abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 21 april 2018 @ 19:34:22 #1
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178659190
registreer om deze reclame te verbergen
9 maanden geleden (1-9-17) ben ik gestopt met blowen n.a.v mijn vriendin die erop aandrong dat ik zou gaan stoppen. Ik heb 8 jaar geblowd. Dagelijks. Vanaf mijn 16e ongeveer. 1 maand later in oktober ben ik gestopt met roken toen ik ging samenwonen met mijn vriendin. Dat deed ik voor haar op de eerste plaats. Zij heeft een aandoening waardoor zij moest stoppen met roken en ik wilde haar daar in steunen toentertijd.

Stoppen met roken van tabak is mij vrij makkelijk afgegaan. Geen moeite mee. Echter, het stoppen met het roken van een joint, een sticky opsteken, even een groene draaien is mij lastig vergaan.

Al snel merkte ik dat alles saai werd zonder wiet. Ik had geen interesse meer in bijvoorbeeld de games die ik speelde. Zonder wiet simpel gezegd was er geen reet aan.
Het spelen van bepaalde spellen ging altijd gepaard met de bekende roes die ik op de dag van vandaag nog steeds mis.

In december is mijn vriendin zwanger geraakt en werd ik gesterkt in mijn motivatie om gestopt te blijven en eigenlijk verzekerd van het feit dat ik op de goede weg zat/zit. Maar naar mijn gevoel was ik er nog lang niet.

Geregeld had ik intense dromen waarin ik rookte en blowde en werd vaak geschrokken wakker. Ook levendige dromen die nergens op sloegen maar zo echt leken in de droom zelf. Ik kon ze tot in alle details navertellen.

Na het stoppen met zowel blowen als roken, merkte ik dat mijn stofwisseling zo ergens rond het punt tot non-existing kwam, hoe erg ik ook op mn eten lette en bewoog. Uit ellende gaf ik uiteindelijk toe aan allerlei versnaperingen, maar heb me vrij snel wel weer herpakt daarna, maar het is nog steeds een hevig gevecht om mijn stofwisseling en metabolisme te krijgen waar ik het wil hebben. Ik doe aan hardlopen, fitness 2 tot 3 keer in de week. Ik eet veel groentes, varieer daarin veel, eet genoeg fruit en vezels en experimenteer met eventuele producten die ik beter wel of niet tot mij kan nemen. Veel onderzoek gedaan en de artsen die het maar uit onwetendheid en na alles uitgesloten te hebben op pds(prikkelbare darm syndroom) gegooid hebben, de diagnose waar ik al in het begin bang voor was om te krijgen.

Maar goed we zijn nu zo'n 8-9 maanden verder en dit is nu wel gestabiliseerd. In de zin van ik ga regelmatig naar de wc ondertussen en kom niet meer verder aan. Ik begin langzaamaan weer af te vallen zelfs. Het blijft wel goed opletten en maximale inzet leveren.

Een tijdje nadat ik ook stopte stak mijn eczeem (waar ik normaliter altijd wel last van heb gehad) wat erger de kop op. Vermoedelijk door mijn vertraagde stofwisseling. Immers what you don't digest, you wear on your skin. Of zoiets. Maar daar heb ik nu nog last van en erger me er behoorlijk aan.

Nu het langzaamaan warmer begint de worden merk ik dat ik het nog steeds associeer met blowen. De zon en de warmte. Het is dus nog steeds niet geheel uit mijn systeem verdwenen. Ik droom nog steeds af en toe over dat ik nog blow en word dan vervolgens gedesillusioneerd wakker en voel een opluchting over me heenkomen als de realisatie indaalt dat het een droom is geweest.

De leegte voel ik na al die tijd nog steeds. Die ontzettende leegte. Je hebt zoveel emoties maar voelt je toch zo leeg. Alles is zo saai en ik geniet niet meer van de kleine dingen. Alles irriteert me.

