abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 08:55:57 #1
8781 crew  Frutsel
pi_178827670
registreer om deze reclame te verbergen
Zp5OmdU.jpg

quote:
Veel wateroverlast in grote delen van Nederland

In grote delen van Nederland is zondagnacht wateroverlast ontstaan door de hevige onweersbuien die over het land trokken. Met name in de provincie Limburg was het raak. Zo staan er in Roermond huizen blank, en moest de brandweer bij een zorgcentrum in de stad uitrukken voor het overtollige water.

Daarnaast liepen in Kerkrade enkele straten volledig onder en verder had een hotel in Vaals last van het noodweer. Ook in Noord-Limburg moest de brandweer er aan te pas komen. Zo was het diverse keren raak in Venlo en omgeving.

Maar ook in andere delen van Nederland, zoals in Tilburg, Rotterdam, Amsterdam en Zaandam kwamen meldingen binnen van wateroverlast. Zo stond ook veel water in de Coentunnel bij Amsterdam.

Code geel
Eerder op de dag kondigde het KNMI voor het hele land code geel af. Vanuit het oosten van het land trok zwaar onweer over het land. Ook in België zorgde het noodweer voor flink wat overlast.

Het brandweerkorps van Dinant en Philippeville, in de provincie Namen, kreeg binnen een uur vijftig oproepen te verwerken. ,,Er zijn straten overstroomd, dakpannen afgerukt, er zijn modderstromen, er liggen bomen en stroomkabels op de weg. We zitten aan vijftig interventies en de teller loopt”, zegt een woordvoerder.

In Nijvel is een zware brand uitgebroken in een school. De brand brak uit nadat het gebouw was getroffen door een blikseminslag.

20 graden
Ook morgen kan het nog flink regenen. Dat weer zal nog een paar dagen aanhouden. Het weer zou vanaf woensdag weer beter moeten worden. Dan neemt de hoeveelheid regenbuien af en gaat het minder hard waaien. De temperatuur kan komend weekend alweer rond de 15 tot 20 graden liggen.
Zelf redelijk onweer gehad... eerst rond een uur of half 11 en later die nacht rond half 3 nog eens. Denk dat het nog wel meeviel vergeleken met Limburg of andere delen van Nederland. Er was rond kwart voor drie echt één keiharde knal te horen.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 08:57:27 #2
8781 crew  Frutsel
pi_178827686
QiKvGBM.jpg
hjtg76X.jpg

quote:
Noodweer boven Overijssel - blikseminslagen in Witharen en Enschede
Hevige onweersbuien trokken vannacht over Overijssel. In Enschede vloog het dak van een woning in brand, vermoedelijk door blikseminslag. In Witharen vatte een boom vlam, ook daar sloeg de bliksem in waarbij een gasleiding lek raakte. De brandweer heeft beide branden geblust.

De woningbrand aan de Markslaghoek in Enschede ontstond aan het einde van de avond. Een bovenverdieping van de hoekwoning stond in brand, vermoedelijk door blikseminslag
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 08:59:41 #3
8781 crew  Frutsel
pi_178827702
oIe8yV5.png

quote:
A level 2 was issued across E-France, extreme W-Germany and Luxembourg for large hail, severe wind gusts, excessive rainfall and an isolated tornado event.
quote:
Noodweer in Frankrijk en België, tornado gespot

Delen van Noord-Frankrijk en België hebben momenteel te kampen met enorm noodweer. In het noorden van Frankrijk zou zelfs een tornado hebben huisgehouden.

Het noodweer wordt veroorzaakt door hetzelfde weersysteem dat vanavond in afgezwakte vorm zorgt voor zwaar onweer in het oosten van Nederland en waarvoor code geel is afgegeven.

