abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178547897
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

tenor.gif?itemid=8410476
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_178547909
Je zegt zelf dat het geen standaard supply chain is (wat ook wel klopt), maar je noemt het wel een VEN killer? :P Ze hebben een andere usecase.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_178547948
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:25 schreef dimmak het volgende:
Je zegt zelf dat het geen standaard supply chain is (wat ook wel klopt), maar je noemt het wel een VEN killer? :P Ze hebben een andere usecase.
Hmhm klopt wel, naja, beetje trollen ;)
  Moderator maandag 16 april 2018 @ 10:42:18 #4
230491 crew  Zith
pls tip
pi_178548133
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 10:28 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Hmhm klopt wel, naja, beetje trollen ;)
Zo maak je het mij wel heel makkelijk, note++ en ban wegens trollen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_178548229
1btc = 1btc
  Moderator maandag 16 april 2018 @ 10:49:18 #6
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_178548234
Wie is de venkiller dan
Lambo of Rekt
pi_178548287
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:42 schreef Zith het volgende:

[..]

Zo maak je het mij wel heel makkelijk, note++ en ban wegens trollen.
Huh nee, sorry, grapje!
Ik dacht dat dat wel mocht in SC :P
pi_178548292
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:49 schreef EggsTC het volgende:
Wie is de venkiller dan
Seal :D
  Moderator maandag 16 april 2018 @ 10:53:19 #9
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_178548307
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 10:52 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Seal :D
En de coinmarketcap naam? :o
Lambo of Rekt
pi_178548324
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 10:53 schreef EggsTC het volgende:

[..]

En de coinmarketcap naam? :o
Dat is er nog niet, is nu net in pre-sale :)
http://seal.network/
pi_178548326
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 10:53 schreef EggsTC het volgende:

[..]

En de coinmarketcap naam? :o
Staat er nog niet op. Pre tokensale. Het is een anti-counterfeit chain.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator maandag 16 april 2018 @ 10:54:56 #12
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_178548338
Doen jullie mee?
Lambo of Rekt
pi_178548363
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:54 schreef EggsTC het volgende:
Doen jullie mee?
UNIVERSAAAAAAAAAAAAAAAA JAAAAAAAAAAAAAAAA?
Maar even serieus, ik heb ingekocht ja.
pi_178548367
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:54 schreef EggsTC het volgende:
Doen jullie mee?
Nah. Op zich wel een goed idee. Maar de bedoeling is dat ook de gegevens van de 2e eigenaar na resell in de blockchain komen te staan. Iets wat ik zelf niet zou willen.

Ook zie ik niet in waarom Nike bijv. zelf geen NFC chip in de schoen wil drukken. Daar is geen blockchain voor nodig.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_178548396
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:56 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nah. Op zich wel een goed idee. Maar de bedoeling is dat ook de gegevens van de 2e eigenaar na resell in de blockchain komen te staan. Iets wat ik zelf niet zou willen.

Ook zie ik niet in waarom Nike bijv. zelf geen NFC chip in de schoen wil drukken. Daar is geen blockchain voor nodig.
Bij elke scan van NFC chip, wijzigen waardes in de blockchain, zodat het e.e.a niet vervalst kan worden.
Als het een static NFC chip is zonder koppeling, kan dat nog wel lijkt me.
  maandag 16 april 2018 @ 11:14:46 #16
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_178548666
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 10:22 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Weer iemand, die zich 0 inleest. :)
Lekker makkelijk.
Voor mensen zoals jou, ga ik ook niet vertellen wat het meer kan, zoek het je maar lekker uit :D
Ik heb de website bekeken en dat is wat ik tegenkom. Heb de whitepaper ff snel gescand en ik zie een erc20-token met een chip en een app. Daarnaast namedroppen ze NXP zonder dat duidelijk is of ze nou wel of met ze samenwerken.

Jij komt hier je coin shillen, doe het dan op z'n minst goed.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_178548677
Lol VEN killer

Puuhllleeeaaase


Ven is top 2 material

En dan heb ik het niet over #2 ;)
  maandag 16 april 2018 @ 11:15:33 #18
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_178548686
Ik zie de toegevoegde waarde er niet echt van, volgens mij wordt de complete supply chain nu wel afgedekt met de huidige oplossingen.

Zeker qua chinese coins is er een sterk blok aan het vormen. Vechain + Qtum + Metaverse, en die dan potentieel gekoppeld via CPChain sidechain oplossingen.

Het lijkt me een potentiele concurrent die begint met 4 - 0 achter. Potentieel slagingspercentage is me veel te laag om in te stappen in de ICO fase, wellicht als het team wat progressie heeft getoond.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_178548710
quote:
14s.gif Op maandag 16 april 2018 11:14 schreef fathank het volgende:

[..]

Ik heb de website bekeken en dat is wat ik tegenkom. Heb de whitepaper ff snel gescand en ik zie een erc20-token met een chip en een app. Daarnaast namedroppen ze NXP zonder dat duidelijk is of ze nou wel of met ze samenwerken.

Jij komt hier je coin shillen, doe het dan op z'n minst goed.
Ze hebben een partnership met NXP
  Moderator / Redactie Sport maandag 16 april 2018 @ 11:25:20 #20
416575 crew  Kyran
pi_178548918
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 11:16 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Ze hebben een partnership met NXP
Partnership waar zij voor betalen zodat NXP de chips maakt. Ze zijn dus klant van NXP, geen partner. Alles wordt tegenwoordig partnership genoemd.
pi_178549000
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 11:25 schreef Kyran het volgende:

[..]

Partnership waar zij voor betalen zodat NXP de chips maakt. Ze zijn dus klant van NXP, geen partner. Alles wordt tegenwoordig partnership genoemd.
Ze kennen elkaar, liggen op 1 uur van elkaar af, en hebben duidelijke afspraken over deze chips. :)
Neway, Deloitte / HP is er ook al.
  Moderator / Redactie Sport maandag 16 april 2018 @ 11:36:49 #22
416575 crew  Kyran
pi_178549205
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 11:28 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Ze kennen elkaar, liggen op 1 uur van elkaar af, en hebben duidelijke afspraken over deze chips. :)
Neway, Deloitte / HP is er ook al.
Kom op zeg. NXP is niet de bakker om de hoek die even voor de lol chips voor je gaat bakken.
  maandag 16 april 2018 @ 11:38:43 #23
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_178549248
quote:
• NXP and many brands are also located in the Netherlands
• The Netherlands ranks 3rd in global blockchain development
• World-class tech talent
• Influx of talent from the UK due to the Brexit
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_178549262
Draait dat seal op Ethereum?
pi_178549264
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 11:36 schreef Kyran het volgende:

[..]

Kom op zeg. NXP is niet de bakker om de hoek die even voor de lol chips voor je gaat bakken.
Ask in telegram maar voor details als je dingen niet gelooft.
Zit hier niets te verzinnen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')