Schaken, wat ik graag deed met de jongens, doe ik niet meer. Ik had een bekend schaakbord dat ik naar ze meenam en onder het genot van een blowtje konden we de hele avond wel daarmee zoet zijn. Of lekker gamen. Maar sinds ik gestopt ben met blowen heb ik min of meer gebroken met die vrienden.

Ik ben namelijk wel eens eerder gestopt en het is toen voorgekomen dat ik terugviel in de nabijheid van mijn blowende vrienden en dit wilde ik te allen tijde dit keer voorkomen. Dus ik vermeed ze. De meesten spreek ik nu niet meer en slechts 1 iemand nog zie ik nog heel af en toe. Maar merk dat we uit elkaar aan het groeien zijn. Dus naast mijn vriendin en haar buik zie ik niet veel mensen momenteel, waar ik het sommige dagen wel moeilijk mee heb. Heb ook niet veel tijd om mensen te ontmoeten of mensen te vinden waarmee ik gedeelde interesses heb. Vooral om dat die van mij momenteel lastig aan te wakkeren zijn. Alhoewel er wel weer iets begint te broeien.

Kan ook niet meer mee naar de feesten waar ik voorheen van hield om naartoe te gaan(subway bv) omdat mijn vriendin dat niet wil en ik dat begrijp. Maar is nog steeds zuur.

Waar dit op neerkomt, naast dat ik aardig onder de plak zit, is dat ik nogal eenzaam ben. En alles zo leeg voelt. Dat ik binnenkort vader wordt, voelt nog heel onwerkelijk. Ik krijg een zoontje en ik weet eigenlijk niet of ik mentaal klaar ben om vader te zijn. Ik ben nog erg fragiel in mijn hoofd en beheers met moeite mijn emoties. Ik voel dat mijn hormonen niet meewerken en tegelijkertijd moet ik veel incasseren van mijn vriendin. Maar het kan en mag allemaal, want zij is zwanger.

Ik vond het niet erg dat mijn vriendin zwanger zou worden, maar had niet gedacht dat het zo makkelijk zou gaan. Zij heeft een ernstige vorm van PCOS en ons is voorgehouden dat ze heel moeilijk zwanger zou worden en dat als wij zwanger zouden willen raken, zij aan de medicatie zou moeten.

Het is dus een aangename verrassing toen wij erachter kwamen dat ze zwanger was. Maar ben ik er echt klaar voor? Wat moet ik allemaal met haar bespreken? Hoe is dit voor te bereiden in immateriŽle zin? Ik weet dat wij over bepaalde dingen anders denken. Ondertussen hebben we wel Šlles in huis gehaald wat mogelijk is, dus we zijn al helemaal klaar voor de komst van ons jongetje.

Toch speelt de duivel met vuur in mijn hoofd door te onderhandelen met mij over een bepaalde mate van gebruik (wiet) in de toekomst, omdat ik 'iets' mis in mijn leven waarvan ik verdenk dit de bekende roes te zijn. Of dat ik gewoon iets oprecht interessant vind mis om in te duiken. Ik deed laatst een poging in een staat van vergevorderde wanhopigheid tot vage kennissen verworden individuen te strikken voor een dubieus potje tennis, maar helaas dat wil niet vlotten. Ik ben geen nadal, maar kan wel op een goede dag de bal over het net houden. Dus bij deze een oproep.

Ik wijk af, maar dit wilde ik even kwijt. Ik heb eigenlijk niemand anders waar ik dit zo openlijk aan kwijt kan. Ik weet niet of dit de beste plek is overigens om dit neer te plempen, maar ik doe het gewoon.

Als je de tijd hebt genomen om te lezen, dank en als je iets in mijn verhaal herkent of zelf te kampen hebt met een gevoel van leegte of het nou naar aanleiding van het stoppen met een bepaalde verslaving is of iets anders, reageer en vertel me jouw ervaring.

