Ik acht de kans vrij groot dat de slager gewoon die zakken Unox van 2,5L bij de Sligro gebruikt.quote:De kippensoep: subliem, zo lekker, kan het er zelf niet voor maken. Niet te vergelijken met die Unox-blikjes.
Maar de champignonsoep is vreselijk, geen champignon in te bekennen, de Unox is stukken beter.
Maar wel een keurslager-prijs berekent?quote:Op woensdag 11 april 2018 15:16 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Ik acht de kans vrij groot dat de slager gewoon die zakken Unox van 2,5L bij de Sligro gebruikt.
Ja. Ik weet uit ervaring dat dit wel gebeurt.quote:Op woensdag 11 april 2018 15:15 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb soms een beetje het gevoel dat wat er overblijft van een dag, dat daar hamburgers van worden gedraaid, en dat er soms veel vet in zit.
Vet is niet erg, het geeft smaak, maar het moet niet overheersen.
Dat is verschrikkelijk jammer, want de supermarkt is ook geen topkwaliteit, dus maar zelf maken met rundergehakt, Helaas,quote:Op woensdag 11 april 2018 15:20 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja. Ik weet uit ervaring dat dit wel gebeurt.
Daarom koop ik dat soort producten ook niet bij de slager. Het is iedere keer net weer anders van samenstelling. En wat er doorheen gedaan wordt, is onbekend.
Sommige keurslagers publiceren wel een ingredientenlijst van hun salades:quote:Op woensdag 11 april 2018 15:26 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is verschrikkelijk jammer, want de supermarkt is ook geen topkwaliteit, dus maar zelf maken met rundergehakt, Helaas,
Vroeger maakte ik mijn eigen kippensoep altijd zelf. Uurtje werk. Maar sinds ik daar de soep koop hoeft dat niet meer, hij is beter dan de mijne. Ik gooi er meestal tauge bij en stukjes gekookt ei en dan heb ik soep voor drie dagen. (De slager maakt de soep zelf, staat er op)
Maar de paddenstoelsoepen zijn niet te hachelen, blijkbaar heeft hij dat niet onder de knie. Ik serveer dat als ik gasten krijg, maar ik kan heel moeilijk met een Unox-soepje aankomen, vind ik. Dus fabriceer ik vaak een eigen groentesoep in elkaar als ik gasten krijg om te eten. Wel jammer.
Oh, wat zonde. Van de tijd en liefde die je erin gestoken hebt.quote:Op woensdag 11 april 2018 15:32 schreef Sigaartje het volgende:
Ik had een keer een stoofpot gemaakt met aardappeltjes en riblappen (in stukjes gesneden en gestoofd). Gewoon echt de tijd voor genomen. Ook van de slager. Hele zaterdagmiddag laten sudderen en 's avonds kreeg ik vrienden om te eten. Maar het was helemaal niet lekker. Ik vind stoven altijd zo moeilijk. Maar ik had een keer riblappen van Ah, en toen lukte het wel goed! Maar ja, toen was ik dus alleen.
Ik denk dat je nogal flexibel omgaat met smaak/kwaliteit naar hoe het jou uitkomt als ik dit zo lees.quote:Op woensdag 11 april 2018 15:11 schreef Sigaartje het volgende:
Je gaat ervan uit dat een Keurslager altijd goed is.
En ik moet eerlijk zeggen: de slager in mijn dorp: de biefstuk, zo mals als boter!
De kippensoep: subliem, zo lekker, kan het er zelf niet voor maken. Niet te vergelijken met die Unox-blikjes.
Maar de champignonsoep is vreselijk, geen champignon in te bekennen, de Unox is stukken beter.
De hamburgers van de slager zwemmen in het vet en als je er een hap in neemt lekken de stralen reuzel langs je kin.
De hamburgers van de supermarkt (niet mager, maar Angus) zijn stukken beter!
