 @ 12:07
1ste >> straks dus>> 5 gangen diner.
wat? vraag maar aan Nephthys, zij kookt )+

2de >> eeeeuhm, morgen>> zie nog wel.

Jaja, erg makkelijk, maar goed, vind feestdagen niet zo speciaal eigenlijk, excuus om veel te eten.

Salvad0Rwoensdag 25 december 2002 @ 12:14
dunno yet
_Hestia_donderdag 26 december 2002 @ 01:25
ik heb vandaag gegourmet ( ent zoals de rest van Nederland) en morgen gaat me vader varkenshaasje, bloemkool en aardappels koken.
#ANONIEMdonderdag 26 december 2002 @ 12:42
vanavond gourmet
Barbdonderdag 26 december 2002 @ 12:53
Gisteravond:
    tomatensoep met zalm en kersttomaatjes
    paddelstoelenragout
    spoon (spoom?)
    gegrilde zalm met soja en wasabi
    asperges met spinazie, aardappeltjes en kaas uit de oven
    Hollands kaasplankje

Vanavond

    Apperatiefje met amuses
    Trio van gemarineerde zalm met een mosterd dille saus, terrine van eendenlever met appel compote en Serano ham met meloen
    Krachtige runderbouillon met een brunoise van groenten en geplukte kervel
    Struisvogelbiefstuk met een wildsaus van veenbes, stoofpeertje en aardappel gratin met een rijk wintergarnituur
    Grand Dessert
dj-angodonderdag 26 december 2002 @ 12:54
Gister de oude en nog steeds hippe rollade gegeten.
Dat was al een tijdje geleden voor mij
#ANONIEMdonderdag 26 december 2002 @ 15:06
Erwten & worteltjes (uit een pot....), varkenshaas, champignonsoep en pasteitjes met rundvlees-ragout. Als dessert gewoon een bak vanille/kersen-ijs.

Niet al te bijzonder dus. Mijn ouders hebben niet zoveel lef wat betreft het experimenteren met nieuwe gerechten.

vosssdonderdag 26 december 2002 @ 15:10
1e kerstdag:
friet met frikandellen en appelmoes
2e kerstdag:
gourmetten
MSXUserdonderdag 26 december 2002 @ 15:12
Bij wijze van 'ik heb tijd over' maar eens een portie lasagne in elkaar geflanst (ok, paar uur in de keuken staan, maargoed...).
Vandaag maar eens zien... weet het nog niet.
Ripperdonderdag 26 december 2002 @ 15:36
Wij gourmetten altijd op heilige avond...

1e kerstdag: Uit eten met de hele familie.
2e kerstdag: ehm...verschillend, dan is me namelijk me verjaardag (ben idd vandaag jarig) dit jaar pizza geloof ik

Juup©donderdag 26 december 2002 @ 18:21
dj-angodonderdag 26 december 2002 @ 19:24
quote:
Op donderdag 26 december 2002 18:21 schreef Juup© het volgende:
Deense dog met champignonsaus.....mmmmmm
ChrisJXdonderdag 26 december 2002 @ 20:22
1e kerstdag, in een restaurant:
een of andere 'open' loempia
terrine met parelhoen en eendenlever
vissoep
vispakketje met paling en zalm
spoom
kalfsrib met een saussie
chipolotapudding
koffie/thee

2e kerstdag: lasagnette met poffertjes

fingersdonderdag 26 december 2002 @ 20:35
1e kerstdag uit eten bij de griek
2e kerstdag konijn van albert hein
poentjedonderdag 26 december 2002 @ 20:38
uit protest eet ik zoals iederjaar boerenkoolstamp met gebakken kaas

[sub]en ijs na[/sub]

inkie1010donderdag 26 december 2002 @ 23:58
quote:
Op woensdag 25 december 2002 11:54 schreef dennisdotcom het volgende:
1e kerstdag: gourmet .
2e kerstdag: waarschijnlijk gourmet-overblijfselen opwarmen en nog wat stokbrood erbij ofzo .
Hetzelfde hier was overigens lekker ook
Yvonnetjevrijdag 27 december 2002 @ 14:35
1e kerstdag: meloen-ham, groentesoep, hartige taarten, iets van vlees, turks brood, frietjes, chocolademousse, ijs, vruchtjes, slagroom (met heel de familie, ieders wat gemaakt)

2e kerstdag: wraps met cranberryroom & ham, kaas-aardappelkoekjes, cambodjaanse mihoensalade, gebakken spitskool, beenham uit de oven, ijs met vruchtjes en slagroom (meneer_Mush en ikke gemaakt)

dj-angovrijdag 27 december 2002 @ 21:51
Vandaag de gourmet restjes van gister gegeten...

Mmmmm gourmet restjes

hp22vrijdag 27 december 2002 @ 22:13
Oliebollen
FlyingFoxvrijdag 27 december 2002 @ 22:19
Flappie !!!!
het was kerst-ochtend 1961.....
dj-angovrijdag 27 december 2002 @ 22:27
quote:
Op vrijdag 27 december 2002 22:19 schreef FlyingFox het volgende:
Flappie !!!!
het was kerst-ochtend 1961.....
MMMmmmm Flappie.
Het andere witte vlees
amnesiacvrijdag 27 december 2002 @ 22:27
Oudjaarsavond lekker gourmetten
Pizza_Shooterzaterdag 27 december 2003 @ 10:55
quote:
Op donderdag 26 december 2002 12:53 schreef Barb het volgende:
Vanavond
    Apperatiefje met amuses
    Trio van gemarineerde zalm met een mosterd dille saus, terrine van eendenlever met appel compote en Serano ham met meloen
    Krachtige runderbouillon met een brunoise van groenten en geplukte kervel
    Struisvogelbiefstuk met een wildsaus van veenbes, stoofpeertje en aardappel gratin met een rijk wintergarnituur
    Grand Dessert

quote:
Ganzen en eenden worden hiervoor twee tot drie weken gemarteld door ze op te sluiten in kleine ijzeren kooien en dwangmatig te voeren. Ieder dag komt de boer twee tot drie maal langs om de dieren een trechter van zon 30 cm in de strot te duwen en daar iedere dag zon kilo mais naar binnen te duwen. Het gevolg is dat de lever van de dieren binnen drie weken tot 10 x zo groot is en dat de boer hiermee dus 10x zoveel levertjes kan verkopen.

De gevolgen voor de dieren zijn enorm. Naast angst, pijn ontstaan verwondingen, infecties en botbreuken (30 tot 70%). Door het met geweld inbrengen van de trechter ontstaan ernstige verwondingen en infecties in de hals van het dier. De enorme hoeveelheden voedsel zijn niet normaal te verteren. De lever groeit letterlijk kapot. Door de grote lever worden andere organen zoals de longen weggedrukt en worden de dieren kortademig. Het sterfte cijfer kan oplopen tot 15%.


Bron
Cool_Runnerzaterdag 27 december 2003 @ 11:37
blik knakworsten
dutchiezaterdag 27 december 2003 @ 12:37
Er zijn al diverse topics over, dus deze gaat dicht.