Dank en gegroet.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zaterdag 21 april 2018 @ 19:41:05 #2
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_178659321
Praat met je vriendin...
  zaterdag 21 april 2018 @ 19:43:17 #3
54408 Parzival
Where it happens
pi_178659383
je bent nooit klaar voor het vaderschap... dat moet gewoon groeienna de bevalling..waar je vrouw 9mnd heeft om zich te binden begint dat voor jou wat later... niets om je (extra) zorgen over te maken..

voor je eigen concerten.. afspreken datje dat 1x perx tijd doet en je zult merken dat het gemis ervan ook wat afneemt.. niet dat het dan niet meer leuk is..maar gewoon eenmaal per jaar ofzo..

het is even omvormen..maar t went vanzelf... en als je die kleine meeneemt naar het bos of strand of wat dan ook..zul je merken dat dat ook wel leuk is...

en verder dus zeker nogaf en toe de familie dabs ontspringen en voor jezelf wat tijd nemen...
Any previously enabled store events for this user, including notifications to other users, may fail to fire
  PR/Manusje van alles zaterdag 21 april 2018 @ 19:48:35 #4
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_178659556
registreer om deze reclame te verbergen
en je vriendin moet stoppen met jou veranderen in de modelvader die je toch niet gaat zijn. Ze wist hoe je was toen ze wat met je kreeg dus deal with it. Dat je voor je kind natuurlijk alleen maar de 'juiste' beslissingen gaat maken is wel te verwachten van je.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_178659596
Waarom wil je vriendin niet dat je af en toe eens naar een concert gaat? Voor eigen dingen moet ook ruimte zijn in een relatie.

En al die dingen van nadat jij gestopt bent met roken/blowen hoor je wel vaker dat dingen tijdelijk verergen. Ik kreeg ineens enorm veel last van mijn tandvlees bijvoorbeeld.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_178660753
Ik denk dat je in een relatie van beide kanten dingen moet kunnen tolereren. Het lijkt alsof zij heel dominant is nu of jij bent gewoon iets te goed.

Als je af en toe is een jointje wil opsteken zie ik het probleem niet. Als het dan misschien maar buitenshuis is? Je hoeft ook niet in haar gezicht te blazen natuurlijk.. en het lijkt alsof je lichtelijk depri bent, tenminste eerder kon ik zonder te gebruiken ook nergens van genieten. Langzaam komt dat nu wel, maar door af en toe een lijn ging het toch wat beter allemaal.

Als je het maar met mate doet denk ik dan.

Gefeliciteerd met de zwangerschap.
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody.
  zaterdag 21 april 2018 @ 21:12:37 #7
422935 Myrr
Women don't owe you shit
pi_178661141
registreer om deze reclame te verbergen
Zou dat uitgaan wel gewoon opeisen eigenlijk, je hebt daar geen toestemming voor nodig en geloof me, dit is je laatste kans om het vrijblijvend te doen. Zeer egoÔstisch van je vriendin ook. Snap best dat ze er niet om staat te springen (dat stond ik ook niet toen ik zwanger was, maar liet hem wel gewoon gaan) maar zou wel met haar bespreken dat omdat zij niet uit kan, jij niet thuis hoeft te blijven. Je bent een eigen persoon.

Eenzaamheid is heel, heel rot, zeker als je een ouder bent. Je wereld wordt vreselijk klein, des te meer reden om het er nu nog even van te nemen. Als ze het er niet mee eens is, gewoon gaan en dan hebben jullie maar even ruzie. Daar komt ze wel weer overheen en niemand met zijn brein op de juiste plek gaat jou daar over veroordelen.
🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼
WOMEN DONT OWE YOU SHIT
pi_178661297
Je kunt je nooit helemaal voorbereiden op hoe het is om ouders te worden. Het is fantastisch, maar tegelijk ook keihard werken. Dat jij je nu zo leeg voelt is mijns inziens geen goed teken.