Dan vraag ik me af, hoe is dat nou mogelijk? Je verwacht minstens een uitstekende hamburger van de slager. Zelfs de shoarma is fantastisch, maar de ribstukken zijn weer niet te doen, die van AH zijn veel en veel beter.
Nou nou, na 40 jaar kookervaring denk ik toch wel dat ik in mag schatten wat de kwaliteit van de spullen is.quote:Op woensdag 11 april 2018 15:57 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ik denk dat je nogal flexibel omgaat met smaak/kwaliteit naar hoe het jou uitkomt als ik dit zo lees.
Waarom maak je dan niet zelf gewoon een champignon soep?quote:Op woensdag 11 april 2018 16:34 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nou nou, na 40 jaar kookervaring denk ik toch wel dat ik in mag schatten wat de kwaliteit van de spullen is.
En ik luister altijd naar de mening van mijn gasten ook.
Ik kan niet met room omgaanquote:Op woensdag 11 april 2018 16:59 schreef Pizzakoppo het volgende:
[..]
Waarom maak je dan niet zelf gewoon een champignon soep?
Terwijl een heldere ongebonden aspergesoep (zonder room of bloem als bindmiddel) veel meer naar asperge smaakt. Room en bindmiddelen onderdrukken de smaakquote:Op woensdag 11 april 2018 17:06 schreef Sigaartje het volgende:
Mijn gasten vinden het raar als ik heldere aspergesoep serveer. Ze vinden dat het een roomsoep moet zijn. Ik hou niet van melk of room, dus voor mezelf doe ik dat niet.
Waarom vraag je dit niet gewoon aan je slager?quote:Op woensdag 11 april 2018 15:11 schreef Sigaartje het volgende:
Je gaat ervan uit dat een Keurslager altijd goed is.
En ik moet eerlijk zeggen: de slager in mijn dorp: de biefstuk, zo mals als boter!
De kippensoep: subliem, zo lekker, kan het er zelf niet voor maken. Niet te vergelijken met die Unox-blikjes.
Maar de champignonsoep is vreselijk, geen champignon in te bekennen, de Unox is stukken beter.
De hamburgers van de slager zwemmen in het vet en als je er een hap in neemt lekken de stralen reuzel langs je kin.
De hamburgers van de supermarkt (niet mager, maar Angus) zijn stukken beter!
Dan vraag ik me af, hoe is dat nou mogelijk? Je verwacht minstens een uitstekende hamburger van de slager. Zelfs de shoarma is fantastisch, maar de ribstukken zijn weer niet te doen, die van AH zijn veel en veel beter.
Ja vind ik ook. En room bevat enorm veel calorieen, Ik probeer juist wat magerder te eten. Maar blijkbaar is het de gewoonte hier om witte soepen te eten. Ik eet het zelf nooit. Als ik soep eet is het vooral groente- of kippensoep. Maar groentesoep gaat er bij anderen niet zo snel in, terwijl ik het juist een uitstekend gerecht vind om groenten binnen te krijgen. Want het is een zeer smaakvolle soep.quote:Op woensdag 11 april 2018 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Terwijl een heldere ongebonden aspergesoep (zonder room of bloem als bindmiddel) veel meer naar asperge smaakt. Room en bindmiddelen onderdrukken de smaak
Ik wist dat deze vraag zou komen. Maar ik durf het niet. Ik ken de man goed en ik ben een klant. Ik wil hem niet beledigen. Ik hou precies in mijn kookschrift bij wat en waar ik wel en niet moet kopen. Dat is na al die tientallen jaren al een goed schrift met ervaring geworden.quote:Op woensdag 11 april 2018 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom vraag je dit niet gewoon aan je slager?
Vroeger was alles beter..quote:Op woensdag 11 april 2018 17:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik wist dat deze vraag zou komen. Maar ik durf het niet. Ik ken de man goed en ik ben een klant. Ik wil hem niet beledigen. Ik hou precies in mijn kookschrift bij wat en waar ik wel en niet moet kopen. Dat is na al die tientallen jaren al een goed schrift met ervaring geworden.
