abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Frontpage donderdag 26 april 2018 @ 16:49:09 #1
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_178755118
registreer om deze reclame te verbergen

De MIVD maakt zich zorgen over zeer geavanceerde wapensystemen die worden verkocht aan risicolanden. Zo hebben Rusland en China de afgelopen jaren grote aantallen moderne systemen verkocht aan landen in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns Amerika. "De Nederlandse krijgsmacht kan hiermee tijdens missies worden geconfronteerd’’, concludeert directeur Onno Eichelsheim van de MIVD.

Het jaarverslag van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst over 2017 is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. "Inlichtingen over wapensystemen en militair-technologische ontwikkelingen zijn van groot belang omdat de krijgsmacht en Nederlandse militairen daarmee kunnen anticiperen op huidige en toekomstige dreigingen’’, benadrukt Eichelsheim.

De Russische defensie-industrie werkt aan de ontwikkeling van nieuwe generaties wapensystemen en strategische intercontinentale ballistische raketten, blijkt uit het jaarverslag. Het gaat om wapensystemen met een groot bereik en hoge snelheid. De Russische krijgsmacht kan hiermee doelen op de langere afstand en in minder tijd aanvallen en een (potentiële) tegenstander de toegang tot een regio ontzeggen, bijvoorbeeld de Baltische Zee of het Syrische luchtruim. Ook wordt gewerkt aan uitbreiding en modernisering van de militaire ruimtevaartprogramma’s.

China
De dienst besteedde tevens aandacht aan China. Dit land levert eveneens wapensystemen aan (potentiele) risicolanden en inzetgebieden, zoals Venezuela en Soedan.

De Chinese defensie-industrie ontwikkelt en produceert in grote mate zelfstandig wapensystemen, constateert de MIVD. Zo maakt China inmiddels vliegdekschepen. "Mede door de sterke industriële ontwikkeling en toenemende kennis zal deze trend de komende jaren doorzetten’’, verwacht Eichelsheim. “We blijven deze ontwikkelingen in Rusland en China de komende jaren dan ook nauwlettend volgen.”

Defensienota
Inlichtingen worden steeds belangrijker voor Defensie. Minister Ank Bijleveld van Defensie: "We gaan onze inlichtingencapaciteiten opschroeven. Dit is keihard nodig. Helaas blijft de onrust om ons heen groot. Kijk maar naar Rusland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ook de cyberdreiging en de verspreiding van wapentechnologie baren ons zorgen. Het beschermen van onze veiligheid, vrijheid en welvaart gaat in dit krachtenveld zeker niet vanzelf. Meer dan ooit heeft Nederland goede inlichtingen nodig.’’

"In de Defensienota heb ik dan ook gekozen voor een informatie-gestuurde krijgsmacht. Versterking van de MIVD is daarvoor hard nodig’’, concludeert minister Bijleveld. "Goede inlichtingen kunnen voor onze militairen het verschil maken tussen leven en dood. Wij moeten ook op het digital battlefield onze tegenstanders altijd één stap voor kunnen blijven.’’

MIVD
De MIVD vergaart wereldwijd kennis en actuele inzichten over ontwikkelingen en dreigingen in de wereld. Het gaat om inlichtingen over onrust, conflicten, wapens en terrorisme, maar ook om potentiële dreiging tegen Nederland, militairen in missiegebieden, bondgenoten en de internationale rechtsorde.MIVD bezorgd over verkoop wapensystemen aan risicolanden
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame |
pi_178761338
Klachtwaardig wel, dat het MIVD geen monopolie heeft. Nederland zal zo nooit een wereldmacht worden. :{ Sowieso is het voortbestaan van Nederland onzeker. Meer investeringen in defensie en een einde aan het NATO-lidmaatschap zouden daar veranderingen in kunnen brengen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  donderdag 26 april 2018 @ 21:53:28 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178761693
Ik moest een paar weken geleden wel even bitter lachen. Turkije rijdt over Koerdistan met Leopards. Men was er in D zeer beledigd over, dat ze daar D tanks voor gebruikten....

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 26-04-2018 22:13:25 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')