Mis je echt de roes van het stoned zijn, of meer de mensen die je toen om je heen had/de leefstijl die je had? Ik denk dat als jij wat vaker met vrienden wat zou gaan doen, en dat hoeven dan niet precies diezelfde vrienden te zijn, dat je de leegte dan misschien ook een stuk minder voelt.

En het is ook nodig om sociale contacten anders dan je vriendin te hebben als de kleine er straks is. Geloof me, steeds op elkaars lip zitten is echt heel slecht voor je relatie op zo'n moment. Je moet af en toe even voelen dat je meer bent dan alleen vader. En hetzelfde geldt overigens ook voor je vriendin.

Als ik jou was zou ik daarover het gesprek met elkaar aan gaan. Zoek allebei een hobby/activiteit waar je een keer in de week naar toe kan, ook als de baby er straks is. Probeer ook het contact met familie/vrienden die je nog hebt aan te halen. Verder zou een jointje op zijn tijd misschien geen kwaad kunnen, maar daarover zul je duidelijke afspraken met je vriendin moeten maken. Bijvoorbeeld niet thuis roken en niet op doordeweekse avonden...
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:13:48 #9
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178663840
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 19:41 schreef Frozen-assassin het volgende:
Praat met je vriendin...
Ik praat hierover met mijn vriendin. Ik weet hoe zij over bepaalde dingen denkt, maar ik vroeg me af hoe jullie erover dachten.

Zij voelt ook een bepaald soort leegte op dit moment. Zij is ook van het feesten en uitgaan. Voordat ze die aandoening kreeg nog meer, maar nu ze zwanger is gaat dat niet meer makkelijk. Dus in dat opzicht kunnen we daar goed over praten.

Andere dingen gaan wat moeizamer, omdat het soms wat moeilijk communiceren is met haar. Ze heeft altijd een heel duidelijke mening en voordat je uitgepraat bent, komt dat er al uit en ik kap het dan ook af en toe af omdat ik merk dat het niet gaat op die manier. Ze heeft snel een bepaald beeld en komt gelijk met advies aanzetten, terwijl ik eigenlijk gewoon even mijn verhaal wil doen en niet gelijk daarop zit te wachten. Vooral nu is het lastig praten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Steef121 op 21-04-2018 23:37:33 ]
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:28:26 #10
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178664256
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 21:19 schreef lunamatic het volgende:
Je kunt je nooit helemaal voorbereiden op hoe het is om ouders te worden. Het is fantastisch, maar tegelijk ook keihard werken. Dat jij je nu zo leeg voelt is mijns inziens geen goed teken.

Mis je echt de roes van het stoned zijn, of meer de mensen die je toen om je heen had/de leefstijl die je had? Ik denk dat als jij wat vaker met vrienden wat zou gaan doen, en dat hoeven dan niet precies diezelfde vrienden te zijn, dat je de leegte dan misschien ook een stuk minder voelt.

En het is ook nodig om sociale contacten anders dan je vriendin te hebben als de kleine er straks is. Geloof me, steeds op elkaars lip zitten is echt heel slecht voor je relatie op zo'n moment. Je moet af en toe even voelen dat je meer bent dan alleen vader. En hetzelfde geldt overigens ook voor je vriendin.

Als ik jou was zou ik daarover het gesprek met elkaar aan gaan. Zoek allebei een hobby/activiteit waar je een keer in de week naar toe kan, ook als de baby er straks is. Probeer ook het contact met familie/vrienden die je nog hebt aan te halen. Verder zou een jointje op zijn tijd misschien geen kwaad kunnen, maar daarover zul je duidelijke afspraken met je vriendin moeten maken. Bijvoorbeeld niet thuis roken en niet op doordeweekse avonden...
Ja lastig.. ik ben altijd wel iemand geweest die socially best awkward was. Small talk haat ik, ben er niet goed in en de meeste mensen kan ik niet uitstaan. Enkele uitverkorene heb ik een klik mee en dat koester ik. Ik voel me dus niet snel bij mensen op me gemak en het blowen zorgde ervoor dat contact makkelijker gelegd werd en ik me minder daar druk om maakte.

