abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 28 april 2018 @ 20:14:58 #1
42184 crew  DaMart
pi_178796481
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
De crisis binnen het comitÚ dat elk jaar de Nobelprijs voor Literatuur toekent groeit. Opnieuw is een lid van de zogeheten Zweedse Academie opgestapt vanwege een schandaal rond de echtgenoot van een van de leden. In Zweedse media wordt inmiddels gespeculeerd dat de prijs dit jaar mogelijk niet wordt uitgereikt.
De Academie maakte zaterdag bekend dat Sara Stridsberg zich heeft afgemeld als lid. Ze is het zesde lid van de achttien dat opstapt, hoewel de leden eigenlijk voor het leven lid zijn.

Aanleiding is de affaire rond de echtgenoot van collegalid Katarina Frostenson die achttien vrouwen zou hebben lastiggevallen of misbruikt.

Frostenson wordt er daarnaast zelf van beschuldigd dat ze zeven keer de naam van de potentiŰle winnaar zou hebben gelekt en dat ze geld van de Academie zou hebben doorgesluisd naar een cultuurclub die haar man runde en waarvan zij mede-eigenaar is.

Een motie van wantrouwen tegen Frostenson haalde het eerder niet, waarop drie comitÚleden opstapten en de voorzitter vertrok vanwege een gebrek aan vertrouwen. Frostenson vertrok uiteindelijk ook.

De financiŰle eenheid van de Zweedse politie kondigde deze week aan dat het een onderzoek is begonnen naar de Zweedse Academie. Waar dat zich op richt, werd niet bekendgemaakt.

bron
Ben benieuwd of die prijs nog wordt uitgereikt...
pi_178796951
Lijkt mij vreemd dat een prijs niet zou worden uitgereikt, wegens priveaangelegenheden van een commisielid. Aan de andere kant is de Nobelprijs voor de literatuur natuurlijk een terecht klacht, omdat die dikwijls op politieke gronden toegekend wordt.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 28 april 2018 @ 21:28:57 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_178798064
Nobelprijs voor scheikunde/natuurkunde enz., dat slaat nog ergens op. Die van de vrede en literatuur zijn zo'n poppenkast en hebben niet echt waarde meer.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')