Waar ik het meest tegen aan loop is dat spullen uit assortimenten worden weggenomen. Dat is echt om te janken, want het zijn altijd de beste merken, de goedkope shit, merken zoals Conimex, waar geen smaak of kraak aan zit, blijven altijd.
Zo was er een keer bij AH, jaren geleden, een assortiment van een Indonesische kok, ik weet zijn naam niet mieer, zijn gezicht stond op het etiket. Het blijven supermarktspullen, en niets kan tippen boven vers of zelfgemaakt, maar deze was echt goed. De pindasaus was heerlijk, nu moet ik het weer zelf maken.
AH had zo'n goede kwaliteitswinkel kunnen zijn als ze die goede spullen zouden houden, maar wat je ziet is dat het allemaal middelmatige gemiddelde meuk is zonder al te veel smaak. Blijkbaar zijn Nederlanders bang voor smaakorgies.
Nu ik het toch over AH heb, sorry dat ik doordender, maar ik vind AH soms schandalig. Wekelijks liggen er gewoon netten met sinaasappels waarvan je gelijk ziet dat er een paar beschimmelde tussen zitten. Dat kan echt niet. Er lopen altijd twee a drie man bij de fruit-groente-afdeling, Dat die dat niet zien. En het gebeurt iedere week weer. Kwaliteit van noppes.
En ik had een keer een pakje ham gelicht uit het rek. Over de datum. Ik naar zo'n jochie. Over de datum. Oh dat is niet best, bedankt meneer. Toen ik een paar minuten daar terugkwam bleek hij hem gewoon te hebben terug gehangen.
Het is erg dat je van een supermarkt met naam altijd al je spullen goed moet nakijken voor je ze koopt. Ik vind dat echt schandalig.
Dat wil ik niet zeggen, toen had je veelquote:
je bericht heeft wel die strekking over dat "jochie". Nam jij 40 jaar geleden alles aan van de oudere wijzere mensen of was je ook weleens een boefje?quote:Op woensdag 11 april 2018 21:12 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat wil ik niet zeggen, toen had je veel
ongezondere spullen.
Ik ben nooit een boefje geweest. Nooit, ook als puber niet. Heb altijd mensen correct behandeld.quote:Op woensdag 11 april 2018 21:16 schreef lighted het volgende:
[..]
je bericht heeft wel die strekking over dat "jochie". Nam jij 40 jaar geleden alles aan van de oudere wijzere mensen of was je ook weleens een boefje?
Supermarkten zitten vol met pubers, deal with it.
wat zei het jochie toen je hem ermee confronteerde? of het managertje?quote:Op woensdag 11 april 2018 21:21 schreef Sigaartje het volgende:
Ik heb het niet over pubers hier.
Ik heb het over bedrijven die zich horen te houden aan de wet. En als een kleuter met jouw deal with it bedorven zooi in de schappen legt is hier helemaal geen sprake van deal with it.
Wijsneus.
Precies mijn punt.quote:Op woensdag 11 april 2018 21:28 schreef Marsenal het volgende:
Er zijn landen daar mag je bij de supermarkt blij zijn dat de ratten het vlees niet voor je neus wegkapen. Dan is een bedorven pakje boterhamworst toch wel een luxeprobleem toch? Dat het bij de appie een puinzooi kan zijn is natuurlijk inherent aan het feit dat het een grote organisatie is, dat is wel iets dat je moet accepteren. Fouten worden gemaakt, en als er pubers werken, heel veel.
Ik woon niet in een "Er zijn landen".quote:Op woensdag 11 april 2018 21:28 schreef Marsenal het volgende:
Er zijn landen daar mag je bij de supermarkt blij zijn dat de ratten het vlees niet voor je neus wegkapen. Dan is een bedorven pakje boterhamworst toch wel een luxeprobleem toch? Dat het bij de appie een puinzooi kan zijn is natuurlijk inherent aan het feit dat het een grote organisatie is, dat is wel iets dat je moet accepteren. Fouten worden gemaakt, en als er pubers werken, heel veel.