Ik mis vooral de roes en het gamen erbij, de lifestyle die erbij hoort eigenlijk. Alleen ik mis niet dat ik dagelijks afhankelijk ervan was en ik ben ook bang dat als ik het af en toe zou doen, het weer terug zou glijden naar het punt waarop ik het weer dagelijks doe. En daar word ik zelf ook niet gelukkig van.

Ik denk inderdaad als ik vrienden had waarmee ik iets zou kunnen ondernemen, dat het wat minder leeg zou voelen, maar ik denk toch dat ik die roes zou blijven missen. Het is totaal niet vergelijkbaar met de roes die ik krijg van xtc, van alcohol of iets anders. Wiet is echt mijn zwakte.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:34:26 #11
475818 BlauweHoofd
Nee ik ben geen smurf
pi_178664397
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke serieus; ik geloof dat elke dag wiet roken vanaf je 16e niet goed is.

Hell, ik ben begonnen op mijn 24e :)
"Turks klinkt net alsof een aap een andere aap verkracht en tien eromheen schreeuwend masturberen."
GC / Hoe klinkt Turks voor Nederlanders zonder immigratie-achtergrond?
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:35:06 #12
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178664417
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 21:12 schreef Myrr het volgende:
Zou dat uitgaan wel gewoon opeisen eigenlijk, je hebt daar geen toestemming voor nodig en geloof me, dit is je laatste kans om het vrijblijvend te doen. Zeer egoÔstisch van je vriendin ook. Snap best dat ze er niet om staat te springen (dat stond ik ook niet toen ik zwanger was, maar liet hem wel gewoon gaan) maar zou wel met haar bespreken dat omdat zij niet uit kan, jij niet thuis hoeft te blijven. Je bent een eigen persoon.

Eenzaamheid is heel, heel rot, zeker als je een ouder bent. Je wereld wordt vreselijk klein, des te meer reden om het er nu nog even van te nemen. Als ze het er niet mee eens is, gewoon gaan en dan hebben jullie maar even ruzie. Daar komt ze wel weer overheen en niemand met zijn brein op de juiste plek gaat jou daar over veroordelen.
Ja ik ben inderdaad bang om ruzie met haar te krijgen. Ene keer zegt ze dat het goed is, andere keer moet ik haar steunen. Ze geeft me daarbij wel het gevoel dat ik als zou gaan ik wel gedonder zou krijgen, dus ik vind het tricky. Ik wil niet dat ze zich te druk gaat maken.

We hebben wel het geluk dat onze beide ouders in de buurt wonen en bereid zijn om wat dagen op te passen, dus ik vrees niet dat we nooit meer zouden kunnen uitgaan in de toekomst.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:36:53 #13
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178664460
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 23:34 schreef BlauweHoofd het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke serieus; ik geloof dat elke dag wiet roken vanaf je 16e niet goed is.

Hell, ik ben begonnen op mijn 24e :)
Als ik terug kon gaan in de tijd was ik ook rond die leeftijd begonnen. Je kan je beter eerst richten op het afmaken van je school en zorgen dat je een fulltime baan hebt.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:38:48 #14
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_178664489
Ik denk dat het probleem is dat het blowen zo erg verweven was met je leven en sinds dat weg is je in een leegte terecht bent gekomen. Je hebt het gat van het blowen niet opgevuld met een nieuwe (!) activiteit. Zoek eens een nieuwe hobby?

Wat betreft je aanstaande vaderschap: ik heb daar geen ervaring mee.
  zaterdag 21 april 2018 @ 23:52:30 #15
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178664695
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 20:46 schreef Mo0nlight het volgende:
Ik denk dat je in een relatie van beide kanten dingen moet kunnen tolereren. Het lijkt alsof zij heel dominant is nu of jij bent gewoon iets te goed.