Flinke schade
In Noord-Frankrijk heeft het noodweer in ieder geval lokaal voor flinke schade gezorgd. Foto's laten enkele flink beschadigde huizen en bomen zien.
Mogelijk een tornado
Of het daadwerkelijk een tornado is geweest, moet nog worden vastgesteld In ieder geval een lokale tornadojager zegt hem gefotografeerd te hebben.

oliviercattiaux twitterde op maandag 30-04-2018 om 07:34:42 #Tornade observée et photographiée par @ChroChaoChris de @ChroChao à Bussy-LeRepos dans la #Marne dimanche 29 avril 2018 en fin d'après-midi. Une étude est en cours pour évaluer son intensité @fbleuchampagne @francebleu @franceinfo @franceinter @France3CA @UnionArdennais https://t.co/8ELyuM0lOh reageer retweet
hgDpXZz.jpg

[/q]
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_178827713
registreer om deze reclame te verbergen
Het klonk alsof iemand op zolder een volle boekenkast aan het verplaatsen was door hem te kantelen. :{
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 09:13:03 #5
8781 crew  Frutsel
pi_178827810
quote:
Noodweer trekt over Limburg, op veel plekken wateroverlast

Stevige regen- en onweersbuien hebben zondagavond- en nacht in delen van Limburg wateroverlast veroorzaakt.
Vanaf een uur of elf trokken pittige buien vanuit het zuiden over de provincie.

Hagelstenen
Dat ging gepaard met stevig onweer, dat de lucht bij vlagen op spectaculaire wijze deed oplichten. Uit onder meer Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Vaals kwamen meldingen van wateroverlast. Ook viel er hier en daar hagel, met name in Venlo en omgeving. Daar vielen hagelstenen met een omvang van 3,5 centimeter.

Zorgcentrum
Zo stonden er in Roermond huizen blank, en moest de brandweer bij een zorgcentrum in die stad uitrukken voor het overtollige water.
Ook in Kerkrade, Venlo, Tegelen en andere plaatsen liepen straten volledig onder. In Vaals had een hotel veel last van het noodweer.

Maand
In delen van Limburg is in twaalf uur tijd meer neerslag gevallen dan doorgaans in een maand tijd. Normaal valt in heel april gemiddeld over het land circa 44 millimeter. Nu kwam in Limburg en enkele andere regio's in een half etmaal 40 tot 50 millimeter naar beneden, meldt Weeronline.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_178827927
Gisteren de hele middag en vooravond in de tuin gezeten in Limburg met een muziekje en biertjes erbij.

Volgens mij heeft het vannacht wel wat geregend/onweer, maar veel heb ik er niet van meegekregen.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 09:32:44 #7
8781 crew  Frutsel
pi_178827997
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Zwaar onweer, overstromingen en modderstromen
Op sommige plaatsen in het land heeft het vannacht stevig geonweerd met schade en wateroverlast tot gevolg. Vooral in het centrum en het oosten van het land waren er onweders. In het westen was er vooral regen en in het zuiden lokaal wat hagel. Hier en daar waren er ook rukwinden. Het noodnummer 1722 is geactiveerd.

Het aangekondigde onweer is in Dinant en Philippeville, in de provincie Namen, niet onopgemerkt voorbijgetrokken. De brandweer kreeg er vijftig oproepen in een uur tijd, zei brandweerman Gilles Boonen.

Speciaal noodnummer geactiveerd voor zwaar onweer: code geel en oranje
“Het grootste deel van de schade werd aangericht in Dinant”, klinkt het. “Er zijn straten overstroomd, dakpannen afgerukt, er zijn modderstromen, er liggen bomen en stroomkabels op de weg. We zitten aan vijftig interventies en de teller loopt”, aldus Boonen.

Bliksem veroorzaakt brand in school in Nijvel
In Nijvel is een zware brand uitgebroken in een school. De brand brak uit nadat het gebouw was getroffen door een blikseminslag, zo werd vernomen van de brandweer van Waals-Brabant.

De brandweer kreeg rond 21.00 uur een oproep voor een brand in een hogeschool in de rue Emile Vandervelde. Rond 22.00 uur vochten de pompiers nog steeds tegen de vlammen. Er raakte niemand gewond.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  maandag 30 april 2018 @ 09:41:11 #8
446288 AQUILA.
Arbiter elegantiarum
pi_178828079
Verl onweer gehad deze maand.
''Aquila non capit muscas.''
pi_178828478
jaloers
pi_178828480
Hier alleen regen, beetje jammer.
Zonder wrijving geen glans
pi_178828915
Gvd lekkage gehad!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  maandag 30 april 2018 @ 10:48:58 #12
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_178828983
Dat ontplofte goed boven Duitsland.

5ag6xu.gif
Staring at the sea
Staring at the sand
  maandag 30 april 2018 @ 10:50:49 #13
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_178829016
Staring at the sea
Staring at the sand
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')