Ik heb niemand daarna geconfronteerd. Ik heb het pakje ham genomen en daar rechtstreeks in de prullenbak geflikkerstraald. Ik vond het jammer dat niemand me dat zag doen trouwens.quote:Op woensdag 11 april 2018 21:28 schreef lighted het volgende:
[..]
wat zei het jochie toen je hem ermee confronteerde? of het managertje?
Zoals ik al schreef, deal with it dus.quote:Op woensdag 11 april 2018 21:32 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb niemand daarna geconfronteerd. Ik heb het pakje ham genomen en daar rechtstreeks in de prullenbak geflikkerstraald. Ik vond het jammer dat niemand me dat zag doen trouwens.
quote:Op woensdag 11 april 2018 21:31 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik woon niet in een "Er zijn landen".
En dit tekstje van jou ga ik even bewaren als je niet erg vindt. Marsenal toch?
Gelukkig kun je er om lachen.quote:
Tegen die tijd ben ik het tekstje allang al weer kwijt.quote:Op woensdag 11 april 2018 21:43 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Ik bedoel het niet verkeerd hoor.
Maar als ik een keer een KLB topic open over een luxeprobleem, mag je me best nog eens quoten, kan ik hebben.
Klinkt goed! Als een lekker sappige hamburger!quote:Op woensdag 11 april 2018 15:11 schreef Sigaartje het volgende:
De hamburgers van de slager zwemmen in het vet en als je er een hap in neemt lekken de stralen reuzel langs je kin.
Dit was echt heel erg. Het smaakte als een wasbord.quote:Op woensdag 11 april 2018 22:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt goed! Als een lekker sappige hamburger!
Ooh, nog lekkerder!quote:Op woensdag 11 april 2018 22:33 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dit was echt heel erg. Het smaakte als een wasbord.
Lonny Gerungan.quote:Op woensdag 11 april 2018 17:30 schreef Sigaartje het volgende:
Zo was er een keer bij AH, jaren geleden, een assortiment van een Indonesische kok, ik weet zijn naam niet mieer, zijn gezicht stond op het etiket. Het blijven supermarktspullen, en niets kan tippen boven vers of zelfgemaakt, maar deze was echt goed. De pindasaus was heerlijk, nu moet ik het weer zelf maken.
Klopt, maar die maaltijden van hem bij de AH, hadden een AH label op de verpakking, dezelfde maaltijden (die in dat mandje) hadden bij de Plusmarkt gewoon een Lonny label.quote:
Herkomst is zeker bij een keur na te vragen. Vaak hebben ze eigen koeien in een weiland en als die slachtrijp zijn maken ze daar hun keuze uit (soms ook niet en wordt het een huiskoe omdat er toch een band met een koe is opgebouwd). Geld ook voor varkens en schapen overigens.quote:Op woensdag 11 april 2018 15:39 schreef capricia het volgende:
[..]
Oh, wat zonde. Van de tijd en liefde die je erin gestoken hebt.
Je hebt ook geen enkel idee wat de herkomst van het vlees is, het staat nergens vermeld bij de slager. En het vlees kan ook jaren bevroren geweest zijn.
Ik ben helemaal niet boos.quote:Op zaterdag 14 april 2018 13:06 schreef Fokpop het volgende:
Je bent wel erg boos over alles he?
Schopje R&P?
Natuurlijk kun je van ieder stukje vlees navragen wat de herkomst is, wat de eventueel gebruikte ingrediënten van de zelfgemaakte producten zijn etc.quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:18 schreef Books1 het volgende:
[..]
Herkomst is zeker bij een keur na te vragen. Vaak hebben ze eigen koeien in een weiland en als die slachtrijp zijn maken ze daar hun keuze uit (soms ook niet en wordt het een huiskoe omdat er toch een band met een koe is opgebouwd). Geld ook voor varkens en schapen overigens.