Als je af en toe is een jointje wil opsteken zie ik het probleem niet. Als het dan misschien maar buitenshuis is? Je hoeft ook niet in haar gezicht te blazen natuurlijk.. en het lijkt alsof je lichtelijk depri bent, tenminste eerder kon ik zonder te gebruiken ook nergens van genieten. Langzaam komt dat nu wel, maar door af en toe een lijn ging het toch wat beter allemaal.

Als je het maar met mate doet denk ik dan.

Gefeliciteerd met de zwangerschap.
Bedankt voor de felicitatie ten eerste.

Nee ik ben niet te goed.En ja zij is heel dominant.

Ze heeft een hele sterke wil en heeft een duidelijk beeld van hoe ze mij wil zien en probeert mij ook daarna toe te sturen. Hoe de dag ingedeeld wordt en wanneer bepaalde taken moeten worden uitgevoerd. Meestal laat ik mij ook wel sturen, omdat ze meestal wel gelijk heeft en ze gewoon slim is.

Ja ik was behoorlijk depressief ja. Nu lichtelijk, maar ik kom van heel ver :P
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zondag 22 april 2018 @ 00:01:35 #16
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178664832
quote:
14s.gif Op zaterdag 21 april 2018 23:38 schreef Gary_Oak het volgende:
Ik denk dat het probleem is dat het blowen zo erg verweven was met je leven en sinds dat weg is je in een leegte terecht bent gekomen. Je hebt het gat van het blowen niet opgevuld met een nieuwe (!) activiteit. Zoek eens een nieuwe hobby?

Wat betreft je aanstaande vaderschap: ik heb daar geen ervaring mee.
Ja klopt, ik vind het alleen mentaal gezien een hele grote stap om daaraan te beginnen. Een nieuwe hobby. Ik kan het niet zo goed verklaren. Ik weet wel dat het me goed zou doen, mits het iets is dat ik leuk vind, maar kan de motivatie er niet voor op brengen.

Je zou denken dat door het stoppen met blowen een soort hernieuwde energie door je lichaam gaat stromen, dat je dingen wil ondernemen en nieuwe dingen wil uitproberen en ja dan krijg je natuurlijk naar je hoofd gegooid: dat moet je gewoon doen! Komt niet vanzelf en dat is dan waarschijnlijk zo maar verdomme ik voel me zo raar.

Maar ik denk wel dat een nieuwe hobby uitproberen en daarmee eventueel contact probeer te maken met nieuwe mensen een goede optie is. Even mezelf een schop onder de kont geven.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zondag 22 april 2018 @ 00:04:49 #17
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_178664891
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 00:01 schreef Steef121 het volgende:

[..]

Ja klopt, ik vind het alleen mentaal gezien een hele grote stap om daaraan te beginnen. Een nieuwe hobby. Ik kan het niet zo goed verklaren. Ik weet wel dat het me goed zou doen, mits het iets is dat ik leuk vind, maar kan de motivatie er niet voor op brengen.

Je zou denken dat door het stoppen met blowen een soort hernieuwde energie door je lichaam gaat stromen, dat je dingen wil ondernemen en nieuwe dingen wil uitproberen en ja dan krijg je natuurlijk naar je hoofd gegooid: dat moet je gewoon doen! Komt niet vanzelf en dat is dan waarschijnlijk zo maar verdomme ik voel me zo raar.

Maar ik denk wel dat een nieuwe hobby uitproberen en daarmee eventueel contact probeer te maken met nieuwe mensen een goede optie is. Even mezelf een schop onder de kont geven.
Een teamsport doet het altijd wel goed. In ieder geval iets in groepsverband. Ga bijvoorbeeld niet vissen (ook al is dat best leuk). Of doe iets voor de gemeenschap (vrijwilligerswerk). Hoe ziet je leven er nu uit? Een stabiele baan/opleiding?
  zondag 22 april 2018 @ 00:15:15 #18
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178665029
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 19:43 schreef Parzival het volgende:
je bent nooit klaar voor het vaderschap... dat moet gewoon groeienna de bevalling..waar je vrouw 9mnd heeft om zich te binden begint dat voor jou wat later... niets om je (extra) zorgen over te maken..

voor je eigen concerten.. afspreken datje dat 1x perx tijd doet en je zult merken dat het gemis ervan ook wat afneemt.. niet dat het dan niet meer leuk is..maar gewoon eenmaal per jaar ofzo..

het is even omvormen..maar t went vanzelf... en als je die kleine meeneemt naar het bos of strand of wat dan ook..zul je merken dat dat ook wel leuk is...

en verder dus zeker nogaf en toe de familie dabs ontspringen en voor jezelf wat tijd nemen...
Ja, dat is wat ik vaker hoor inderdaad over het vaderschap. Dat je je er moeilijk op kunt voorbereiden. Dat er niet echt een handleiding voor is.

Weet je wat het is, de baby is geen pop, het is een daadwerkelijk persoon en zodadelijk is het er gewoon. Niet voor een dag maar voor de rest van mijn leven (hoop ik). Opeens besef ik wat voor verantwoordelijkheid ik ga dragen voor die kleine. Dat alles wat ik zeg en doe invloed gaat hebben op hem. Opeens draait het niet meer om alleen mij maar staat hij op nummer een. Dat is mijn verplichting naar hem toe. Dat is een voorrecht om te mogen hebben, vind ik persoonlijk.
Zal ik geheid wel een paar keer op terugkomen en vervolgens weer op herterugkomen, maar goed.

Maar kan ik het maken als vader om te blowen? Hoe vergaat andere vaders dat? Vinden zij het makkelijk met de baby als motivatie om het binnen te perken te houden?
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zondag 22 april 2018 @ 00:46:13 #19
401689 Steef121
Boomjehuisjebeestje
pi_178665312
quote:
99s.gif Op zondag 22 april 2018 00:04 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Een teamsport doet het altijd wel goed. In ieder geval iets in groepsverband. Ga bijvoorbeeld niet vissen (ook al is dat best leuk). Of doe iets voor de gemeenschap (vrijwilligerswerk). Hoe ziet je leven er nu uit? Een stabiele baan/opleiding?
Op dit moment werk ik 4 dagen in de week. En dat blijft voorlopig nog wel zo.
Op een dag word ik wakker, als een van de koeiossen, grazend in de wei
🐄🌳
  zondag 22 april 2018 @ 00:48:55 #20
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_178665338
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 00:46 schreef Steef121 het volgende:

[..]

Op dit moment werk ik 4 dagen in de week. En dat blijft voorlopig nog wel zo.
Een activiteit erbij lijkt dus prima te kunnen. :) Zoek iets wat totaal niet op je werk lijkt en waarmee je jezelf kunt ontwikkelen (geestelijk of lichamelijk). Of iets wat je een gevoel van waarde geeft.
pi_178668394
[quote]1s.gif Op zondag 22 april 2018 00:15 schreef Steef121 het volgende:

[..]

Ja, dat is wat ik vaker hoor inderdaad over het vaderschap. Dat je je er moeilijk op kunt voorbereiden. Dat er niet echt een handleiding voor is.

Weet je wat het is, de baby is geen pop, het is een daadwerkelijk persoon en zodadelijk is het er gewoon. Niet voor een dag maar voor de rest van mijn leven (hoop ik). Opeens besef ik wat voor verantwoordelijkheid ik ga dragen voor die kleine. Dat alles wat ik zeg en doe invloed gaat hebben op hem. Opeens draait het niet meer om alleen mij maar staat hij op nummer een. Dat is mijn verplichting naar hem toe. Dat is een voorrecht om te mogen hebben, vind ik persoonlijk.
Zal ik geheid wel een paar keer op terugkomen en vervolgens weer op herterugkomen, maar goed.

Maar kan ik het maken als vader om te blowen? Hoe vergaat andere vaders dat? Vinden zij het makkelijk met de baby als motivatie om het binnen te peractiviteite

Ik ben geen vader, maar moeder, en ik heb ook al ongeveer 10 jaar niet geblowd, maar vanaf dat onze baby 6 maanden was begon ik weer regelmatig dingen te doen buiten de deur. Ik probeer ťťn a twee keer in de week iets te doen zonder mijn partner en kind. Dat kan een uurtje sporten zijn, maar ook eten/borrelen met vriendinnen. Daarbij komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat ik eigenlijk net iets teveel drink, maar de consequentie daarvan is dat ik me de volgende dag gewoon heel slecht voel. Een vieze luier verschonen met een kater is niet fijn en je kind heeft ook in het weekend hetzelfde ritme als door de week. Uitslapen is er dus niet bij.

We hebben wel de deal dat we in het weekend allebei een dag mogen uitslapen en de ander dan dus vroeg op staat. Maar dat ging eigenlijk pas vanaf dat de borstvoeding ophield.

Het punt is dat je elkaar dit soort momenten moet gunnen. Het is de eerste tijd al zwaar genoeg en van tijd buiten de deur krijg ik echt energie. Ik werk ook 5 dagen per week, maar als ik alleen dat en mijn gezin had, dan was ik niet gelukkig geweest. Dat weet ik uit ervaring,want toen mijn zoontje net was geboren zat ik een beetje in dezelfde positie als jij nu zit. Weinig sociale contacten, veel alleen zitten met mijn partner en verder alleen maar werken.
pi_178677593
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 23:52 schreef Steef121 het volgende:

[..]

Bedankt voor de felicitatie ten eerste.

Nee ik ben niet te goed.En ja zij is heel dominant.

Ze heeft een hele sterke wil en heeft een duidelijk beeld van hoe ze mij wil zien en probeert mij ook daarna toe te sturen. Hoe de dag ingedeeld wordt en wanneer bepaalde taken moeten worden uitgevoerd. Meestal laat ik mij ook wel sturen, omdat ze meestal wel gelijk heeft en ze gewoon slim is.

Ja ik was behoorlijk depressief ja. Nu lichtelijk, maar ik kom van heel ver :P
Wat knap van je dat het qua depressie beter gaat. Al denk ik dat het gedrag van je vrouw niet mee werkt zo.

Dominantie is gewoon k*t. Je hoort zelf te bepalen wat je doet en jullie zijn met zn tweeŽn dus dan hoor je samen dingen te beslissen en niet zij alleen.

Als je het gaat goedkeuren zal je straks leven naar haar regels en heb je zelf geen fck meer te zeggen.. als dat is wat je wil?
Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody.
pi_178677922
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 19:34 schreef Steef121 het volgende:

tegelijkertijd moet ik veel incasseren van mijn vriendin. Maar het kan en mag allemaal, want zij is zwanger.


Grow some fucking balls; je hoeft niet alles te pikken alleen maar "omdat ze zwanger is"; zeg dat mens gewoon waar het op staat, laat niet over je heen lopen en steek gewoon lekker een dikke pater op als je daar zin in hebt. Slappe zak }:|
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_178678136
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 00:15 schreef Steef121 het volgende:

Maar kan ik het maken als vader om te blowen?
Ik zou niet weten waarom niet. Ken er ook zat die om de zoveel tijd aan de coke zitten en die kinderen komen niks te kort.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_178694063
Juist nu je zoon nog niet is geboren kun je nog een aantal leuke dingen doen om even de zinnen te verzetten. Straks krijg je het, zeker in het begin, druk genoeg met je zoontje.

Het zou leuk zijn als je partner je de ruimte geeft om nog wat leuks te doen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')