Dat jaren ingevroren geweest zijn is echt kolder van de bovenste plank en heb je geen idee wat je bij moet houden en hoeveel controle erop is.
Echte keurs hebben overigens vaak in de winkel potten pannen ovenschaal die vol staan te pruttelen op hun bestemming.
Nog een andere tip als je magerdere hamburgers wil vraag de keur welk vlees je het beste kan nemen en dan draait hij het wellicht met liefde naar gelang welk vlees twee of drie keer door de molen.
Lesje SVO weer voorbij.
Dat soort biefstukjes is pure armoede inderdaad. Zit geen smaak aan.quote:Op dinsdag 17 april 2018 17:14 schreef Red_85 het volgende:
Maar met libellevlees zoals dit:
[ afbeelding
Ik koop overigens af en toe vlees online, bij mijn slager om de hoek kun je vrijwel niks fatsoenlijks krijgen.
Er zijn net zoveel keurslagers die kilo knallers zijn als dat er biologische zijn met eigen vervoer.quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:18 schreef Books1 het volgende:
[..]
Herkomst is zeker bij een keur na te vragen. Vaak hebben ze eigen koeien in een weiland en als die slachtrijp zijn maken ze daar hun keuze uit (soms ook niet en wordt het een huiskoe omdat er toch een band met een koe is opgebouwd). Geld ook voor varkens en schapen overigens.
Dat jaren ingevroren geweest zijn is echt kolder van de bovenste plank en heb je geen idee wat je bij moet houden en hoeveel controle erop is.
Echte keurs hebben overigens vaak in de winkel potten pannen ovenschaal die vol staan te pruttelen op hun bestemming.
Nog een andere tip als je magerdere hamburgers wil vraag de keur welk vlees je het beste kan nemen en dan draait hij het wellicht met liefde naar gelang welk vlees twee of drie keer door de molen.
Lesje SVO weer voorbij.
Dat heb ik dus nog niet gedaan. Meer ook omdat ik een halalslager om de hoek heb met enorm goed lamsvlees en een 'normale' ambachtsslager op 5 minuten fietsen die ook stukken heeft voor de smulpapen onder ons.quote:Op dinsdag 17 april 2018 17:22 schreef habitue het volgende:
[..]
Dat soort biefstukjes is pure armoede inderdaad. Zit geen smaak aan.
Ik koop overigens mn vlees nu vaak online, bij mn slager is weinig lekkers te krijgen.
Dit is mijn ervaring dus ook.quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:53 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Er zijn net zoveel keurslagers die kilo knallers zijn als dat er biologische zijn met eigen vervoer.
Verder hebben ze allemaal een ander recept voor elk product. Behalve als het een keur special is.
Verder is de keurslager niets anders dan een vereniging die de reclame en promotie van de keurslagers regelt, verder heeft de slager keuze in alles
Volgens mij slachten de meeste keurslagers niet eens. Gelukkig hebben we hier in het dorp twee zelfslachtende slagers, maar dit zijn gewoon onafhankelijke familiebedrijven. Van beide weet ik waar hun runderen en schapen vandaan komen, maar van de paarden en varkens weet ik dat niet.quote:Op woensdag 18 april 2018 09:44 schreef capricia het volgende:
[..]
Dit is mijn ervaring dus ook.
En ja, je kunt van alles de herkomst navragen. En de keur op zijn blauwe ogen geloven. Of ie eigen koeien houdt en zelf zijn vlees kiest.. Zoals Books1 ons wil doen geloven.
Sommige zullen zo werken, maar anderen niet.
Er is geen enkele garantie wat voor vlees ie door de hamburgers heen draait. Het kan iedere keer een volstrekt ander product zijn.
Waar bestel je?quote:Op dinsdag 17 april 2018 17:22 schreef habitue het volgende:
[..]
Dat soort biefstukjes is pure armoede inderdaad. Zit geen smaak aan.
Ik koop overigens mn vlees nu vaak online, bij mn slager is weinig lekkers te krijgen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |